דיון

• פותח הנושא MorH
  • פורסם בתאריך

MorH

New member
../images/Emo174.gif דיון ../images/Emo124.gif

טוב קודם כל אני לא יודעת אם ככה זה הולך בפורום עם הדיונים וכל זה ואם לא אז סורי שפתחת הודעה חדשה ולהבא אני אדע =]] למה לדעתם רולינג פתחה את הספר השישי בכך שבפרק השני סנייפ מתוודה שהוא לטובת וולדמורט וכנס דמבלדור ועוזר לוולדמורט ? כי ככה כל הספר ידענו שהוא עוזר לו במקום כביכול ליהיות מופתעים בסוף ? ייתכן שזה בגלל הנדר הכובל וכל זה אבל מה דעתכם ?

Fairywitch

New member
מעתיקה אותה לפה, למען העצלנים../images/Emo3.gif

אני קוראת שוב את השישי, ושוב מגלה כמה רולינג פשוט גאונה
הנה משהו שעליתי עליו אתמול. אתמול קראתי את הפרק השני, כשסנייפ נשבע לנרסיסה... איך בלי שממש נשים לב- רולינג דוחפת לנו כאילו כבדרך אגב- ספקות לגבי סנייפ. עד עכשיו הצלחנו רובנו להשתכנע שהוא לא רשע, אלא מרגל לצד הטובים. בספר הראשון חשדנו בו- ואז התגלה שהוא כל הזמן ניסה להציל את הארי ולמנוע מקווירל להשיג לוולדמורט את האבן. בגביע האש- סנייפ מגיע יחד עם מיני ודמבי להציל את הארי מקראוץ' הבן. בספר הרביעי דמבי גם אומר שהוא סומך עליו, ועד עכשיו לא קיבלנו פירוט למה. סנייפ גם לא מופיע בבית הקברות יחד עם כל אוכלי המוות. סנייפ הוא גם חלק מהמע"ח, כבר מהספר הרביעי ולאורך החמישי. בחמישי הוא מרגל למען המסדר ונאמר לנו שהוא מספק מידע למסדר, ומסכן את עצמו תוך כדי כך. מה כל זה גרם לנו? לסמוך עליו! להבין שתמיד חשדנו בו סתם. רולינג הלכה ובנתה את האמון שלנו בו. אבל אז- בפרק השני בספר השישי- בלטריקס שואלת אותו בדיוק על הדברים הנ"ל, אבל מהצד השני. איך אתה מסביר את אבן החכמים, המסדר, וכל מה שכתבתי כרגע. ומה סנייפ עושה?הוא מוצא הסבר הפוך
יש לו הסבר משכנע בין אם מסתכלים עליו מצד הטובים ובין אם מצד הרשע
כ"כ מורכב
זה פשוט גאוני
וההסברים לשני הצדדים מניחים את הדעת ומשכנעים ביותר
ואנחנו רק נשארנו עם השאלה: אז איזה מהם הוא הנכון
לרולינג פתרונים

your avi

New member
אני זוכרת את התגובה הזו

עוד מאז שכתבת אותה בפעם הראשונה... אני חושבת שאת צודקת. זה פשוט גאוני. אני מניחה שנחכה לשביעי ונראה...

לדעתי

סנייפ טוב. פשוט רולינג לא יכולה לתת לנו אימון בסנייפ במהלך 5 הספרים,ואז בספר אחד להפוך את הקערה על פיה. ועוד: דמבלדור אולי לפעמים טועה בהשארות שלו אבל במה שהוא בטוח ומשכונע(שסנייפ טוב)הוא לא טועה. קשה להאמין עם כל האימון והביטחון של דמבי שסנייפ טוב - בסוף יתברר שהוא רע ושדמבי טיפש שהאמין בו. תראי,אפילו מאלפוי אומר לדמבי שסנייפ הוא רע וכו` ואילו דמבי עדין משוכנע(רגע לפני שמת)שסנייפ טוב. יש לי הוכחה: כשסנייפ הגיע,אז לא היה כתוב שדמבי היה מופתע אלא כתוב שהוא אמר "סנייפ בבקשה"-עכשיו,אם סנייפ רע אז לכאורה דמבי היה צריך לקלוט את זה לפני שמת ואם כך: היה אמור להיות לו מבט של הפתעה והלם מזה שהוא מגלה שסנייפ עבד עליו. אלא לא כך כתוב, ולכן אני מסיק מכאן שסנייפ טוב! תראי,זה יהיה גרוע אם רולינג תעשה את סנייפ רע ושדמבי הגדול טעה לגביו, הרי זה ברור שהוא טוב ורולינג תראה את זה בספר הבא בצורה דרמטית. וכמו שאמרת,היא גאון כי הביאה הוכחות שסנייפ רע וטוב כדי שנרקיסה תסתום את הפה שלה ושאנחנו לא נדע אם הוא טוב/רע עד שהספר הבא ייצא.

IllUS CratioN

New member
להיפך!

זה מה שמתאים לרולינג - ואפילו אולי מה שאנחנו מצפים שתעשה - שתהפוך את הקערה על פיה! כמה פעמים כבר רולינג עשתה את זה, מה?

מה יא

New member
פסיכולוגיה הפוכה../images/Emo98.gif../images/Emo205.gif../images/Emo211.gif

השאלה (השאלה) היא רק אם זה הפוך על הפוך (אנחנו חושבים שהוא טוב כי זה צפוי מידי שהוא יהיה רע), או הפוך על הפוך על הפוך (הוא רע כי זה צפוי מידי שהוא יהיה טוב, בגלל התיעון שבסוגרים הקודמים). מקווה שזה ברור

Fairywitch

New member
חחח... זאת בדיוק המטרה של רולינג.

לבלבל אותנו לגמרי. לא סתם אמרתי שהיא גאון.

כרמל 1

New member
אם מסתכלים רק על הספר השישי, לעומת

כל ששת הספרים, אפשר לראות את זה אחרת: בתחילת הספר מסופר על כך שסנייפ רע, ובמהלך הספר אפשר (וגם בקריאות חוזרות וחשדניות של הפרק השני) לשנות את הדעה. אבל לפי נקודת המבט של הארי, זה קשה לדעת אם אתה נייטרלי.. דווקא לקרוא איפה שכתוב שסנייפ טוב ולחשוב שהוא רע ולהפך, זה נחמד מאוד - אפשר לראות דברים שלא שמים לב אליהם אחרת
בהחלט מגניב!

2 Mיכל

New member
אהא. זה מה שניסיתי../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

להסביר לחברה שלי, אבל במקום להקשיב ולהשתכנע יצא שהיא גילתה לי שסנייפ הורג בסוף את דמבלדור
. והיא בכלל לא הגיעה לשם כשדיברנו, סתם אמרו לה... ו.. אמ.. מיני? ("בגביע האש- סנייפ מגיע יחד עם מיני ודמבי להציל את הארי מקראוץ' הבן)

2 Mיכל

New member
הייתה לי תחושה שזו היא../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

אבל לא הצלחתי להבין איך הגעת לזה ממקגונגל
.

your avi

New member
האמת.

אני חושבת שהפרק השני חשוב לעלילה רק אם סנייפ הוא טוב. אם סנייפ טוב- הפרק הזה מאוד חשוב. הדרך שבא סנייפ חשאי, הדרך שבא סנייפ מרמה את הנשים. השנייה שהוא כמעט שינה את דעתו לפני שהוא הבטיח לסיים את העבודה במקום מאלפוי. הדרך שבא הוא אמר: "אבל אני יודע את התוכנית", כשזה בכלל לא בטוח. הדרך שבא הוא עובד על הצד הרע בכזאת מיומנות. כל אלו מאוד חשובים לספר השביעי, שבו כל זה יתמוך בכל שהוא טוב. אם סנייפ הוא באמת רע, אין שום סיבה שהפרק הזה היה צריך ליהיות בספר. היינו יכולים לדעת על הנדר הכובל הזה מדבריו של מאלפוי, ואז להבין שהוא רע מהקטע שהוא הרג את דמבלדור.

2 Mיכל

New member
גם אם סנייפ רע נראה../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

לי שיש מקום לפרק בספר. שם רולינג הסבירה לנו איך הוא הצליח להטעות את דמבלדור ועד כמה הקו שבין מרגל לטובת המסדר לבוגד דק. חוץ מזה, בינתיים הסדרה נקראת בכרכים ולא ספר אחד ארוך, ככה שיש המון זמן לתיאוריות ורעיונות בין אחד לשני. אני חושבת שרק בשביל זה הוא היה שווה. הוא גם אחד הפרקים הכי יפים בספר אז חבל לוותר עליו.

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifלא רק שבפרק...

היא הסבירה לנו איך הוא הצליח להטעות את כולם- אלא, כמו שאמרתי, היא מצליחה כאן להטעות ולבלבל לחלוטין את כולנו.

butiful angel

New member
אני באמת חושבת שזה מראה לנו שסנייפ

אולי דווקא בצד הטוב... והוא היה חייב להרוג את דמבלדור בגלל הנדר וכל זה.. אבל מצד שני הוא היה יכול להימנע מההתחלה מהנדר אישהוא.. אני שונאת אותו...ררררררררר

רזושש

New member
אני חושבת ש..

הפרק השני לא רק ממש חשוב לעלילה.. הוא גם היה מאוד יפה, מותח ומעניים.. כמו שאר הספר.. חוצמזה זה יה חשוב כדי שנדע שסניים עשה את הנדר הכובל אם נרקיסה..

רונילי92

New member
אבל אני בכל זאת../images/Emo58.gif

חושבת שדמבי בכל זאת היה צריך למות מתישהו לא?? הרי הארי צריך להסתדר בעצמו מול וולדי!! (וסמתם לב שהארי לא היה מעצבן בספר השישי
)

למעלה