דיון

DAN1EL

New member
../images/Emo17.gif../images/Emo40.gif דיון../images/Emo70.gif ../images/Emo97.gif

עם כמה שאהבנו את הסדרה, אני בטוח שיש כמה דברים שאתם לא מסכימים איתם. כל אחד מתבקש לכתוב דבר אחד שהוא היה משנה בסדרה, ולמה.
(ואני לא מתכוון לדברים קטנים כמו שיר פתיחה או צבע השיער של ג'ן) שתפו פעולה!!

eliormagick

New member
ממ

אני לא כל כך מבין את הכיון אני באמת שאוהב את הסידרה אין משהו שפציפי שגורם לי לא לאהוב או לראות את הסדרה...

Dawson girl

New member
אממ תן לחשוב רגע..

בהתחלה באתי ישר לכתוב "הייתי מורידה את העונה השלישית"
אבל במחשבה שניה באמת היו שם כמה פרקים טובים אז לא
קודם כל, כל העלילה עם איב? מיותר. אבל לחלוטין. כאילו, איזה פרחה באה לקייפסייד, מנסה לשדל את דוסון לזנות, ואז עוד מתברר שהיא האחות הלא ידועה של ג'ן?! מה לעזאזל?! מה זה הניסיון הפתטי הזה לעשות סואופ מדוסון קריק :| לא אהבתי
והקטע שלא היה לזה שום משמעות לעלילה.. היתה איב, נעלמה, זהו
אה ונכון שאמרת דבר אחד אבל זה מתבקש
הייתי מכריחה את קווין וויליאמסון להשאר!!!!!!!1111111
זהו

DAN1EL

New member
וואי נכון! ../images/Emo97.gif

שכחתי מכל הקטע שאיב התגלתה כחצי אחות של ג'ן! זה באמת היה הזוי! כאילו, מה?

doron g3

New member
בדיוק מה שחשבתי

אם אפשר לרפא את כל תחלואיה של הסדרה בצעד אחד פשוט, אז הוא היה הישארותו של וויליאמסון, מתוך תקווה שהוא היה מתקן הרבה שטויות אחרות. ועלילת איב באמת נראתה מגוחכת, אך העובדה שלא ממש נגעו בחומר הרגיש הזה, והשאירו אותו באוויר אפשרה לעלילה הזו גם להתפס במובן אחר. יכול להיות שאני מנתח יתר על המידה את דוסון קריק כפי שאני עושה לרוב, אבל ההיקסמות של דוסון מאיב מקבילה מאוד להיקסמות שלו מג'ן, ומכיוון שהעונה השלישית מקבילה לראשונה, אפשר למצוא הרבה הגיון בקו העלילה הזה שעוזר להבליט ניגודים בין שתי העונות. פיסת המידע האחרונה, שאיב אחותה של ג'ן, רק מחזק את ההקבלה הזו, ומכיוון שהוא לא עושה שום דבר מעבר לזה, הוא עוד סביל (ובשום פנים ואופן לא הדבר הכי נורא בעונה הזו).

Dawson girl

New member
זה לא הדבר הכי נורא

אבל אין לעלילה הזו שום קשר לסדרה
זה פשוט כל כך תלוש.. ולג'ן היה מקום חשוב מאוד בסדרה. אני לא יכולה לדמיין "דוסון קריק" בלעדיה. אבל איב? לא היה לה שום תפקיד!

doron g3

New member
אם וכאשר נגיע לעונה השלישית

אז יהיה אפשר לפתוח דיון בנושא. בכל מקרה, איב משחקת אותו תפקיד כמו ג'ן בעונה הראשונה, כנערה החדשה שמקסימה את דוסון שמתעלם מרגשותיה של ג'ואי. דרך הדמיון הזה, בולטים ההבדלים, והשינויים שעברו על דוסון וג'ואי. אני מוכן להודות שהשהות שלה היתה טיפה מוגזמת, ושרעיון הנערה שבאה ללמד את דוסון משהו על העולם הגדול, הוא קצת שחוק, אבל דווקא בגלל הזה אהבתי את הרעיון של הקישור לג'ן (ושוב, הם לא פנו לכיוון טלנובלי למרות הפוטנציאל) כמעין קריצה לדמיון בינהם. יכול להיות שאני מגזים כשאני תמיד מנסה למצוא דברים בדוסון קריק דברים מתחת לפני השטח, אבל אני פשוט מאמין שהם ישנם, ואני תמיד אנסה לחפש משמעות עמוקה יותר. זה לא אומר שאני תמיד מוצא, או שתמיד יש, או שאפילו זו הכוונה המקורית, אבל זה לא אומר שאין משמעות כזו.

DAN1EL

New member
טוב, אז די ברור ../images/Emo97.gif

שאם זה היה תלוי בי הייתי מבטל את הפיינל המזעזע. הוא היה כל כך מתאמץ, צפוי, קלישאתי. עלוב. כאילו ניסו בכוח לעשות משהו נוסטלגי וחביב, ויצא להם משהו שמבייש את הסדרה הזאת לדעתי. התסריט נראה כמו פאנפיק שיצא משליטה. אני לא יכול לבחור דבר אחר בפיינל שהיה נורא - אם זה החיבור המגוחך בין דאג לג'ק (כן, הרי הם ההומואים היחידים בעולם), המוות של ג'ן (בשביל מה הטרגדיה המיותרת הזאת? כל כך 90210), ההיעדרות של אודרי (
), הבחירה של ג'ואי בפייסי (זה כאילו בחירה מתחכמת, אבל זה הכי לא) וכו'. גם ממש לא אהבתי את הראיון של 5 שנים אחרי. ומעבר לזה שלא אהבתי את הרעיון - הביצוע נוראי מבחינה תסריטאית. זה כל כך לא אמין, זה הופך את הדמויות למגוחכות, פאתטיות, אנשים שמתעסקים בעבר שלהם (מהתיכון!!) באופן אובססיבי. הם לא עברו התקדמות מספקת בשביל 5 שנים. בקיצור: פיינל מעפןןןןןןןןןןן.

doron g3

New member
עד לאחרונה חשבתי כמוך בדיוק

ראיתי בפיינל אכזבה עצומה, במיוחד בגלל שלמרות וויליאמסון הוא לא הצליח להתרומם מתת הרמה של העונות האחרונות. אבל בזמן האחרון ראיתי את הפיינל באור אחר, ואני חושב שוויליאמסון עשה עבודה מצויינת עם הכלים המצומצמים שהיו לו. יכול לראות שאני רואה משהו שלא קיים, אבל אני חושב שהפינאלה החזיר מעט כבוד אבוד בכל זאת.

1Shir

New member
מסכימה בקשר לפיינל

אני חושבת שהדחקתי אותו עמוק ובכלל את כל עונה 6. מסכימה שיש משהו מבייש בחיבור בין דאג לג'ק, עשו בדיחה טובה שמנמיכה את הסדרה לרמת ה"איזה קטעים" במקום העומק הרב שיש בה. בחיים שבנו לג'ן אני בכלל מסרבת להכיר. לגבי ג'ואי-פייסי-דוסון, אני רק עכשו מתחילה לנסות להתעמת עם העובדה שג'ואי לא בחרה בדוסון, זאת עובדה שקשה לי מאוד בכלל להודות בה ולחשוב על לקבל אותה, אז אני עדיין לא סגורה על עצמי בנושא הזה. כשחושבים על זה, גם המוות של מיטץ' היה די מבאס, לא?

DAN1EL

New member
לגבי מיץ' ../images/Emo97.gif

המוות שלו היה כל כך מאולץץץץ לדעתי. עלילה כל כך מיותרת, שלא הביאה לכלום. זה כאילו שוב ניסו לעשות בכוח עוד טרגדיה כדי שיהיה מעניין, וכדי שדוסון לא ירגיש שונה בקרב חבריו מהמשפחות ההרוסות - אבא של ג'ואי בכלא ואמא שלה מתה, אבא של פייסי חלאה והמשפחה שלו הורסת לו את החיים, ג'ן לא בקשר עם ההורים שלה, אמא של ג'ק ואנדי משוגעת וכו'. מילא אם זה היה כאילו מכריח את דוסון להתבגר והיה משנה אותו, אבל אני לא חושב שהוא השתנה יותר מדי. סתם הפך אותו לבן שכול וזהו. וגם אני לא יודע מה זה תרם לעלילה שלדוסון יש אחות.

1Shir

New member
אני כל כך מסכימה בנוגע לאחות

..שאפילו לא ראיתי טעם בלכתוב את זה.. אבל נכון. אין ספק שהסדרה "השתטחה" וחבל שהם הגיעו למקומות האלה שחיבים שיקרה משהו בשביל שיהיה עניין, כי דווקא הכי הרבה עניין היה בחיים היומיומיים שהיו להם, ע"ע עונה 1..

drunky

New member
טוב אז ככה...

לדעתי באופן כללי הבעיה העיקרית של הסדרה היא בדוסון קיבינימט! הבינאדם לא מתקדם במשך 6 שנים, עדיין תקוע בג'ואי ג'ואי זה משהו אחר כי היא חוותה הרבה דברים בדרך לעומת דוסון שחיכה לה כל השנים (כפי שאמר לגרטשן בעונה הרביעית "תמיד חשבתי שג'ואי ואני נאבד את הבתולין זו עם זה"). נק' נוספת שחשבתי שמיותרת נובעת שוב מהעובדה שדוסון לא ממשיך הלאה- בעונה החמישית (אולי ספוילר "ספוילר" למי שלא צפה בעונה החמישית) דוסון וג'ן שוב ביחד... למרות שזה היה מעניין שדווקא איתה הוא איבד את בתוליו (אני לא מאמין שלא ראיתי את הפרק הזה עד היום... תמיד פיספסתי דווקא אותו). **עוד דבר שיכול להיות קצת קיצוני הוא נושא המוות בסידרה... תחשבו על זה ש-4 דמויות מתו לנו לאורך הסידרה: סבא של ג'ן, אבי, מיץ' וג'ן (ואני לא מחשיב בזה את טים אח של אנדי וג'ק) אני מסכים איתכם בקשר לאיב, כל מילה מיותרת, למרות שזה הכניס סוף סוף אקשן לסידרה- היה נחמד לראות צד פרוע בסידרה סוף סוף (שגרם לג'ואי להשפיל עצמה בפני דוסון) ויש עוד כמה דברים אבל נראה לי שאני נסחף ואני סתם ביקורתי מידיי... אם אנשים יכתבו דברים ואני אסכים אז אני אשרשר... יום טוב לכולם ביייי

DAN1EL

New member
אמרתי דבר אחד ../images/Emo6.gif ../images/Emo97.gif

חח וגם הזקן הזה מהעונה הרביעית מת. שכחתי איך קראו לו. רק גראמס סירבה למות.
סוג של תופעת טבע האישה הזאת.

העכביש2

New member
תגידו -- שמעתם על הסימן ../images/Emo58.gif ?

מה קורה לכם?? יש פה ימבה ספויילרים. הדיון מעניין מאוד, אבל מי שלא צפה הולך לאבדון
כל הפאנץ' הולך לו קיבינימט!! חבר'ה -- קצת אחריות!! מה זה פה? שוק?? זהו. ואחרי כל זה אני אגיד ש--- |ספויילר| (אני כן מתחשב
): באמת פרקי הסיום היו הזויים לחלוטין ובמיוחד הקטע עם ג'ק ודאג. את החלק של דוסון-ג'ואי-פייסי דווקא אהבתי מאוד

אממ אני חושבת

שבאמת כמו שאמרו לפני הסיום של הסידרה היה נוראי ! אני תמיד רציתי לראות את האיחוד של ג'ואי ודוסון למרות שזה מסטיק מדי ונכון שזה היה יוצא הכי לא מציאותי אבל אין מה לעשות רומנטית בליבי ורציתי אותם ביחד! חוץ מזה לא אהבתי את כל הענין של ג'ואי ופייסי ביחד! נכון שפייסי בחינת אשיות פחות מעאפן מדוסון אבל דווקא פייסי כאילו חמוד והכל אבל לא יודעת זה נראה לי שהתסריטאי עשה מג'ואי קצת זולה עברה על כל החברים שלה ( ג'ק,דוסון ופייסי) חוץ מזה גם לא אהבתי את הדמויות לשניה שהכניסו כדי לעשות דרמה ואז העיפו אותם וכמו שאמרו לפני זה שהרגו את ג'ין מה הענין הזה! וגם המוות של מיטש לא היה במקום לדעתי!

למעלה