אזרחית בדימוס
New member
../images/Emo17.gifתהייה
אני לא יודעת למה בחרתי לפרוק את אשר ליבי דווקא על גבי פורום,על גבי מסך מחשב..אבל אולי כאן אקבל תשובה מטאפורית לשאלה-למה אנשים גורמים לעצמם ולסובבים אותם סבל ביודעין?" אנסה לתמצת..לפני כמעט שנתיים אבא שלי לקה בהתקף לב(כחולה אסתמה מלפני כן),זה היה כשהייתי עדיין בצבא,די בהתחלה.עשו לו צינתור,והחייאה,ובקיצור-יצא מזה. הרופאים טענו(וסביר להניח שגם צדקו)שההתקף בא בעקבות עישון במשך הרבה שנים,לחץ דם גבוה בעקבות עודף משקל,ותזונה לקויה. הוא הפסיק לעשן..בכול זאת-איך אפשר להמשיך להכניס את הרעל הזה לגוף בידיעה שכמעט היה מוות?! החל לקחת תרופות,טיפה לעשות ספורט,ולדעתי לחץ דם וכולסטרול גבוה כבר לא היו מנת-חלקו. אני קיבלתי את הידיעה על המקרה בצבא,מהודעה קולית שסבתא שלי הותירה לי בטלפון-'אבא בבי"ח,תתקשרי הביתה\לאחים". אז,קצת לפני ששמעתי שהוא בסדר ובבי"ח,חשבתי שזה הסוף. נכנסתי לשוק ולמחשבה שכבר לא יהיה לי אבא,נורא נלחצתי בגלל זה.. מאז,יש לי טראומה שכאשר לא עונים לי בטלפונים(הורים\אחים\בית),אני נלחצת ומסוגלת להגיע למצב של אי-תפקוד וכמובן בכי. כל דבר כזה מכניס אותי ללחץ.. בעקבות אותו מקרה אפשר לומר שכמה דברים טובים נכנסו לתודעה שלי: להעריך את החיים,לשמור על הבריאות הפיזית(כולל לא-לעשן)והנפשית,ולמצות כל תקופה טובה כאילו היתה האחרונה. אני חושבת שכבת אוהבת ותומכת,למדתי להעריך את אבא שלי יותר,לעזור לו,לא להעיק עליו ,ובעיקר,ביני לבין עצמי להבין ולהפנים לתוך הנפש שזה שהוא נשאר בחיים(ד"א,פרט שולי וקטן-הוא חלה בסרטן לפני 7 שנים,וגם מהמחלה הארורה הזו הוא יצא בשלום
) זו כבר מתנה ותודה גדולה,ורק צריך להפנים את הוראות הרופאים-ולחיות טוב. רק מה...הנה הגיע הפאנצ'-ליין: היום תפסתי אותו מעשן.אחרי שנתיים.אחרי התקף לב והחייאה שהצילה... הרחתי את הריח של הסיגריות,וכבר מלפני-כן לא ממש הרגשתי טוב,והמחנק מהסיגריות(ביחד עם ההלם הרב)פשוט גרם לי לטרוק מאחורי את הדלת של המרפסת לא לפני ששאלתי אם הוא עישן-"מה פתאום" היתה תשובתו..כן בטח..על מי אתה עובד? אחרי זה נכנסתי לחדר שלי להירגע..לא נתתי לעצמי לבכות למרות שנורא הרגשתי צורך בזה..הרגשתי מפורקת אולי בגלל העובדה שאני מנסה גם לגרום לאמא שלי להפסיק לעשן,ואבא שלי בשנתיים האלו אמר לי "תדברי איתה שתפסיק כבר לעשן ולגרום סבל". הרגשתי שכל מה שהוא חינך אותי וגרם לי לחשוב-שבריאות ולהעריך את החיים מעל הכל,זה פשוט נחת למתחת לקרשים. כואב לי על זה כ"כ.מן כשלון מצידו שגם אני מרגישה חלק ממנו..חלק לא מבוטל,כי חס וחלילה בעתיד,יכול לקרות מצב דומה של התקף לב,ואז אני ארגיש אשמה שלא עשיתי מספיק..שאולי במקרה הזה-אני לא חינכתי אותם להפסיק לעשן. אבל מה אני כבר??ילדה קטנה בת 21 כבר,לא ראתה מספיק...איך היא יכולה לגרום למישהו להבין שהחיים שווים כ"כ הרבה..הם יקרים מאוד..ואם לא להפסיק לעשן בשביל עצמו(כנ"ל לגבי אמא שלי)-אז לפחות בעבורנו-הילדים. אני לא חושבת שאני יכולה להתמודד עם זה.או יותר גרוע-איתו. כואב לי על זה שאני לא יכולה לגרום להם להפסיק לחשוב שסיגריות כל כך מזיקות ונוראיות,במיוחד במצב הרגיש שלו כאדם אסמתי עם סיכון גבוה למחלות לב. מה עושים? או שאלה אחרת- איך מחנכים הורים? תודה על האפשרות לכתוב את המגילה שלי כאן, והערה קטנה מראש לאלו המעשנים מבינכם שלא חושבים שסיגריות זה נורא- בעבורי זה כן..אני סובלת מזה וזה מזיק.לא רק לי...
אני לא יודעת למה בחרתי לפרוק את אשר ליבי דווקא על גבי פורום,על גבי מסך מחשב..אבל אולי כאן אקבל תשובה מטאפורית לשאלה-למה אנשים גורמים לעצמם ולסובבים אותם סבל ביודעין?" אנסה לתמצת..לפני כמעט שנתיים אבא שלי לקה בהתקף לב(כחולה אסתמה מלפני כן),זה היה כשהייתי עדיין בצבא,די בהתחלה.עשו לו צינתור,והחייאה,ובקיצור-יצא מזה. הרופאים טענו(וסביר להניח שגם צדקו)שההתקף בא בעקבות עישון במשך הרבה שנים,לחץ דם גבוה בעקבות עודף משקל,ותזונה לקויה. הוא הפסיק לעשן..בכול זאת-איך אפשר להמשיך להכניס את הרעל הזה לגוף בידיעה שכמעט היה מוות?! החל לקחת תרופות,טיפה לעשות ספורט,ולדעתי לחץ דם וכולסטרול גבוה כבר לא היו מנת-חלקו. אני קיבלתי את הידיעה על המקרה בצבא,מהודעה קולית שסבתא שלי הותירה לי בטלפון-'אבא בבי"ח,תתקשרי הביתה\לאחים". אז,קצת לפני ששמעתי שהוא בסדר ובבי"ח,חשבתי שזה הסוף. נכנסתי לשוק ולמחשבה שכבר לא יהיה לי אבא,נורא נלחצתי בגלל זה.. מאז,יש לי טראומה שכאשר לא עונים לי בטלפונים(הורים\אחים\בית),אני נלחצת ומסוגלת להגיע למצב של אי-תפקוד וכמובן בכי. כל דבר כזה מכניס אותי ללחץ.. בעקבות אותו מקרה אפשר לומר שכמה דברים טובים נכנסו לתודעה שלי: להעריך את החיים,לשמור על הבריאות הפיזית(כולל לא-לעשן)והנפשית,ולמצות כל תקופה טובה כאילו היתה האחרונה. אני חושבת שכבת אוהבת ותומכת,למדתי להעריך את אבא שלי יותר,לעזור לו,לא להעיק עליו ,ובעיקר,ביני לבין עצמי להבין ולהפנים לתוך הנפש שזה שהוא נשאר בחיים(ד"א,פרט שולי וקטן-הוא חלה בסרטן לפני 7 שנים,וגם מהמחלה הארורה הזו הוא יצא בשלום