שאלה

BellA עלמה

New member
../images/Emo17.gifשאלה

האם גוף נפש אחד הם? או שלפעמים יש הפרדה? האם בכל דבר יש אלמנט פסיכולוגי?

לקשמי

New member
כן, הם אחד

ההוכחה הכי טובה לכך לדעתי היא שרגשות תמיד מורגשים בגוף. פחד לדוגמא מורגש על ידי דפיקות לב חזקות/זיעה/פיק ברכיים וכו'. כעס מורגש ע"י לחץ באזורים שונים בגוף. גם רגשות חיוביים מורגשים בגוף. לפעמים אנחנו סובלים מכאבים או מחלה כלשהי שאנחנו לא יודעים ממה היא נובעת, עד שבהרבה מקרים מגלים שהסיבה שלה היא נפשית. וגם ההיפך: שמעתי על לא מעט מקרים של אנשים שיצאו ממחלות קשות בזכות חשיבה חיובית ואופטימיות, שהשפיעו בצורה מדהימה על הגוף ועל החלמתו.

BellA עלמה

New member
אני לא חושבת

שבכל דבר יש גם פכיכולוגי הרבה פעמים הבעיה היא פיזית גופנית בלבד אגב ישנם הטוענים שרגש זה פיזיולוגי

אפרתs

New member
לפעמים יקירתי

..סיגר הוא רק סיגר" (כה אמר פרויד). גוף ונפש הם אחד המשולבים זה בזה. אני מאמינה שהסימביוזה ההדדית הזו הכרחית לקיום האדם.

BellA עלמה

New member
לדעתי (האישית)

קודם כל פיזיולוגי אחרכך נפש\ רגש למשל הפרעות קשב וריכוז הם בעייה פיזיולוגית לכן לוקחים ריטלין למשל גימגום לרוב בעייה פיזית לאחרכך מערבת רגשי אלימות\כעס- עודף הורמונים כאלה ואחרים או עצב שמחה עייפות הכל לרוב פיזי

hayapollak

New member
הגוף הפיזיולוגי

הוא הגוף שרואים אותו, ולכן יש כאלו שעושים הפרדה בין גוף לנפש קשה להאמין ולהתייחס למה שלא רואים. אני סבורה שחד הם גוף ונפש. שמש וירח אפשר לראות, אוויר אינו נראה, רוח לא רואים, אז זה אומר שאין אויר? יש לנו מרכזי אנרגיה בגוף (צ'אקרות) אם הן אינן נראות זה אומר שאינן קיימות?

khamala

New member
דוגמא מעולם המדע

בתורת הקוונטים ידוע שהמודד הוא חלק בלתי נפרד מהניסוי ( תהליך המדידה)- כלומר, הוא משפיע על התהליך... מה שמראה, לפחות מהנתונים שידועים עד היום, שהאלמנט הפסיכולוגי קיים גם בתחום ( כמו במדע) שהתיימר להיות אובייקטיבי, במובן שהוא מונע רק ע"פ חומר, ולא " נפש"... מעבר לכך...מה זו נפש? מה זה אני? השאלות ממשיכות וממשיכות... בבודהיזם בכלל מתנגדים למונח "נפש" "אני"... ודי בצדק! למה את קוראת "נפש" או "אני"? הריי אנחנו משתנים כל הזמן, המחשבות שלנו משתנות...גם הגוף משתנה. אולי באופן עקרוני, עצמים חומריים או רוחניים הם אשליה, ומה שקיים באמת הם רק רשמים שבאים וחולפים...תקראי לזה אטומים...

לירננה

New member
כן

אני חושבת שהכל פסיכולוגי. ואני חושבת שיש לנו שליטה גם על המחלות שלנו. אנחנו מגיעים למצב של מחלה כשאנחנו מתישים את עצמינו נפשית לפעמים. ופחד עושה לנו כאבי בטן, לחץ גורם לנו להרגיש את השרירים מתוחים, כשאנחנו עייפים אנחנו עצבניים,כשאנחנו רעבים אנחנו עצבניים, אנחנו מסוגלים להתמודד יותר טוב עם כאב כשתומכים בנו,כשאנחנו שמחים וטוב לנו. אני חושבת שכשאני חולה זה בגלל שמשהו נפשי עבר עליי. אני צריכה לפעמים להיות חולה כדי לאפשר לעצמי מנוחה.

ויצה

New member
גופ ונפש

בשילוב של טיפול בנפש וטיפול פיזי מצליחה לרדת במשקל ולהיפטר מפגמים שלי אחד המה

khamala

New member
וגם לזה השפעה נפשית

אך לרוב אכילה לא נכונה, היא תוצאה של חוסר איזון נפשי...

לדעתי- יש הפרדה אבל קשר עמוק....

אני בתקופה האחרונה בלחץ נוראי עם הלימודים ובהתאם הגוף שלי מתנהג- כאבי בטן, כאבי ראש, שלשולים והקאות- התסמינים משתנים כל הזמן, אבל זה קורה, והנה עובדה שאתמול בלילה כשהחבר היה פה ועודד ותמך התחלתי להרגיש טוב יותר, ולאחר שבוע שקמתי מרגישה רע ובלי אנרגיות- היום יש לי כל כך הרבה אנרגיות כי טוב לי בלב לדעת שיש מישהו שאיכפת לו ממני, שאוהב אותי כמו שאוהבת אותו.

magenta73

New member
הם אחד

אי אפשר לעשות הפרדה - והדוגמאות שהבאת פה על אלימות וכו'... זה דברים שאפשר לנתב. אותו מרכיב פיזי שמביא לאלימות אפשר לנתב לאסרטיביות והצלחה. וכו'. השמנת יתר לאו דווקא נגרמת מאכילה לא נכונה, היא יכולה להיגרם ממרכיבים פיזיווגיים של חומרי חילוף, בכל מקרה, ההשמנה מביאה לדיכאון (ולא להיפך), הדיכאון מביא אנשים לאכול יותר או לא לעמוד בדיאטה וכו'... ספורט גורם לעודף אנדרופינים ולאדרנלין, שמביא גם לתחושה נעימה יותר בגוף ובהרגשה (רגש-פסיכולוגי) וכו'. את יכולה להגיד שרגש בא ממרכיבים פיזיים, יופי, נוירוטרנסמיטורים מקפצצים לך במוח, אבל הפרשנות שאנחנו נותנים לרגש היא פסיכולוגית. והפרשנות, היא בעצם המשמעות... לכן, לא ממש ניתן להפריד...

BellA עלמה

New member
לגבי אלימות

זה הורמון טסטוסטרון או העודף שלו שגורם לכעס \אלימות אם אפשר לאזן את ההורמון הצורך באלימות תרד הכל זה הורמונים\ניורונים וכו

magenta73

New member
אותו הורמון

הוא גם הגורם לתחרותיות ולצורך בהישג גבוה. לא כל מי שיש לו טוסטסרון גבוה הוא אלים. כך שהטיעון שלך לא עובד פה.

magenta73

New member
אבל לא רק!!!!!!!!

מה את לא מבינה ממה שאני כותבת?... מי שיש לו עודף טוסטסרון, במקרים מסויימים, של נגיד מצב תסכול, הגיוני שיהיה יותר אלים ממי שיש לו פחות טוסטסרון. אבל. לא כל מי שאלים יש לו יותר טוסטסרון, ועודף טוסטסרון לא בהכרח גורם לאלימות. לרוב, יש עוד גורם למשוואה, וזה המצב בו האדם נמצא. בלה, יקירתי, זה לא שחור ולבן.

magenta73

New member
את פותחת פה שאלה

שהיא לא רק מדע במטרה להפוך אותה למדע? תהני לך.

למעלה