או
?

../images/Emo17.gif או ../images/Emo63.gif?

לקראת סוף השבוע הבעל"ט החלטתי לאתגר אתכם בדיון קליל
אז ככה, לאחרונה יצא לי להפגש עם חברים מבתי ספר שונים, ולשמוע מהם שבנוסף לערבית ספרותית הם לומדים גם ערבית מדוברת, מה שהיה לי מאוד מוזר... אז רציתי לשאול אתכםם מה אתם בעצם חושבים על ערבית מדוברת, האם אתם לומדים אותה (לבד, בבי"ס, באוניברסיטה)? מעדיפים אותה על פני הערבית הספרותית? ולמה? חושבים שצריך להכניס אותה לתכנית הלימודים באופן קבוע? ומה מיוחד בה בעצם? ואם בא לכם להוסיף, זה מבורך
. שבת שלום לכולם!

ערבית מדוברת...

אתחיל ואומר, שבעיני כל תוכנית הלימוד של השפה ערבית במדינת ישראל היא דפוקה מהיסוד. מה שקורה שתלמיד לומד כמה שנים ערבית בבית ספר, ויוצא עם אוצר מילים יחסית לא רחב, שמאפשר לו רפרוף קל בעיתון ובמקרים טובים להבין כמה משפטים בחדשות. לא יותר. הוא לא יכול לכתוב חיבור רציני של עמוד 1 לפחות בערבית ( אפילו לא חצי עמוד ). הוא לא יכול לנהל שיחה עיניינית וקצרה. אז הוא יודע לנתח את הפועל לגוף זמן ושורש. ועם זה הוא נשאר. ובקשר לערבית מדוברת. אנחנו התחלנו ללמוד ערבית מדוברת כבר בתחילת כיתה יא. שעה בכל שבוע, שלא הספיקה לכלום. חוץ מלהגיד את המשפטים המפגרים שכל אחד יודע עוד מכיתה ד' : " אנא סאכן פי תל אביב פי שארע ..." הרגשתי שאין התקדמות ( למרות שיש לי מורה תותח שמתרגם המון שנים סרטים מצריים וכ' ), זה מאוד תיסכל אותי, אז החלטתי לעשות מעשה וללמוד בעצמי. קניתי את הערכה המעולה שאין משהו שדומה לה מכל ספרי הלימוד לערבית בארץ : " לדבר ערבית". ובאמת השקעתי מאמצים ועם הרבה רצון סיימתי את ארבעת הספרים. אחר כך התחלתי לנסות ולתרגם שירים, בהתחלה היה לי ממש קשה ואז זה נעשה יותר ויותר קל. אני משתדל לראות כל יום שישי את התוכניות בערבית בשעות הבוקר לפני הצהריים, לרשום מילים /משפטים ולתרגל דיבור. ויש גם המון ערוצים בכבלים כמו זה המצרי, הלבנוני, הסורי והכ'. אני חושב שמי שלמד ערבית ספרותית בלבד, לא יכול להגיד שהוא "יודע ערבית". כדי לדעת ערבית צריך לדעת ספרותית וגם את השפה המדוברת, שאסור לזלזל בחשיבות שלה כי מה לעשות, כשמה כן היא "השפה **המדוברת**". אם לי היית את האפשרות הייתי מחייב את בתי הספר להתחיל ללמד ערבית מדוברת כבר מכיתה י' עד יב'. וכמובן להפוך את הלימוד לאינטנסיבי הרבה יותר.

yoavshovav

New member
גל הגזעית

לדעתי צריך ללמוד את הספרותית באופן מרכי ולצידה מדוברת. ולרגל סוף השבוע אני מפנק אתכם בבשר טרי (יאמי יאמי יאמי) וקוראים לו להקת "פור קאטס": http://www.youtube.com/watch?v=rDQwwBoE2qw http://www.youtube.com/watch?v=x3w_gjyMkBQ&mode=related&search=

EastGirl83

New member
יואב......

תקשיב.... ו.... תקשיב טוב.... אנחנו חייבים לעבוד על הטעם שלך במוזיקה ערבית

yoavshovav

New member
רומי...

תקשיבי.... ותקשיבי.... ותקשיבי..... ותקשיבי.... ותקשיבי טוב..... פור קאטס זה הדבר הכי מחמם בתחתונים שידע אי פעם העולם הערבי מאז נאנסי. אז את יודעת.... נתתי להן חשיפה. חוץ מזה שאת יודעת שאני שומע את כ-ל סוגי המוזיקה הערבית. תמשיכי להיות עיראקית לבבית. יואב

מה שנכון נכון ../images/Emo3.gif

אני לא סובלת מוזיקה ערבית או כל דבר שמזכיר מוזיקה ערבית (מזרחית ושאר הסלסולים)

yoavshovav

New member
יש לי הרגשה שאת לא מכירה מספיק

יש היצע ענקי של מוזיקה ערבית, של זמרים שונים עם סגנונות שונים, שעושים שילובים שונים של מוזיקה ערבית עם מוזיקת עולם. חוץ מזה שכל השירי היפ-הופ הכי יפים עכשיו משולבים במוטיבים ערביים.

אוקיי.

כעיקרון אנחנו לא לומדים ערבית מדוברת, אבל אני יודעת שבסוף השנה בע"ה תהיה לי בחינה בע"פ
. אם זה נחשב, למדתי בכיתות ד'-ו' ערבית מדוברת קצת... אבל חוץ מזה לא ממש. אין לי ממש דעה על זה, מכיוון שאני לא מכירה את זה. אני חושבת שצריך להכניס את השפה המדוברת לתוכנית הלימודים, כי תכל'ס גם אנחנו אמורים לדבר בשפה שאנו לומדים ועושים בה בגרות
.

בחינה בעל פה בספרותית ?

אז הבחינה בעל פה שלכם תיהיה בספרותית ? באיזו כיתה את ?

סורי על ההדחפות אבל הנה תשובה../images/Emo9.gif

בי"ב יש בחינה בע"פ והמילה היחידה שהיא לא בספרותית זה הגיל "סבעתש" כל השאר זה בספרותית. למה זה טוב? עדיין לא ממש ברור לי.

אצלנו דווקא יש בחינה

אנחנו נבחנו בעל פה בספרותית בכיתה י'. בכיתה י"ב, אלצנו, הבחינה בעל פה במדוברת בלבד. ואז יש בחינה על קוראן וספרות שהיא יכולה לעשות או במדוברת, או בספרותית איך שהילד רוצה. מוזר חשבתי שכל בתי הספר צריכים ללמוד אותו דבר.

אני יודעת שמגמת הערבית שלי בבי"ס

היא בסדר גמור וגם אם זה רק לפי מספר האנשים שהולכים משם למודיעין...כך שמה שלומדים אצלנו זה כנראה מספיק טוף.

מתוקונות אין לי ספק

אין לי ספק שהמגמה שלך בסדר גמור. רק תהיתי איך זה עובד בכל בתי הספר. זה הכל.

כן...מצטערת על הצורה שבה ניסיתי

להעביר את המסר שלי...(מצב רוח קרבי של בוקר
). מה שניסיתי בעצם להגיד זה שאם בבי"ס שלי מתכוננים לבחינת הבגרות בע"פ ומשתמשים בספרותית אז כנראה שזה ככה בכל הבתי ספר כי כולם הרי ניגשים לאותה בחינה בע"פ.

ככל הנראה שכן.

אני לא ממש יודעת על זה, המורה לא דיברה איתנו על זה עדיין, רק ממש קצת בכללי. ואני בכיתה י' והבחינה תהיה בסוף השנה.

למעלה