היסטוריה

הרעיון הוא

ששינון לא חייב לבוא ברע. לפעמים אפשר להנות ממנו, בערך... (לדעתי, אפילו אם הנושא ממש ממש מעניין, כל עוד זה עובדות ומידע ולא דרכים לחשב מספרים לומדים את זה רק דרך שינון. זה יכול להיות שינון של שבוע או שינון של חצי דקה, אבל זה שינון. גם מתמטיקה מתחילה משינון, אגב, זה פשוט מתקדם למשהו הרבה יותר חכם). אגב, אני לא ממש מסכימה עם אף אחד או מתנגדת למה שאתם אומרים, אני סתם נדחפת לדיון כצד נייטראלי ולא קשור לחיים, כמו תמיד

אבל אלי,

זה לא מעצבן אותך ככה
החומר בהיסטוריה,לפחות בשאלון שלנו,כולו נוגע איכשהו לישראל/יהדות ,משהו שקשור לכולנו. כך שאני חושבת,שגם מי שלא חובב מושבע של היסטוריה,מתעניין בזה איכשהו...כי זה ההיסטוריה שלנו,של כולנו.
לא יודעת,אותי לדוגמה,נורא מעצבן שאני לא זוכרת דברים חשובים... מלחמות למשל,תאריכים ומידע כללי על מי מה מו...ומעבר,כמובן,אפילו יותר טוב. זה משהו שאני זוכרת,כי זה ממש חשוב לי. היסטוריה ב',מבחינתי,זו הזדמנות חוזרת [לעומת היסטוריה א'-אני לא זוכרת דבר וחצי] לדעת משהו על המורשת שלנו.

Drenthe

New member
תראי

בעיניי יש דברים שצריך לזכור, כחלק מה"מהות" שלך, אבל לא באותו אופן שזוכרים על מנת לבצע מבחן בהיסטוריה. העובדה שכל כך גורמת לי לשנוא ללמוד היסטוריה היא שאת נבחנת בעצם על יכולת השינון שלך ותו לא. אז אני אומר לעצמי, למה שלא יתנו לנו חומר חופשי, ככה מי שדיפדף בחומר ידע בכל שאלה איפה לחפש, ומי שלא, גם עם החומר יתקשה קצת... הרי אחרי יומיים אני שוכח הכל, אז מה התועלת מלבחון את יכולת השינון שלי? שיקראו לזה " למידה בעל פה " ויתנו לנו טקסטים מכל מיני נושאים. אבל כעיקרון, זה נחשב למקצוע דיי קל, והשנה תודה לאל, אני מסיים איתו.

o p c

New member
../images/Emo45.gif מבחינתי אם היינו מבינים את ההיסטוריה

o p c

New member
נלחץ אנטר לפני הזמן בטעות

מבחינתי אם היינו מבינים את ההיסטוריה, היינו יכולים לחזות מה קרה באירוע מסויים למרות שאנחנו לא יודעים עליו כלום. מאחר והאירועים ההיסטוריים התרחשו ע"י בני אדם, הם בלתי ניתנים (הרבה פעמים לא עושים את הדבר ההגיוני או הטריוויאלי)=====> אי אפשר להבין את ההיסטוריה===> מש"ל

הוכחה מתמטית משהו../images/Emo3.gif

דווקא רוב האירועים הגיוניים,אם אתה "נכנס לראש" של האדם המדובר. לוקח כמה דק',אבל זה עובד בסוף :)

חח טוב,

כנראה שלא אצליח לשכנע אותך.
בכל מקרה,אני הגעתי למסקנה הזו בתור אחת שאשכרה נאלצת ללמוד [ולא לחזור/לתרגל] את מרבית החומר לבד... אולי זו רק אני.

Rioter

New member
אגב, מי שהולך להשתמש בזה -

בעמוד 4, יש כאלה סעיפים למטה... במקור זו הייתה פסקה ממש מעצבנת, אז המרתי את זה לנקודות שיהיה יותר קל לזכור. זה תחת הכותרת "תמורות ביחס השלטון ליהודים בין השנים"... בלה בלה בלה.

Y a i r 1 9 9 2

New member
וואו איזו מלכה../images/Emo70.gif מאיפה יש לך הסבלנות?

ויש פה דברים שאנחנו לא למדנו.. למדתם על 3 מלחמות (מבצע סיני, כיפור ועצמאות). אנחנו על ששת הימים וכיפור. למדתם ישראל ב3 העשורים הראשונים, אנחנו לא. אני חושב שגם על העליות לא למדנו אבל אני לא בטוח

Y a i r 1 9 9 2

New member
אוקיי, את עושה אפשרות ב'?

נראה לי שאנחנו אפשרות א'...האמת שהמורה שלנו אף פעם לא ציינה איזו אפשרות אנחנו.

PoisonSnowFlake

New member
לא מנסה לדרוך למישהו על הפצעים אבל ..

קיבלתי מאאאאאאאאאאאאאאאאאהה בהסטוריה ב'
אחח החיים הטובים של מועד ב'

למעלה