היסטוריה

../images/Emo164.gif../images/Emo41.gifהיסטוריה../images/Emo164.gif../images/Emo41.gif

בעקבות השרשור למטה והתגובה של שיר אלי, אמרתי למה לא לפתוח שרשור סיכומים?? מוזמנים להעלות סיכומים בהיסטוריה ב' לקראת הבגרות!!
תציינו על איזה נושא כמובן
בהצלחה לנו

ארה"ב והמשבר הכלכלי

מביטויי שגשוג וקידמה ועד מצע פיטסבורג *נובמבר 08'
איזה ישן זה

Rioter

New member
יש לי סיכום מקיף של כל החומר

שעלה לי בהרבה שעות הקלדה, אבל נו - אם זה יעזור למישהו, אז בכיף.
מצורף.

Drenthe

New member
מהההה ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

איך יש לך את כל החומר הזה? רק בהיסטוריה יש לך? הרבה אנשים היו רוצים לקבל את הסיכום הזה believe me.

Rioter

New member
אני עושה סיכום לפני כל מקצוע הומאני...

יש לי גם בספרות.
חנונית או לא?

Drenthe

New member
יפה.

אבל זה מבזבז הרבה זמן לא? במקום לשבת ולשנן.

tamaguchi girl

New member
שנה שעברה בהיסטוריה גם סיכמתי,

וזה עשה את רוב העבודה של הלזכור..אני זוכרת בזיכרון 'צילומי' את מה שאני מסכמת
אין לי השנה היסטוריה ב' אלא שנה הבאה, ואני מניחה שאני אסכם גם- זה הוכיח את עצמו יופי בבגרות בהיסטוריה א' P: אבל כל אחד והדרכים שלו, יש כאלו שיסכמו גם 200 פעמים ועדיין לא יזכרו מילה :ם

Rioter

New member
לא, זה חומר מצטבר הרי

אז יומיים לפני המבחן אני יושבת להקליד ולסכם הכל, מסדרת את זה נוח, ולמחרת משננת... (ההקלדה ממש עוזרת לזכור את החומר גם) הוכיח את עצמו יופי.

זו דווקא שיטה מצויינת.

אני אמנם לא מסכמת,אלא פשוט כותבת את החומר [זה לא מתומצת,אחרת לא אזכור] ,אבל זה מועיל. זה לוקח דווקא יחסית קצת זמן,ולאחר מכן אתה כבר מבין את החומר היטב,כך שאין צורך בשינון.
[ובכלל,מי יכול לשנן
זה מרגיש לי נורא אידיוטי,ללמוד את זה קצת כמו תוכי
...וזה גם לא עוזר,כשמבינים משהו-זה נכנס פנימה באמת
]

Drenthe

New member
בהיסטוריה, אין מנוס חוץ מלשנן

לא צריך לא שכל ולא חוכמה גדולה; במבחן או שאתה יודע את החומר או שלא, אין כאן יותר מדי אפשרויות.

אני חולקת על דעתך.

נכון,מי שמשנן וזוכר-לא צריך שכל ויצליח.לגמרי נכון
. אבל,דווקא במקצוע הומני "לדעת את החומר" זה לא חד משמעית.זה לא ריאלי,זה הומני,יש אפשרות שאתה יודע את רובו,ויש אפשרות שאם הבנת אותו טוב מספיק,תצליח לזכור ולהסביר בצורה ברורה את שהתרחש.

o p c

New member
תמיד אומרים דברים על "להבין את זה" בהיסטוריה

אף פעם לא הבנתי איך אפשר להבין היסטוריה, או שאתה יודע או ש/אתה לא.

אם אתה קורא מילים,

ולא מבין את המשמעות שלהם,או מנסה להבין את המשמעות שמאחוריהן -זה לדעת,מבלי להבין.זה לזכור. ולהיפך.

יכול להיות.

נראה לי שזה לגיטימי,על כל פנים.
[ חח מדהים איך אנחנו תמיד מסוגלים לפתח דיון ענק על מילה או שתיים
אחלה יכולות יש לנו
]

Drenthe

New member
אני חולק על דעתך בהחלט.

אני לא צריך להבין מה הוא עשה ומתי אלא פשוט לזכור תאריכים. מגיעה השאלה הX, "מדפדפים" בראש בחומר ששיננו ושולפים את החומר, בלי להבין שום דבר, רק לכתוב.

למעלה