עזרה..

../images/Emo163.gif עזרה..

היי לכם, אני כותבת עכשיו בשמה של אימי שתחייה, שלומדת מזה מס' חודשים יידיש (ולא יודעת לתפעל את המחשב...) וקצת מתביישת לשאול את המורה איך אומרים קונדום. החבר'ה ב"צ'כונה" אומרים שאומרים: " פרעזעבאטיב" (לי באופן אישי אין מושג קלוש אפילו איך קוראים את זה..) אם מישהו יוכל לאשר או לתקן, ולשחרר אותי מעונש זה ולספר איך אומרים קונדום ביידיש אני מאוד אודה לכם, וגם אמא שמשגעת אותי כבר שבוע עם הסיפור הזה של הקונדום... תודה מראש צליל.

אצלנו נהגו לכנות זאת...

'א רעגן מאנטל' = 'מעיל גשם' למה, בת כמה המורה ? היא קטינה ?

fanti

New member
"אמא" יכולה לקנות בחנות ../images/Emo156.gif

של דוברי עברית או לשלוח את החבר'ה מה "צ'כונה" לקנות לה .

ידעתי שזה יעורר תגובות כאלו...

בגלל זה נתתי לה לשבת לי על הוריד עוד שבוע... אמא באמת לומדת בבית שלום עליכם. ובאמת רוצה לדעת, תודה למי שענה ויענה ברצינות. ואני.. יש לי מינולט תודה.

fanti

New member
בן אהרון, קייקלסט זך פון געלעכטער

דאס איז דער עיקר

../images/Emo13.gif הברקה של אלפאנס , נחמד.

צלילונית . אחזור על דברים שכתבתי כאן בעבר. יידיש היא שפה מאד ידידותי לביטויים הרווחים בסביבתה. כתבתי, שהורי, אשר הגיעו ארצה עם קום, המדינה, דברו יידיש, עם הרבה ביטויים בפולנית, שמעתי כילד הרבה צ'ה בשפה. בערוב ימיהם שמעתי יידיש בעברית מעורב ב"כזה" "כאילו" ו"כאלה" אם חוששת אימך שאנשים בסביבה ישמעו, את השם המפורש 'קונדום' שתפרושנה לצד ושם תשאל את השאלה. אין , לא היתה לי ולא תהיה כוונת זדון, כלפי אדם השואל שאלה לתומו. אכן, הביטוי "מעיל גשם" היה בשימוש בביתנו. שהרי ידוע, שהיהודים משתמשים בלשון סגי-נהור. א גוטן יום-טוב. און א כשר'ן פסח. חג שמח לך ולמשפחתך.

fanti

New member
צוגעגונט , צו לאנגע לעבעדיקע יאר

זו היתה הברכה השגורה בפי סבתי .

למעלה