שלום אני טס לי

yblumann

New member
London- the best

טוב ,אז בלי שמישהו יתן לי תוית של ציניות, אני רואה שיש מספיק אנשים בפורום שגילו שיש הרבה יותר ללונדון מאשר קניות. הרומן שלי עם לונדון התחיל לפני 30 שנה, ולפני 20 שנה הפחתי את לונדון לבית שלי. אפילו אחרי כל כך הרבה שנים אני עדיין לומד ורואה דברים חדשים. מה דעתכם על תערוכת אומנות בתחנת Kingsway שהיתה בשמוש עבור ה Tram עד שנת 1951 והיתה סגורה ונטושה עד השנה? עם הטחב והסטגלניתים מהקירות, הרציף הסימנים והמסילה הנטושה בלב תערוכת אומנות? לונדון היא בירת העולם וגן עדן לאנשים שמכורים לתחביבים. יש אגודות וירידים בכל נושא תחת השמש שרק תחשבו עליו. יש ספריות וספרות עניפה וחנויות שמתמחות בנושאים שמפוזרים בכל רחבי לונדון. אפשר לבלות את כל הזמן הפנוי במוזיאונים כאן. אני מכיר טוב את הנושאים שאני מתמחה בהם אבל פשוט אי אפשר לזוז כאן בלי לראות משהו חדש ומענין. למי שבאמת משוגע על תחביב -הוא או היא יודעים ומכירים לאן לפנות בלונדון! Yoram.

ואיך אפשר בלי -

לבקר במכה של הבולאים, בחנות של סטנלי גיבונס ברחוב סטרנד (אאל"ט). אם אתה נכנס, נסה לגשת לקצה החנות, ולבקש מהמוכר שמאחורי הדלפק לראות את בול גויאנה, או את הג'ני ההפוך. סתם, רק בשביל לראות איך יגיבו...

cohen chaim1

New member
ומה עם כל שווקי העתיקות?

איך אפשר להזכיר את לונדון ולא להתייחס אליהם? נסיעה טובה ומהנה.

מאמאסאן

New member
לונדון- שווקי עתיקות

נסעתי עם אחד מבניי, לטיול של שווקי עתיקות בלונדון והסביבה, לפני הנסיעה, הכנו שעורי בית, סימנו לנו את כל השווקים בהם תיכננו לבקר, בדקנו את קווי הרכבות, תחתיות, ועיליות, ויצאנו לדרך.... גם היום, שנים אחרי, כשבני טעם מאז, טעמם של טיולים ומסעות רבים בעולם, וחי בארבע השנים האחרונות באירופה, בשל לימודי הרפואה שלו, הוא עדיין חוזר ואומר, שהטיול ההוא, היה הנפלא מכולם. אכן, הטיול ההוא, היה נפלא

powo

New member
נכון בלונדון יש המון.....

אבל לדעתי לונדון היא לא אנגליה .אנגליה האמיתית שוכנת בעיירות ובכפרים. ושוב זאת דעתי האישית בהחלט.

נימבו

New member
כשאני ביקרתי במכה, סליחה בסטנלי

גיבונס בפעם הראשונה גילגלתי כמה אנגלים... ולא בגלל בדיחה אנגלית, אלא בגלל שאמרתי בקול רם את נושא האוסף שלי (ברזים בבולאות למי שלא זוכר לקראת המפגש) , הם עשו קונסוליום וסיכמו ש-ה-ם עוד לא שמעו...וזה לא הוסיף לי הרבה מוטיבציה בלשון המעטה. חבל שלא ידעתי שצריך ללכת לקצה החנות ולברר על הבולים האלו. אני מאוד אהבתי את מוזיאון הטבע שנמצא גם בבנין מרשים מאוד והתצוגה שם מא(ע)לפת - אסור להחמיץ! וחוצמיזה... לונדון לא מחכה לי.

באמת יש להם, בסטנלי גיבונס,

מן שחצנות כזו, כאילו הם יודעים הכי טוב בעולם מה צריך לאסוף. ככה גם צחקו עלי כשאמרתי שאני אוסף בולי כלבים. אבל צריך להבין, באנגליה עדיין הבולאות הקלאסית שלטת במידה רבה, ורוב האספנים אוספים את בולי האימפריה... הם עוד לא שמעו על שני שינויים קטנים שחלו בעולם במאה השנים האחרונות: האימפרה שלהם אאוט, ובולאות נושאית אין. והשחצנות הזו בולטת כל פעם שמסתכלים על בול אנגלי: למה אנגליה היא המדינה היחידה בעולם שלא כותבת את שם המדינה על הבולים? כי האנגלים מאמינים שאם זה בול, זה אנגלי, אלא אם כתוב עליו משהו אחר.

yblumann

New member
Stanley Gibbons

לא רק שהם גובים את המחירים הגבוהים ביותר בבריטניה, הם מתרכזים רק בבולים היקרים ובבולי האימפריה. אין להם הרבה מושג וידע בבולי המאה ה 20 שלא מתקופת האימפריה. הבןלואות הקלסית שולטת בחנויוית הבולים באירופה בגלל המחירים הגבוהים שלהם וגם כי בהרבה מקרים האספנים שאוספים אותם הם מבוגרים. איני ממליץ לאספני בולים לבקר ב Stanley Gibbons

למעלה