פריז - רומא

Siren

New member
גלידות

לא ויתרנו על גלידה בצהריים ובערב. העיר מלאה בגלידריות טובות עם מבחר טעמים מגוון. לא משנה איפה נפלנו תמיד נהננו אבל הסכמנו שגלידה טובה כבר מזמן אפשר למצוא בת"א. אין המלצה ספציפית, לכו לפי מה שנראה לכם טעים ואיפה שיש תור (ותמיד יש)

Siren

New member
בית קפה

השירות ברומא מאוד מזכיר את זה שבישראל ומאוד שונה מזה של פריז. מספיק שתתיישב ומישהו יגש אליך, ימליץ בחום על מנות הבית, יפרט על כל מנה שתבחר ויעניק שירות מצויין. CAFFE GRECO הוא יותר מוסד מבית קפה. אם תבחרו לשתות קפה בעמידה הוא יעלה לכם 1.5 יורו. אם תחליטו לנוח ולשבת בחלקו האחורי של בית הקפה התענוג יעלה לכם לא פחות מ-6 יורו. אם אתם באיזור (וקשה לא להיות, הוא במיקום מאוד מרכזי ליד המדרגות הספרדיות) תכנסו אך וותרו על הישיבה מאחר ובנוסף למחיר הכיסאות לא נוחים במיוחד. Cafe Greco - Via Condotti 86

Siren

New member
מסעדה: Ditirambo

הגענו בשעה 19:00 וגילינו את כל הצוות אוכל. שאלנו מתי פותחים ואמרו לנו שעוד חצי שעה אז עשינו סיבוב באיזור. חזרנו בדיוק לפתיחה והושיבו אותנו בשולחן למרות שלא הזמנו מקומות מראש. למנות ראשונות הזמנו מנת צדפות. הגיעו 3 סוגים שונים (לא התחום שלי כך שאני לא ממש זוכר איזה סוג) עם פירורי לחם ואחרי השחמה בתנור. קיבלנו גם סלט עם טונה צרובה שהיה טוב. לעיקריות בחרנו בבולונז מבשר ברווז שהיה עסיסי וועים ומפסטה עם פטריות ושמן זית שהיה מצויין. קינחנו בטירמיסו טעים אבל יצאנו בתחושת פיספוס. אולי בחירת המנות לא היתה מוצלחת כי מראה הצלחות אצל הסועדים השכנים היה מגרה במיוחד. Ditirambo

Siren

New member
L'archetto

קחו לעצמכם 10 דקות לראות את התפריט. מעל 60 סוגים של פסטות ממסורתיות ועד יצרתיות וכולם נשמעים טעימים עד מוות. מקרר אנטיפסטי מלא סלטים, ירקות ופירות ים מאפשר מלוי בודד של הצלחת. הכל טעים וטרי. בפסטות הלכנו על פסטה ברוטב עגבניות פשוט ומנה נוספת של פסטה עם עגבניות שמנת ובשר לובסטר טחון. מ-ע-ו-ל-ה! L'archetto

Siren

New member
סיבה לחזור לרומא

"עכבר עולם" המליץ על המסעדה הבאה וכתב שהוא מסורתי עם טוויסט. העיצוב די מודרני והאוירה טובה. השירות כמו בכל רומא חם וקשוב. הפסטות מיוצרות במקום וזה ניכר מאוד, הטעם מושלם. תחשבו פסטה מיה, תכפילו פי 2, תוסיפו 3, התוצאה שתתקבל מהווה את המרקם של הפסטה. וזה טעים! פתחנו בצלחת אנטיפסטי הכילה חצילים, קישואים, עגבניות, פטריות, כרוב ואנדיב. המשכנו בפוזילי (מושלם) עם פסטו ועגבניות מיובשות ופסטה בצורה אוזניים ברוטב דלעת. היה מלא טעמים. אם אתם ברומא - תרוצו! Osteria dell'Ingegno לצערי אין לי תמונות כי המצלמה התקלקלה בשדה תעופה (יש מזל רע מזה?!). קנינו חד פעמית שהצליחה (בקושי) להוליד תמונה של מנת פסטה.

למעלה