פריז - רומא

Siren

New member
../images/Emo160.gif פריז - רומא ../images/Emo160.gif

יומיים מקסימים בפריז, אחריהם 3 ימים ברומא וחזרה ליומיים באחרונים בפריז. אני חייב להודות שהחזרה לפריז אחרי רומא לוותה בהתרגשות וציפיה גדולה. בשניה שיצאנו מהאוטובוס עיניי צדו בולונג'רי מצד אחד, פטיסרי מצד שני וכל מה שצריך לעשות עכשיו זה לבחור. לא חלילה אחת מבין השתיים כי אם מה קונים בכל אחת מהן. השפע, המגוון והטריות מסחררים בקלות. מצאתי את עצמי אוכל בכל שעה שהתאפשרה לי ונטשתי לחלוטין את גישת 3 הארוחות: בוקר צהריים וערב. אפשר לסכם שהיה טעים, משמין ומשביע. להלן סיכום המלצות...

Siren

New member
בולנג'רי, פטיסרי ומעדניות

"עכבר עולם-פריז" כותב שקשה למצוא אחת טובה (כזו שאופה את המוצרים שהיא מוכרת) אבל בעיניי זה קישקוש. התנסתי בהמון מקומות ורובם המוחלט היו מצויין עד טובים מאוד. צריך להיות מאוד החלטיים מול השפע המבלבל ולנסות לפחות פעם אחת את קרואסון השקדים. מעדנייה שבולטת מעל כולן היא זו של פושון (FAUCHON) בכיכר מאדלן. לקחנו בשקית את כל סוגי המקרונים (כ-16 בערך) והתענגנו על כל ביס. הכל כל כך מדוייק ומלא טעם, המראה מגרה והמרקם פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. חזרנו בפעם השניה כדי לקנות קרואסונים, שוקולדים ומתנות לבית (שמן, חומץ, חרדל וכד'...) ולא ויתרתי על חבילת מקרונים שטופלה כתינוק בן יומו לכל אורך הטיסה לארץ. לא רחוק מFAUCHON יש חנות שוקולד טובה ששמה נשכח ממני. היא נמצאת בav de la madeleine מס' 8 והיא שווה ביקור אם אתם באיזור. ואם אתם חובבי עיצוב, Habitat נמצאת ממש בהמשך.

Siren

New member
Rue Mouffetard

רחוב מלא מסעדות, רק לבחור ולשבת. לא היינו האף אחת מהן בגלל הקירבה למלון (סוג של הפרעה) אבל המגוון גדול ועושה חשק. קחו בחשבון שבערב רוב המסעדות סגורות.

Siren

New member
PAUL

את Paul אפשר למ צוא בכל רחוב מרכזי. מאפייה-בית קפה שמציע ארוחות בוקר טובות ומאפים. בכל חלקי היום תמצאו הצעה שתכיל משקה מאפה ומשהו מתוק בעלות סבירה. באחת הפעמים אכלנו קרפ ממולא פטריות וגבינת אמנטל ומעל הכל ביצת עין. זה לא מנומס אבל ליקקתי את הצלחת. השירות כמו בכל המקומות - איטי.

lavendula

New member
../images/Emo45.gif יש סניף גדול מול העיריה

העיצוב אירופאי מסורתי, החלונות משקיפים על בית העיריה. אנחנו ירדנו על פלטת גבינות ונקניקים, ושתינו סיידר. היה נפלא ו"צרפתי" למדי.

Merav B R

New member
הם בהחלט נחמדים ../images/Emo45.gif

בטיול האחרון היה לי קרייבינג רציני למקרונים דווקא ביום האחרון כבר כשהיינו בדרך למלון להתארגן לטיסה... ואז עברנו באחת התחנות הגדולות ומצאנו את פול וקנינו כמה - והיה מעולה

Siren

New member
פטיסרי

ולמרות שאיזכרתי שלא באמת צריך המלצות, הינה אחת שהיה בה תור מוצדק: gerard mulot יש להם פרופיטרול מוקה שובר דיאטה.

Siren

New member
מעדניה+סופר

צמוד לכלבו LE BON MARCHE (תעלו לקומה השניה - גן עדן לעיצוב וכלי בית) נמצאת המעדניה: LE GRAND EPICERIE. קחו שעה ותתחילו להסתובב. אם מזג האויר מתאים שווה לקנות אוכל במעדנייה ולמצוא ספסל לאכול עליו. וממש בפינת הרחוב תמצאו את CONRAN SHOP, עוד גן עדן לעיצוב.

Siren

New member
מסעדות

LE COQ - אכלנו מרק בצל מסורתי וסלט שעועית ירוקה עם פואה גרא שהיו טובות. לעיקריות בחרנו בסלמון עם ירקות ומומחיות המקום: עוף ביין אדום. היה טעים אבל מתומחר גבוה. 84 יורו לנ"ל+מים מינרלים ומנת פרופיטרולים. לא מסוג המקומות שהייתי חוזר אליהם.

Siren

New member
בית קפה

Bread & roses - פינת קסם באמצע העיר. מקום מודרני שמגיש לחמים, קישים, מרקים וסלטים תוצרת בית. אכלנו לחם זיתים מצויין, מרק פטריות ומאפה תרד טעים.

Siren

New member
ה-מסעדה

גולת הכותרת היתה ארוחת צהריים ב- BOFINGER. היכל אדיר מפוצץ בלקוחות שאוכלים אוכל צרפתי מסורתי. ישבנו בקומה העליונה וקיבלנו מלצרים דוברי אנגלית שוטפת ותפריטים בהתאם. גרמנו לפדיחה לא קטנה כשהציעו לנו לאכול את הספיישל של היום: BLACK PUDING. טרין עשוי מדם של חזיר. היינו בטוחים שצוחקים עלינו ולקחה לנו דקה שלמה להבין שהמלצרית רצינית לחלוטין. התנצלנו והמשכנו בהזמנות: פואה גרה עם ריבת תאנים וג'לי יין לבן - מצויין! איתו קיבלנו גם מרק ארטישוק ירושלמי שהיה כל טעים ששקלנו להזמינו שנית. לעיקריות בחרנו בבויאבז עם סלמון ונתח אחורי של חזיר ברוטב פטריות. לא הישארנו פירור מיותר בצלחת. ביקשנו גם סלט ירוק וקיבלנו אותו ללא תוספת מחיר. לקינוח קיבלנו גבינה מעושנת ומסריחה (לבן זוג, אני ממש לא סובל) ועוגת שוקולד על קראנצ' אגוזי לוז טעים. סביבנו אנשים אכלו אוייסטרים ואסקרגו כאילו אין מחר. נראה טעים ומוגש על מצע קרח. הגענו בצהריים אז נהננו ממחיר אחיד:30 יורו לאדם ל-3 מנות. אם אתם לא מזמינים מקום תגיעו מוקדם (12:30), דרך האתר אפשר לבצע הזמנות מראש ולהנות מ-15% הנחה. ממליץ בחום!!!

איריסג

New member
אח!!! איזה מקום!!!

אכלנו שם די מזמן, לפני כמה שנים טובות, אבל הוא עדיין זכור לי כאחת הסיבות היחידות לחזור לפריז (מה אני אעשה, לונדון עושה לי את זה הרבה יותר). יש להם גם את ה"פטיט בופינגר" - רשת של ביסטרואים קטנים, עם אוכל מצויין... אחד נמצא ממש מול הבופינגר ה"מקורי" ואחד נוסף נמצא בשד' הוסמאן, ואני חושבת שיש עוד כמה. אכלתי שם פעמיים - והיה נפלא.

Siren

New member
המלצה אחרונה לפריז

LE PETIT MACHON ב-158 RUE SAINT HONORE (רובע 1). אין תפריטים באנגלית, הצפיפות נוראית אבל מלצר מקסים תרגם לנו כל מה שביקשנו. אכלנו מרק דלעת טעים וסלט ירוק עם חתיכות לובסטר. לעיקריות בחרנו בפילה דג עם ירקות וקונפי אווז על פירה בטטה. היה בעיקר מלוח. אוירה מאוד פריזאית.

Siren

New member
גלידה - amorino

אחרי יום מפרך של קניות חזינו בתור ארוך המשתרך מתוך גלידריה. בוחרים בגודל כוס או גביע (מתחיל מ-3 יורו), משלמים מראש ובוחרים את הטעמים (אין הגבלה). המוכר מסדר את הטעמים בצורה של פרח והטעם גן עדן. amorino

Siren

New member
חנות כלי מטבח

לונפארק לחובבי בישול. אינספור כלים, סכינים, סירים, תבניות ושאר הציוד לחובבי הבישול. פינטזתי על מערוך אבל ויתרתי בסוף. למרות השפע והמגוון מאוד מעודד לגלות שהכל אפשר למצוא בארץ. זה חוסך הוצאות מיותרות אבל המקום עדיין בגדר חובה לאוהבי הז'אנר. e-dehillerin

Merav B R

New member
../images/Emo51.gif על הסיכום המפורט,

יש מקומות בפריז שאכן אסור לפספס כמו בון מרש, שוק מופטארד, פושון, אפילו גלידת אמורינו. גם אנחנו היינו כמעט בכל אלו ביולי האחרון וגם בפטיט בופינגר שנמצאת מול בופינגר הענקית שם אני מניחה שישבתם (באיזור הבסטיליה). איזה כיף בפריז!

Siren

New member
כן, ליד הבסטיליה

ופריז פשוט מדהימה בסתיו. לקח לי 4 פעמים כדי להתאהב בה באופן סופי.

למעלה