../images/Emo16.gif

לזכר שישה מליון עולמות. וכמו שאחד הניצולים שדיברנו איתו בהכנה לפולין אמר:''כולנו ניצולי שואה.אני,אתם,ההורים שלכם,הסבים שלכם,הילדים שלכם,כולם''.

כ"כ נכון... ../images/Emo16.gif

כשהייתי בפולין, הרגשתי שכל אחד מאיתנו הוא נס. כל ניצולי השואה, כל בני הדור השני והשלישי, וכל אחד שמישהו מבני המשפחה שלו היה שם. זה יום השואה הראשון שלי אחרי המסע לפולין. אין ספק שהוא שונה מאוד מאלה שהיו לפניו.

G A L 17

New member
גם שלי ../images/Emo16.gif

2 דברים שלא יכולתי לא לשים לב הראשון - כמו שליאת אמרה , יום השואה הראשון שלי אחרי המסע לפולין , וזה כל כך שונה - השמות ? כבר לא רק שמות - הם תמונות , הם זכרונות שמדברים על הר האפר הענקי במיידנאק אני כבר מבין שמדברים על אלפי האבנים בטרבלינקה , על המשרפות של אושוויץ על לובלין , ורשה , לודג' ושאר השמות , עכשיו כבר יש לי תמונה בראש , תמונה שלא תישכח לעולם הדבר השני שדי מתקשר לראשון , שוב כמו כל שנה אני הולך לטקס העירוני , הפעם עם חולצת מסע תחושת הביחד , אבל דבר אחד לא מרפה ממני - אני יודע שזה אסור אבל אני שוב מסתכל , וכמו שחשבתי המספר של הניצולים קטן וקטן בכל שנה שעוברת , חלקם כבר אינם , חלקם פשוט מבוגרים בשביל להגיע , אבל כל שנה שעוברת זה הולך ומתקרב - התקופה שהם כבר לא יוכלו להעביר הלאה , התקופה שהם כבר לא יוכלו לספר , ואני מפחד כי בעצם איך מישהו שלא היה שם יכול באמת לספר? להעביר את הרגשה הזאת ? אבל למרות זה אני רואה שכל שנה מספר המשתתפים בטקסים הולך וגדל , מספר הטסים למשלחות הולך וגדל , ואני מבין שאין סיבה לדאגה - אנחנו בחיים , אבל בחיים לא נשכח ולא נסלח

Dawson girl

New member
לדעתי דווקא יש סיבה לדאגה..

אבל לא מהכיוון של ישראל והדור הצעיר שפה, כי כמו שאמרת רובם לא שוכחים, וזוכרים מה שהיה וכו'. אבל מה קורה בחו''ל? הממדים של האנטישמיות היום פשוט מפחידה... נכון שזה לא כמו אז, יש לנו מדינה משלנו (וטוב שכך), אבל בכל זאת, אותי לפחות זה מאוד מדאיג מה שקורה באירופה.

G A L 17

New member
האמת שהתכוונתי אלינו

באירופה את צודקת הממדים של האנטישמיות גדלים , אבל אממ למזלנו הפעם יש לנו מדינה ויש לנו בעלת ברית חזקה שתדאג לנו... לא אומר שאני לא פוחד לפעמים כי זה כן אבל אממ מה שקרה אז אני באמת מאמין שלא יכול לקרות שוב

Dawson girl

New member
כן הבנתי את הכוונה

פשוט סתם העליתי נקודה
ונכון שיש לנו מדינה, אבל משום מה אני לא בטוחה שזה לא יכול לקרות שוב.

למעלה