מותה של אשליה
בעצם הרחמים עליו מצד אנשים רבים, התחילו די מזמן, עוד לפני ההתאבדות שלו. אנשים אמרו שמרחמים עליו כבר כשהתגלו כל הפשעים שלו וכשהוא נעצר. ואני שואלת: למה לא מרחמים על בני סלע, על האבות שרצחו את הילדים שלהם, על כל הרוצחים האחרים שאנחנו שומעים עליהם לאחרונה? למה כל אלה הם פושעים ואילו דודו טופז הוא קדוש מעונה? ויש לי גם תשובה: דודו טופז עצמו אולי מת לפני יומיים. האשליה מתה כבר לפני כמה חודשים. עד לא מזמן הייתה אשליה של דודו טופז החמוד, המצחיק, כובש הלבבות שהופיע לנו על המסך הקטן של הטלוויזיה. אנשים העריצו את האשליה שהוא מכר. ופתאום אחרי כל כך הרבה שנים שהתרגלו להעריץ אותו, לרוץ להופעות שלו ו"ליפול מהכיסאות" (כהגדרת ההורים שלי) מרוב צחוק ממנו, פתאום הוא מתגלה כמפלצת מסוכנת. האשליה מתה, אלא שאז מעריצים רבים עוד היו בשלב ההכחשה, לא רצו להאמין שהדמות שהם העריצו הוא בעצם פושע מסוכן ועדיין דיברו על כמה שהוא חמוד ומצחיק ו... מסכן. אין לי שום צער ושום רחמים על פושע מסוכן כמוהו וגם ההתאבדות שלו לא שינתה את דעתי עליו. מה שכן, בהתאבדות שלו הוא השיג בדיוק את מה שהוא רצה כל חייו: העלה את הרייטינג יותר מכל תוכנית טלוויזיה...