בוקר טוב

tafustafus

New member
../images/Emo86.gif מגרש ביתי

אני מחפש ביטוי לא מוזר ותאים לטקסט למדני שיבטא את הרעיון שמתנגדיה של קבוצה מלומדת כלשהי אימצו אף הם את ההשכלה כדי להתמודד עם אויביהם on threir own turf.

Fanja

New member
אולי (שעת בוקר מוקדמת מדי):

בתנאים שלהם, בכלים שלהם, בתחומם שלה ...

דלעת1

New member
אולי אפשר

אימצו את ההשכלה משום 'דע מה שתשיב' (או דע מה שתשיב לאפיקורס)

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif אולי "בבחינת"?

אימצו את ההשכלה, בבחינת "דע מה שתשיב".

tafustafus

New member
../images/Emo27.gif שלושה ווים?

בשם המתחיל בצמד ווים שמבטא את הצליל של w (וונדרלנד), האם כשרוצים להוסיף וו חיבור לפני שם כזה מוסיפים וו שלישית?! לי נראה שלא, אך נתקלתי בתיקון של עורך לשוני שעשה כך. זה הגיוני, אך לדעתי לגמרי לא נהוג.

henor

New member
למיטב ידיעתי, על פי כללי הכתיב

חסר הניקוד של האקדמיה, לא כופלים ו' בראש המילה בשביל הצליל W. אולם המקרה שהבאת הוא שונה, משום שמדובר כאן בחולם הדורש ו' (להבדיל מהמילה "ויליאם", למשל). לכן מבחינת הכללים היבשים צריך להוסיף לדעתי ו' שלישית. אני הייתי משנה את המשפט ומתחמקת מהצורך להוסיף ו' החיבור לפני המילה הזאת.

לא לא לא. אי אפשר שלושה ווים.

עוקפים באלגנטיות - וגם וולטר הגיע, והוו שלו, כאלה.

יפתח ב

New member
אי-אפשר סגנונית, אבל זה תקני,במחילה

כלל ו' בכללי הכתיב חסר הניקוד, סעיף ג': מופיעה בפירוש המילה "וווו", כהדגמה לכך שלא מכפילים ו"ו לציון עיצור בסמיכות לו"ו אחרת (כלומר, לא צריך לכתוב "ווווו", למרבה השמחה).

tafustafus

New member
זה נכון והגיוני. הבעיה היא

חזותית: מעבר לשלושה-ארבעה קווים אנכיים צפופים כבר אי אפשר לעקוב אחריהם בלא ספירה. צריך להרחיב את האלפבית העברי או להפוך את שילובן של אותיות מאלפביתים זרים לתקנית.

יפתח ב

New member
אני בעד הוספת ניקוד חלקי במקרה כזה.

נראה לי משונה להימנע בכתיבה מצירופים שאינם מעוררים שום בעיה בהגייה בעל-פה, רק בגלל התכונות הוויזואליות של הכתב.

Y. Welis

New member
אגב זה, איך היית מאייתת Vove?

- כינוי חיבה לולאדימיר. רמז: חייבים אות שנשמעת כמו ו'.

למעלה