כובסת

New member
רשימת דואר של "כביסה שחורה"

המעוניינות לקבל מידע שוטף על פעילויות "כביסה שחורה" - קבוצת פעולה של לסביות והומואים, יכולות להצטרף לרשימת הדואר החדשה, על ידי שליחת מייל לכתובת: [email protected] [אין צורך בכותרת או תוכן מיוחדים, והרשימה פתוחה לכולם].

omadoan

New member
בקשה אחת מ"כביסה שחורה".. ../images/Emo151.gif

זכותכם/ן להיות נגד מה שאתם רוצים, מצידי תהיו גם נגד התעללות בחתולי רחוב אנונימיים. אבל מה נותן לכם זכות להתהדר בשם "קבוצת פעולה של הומואים ולסביות", כשרוב פעולותיכם אין להן דבר וחצי דבר עם היותכם הומוסקסואלים? איך אתם מעיזים להלחם נגד פגישות עם פוליטיקאים על בסיס פוליטי, להלחם נגד "הכיבוש הישראלי המשחית", "הסבל של העם הפלסטיני המסכן" ו "נגד תחרויות יופי", ועוד לגרום לאנשים לחשוב שאתם באמת מייצגים את הקהילה? בההה!! !לקהילת ההומו-לסבים חסרים דברים להאבק בהם? אני אומר - שנו את השם בו אתם מתהדרים, או שבו בשקט! לא אכפת לי שתכבסו את הכביסה השחורה בחוץ, אבל אל תהיו "כבשה שחורה" כשאתם מייצגים את הקהילה! תודה

my self

New member
תשובה להודעתך כבר נכתבה למטה

ע"י טל, ואצטט אותה לנוחותך: "הנה הניחוש שלי. קודם כל יש שוני בהגדרה העצמית בין אני אדם שמתנגד ל ובין אני הומו שמתנגד ל. השני שם דגש על כך שאתה מגדיר את תפיסת עולמך דרך הפריזמה של היותך הומו. כלומר דרך התאוריה הקווירית. השני גם שם דגש למניעים שלך. כהומו, כמי שרוצה שוויון זכויות והזדמנויות, אני נאבק גם למען שוויון זכויות והזדמנויות של קבוצות אחרות." תשובה ראויה וממצה. לא אתה הוא זה שתקבע שאין קשר בין פעילותם לבין היותם הומואים ולסביות. אגב, אותו דבר ניתן להגיד על "ארבע אמהות" או על "נשים בשחור" - מה הקשר בין הפעילות הפוליטית שלכם לזה שאתן נשים? והערה קטנה - כבשה שחורה לא מתיימרים לייצג את כל הקהילה. מי שמגלה דעות קדומות כלפי הומואים ולסביות, קיומה של הקבוצה לא יעלה ולא יוריד. מי שלא מגלה, מספיק נבון בשביל להבדיל בין הקבוצה הזו לבין כלל הקהילה. יש מספיק חברים בקהילה שטורחים להדגיש שהם ימנים ו/או גזעניים, כדי שהסטיגמה הזו לא תדבק בקהילה. כבר כתבתי כאן לפני מספר ימים שהדעה הקדומה היא שהשמאלנים הומואים (כי שמאלנות מתחברת עם רפיסות, "נשיות" וכו´) ולא שההומואים שמאלנים.

omadoan

New member
טוב..

ראשית, בוא נתמקד בבעיה המרכזית שלנו. זו המונעת ממני (כרגע) לאמץ ילד בצורה חוקית. זו המונעת ממני אפילו להתחתן בצורה רגילה. אפילו זו המונעת ממני לנשק את החבר שלי ברחוב בלי שכמה עשרות מעקמי פרצוף..נו טוב..יעקמו פרצוף. למה קבוצה של הומואים ולסביות צריכה להלחם נגד זכותן/תם של הנשים/הגברים האומללות/ים להשתתף בתחרויות יופי? או בעד זכותו של העם הפלסטיני לקבל לידיו את המדינה שלנו או חלקים ניכרים בה? אני יודע שזה נישמע חסר רגש ו"ימני", אני באמת בחור רגיש (עד גבול מסויים), אבל יש גבול! אני מכבד אנשים שמקדישים את מרצם להלחם בתופעות רעות או למען מיעוטים, אבל למה לא להלחם קודם עבור עצמך, עבור זכותך לחיות כמו שאתה רוצה, במדינה שלך? מי שחי פה מספיק זמן יודע, שמה שקובע זה דעת הקהל. לא יעזור לך כמה שאתה צודק וכמה שאתה חמוד. הדבר החשוב היחיד זה "מה דעת הקהל חושבת עליך?". לא הייתי רוצה שדעת הקהל תקבל דיעה מוטעית על הקהילה. לפחות לא בתחום הפוליטי. אני באמת חושב שרוב העם הפלסטינאי רוצה סה"כ לחיות בשקט, ולא כולם מחבלים ואנשים רעים באופן כללי. אבל העובדה היא, שכיום אנו במצב של מלחמה. יפי נפש או לא יפי נפש, זה שקבוצה שמזדהה כ"קבוצת פעולה של הומו-לסבים" פועלת נגד הלך הרוח הכללי במדינה, לא תורם לקהילה בכלל. זכותם? אולי. אני אוהב את זה? לא. אמרתי את שלי.

על רגישות ודעה קדומה

OMADOAN היקר, אתה כל כך מתנגד לחיבורה של קהילת ההומואים למחנה השמאל המשוקץ וזה יפה מאד בעיני. לשם כך מה דעתך להתחיל בסדרה קטנה של מעשים שתתחיל את ניתוקו של מחנה השמאל מהקהילה. ראשית, נשלח מכתב ליעל דיין, ונודיעה לה שהקהילה מפטרת אותה לאלתר מפעילותה למען קהילת ההומואים שכן בפעילותה זו היא קושרת אותנו לזוועת השמאלנים עוכרי ישראל, כמחליפה אני מציע את האישה והאגדה, הפלורליזם החברתי והפן התמידי, לימור לבנת. לוחמת זכויות האדם הותיקה, ספינת הדגל של כבוד האדם וחירותו, אבירה אמיצה.

amir100

New member
לא חייב להיות קשר

בין דעותיה הפוליטיות של יעל דיין לבין פעולותיה בנושא הקהילה. לרוב האנשים במדינה יש דעה פוליטית זו או אחרת. מבחינה חברתית נכון שהקהילה מזוהה יותר עם השמאל , אך מבחינה מדינית אני לא בטוח שיש כבר הזדהות מאסיבית. טומי לפיד , שהעז בעודו ימני (ואל תספרו לי שהוא שמאל) לנאום במצעד הגאווה , ואגיד את האמת , לא ממש חשוב לי אם הוא עשה זאת ממניעים אלקטורלים או לא (אני כבר מזמן לא מצפה שסטרייטים יבינו הומואים כי זה לא יקרה), וגם אריק שרון , כן , דווקא הוא, ראש הממשלה הראשון ש"העז" להיפגש עם "הסוטים" ,אז עם כל הכבוד לשמאל, מסתבר שצעדים חשובים שהם בבחינת פריצת דרך דווקא עשו ממשלות ימין, כמו תמיד (בגין,זוכרים?).

והקשר הוא:

לפי מה שהבנתי, הקשר המאוד הגיוני של הפעילו של כביסה שחורה להיותם הומואים ולסביות הוא הדיכוי של מיעוט. כמו שפלסטינאים בשטחים או נכים בישראל או נשים מוכות או נשים בכלל סובלות מדיכוי, כך גם הומואים ולסביות סובלים מדיכוי, ברגע שהקבלה והנאורות תפתח בפן אחד במדינה, בחברה, ההתקדמות תהיה בשאר הפנים, זו השאיפה. לדעתי. שלהם. ואני לא חושבת בכלל שהם מתימרים ליצג אותך או מישהו אחר שהוא לא הם.

לירוי25

New member
ובדיוק כאן הבעיה

ברגע שהם מייצגים את עצמם כיוצאים מקבוצה מסוימת הסביבה מייד מקטלגת את כל השאר כבעלי דעות קדומות. אם הם לדוגמא יוצאים נגד הכיבוש כ"קבוצה של הומואים ולסביות נגד הכיבוש" אז אוטומטית אנשים מסביב (ואין קשר לרמת האינטליגנציה שלהם) תשייך את כולנו לשמאלנים. הבעיה שלא כל ההומואים שמאלנים, ולא כולם נגד תחרויות יופי. (כמוני למשל). הם צריכים להציג את עצמם כקבוצה עצמאית ולהשאיר את נטייתם בצד. ההשוואה שארגון "4 אמהות" ש-MY SELF עשה אינה נכונה שכן נשים אינן קבוצת מיעוט בעלת חשיפה תקשורתית גבוהה כמו הקהילה שלנו.

הם אכן קבוצה עצמאית

הם לא טוענים לייצוג הקהילה ההומולסבית ואני חושבת שזו טעות מצערת להוות ריאקציה לסביבה כמו שאתה מפרט בטיעוני הנגד שלך. ואני לא פה לייצג את כביסה שחורה או את הקהילה אבל אני חושבת שכביסה שחורה צודקים בפפעילות המדינית והחברתית שלהם ושההתרסה שלכם נגד הקבוצה ופעילותה נובעת מבורות באשר לקבוצה.

לירוי25

New member
ההתרסה אינה נגד הפעילות

שיפגינו נגד מה שנראה להם, רק שישאירו את הנטיה המינית שלהם בצד! למה אז הם מצוותים אליהם עוד אנשים בניגוד לרצונם ואני אישית לא מעונין שהם ייצגו אותי בכל הקשור למלחמה שלהם נגד תחרויות יופי למשל.

הם הדגישו במפורש את ההבדל

כביסה שחורה לא טענה שהם מיצגים את הקהילה ההומו-לסבית, אלא אומרים שהם הומואים ולסביות שתומכים במאבק מסוים. בדיוק כמו שיש רופאים למען זכויות אדם, רבנים למען זכויות אדם, אמנים להחזרת השבויים והנעדרים ונשים בירוק, אני בהחלט חושב שלכל אדם יש את הזכות המלאה להגיד מי הוא כשהוא יוצא להפגין. אם זה מפריע לך שההומואים היחידים שמפגינים מפגינים בניגוד לדעתך, אדרבא - צא ותפגין כהומו מולם. אבל בהתחשב בזה שהדרישה "שנשאיר את נטייתינו בצד" היא דרישה שאנו שומעים בכל מני הקשרים - כולל במסגרת הטענות נגד מצעד גאווה, נראה לי שזה מסוכן שאנחנו נהגה דרישה כזו בעצמנו.

augustus

New member
מילים כדרבנות

ואין מה להוסיף. אכן, הכביסה השחורה אינם טוענים שהם מייצגים את כל הקהילה (איזו קהילה, ד"א?), אלא שהתנגדותם לקיפוח באה ממקום של סולידריות המיעוטים. לפיכך, נטייתם המינית היא רלוונטית. עד כה, היחידים שמצהירים על עצמם כ"נציגי הקהילה" הם ליצנים שניסו להצטלם בעודם טובלים וופל בכוס קפה בלשכת רה"מ. הייתי שמחה בהחלט, לו היו נוהגים בצניעות - כמו הכביסה השחורה - ומדגישים שהם מייצגים באמת רק את עצמם, ואולי את חברי ארגוניהם, שלא מונים ולו מאית מהלסביות וההומואים בארץ.

בהחלט מילים כדורבנות

ויש מי שמבין ויש מי שמבין יותר לאט כי כועס נורא ולא יודע על מה.

נכות קלה

משום מה לא הפריע לך ש"נציגי הקהילה" הביעו הזדהות בשם כל (!!!) הקהילה במאבק הנכים. האם אני חש פה אפליה בין מאבק אחד למשנהו ? ? ? בכל אופן להבדיל מנציגינו היקרים שכל אימת מנסים לייצג אותנו כביסה שחורה מעולם לא טענה שהיא מייצגת את כל הקהילה, אתה יודע מה, הקהילה הייתה מתה שכביסה שחורה ייצגו אותה.

Yaniv-DC

New member
אלי, אתה גם ככה

כבשה ורודה, וגם הכביסה שלך ורודה. הרי כולנו ראינו.

הפגנה מול טקס מלכות היופי

ביום רביעי, 13 במרץ, בשעה 20:00, תתקיים מול אולם הקונגרסים בחיפה הפגנה של "כביסה שחורה", קבוצת פעולה ישירה של לסביות והומואים, במחאה על תחרות מלכת היופי הישראלית 2002 שתתקיים באותה שעה באולם. מטרת ההפגנה היא למחות נגד דימויי הגוף המדכאים שכופה תעשיית היופי על כלל הנשים בישראל, ועל הסודות המכוערים שמאחורי תחרויות היופי. המשתתפות והמשתתפים בהפגנה יהיו מחופשים בדראג נשי מוגזם כפארודיה על מלכות יופי ועל אידיאל היופי המקובל, ויזמינו את הקהל לתחנות הפעלה שונות, שיציעו אלטרנטיבה לדימוי היופי הנוצץ מפלסטיק שמקדמת התחרות. תחרויות מלכת היופי מחזקות את התפיסה שערכה של אישה נמדד רק לפי מראה חיצוני, וכמו כן כופות על כלל הנשים סטנדרטים משונים ומטופשים של יופי אחיד. המרדף הנואש אחר הסטנדרטים הרובוטיים של התחרות מזיק לבריאותן הפיזית והנפשית של נשים רבות, ומשעבד אותן כלכלית. מתיחות פנים, מוצרי דיאטה, טיפולים ומוצרים קוסמטיים, צביעת שיער, מסקרה וליפסטיק, ניתוחים להגדלת חזה, הסרת שיער, שאיבת שומן – תעשיית היופי מגלגלת מיליארדי שקלים בשנה. האנשים שמממנים את תחרות מלכת היופי צריכים שנרדוף אחר אידיאלים בלתי מושגים, כדי שהם יוכלו להמשיך ולהרוויח על גבינו. בואו נאהב את עצמנו, בואו נשקיע בעצמנו ולא במיליונרים שמאחורי תעשיית היופי – יש לנו את הכוח למוטט אותם ואת תעשיית ה"יופי" המכוערת.

למעלה