Moonshadow Rogue
New member
../images/Emo156.gif Chat chat chat
טוב, אחרי שישנה הסכמה עקרונית בעד הצ'אט, בואו נתחיל לקבוע זמנים וחוקים.... קודם כל נתחיל עם ימים ושעות... מתי לדעתכם מתאים? באיזה יום? באיזו שעה? אישית אני חשבתי על ימי רביעי בתשע בערב - יום רביעי הוא יום שנחמד באמצע השבוע ותשע בערב זה בדרך כלל שעה שכולם כבר בבית ועדיין לא במיטה
הצעות אחרות? שימו לב - לטובת ציבור שומרי השבת שפה (ותאמינו או לא, יש לנו כמה שהם לא עוכרי ישראל פה) - סופשבוע לא בא בחשבון (אלא אם כן מדובר במוצ"ש....) חוקים:
קודם כל נתחיל בזה שלפחות אחד משני המנהלים תמיד יהיה נוכח בצ'אט
אם לא אני אז שרון ואם לא שרון אז אני ואני מניח שיהיו פעמים שבהן שנינו נהיה
אז אל תתחילו לתכנן פעמים שבהן תוכלו לעורר מהומות
נושא השיחה - מה שבא ליד. הנושא כמובן פחות חשוב מאשר השיחה עצמה. מי שירגיש לא בנוח עם נושאי שיחה מסויימים מוזמן להעלות את זה ולנסות להחליף נושא למשהו פחות בעייתי.
שפה נקייה - קודם כל, נתחיל בזה שצורת השיחה צריכה להיות יפה ומנומסת - אנחנו לא, חוזר שנית, לא נקבל שפה מלוכלכת. מי שילכלך, יצטרך לנקות בדרך החוצה מהצ'אט.
צורת השיחה - אך ורק באנגלית. מישהו לא מבין משהו? מצויין - ככה לומדים. תמיד אפשר לשאול:What does "Baybars" Means ומשהו בסגנון. זיכרו שמטרת הצ'אט היא לתרגל ולשפר את האנגלית.
שגיאות כתיב - כמעט כולם שוגים לפעמים, ומי ששולטים פחות באנגלית אפילו יותר מלפעמים. בדיוק מהסיבה הזו הצעתי את הצ'אט כמקור לתרגול. במקרה שהבחנתם בשגיאת כתיב, חשוב לתקן אבל חשוב לעשות זאת בצורה יפה ומנומסת. לדוגמא:
דקדוק בשגיאות - כנ"ל. טעות דקדוק מטופלת לפי אותם חוקים.
סדר - לא הזה של פסח. אני בעד שנשתדל לשמור על איזושהי צורה של דיבור בתורות. ככה גם מי שמקליד לאט יותר יוכל להגיד את דברו
תוספות, הערות, הארות, ערעורים, טענות, מאנות... שרשרו לפה
טוב, אחרי שישנה הסכמה עקרונית בעד הצ'אט, בואו נתחיל לקבוע זמנים וחוקים.... קודם כל נתחיל עם ימים ושעות... מתי לדעתכם מתאים? באיזה יום? באיזו שעה? אישית אני חשבתי על ימי רביעי בתשע בערב - יום רביעי הוא יום שנחמד באמצע השבוע ותשע בערב זה בדרך כלל שעה שכולם כבר בבית ועדיין לא במיטה
Moonshadow Rogue
uring "Annie, get your gun", I really liked the Moonshine Lulaby Athaclena: Rogue, correction: "Lulaby" should be "Lullaby"
ככה שכולם יוכלו ללמוד. תזכרו להיות סבלניים עם מי ששוגה (ותהיו סבלניים עם עצמכם כשאתם שוגים ומתקנים אתכם) - אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד. כשמתקנים, רצוי וכדאי לכתוב את שמו של מי שמקבל תיקון בראש המשפט כדי שידע שהתיקון הוא עבורו...