שרשור מושגים!

Gilliana

New member
לפעמים אני נכנסת בישנה מבלי לשים לב

היות והכי מהיר לי להכנס מהחיפוש בגוגל והוא תופס את המערכת הישנה כתוצאה ראשונה בחיפוש. אני באמת צריכה להיגמל מזה.

אומה דסלה

קדמונית שעוזרת לרבים להתעלות למרות התנגדותם של רבים מהקדמונים, עזרה לדניאל ג'קסון להתעלות כאשר הוא נפטר מקרינה בשל התפוצצות פצצת נקוודריה.

אונאס

גזע חייזרי, אשר שימש כפונדקאים הראשונים של הגאולד, משום שהם היו תושבי אותו עולם ראשוני שבו קיים הגאולד הקדמונים. האונאס הם גזע פרימיטיבי בעל אינטלגנציה לא גבוהה במיוחד, ושפתם די מוגבלת ומכילה לרוב את המילה צ'אקה שמשמשת למשמעויות רבות, אך כוחם הפיזי רב מאשר בני האדם ולכן גם חיו זמן רב יותר כפונדקאים.

18zoot

New member
אנוביס

אנוביס - היה שליט אדוני המערכות עד שבעקבות פשעיו ואכזריותו הקיצונית (אפילו ביחס לגואולד) הם מרדו בשלטונו והשמידוהו או לפחות כך הם חשבו, למעשה אנוביס שרד והחל לבנות את בסיס הכוח שלו מחדש, הוא הערים על אומה דסאלה שתעזור לו להתעלות אולם שאר הקדמונים סירבו לקבלו והוא נשאר תקוע במקום ביניים בין התעלות לגשמיות אולם אפילו במצב הזה ניתנה לו גישה לידע הקולקטיבי של הקדמונים והוא החל ליישם את הידע הזה לשם צבירת כוח, הוא יצר סוג קדם של לוחם, לוחמי הקאל, שהיו כמעט בלתי ניתנים להריגה והחלו להביס בקלות את הג'אפה של שאר הגואולד, ניסה להשמיד את כדה"א מספר פעמים עד שלבסוף פלש עם צי של כ-50 ספינות והושמד ע"י מוצב הנשק של הקדמונים באנטרקטיקה. כתוצאה ממצבו שבין התעלות לגשמיות הוא קם מן המתים כאנרגיה, הוא הצליח לעבור דרך הסטארגייט של כדה"א וחזר לכוחותיו שבינתיים נפלו להשפעתו של בעל, לאחר פלישת המשכפלים ניסה להשתמש בנשק הקדמוני בדאקרה כדי להשמיד את כל החיים בגלקסיה מתוך מטרה לברוא אותם מחדש בצלמו. אומה דסאלה נכנסה איתו לקרב ניצחי כדי לעצרו ולהסיר את האיום שהוא היווה לגלקסיה.

18zoot

New member
אפופיס

אפופיס - הנבל המקורי של הסדרה, חטף את ש'אריי, אשתו של דניאל, ואת אחיה סקארה והפך אותם לפונדקאים. לכד את סאם, ג'ק ודניאל ועמד להוציא אותם להורג אולם בשעה זאת הקצין הראשון שלו טיאלק השתכנע שהם יכולים לעזור לו בשאיפתו לחירות מהגואולד ועזר להם לברוח. אפופיס בסופו של דבר תוקף את כדה"א אולם שתי הספינות שלו מפוצצות ע"י ס"ג1 וברטאק בשעה שהם במסלול סביב כדה"א. כתוצאה מכך בסיס הכוח שלו נחלש ובסופו של דבר הוא מובס ע"י סוקאר ששולח אותם לנאטו, המקום שבו כל הארורים נידונים על ידיו לייסורים נצחיים, שם הוא ממנו לסגנו של הגואולד המקומי ביינאר ולוקח את השם נאונאק. כתוצאה ממבצע חשאי של ס"ג1 בנאטו הוא הורג את ביינאר ומשתלט על נאטו. הוא מצליח להימלט לכוכב שנאטו שוכנת למסלולו ומכיוון שסוקאר נהרג ע"י הטוקרה הוא משתלט על כוחותיו. אפופיס עכשיו חזר כאחד הגואולדים החזקים ביותר שכוחו אפילו גדול מזה של כל אדוני המערכות ביחד והוא על סף השתלטות על אימפריית הגואולד. בזמן שהוא ורוב הצי שלו באו לתקוף את בסיס הטוקרה ס"ג1 טמנו לו מארב והצליחו להפוך את השמש המקומית לסופר-נובה וכך כל הצי שלו מושמד, הוא מצליח לשרוד אולם בסופו של דבר נהרג כאשר משכפלים השתלטו על ספינתו.

18zoot

New member
בעל

בעל - אדון מערכות רב עוצמה. בעקבות חולשתו של יו לוקח פיקוד על ברית אדוני המערכות כנגד אנוביס, לאחר שאנוביס נהרג באופן זמני בהתקפה על כדה"א הוא מצליח להשתלט על רוב שטחיו ומתכנת את לוחמי הקאל לעשות את מצוותו ובעזרתם מצליח להשתלט על אימפריית הגואולד ולחסל את אדוני המערכות המתחרים. הופך לסגנו של אנוביס כשזה חוזר מן המתים, עזר לסאם ולג'ייקוב/סלמאק לתכנת את הנשק בדקארה כדי שישמיד את המשכפלים. לאחר נפילת האימפריה של הגואולד הוא נמלט לכדה"א ומתחזה לאיש עסקים. יוצר עשרות שיבוטים של עצמו וכך היה אדון המערכות היחיד ששרד את נפילת האימפריה והצליח לשקם את כוחו. שהאוריי פלשו לגלקסייה היה בין מתנגדיהם. בסופו של דבר כל השיבוטים נתפסים ומוצאים להורג, בעל המקורי חוזר אחורה בזמן לכדה"א כדי לחבל בהובלת הסטארגייט לאמריקה, לאחר מכן הוא משתלט על האימפריה של הגואולד ותוקף את כדה"א לאחר עשרות שנים. מלכתו קטאש רוצחת אותו ומשתלטת על האימפריה שלו. כמובן שבסופו של דבר מיטשל מצליח לחזור לעבר לפני בעל והורג אותו וכך קו הזמן המקורי נשמר.

4hilla4

New member
ג'לי כחול

המאכל האהוב ביותר על סאם, הוא ג'לי, והוא בצבע כחול. ואין לי שום כוונה אי פעם לטעום אותו. אני עם ג'ק בנושא הזה!

גואולד

גואולד - יצורים טפילים גועליים בצורת תולעת עם ראש של לטאה שנדחפים לך למוח ומשתלטים עליך. גורמים לעיניים לזרוח.

18zoot

New member
ג'אפה

ג'אפה - גזע שנוצר ע"י הגואולד כדי לשמש כלוחמים וכמדגרות לגואולד צעירים. בעלי בריאות כמעט מושלמת.

ג'אנוס

קדמון מדען כישרוני עם מוסר מפוקפק, (לפחות בעיני שאר הקדמונים) המציא הרבה המצאות מעניינות, אחת מהן היא מכונת הזמן ששלחה את דר' ווייר לתקופת הקדמונים ממש לפני שהם עזבו לכדה"א, ועזר לווייר להכין את אטלנטיס לבואה של המשלחת ולכן אטלנטיס ניצלה ולא נהרסה כמו שקרה בקו הזמן של וייר הקדומה.

דדלוס

ספינת חלל של כדוה"א, הראשונה שהכילה טכנו' אסגרד מתקדמת (הטלפורטר והעל חלל), שיחקה תפקיד מפתח בסידרת אטלנטיס.

השבט האבוד - אסגארד

סיעה של גזע האסגרד שהתפלגו מהגזע לפני כ10 אלף שנה, ופנו לגלקסית פגסוס, הם סיעה יותר מליטנטית מהאסגראד כולם, בגישה שדומה מאוד ללוקי אחד האסגרד הידועים, הם מאמינים שהמטרה מקדשת את האמצעים, המטרה שלהם היא למצוא תרופה לניוון של השיכפולים שלהם, ולכן הפעילו בעזרת רודני מקיי ודניאל ג'קסון את המתקן שפוגע בתדר העל חלל של הריית', כמובן שהם לא התעניינו בתופעת הלוואי שפוגעת בשערים ומפוצצת אותם כאשר משתמשים בהם, והם גם מאמינים בניסויים בבני אדם כדרך למצוא פיתרון למחלה שלהם. השבט האבוד הוצג רק באטלנטיס בעונה ה5 בלבד, ואין יותר איזכור שלהם.

הרמוייד

אחד ממדעני האסגרד, עבד על מציאת תרופה לניוון השיכפולים שלהם, בעזרת אב קדמון של האסגרד, הופיע רבות בפרקי אטלנטיס בתור מסייע בהפעלת טכנ' האסגרד בספינת דדלוס.

Ofer1114

New member
תיקון קל...

אם אני זוכר נכון אז האסגרד שעבד על מציאת תרופה לניוון שלהם בעזרת אב קדמון של האסגרד היא הינדול.

למעלה