שאלות

tafustafus

New member
../images/Emo144.gif פיוּס

שני אנשים שמחלוקת גדולה הפרידה ביניהם לעולם לא שבו להתפייס. אם ברצוני להשתמש בפיוס כנושא המשפט, מה הפועל המתאים. נראה לי שלא נכון לומר שלעולם לא *חל* ביניהם פיוס.

tafustafus

New member
תודה. נערך או התרחש נשמעים לי

יותר מדי דרמטיים, או על פנים ממוקדים יותר באקט או ברגע הפיוס, ולא בשינוי המצב עצמו.

ססילי

New member
לדעתי אפשר כאן גם התפייסות

ומה עם 'מעולם לא השלימו ביניהם'? ובעוד אני מציעה אני מבינה שהיית כבר מנסח 'מעולם לא התפייסו' אם זה היה עונה על צרכיך. למה בעצם חשוב לך כאן להשתמש בשם הפועל?

tafustafus

New member
מסובך להסביר למה

אבל אם לא אמצא פתרון, באמת אאלץ לשנות את המשפט ולהפוך את הפיוס לפועל.

tafustafus

New member
../images/Emo144.gif אווידנטיות

יש אמיתות אווידנטיות ויש אמונות שאי אפשר לדעת בוודאות את אמיתותן או מדוייקותן. אווידנטיות (evidence) שונה מוודאות (certaincty) מכל מיני בחינות, בין השאר, שוודאות היא מצב או attitude של המחזיק באמונה, בעוד האווידנטיות היא תכונה של התוכן, של הידיעה עצמה. אז איך אומרים אווידנטיות בעברית?

יפתח ב

New member
אולי "ברירות"? (אב"ש, להפתעתי, מביא

בהגדרה של "ברירות" את המילה evidence בכבודה ובעצמה).

tafustafus

New member
../images/Emo144.gif יחסים

איך אפשר להבחין בעברית בין ratios לבין relations המתקיימים בין גורמים שונים, למשל בתיאוריה פיסיקלית?

tafustafus

New member
בהקשרים מסויימים זה יהיה נכון

אבל relations בין כמויות או גדלים בהקשר פיסיקלי, למשל, הם לדעתי יחסים, כמו ratios, ואני תוהה אם יש דרך להבחין ביניהם בהקשקים כאלה.

יפתח ב

New member
אני מסכים עם ססילי. בפיסיקה מדברים

על פי רוב על קשרים בין משתנים, כפי שנהוג גם בסטטיסטיקה. אם מסתבר, למשל, ששני גדלים אינם משתנים בהתאמה זה לזה, יאמרו "לא נמצא קשר" ולא "לא נמצא יחס".

tafustafus

New member
../images/Emo144.gif חשבון דיפרנציאלי

maxima ו-minima בהקשר של חשבון דיפרנציאלי - נקודות מינימום ומקסימום? אני כמעט בטוח שיש מונחים קצת יותר אקזוטיים בעברית.

למעלה