שרשור הפרק 24.8.11

n o g a m o o n

New member
נראה לי

שבכוונה צייותו את הכי חלשים משבוע שעבר יחד. זוהר ואליסיה. אבי שוב עשה קציצות , איריס שוב הסתבכה עם המכשירים . ואליהב ועמנואל נשארו הכי חזקים. התחושה שלי אומרת שזוהר הולך היום הביתה. אבל אי אפשר לדעת.

n o g a m o o n

New member
זה מה שנקרא עם קצת עזרה מידידי

אם אבי לא היה אומר לו מה לעשות ושתי הבנות לא היו באות לעזרתו זוהר היה הולך הביתה היום. לדעתי זמנו עבר. הסיפור שלו משאיר אותו שוב ושוב. ממש חבל.

n o g a m o o n

New member
הוא זקן

שועל קרבות ותיק. בן 80 ומשהו. נראה שמשאירים אותו מתוך איזה כבוד או משהו. הוא לא יצירתי כמו ג'ניפר שלצערי העיפו אותה היום.

lb22

New member
לא הבנתי כלום..

יוסי זה הזקן הזה שהכין את הביצה המומלאת באודישנים? וג'ניפר? היא לא הייתה בפייסבוק כל התוכנית כי זה מה שזה מראה לי..

n o g a m o o n

New member
הזקן שהכין ביצה ממולאת זה זוהר

אין לי מושג מי בפייסבוק כי אין לי.

../images/Emo12.gif../images/Emo2.gifמההההה העיפו את ג'ניפר?!

אני לא מאמינה, הבחורה יודעת לבשל מצויין!! אווף. בין המצויינות לדעתי, לא מבינה איך זה קרה. הסיבה שאני מופתעת זה כי אני רואה את הפרק ביסמקס בדיליי- עכשיו סיימתי לראות את המשימה הראשונה ובאתי לכתוב כאן טוב חוזרת לראות למרות שאחרי שהעיפו כזאת מתמודדת זהב כבר אין טעם...

דעתי על המשימה הראשונה - ארצות:

ממש לא אהבתי את אופן השיפוא כלפי איריס ויוסי זה כאילו שיש קרטריון אחד לשיפוט אותם, וקריטריון אחר לכל הייתר לכל הייתר "הורידו" על כך שהמנה לא אותנטית- ואילו אותם רק שבחו על כך. לדעתי ההמבורגר היה באמת קבב, הלחמנייה אמורה להיות בעלת מרקם אחר, נראתה יותר כמו חלה. אני לא מבינה איך התלהבו כ"כ המנה שלו- קודם כל היחס שלו כלפי איריס היה מזעזע, היא הציעה הצעות מעולות (כמו המיני המבורגר) והוא פשוט היה דורסני כלפייה. ממש מגעיל ומצ'ואיסט! והפאי תפוחים- בגרסה הזאת עם פילו זה בכלל לא אמריקאי זה צרפתי... פאי תפוחים זה "אבות היסוד" של המטבח האמריקאי והוא עשוי מבצק פריך. מוזר, אחרי המשימה הזאת דווקא התחלתי לחבב את איריס, אבל בדיוק ההפך את אבי. קצת מגלומני מצידו לחשוב שהוא יודע הכי טוב (וכמובן- שוב, קציצה!) לסיכום, המנה אולי טעימה אבל ממש לא אמריקאית שנית לדעתי קרטריון חשוב היה צריך לביות איך הם מסתדרים בתור צוות- שכל אחד מכין מנה ולא נותן לשני להתערב זה ממש לא משימת זוגות.. חוצמיכך סימה ושותפה שוב "זכו" להישאר קרוב לבית. אותי זה ממש אכזב, היא הייתה צריכה לבחור מטבח אחר, היה לי ברור כשמש שהיא תבחר בטורקי. המנה של אליהב והטייס- מעולה. הם הולכים ומשתפרים מפרק לפרק, אני מאוד מקווה לראות לפחות את הטייס בגמר, זה מגיע לו! גילי ושותפה, ג'ניפר ושותפה- המנות שלהן היו מקוריות מאוד, ונראות מצויין. חבל שהן נפלו בטעם... אליסיה - לדעתי מאשימה את הצד השני בכשלונות שלה... הרי היא הייתה הדומיננטית והחליטה הכל!

גם לי מפריע הקטע עם סימה

היא מאד מאד מקובעת בקטע המסורתי, תמיד בוחרת לבשל דברים מהבית, שזה כשלעצמו יפה ונחמד שהיא ככה נותנת כבוד לעדה שלה ולמקום שהיא גדלה בו, אבל לדעתי אחד המטרות בתוכנית היא לראות מתמודדים יוצאים מהקטע המסורתי ומנסים דברים חדשים. בסופו של דבר גם שפים אמיתיים לא תמיד מכינים במסעדה שלהם דווקא דברים שהם גדלו עליהם אלא גם דברים אחרים שהם לא מכירים. אליהב אחד המתמודדים הכי טובים בעיני, יש לו רעיונות טובים והוא מקורי וזה נהדר לשף, והציוות שלו לעימנואל מעולה, צוות מנצח ללא ספק. את אבי לדעתי ההפקה משאירה בגלל הסיפור שלו, וזה דווקא נכון בעיני כי התוכנית הזו היא בדיוק ההזדמנות בשבילו, זה מנוף גדול מאד לצאת מהסמים באופן סופי ולהתחיל משהו חדש ובשבילו זה נהדר ובעיני זה שהוא ככה עזר לזוהר לא מראה שהוא יודע הכי טוב אלא שהוא אדם נחמד שרוצה לתת הזדמנות גם למישהו אחר להצליח. בקשר לאליסה כשאיל שני דיבר רק על זוהר היא אמרה לו שזו גם פשלה שלה ולא רק שלו ויש לה גם חלק בזה, והיא כן לקחה אחריות על הכישלון.

Mominit

New member
../images/Emo15.gifהוא הכין שוב קציצה והבחורה שוב רצתה לבשל

אוכל לא כשר - טוב מאוד שהעמיד אותה במקומה. והטיל וטו בעניין ( אמר לה חד משמעית שהוא לא מבשל אוכל לא כשר ) - בנוגע למנה עצמה הפאי תפוחים לא היה מבושל בכלל ואמרו לה את זה לא ברור למה בסוף כן העבירו אותה לעומת ההמבורגר ( קבב נו... ) שאמנם לא נעשה כמו המבורגר אמיתי אבל היה טעים!

Haad Yao

New member
"טוב שהעמיד אותה במקומה"?

מי הוא שיעמיד אותה במקומה? חוץ מזה, שניהם בישלו בנפרד, כך שהוא היה יכול לשמור על הגבולות שלו בלי להתערב בבישול של איריס. הפאי שלה לא התבשל בגלל שלא היה לה זמן לבשל אותו, ולא היה לה זמן כי היה לה שותף בלתי נסבל. גם הפאי היה טעים, בלי כל קשר (כך נאמר על ידי שני שופטים לפחות), ואף על פי כן שניהם היו צריכים, לעניות דעתי, לעבור למשימת ההדחה (כי הם היו זוג), במקום ג'ניפר ואילן.

Mominit

New member
../images/Emo15.gifעמד על העקרונות שלו לא לבשל אוכל לא כשר

ואם לא היה לה זמן לבשל את הפאי זה לגמרי בעיה שלה - שתבחר מנה אחרת שתעמוד בזמנים שמקציבים לה...הוא מבחינתי עבר היא ממש ממש לא...

Jason2

New member
ואם העקרון שלה היה לבשל לא כשר?

אז לא צריך להתחשב בזה?

Mominit

New member
../images/Emo15.gifאת זה אתה צריך לשאול אותו../images/Emo13.gif

כנראה שאצלו זה וטו או שהוא לא מבשל אוכל לא כשר או שלא מבשל איתה בכלל...לדעתי האישית צריך לכבד את 2 הצדדים...

lb22

New member
ואני שואל...

מה רע באוכל לא כשר? מה רע למשל בצ'יזבורגר ? מה רע בפירות ים ? אני לא רואה בזה שום דבר רע , אז מה זה לעזאזל שוב פעם רצתה לבשל אוכל לא כשר ?! זכותה לבשל מה שהיא רוצה , כמו שזכותו לא לבשל לא כשר. לא יודע מה הלך שם אבל זה נראה זיווג מהגיהנום לשניהם. (ממש מזכיר את החצי גמר של מאסטר שף האמריקאי...אחד לאחד מלבד הכשרות). אני לא מבין למה צריך להכניס את נושא הכשרות לכל פרק , כאילו מה לא ברור לכם שזו תוכנית שבה יראו וירצו לבשל אוכל לא כשר? זה כ"כ לא ברור למתמודדים? מה עושים? מנסים לשלב וכנראה שהצליח להם יחסית טוב אם הם עוד שם...למזלם. אני חושב שצריך לעשות בתוכנית השנה משימה - מבשלי הכשר לעומת מבשלי הלא כשר ושישפטו על פי זה נראה מי ינצח (מעניין אם ילקקו "לשומרי המסורת" הצופים בתוכנית... או שילכו עם מה שבאמת טעים).

Mominit

New member
../images/Emo15.gifלא רע.גם אני חוטאת באכילת פירות ים

הכוונה שלי כשאמרתי שהוא שוב הכין קציצה והיא שוב רצתה לבשל אוכל לא כשר היא שגם הבחורה הזאת בוחרת להתמקד על סוג אוכל שהיא מבשלת הכי טוב ולא זזה ממנו בכלל כמו זהר המבוגר שמכין רק אוכל הונגרי/אוכל ממטבח יהודי או אבי שמכין רק אוכל מזרחי או הבחורה ממוצא תורכי שמכינה רק אוכל שקשור בעדה שלה. שום ויכוח על כשרות/לא כשרות כבר דשנו בזה בלי סוף פה פשוט חוץ מאבי יש עוד מתמודדים שגם חוזרים על סגנון הבישול שהם הכי טובים בו ולא משנים כלום...

lb22

New member
אוקיי...

שוב לא ראיתי את התוכנית אז אני לא יכול להגיד אבל מה זה קיבעון , הם לא יכולים לבשל משהו שהוא לא קציצה או מה שהיא רצתה לבשל? ואי אפשר להגיד שוב ביקשה להכין אוכל לא כשר חחחח יש כ"כ הרבה סוגים שונים ומגוונים של אוכל לא כשר :)

Haad Yao

New member
אם היית רואה את העונה, כולל הפרק המדובר,

היית מגלה ש - 1) איריס בקושי בישלה מנות לא כשרות בעבר. אולי אחת אם בכלל. כל המנות שלה עד כה היו חלביות. 2) הבעיה בפרק המדובר הייתה לא שאבי לא רצה מתכון ספציפי כלשהו, אלא שהוא התנהל בצורה בלתי נסבלת, עיכב את העבודה ובסופו של דבר הם גם בישלו בנפרד וגם התחילו מאוחר מדי. ומשהו שלא צריך לראות בשבילו את התוכנית: לפעמים נדמה לי שחובבי המסורת באמת מאמינים ש"לא כשר" זה סגנון בישול אחיד, ש"הגויים" זה עם אחד וש"חוץ לארץ" זה מקום נקודתי ומוגדר שלא צריך לנסוע אליו כי יש לנו ארץ כל כך יפה.... אבל זה רק לפעמים.

Mominit

New member
../images/Emo15.gifאת שטופת שינאה לציבור הדתי וחבל

ואגב לפני שתטיפי גם לי איזה דתייה בורה אני - אני חילונית לגמרי...

למעלה