שרשור הפרק 24.8.11

Haad Yao

New member
לא חשוב לי כלל מה אמונתך הדתית.

כשאני מגיבה, זה תמיד להודעה ולא לגופו של האדם. הודעות שמתייחסות ל"לא כשר" כסגנון בישול בעל מאפיינים ייחודיים ולהתנהגות גועלית ושתלטנית על רקע הצעה להכין מנה לא כשרה כ"העמדה במקום" שהיא מוצדקת, מעידות לטעמי על צרות אופקים (חלק א') וקנאות (חלק ב'). חוץ מזה, יש דתיים ויש דתיים, כמו שיש חילונים ויש חילונים. כמו שלא כל דתי הוא חומייני, לא כל חילוני הוא אדם רחב אופקים. *** לא שזה קריטי, אבל לא הבנתי מה רצית לומר ב"הבחורה שוב רצתה לבשל לא כשר", זאת הייתה הפעם היחידה שהיא העלתה רעיון למנה לא כשרה בתוכנית. כל הבישול שלה עד כה היה חלבי לגמרי.

Mominit

New member
../images/Emo15.gifאוקיי מקבץ פנינים שיצאו ממך בנושא ברשותך

האנשים האלה אשכרה מצפים להכתיב לכולם את אופן ההתנהלות - מי זה "האנשים האלה"?למה למדר?האנשים האלה ( הכוונה לציבור המסורתי )כמו שאת קוראת להם חיים איתך באותה מדינה חלקם לפחות גם עושה צבא ועובד קשה לפרנס את עצמו. את לא יותר טובה מהם זה בטוח.אני חייבת לציין שאם כוונתך לציבור החרדי שהם מנסים להכתיב את התנהלות חייהם לכולם אני מסכימה איתך לגמרי. לפעמים נדמה לי שחובבי המסורת באמת מאמינים ש"לא כשר" זה סגנון בישול אחיד, ש"הגויים" זה עם אחד וש"חוץ לארץ" זה מקום נקודתי ומוגדר שלא צריך לנסוע אליו כי יש לנו ארץ כל כך יפה.... אבל זה רק לפעמים - משפט סופר מעליב שיצא ממך אם היו אומרים את זה עלייך או על משפחתך החילונית המודרנית עאלק גם היית נעלבת אבל הבעיה שאת עסוקה כל כך בלא לקבל את מי ששונה ממך.אגב את כותבת שלא כולם ככה אבל פה את מכלילה בכיף את כל הדתיים. אני אלך לפורום "בישול כשר" ואתחיל להסביר באריכות ובעקשנות שדת היא אופיום להמונים - ואני חושבת שההתרחקות של החילונים מהמסורת זה האופיום להמונים שאת מדברת עליה שאנשים שוכחים את הזהות שלהם ( שוב פעם נכתב אלייך כחילונית לגמרי אבל בניגוד אלייך מכבדת אנשים בדיעות שונות ובמסורת שונה משלי ) וואו וזה בחיפוש רק עד עמוד 8 ככה שאת מבינה את הנקודה... ובנימה אישית - אין לי בעיה שאת חילונית, אין לי בעיה עם החשיבה שלך על הדת שהיא הזוייה ושזה שטיפת מח.רק תמתני בבקהש את השנאה והרוע שנשפכים ממך בנושא בכל פעם שעולה לפה במקרה דיון כשרות. יש דרך וצורה להסביר כל עמדה תנסי את דרך הנימוס והסובלנות מבטיחה שלא יקרה לך כלום.

Haad Yao

New member
כתבת את כל מה שרציתי לכתוב, מילה במילה.

לפני המשימה, הייתי די אדישה כלפי תופעת אבי, רק חשבתי שהוא מקבל חיזוקים מוגזמים מהשופטים. מחיאות כפיים מאורגנות? התפרצות חיבוקים בלתי נשלטת של חיים כהן? אליהב עולה עליו בכמה רמות ולא זכה בשום דבר מזה מעולם. במשימה האחרונה, הוא גם עלה לי על העצבים. איריס הציעה הצעות מצוינות, קיבלה ממנו יחס דורסני כמו שאמרת, בסוף היא הצילה את המצב עם פאי התפוחים שנאפה ברגע האחרון (תקני או לא תקני זה לא האישיו כרגע, היא הייתה עושה אותו טוב יותר לו היה לה זמן וסביבת עבודה נעימה) ולא איבדה את קור הרוח לרגע, כשאני הייתי מתחילה לזרוק דברים כבר מזמן... כל כך לא אהבתי את ההתנהלות. ובסוף הוא קיבל תשבוחות כשנאמר לו, שקבב זה סוג של טוויסט ישראלי של המבורגר אמריקאי. הקיצר, מוכרים לנו קקה של ציפורים. טוויסט ישראלי של המבורגר אמריקאי זה לא קבב, זה אולי המבורגר עם קצת טחינה, או משהו אחר שיוצר פויז'ן מסוים... אבל לא מנת בשר טחון אחרת לגמרי. חוץ מזה, מי שרוצה לעשות טוויסט צריך להיות מודע לשינויים שהוא עושה ולמסר שהוא רוצה להעביר. במקרה של אבי, הוא לא מודע לכלום. הוא פשוט עושה מנות שגרתיות של מטבח מזרחי, בלי יכולת לזוז ימינה או שמאלה או אפילו לקשט יפה את הצלחת. לא מצליחה להבין את סיבת הטיית השיפוט כלפיו. הרי ג'ניפר ואילן, שעשו מנות טעימות, עברו למשימת הדחה בגלל שהמנות לא היו יפניות אלא סיניות (ואם תשאלו אותי, הן היו גבוליות). גילי ושי עשו מנה מקורית ויפיפיה... משהו לא מסתדר לי. מסכימה גם לגבי השאר. סימה שוב עשתה משהו שהיא עשתה בעבר כבר 100 פעמים, וברור כשמש שהיא כמו אבי במובן הזה - אם תידרש לעשות משהו חדש ושונה, תלך לאיבוד. צריך היה לדעתי להתייחס גם לרמת התעוזה של הזוגות. אנשים שבוחרים במטבח תאילנדי (אלה במקרה הצליחו בענק) או יפני (אלה הצליחו פחות) צריכים לקבל חיזוק רק על זה. אני מעריצה גדולה של שני המטבחים האלה, ויכולה להעיד שבארץ כמעט ולא ניתן להשיג אוכל יפני שדומה ליפני ואוכל תאילנדי שדומה לתאילנדי. כולם משבחים את "בית התאילנדי" בתל אביב, והאוכל שם באמת טעים אבל - לא מזכיר את הטעמים ההם בשום צורה. כנ"ל "אונאמי" היפנית: אוכל מצוין, לא יפני. אם טובי השפים אינם מצליחים לשחזר אוכל מהמטבחים הללו (חייבת לסייג שרושפלד כן מצליח דווקא, יכול להיות שהוא מביא את חומרי הגלם ישירות מתאילנד? עם התמחור שלו לא אתפלא), ברור שמדובר באתגר מורכב, ומי שמצליח להתקרב למקור וגם לעשות מנה אסתטית וטעימה צריך לקבל הערכה. אם אבי היה נדרש לעשות את אחת ממשימות ההדחה המסובכות, כמו קונקורד או שחזור המנה הערבית, הוא היה נכשל לדעתי.

Haad Yao

New member
סליחה סייג חלקי

השכבתי את התינוקת בתחילת התוכנית, ולא הבנתי שלחלק מהמתמודדים לא הייתה ברירה אלא לבחור במטבח מסוים. עדיין, מי שאכל אותה עם המטבח הקשה היה צריך לקבל נקודות לדעתי.

דעתי על המשימה השנייה- שחזור...

תגידו... אני היחידה שחושבת שמשימת ההדחה קשה פי 10 מהמשימה הראשונה? כאילו מה נסגר? ציפיתי שיבקשו לזהות מרכיבים, כמו בעונה הקודמת (עזבו שזאת דרך איומה להפטר ממשהו) אבל לבשל? זה ממש לא הוגן. זה כמו שאקח את גורדון רמזי ואבקש ממנו להכין פתיתים. זה לא התחום שלו, הוא לא מבין בזה, למה לתת משימה כ"כ לא הוגנת, ועוד להדחה? ומה גם ששעה וחצי למשימה קשה כ"כ ממש לא מספיקה. עובדה ש2 מתמודדים פשוט התבלבלו במרכיבים- זה רק מתוך לחץ. מה שהכי צרם לי זה כל העזרה שזכה לה זהר. הוא מקסים, אבל לא הוגן שאת המנה שלו בשילו 4 אנשים- הוא, יוסי מלמעלה וגילי ואליסיה לצידו. השופטים היו צריכים לומר קאט, גם בעונה הקודמת התלוננו על אותו הדבר בדיוק- זה לא הוגן. בעיקר שזה ההבדל בין להישאר או להיות מודח.

Haad Yao

New member
ברור שאת לא היחידה

משימת ההדחה היא תמיד יותר קשה, גם אני רואה את זה. אפשר היה עוד איכשהו להבין את ההיגיון (נכשלת? עכשיו תעבוד קשה יותר כדי להצליח, ואם תישאר בתחרות אז תעבור טבילת אש רצינית שתגרום לך להשתפר פלאים) אם השיפוט היה לגמרי חסר פניות. אבל הוא לא לגמרי חסר פניות, ויוצא שבשלן בינוני לגמרי תמיד עובר למרפסת ואף פעם לא מתמודד עם משימות קשות באמת. די מסכימה לגבי זוהר, אבל הגיע לו לקבל עזרה מאליסיה כי היא ניהלה ביד רמה את המשימה המקורית והייתה די אחראית לכך, שהם עברו למשימת ההדחה.

apple sauce

New member
דווקא גורגון רמזי מבין בפתיתים....

בעונה השנייה אם אני לא טועה (במשימה בה הם נכנסים למטבח של מסעדה ומגישים לשלוש שופטות אוכל) מישהו הכי פתיתים- או כמו שהם קוראים לזה קוסקוס ישראלי. וגורדון רמזי נתן לו עצות/ביקר אותו על זה, אז אני מניחה שהוא ידע על מה הוא מדבר. בכל אופן הייתי בשוק שאמריקאים יודעים מה זה פתיתים, ועוד קוראים לה קוסקוס ישראלי.

חבל לי..

שהעיפו את ג'ניפר, יש לה באמת פוטנציאל, אבל משימת ההדחה היא זו שקבעה.. קצת לא מבינה את המטרה שזוהר נמצא בתוכנית...חשבתי שהוא יודח אתמול.. בכל מקרה, היה פרק נחמד ותו לא...:)

Haad Yao

New member
גם אני חושבת שזאת לא הייתה הדחה

מוצדקת. אכן משימת ההדחה היא הקובעת, אבל: 1) לא הבנתי למה היא ואילן היו שם ולא אבי (עם איריס שהייתה פחות אשמה אבל בכל זאת צוותה לאבי). 2) לא הבנתי למה ניפו את ג'ניפר ולא את אילן. בכל אופן, חבל שהיא עזבה ולא רק זוהר, 50% מהמשתתפים בתוכנית לדעתי מבשלים פחות טוב ממנה.

boazt25

New member
תגידו זה נדמה לי

או שהם גם מעיפים גם לפי מין. חמישי שעבר עף משה רביעי עפה שלה, אתמול עפה גניפר.

אין לי מושג...

ואני לא מבינה איך המתמודדים הצליחו לזהות את זה ללא עזרה במחוץ אני מבשלת שנים ולמעולם לא שמעתי על פריקי... בייחוד שהוא נראה כ"כ דומה לבורגול!

אילנית12

New member
פריקי תשובה.

ציטוט מוואלה:"פריקי היא למעשה חיטה ירוקה הנקצרת בדרך כלל בתקופה זו של השנה. בגלל התחממות מזג האויר, והמחסור בגשם שנרשם השנה, נקצר הפריקי מוקדם ולא חיכה עד אחרי פסח. מדובר בחיטה ירוקה קלוייה ומיובשת שאינה דומה לטעם שאנו מכירים ממשפחת הקטניות.מבשלים אותה בדיוק כמו את האורז, היא זולה ממנו במקצת ולדעת הערבים, מחזיקה בסגולות ריפוי."

peporain

New member
אף אחד מאיתנו לא הימר על ג'ניפר בתור מודחת

הבאה ואפילו חשבנו עליה לגמר כמה חבל, לדעתי פספוס ענק, לפחות חצי מהנבחרת פחות טובים ממנה

Anett

New member
אמרתי לכם שהיא לא מספיק מעניינת

אני בכלל שכחתי שהיא קיימת, לא בלטה בכלל. כואב לי על זוהר

Haad Yao

New member
ב - 70% מהמקרים לפחות

"מעניין" זה עניין של טעם אישי. מי שמעניין את X לא תמיד מעניין את Y ו - vice versa. אבל אני חושבת שהניפויים עד כה אינם פופוליסטיים, כלומר לא מנפים את מי שנראה "לא מעניין". אם ניפו מישהו כמה משה, שהיה יכול ליצור בידור עד סוף העונה - נראה שהדגש על ביצוע המשימות הוא די מרכזי. נכון לעכשיו, חוץ מאהדה בלתי מוסברת כלפי אבי קציצות (אולי מכון הגמילה ביקש מהם טובה אישית?), השיפוט נראה לי חסר פניות. ההגיון של בניית המשימות זה כבר משהו אחר, לדעתי הן לא מתוכננות נכון (כלומר, באופן שמבטיח שהפחות טובים ינופו קודם), אבל השיפוט הוא הוגן.

למעלה