../images/Emo14.gif

זו היתה רק שאלת סטטיסטיקה, מתי זה יגע, יפגע קרוב. קרוב כל כך. וכבר חשתי כיצד בפיגועים האחרונים, וגם בראשונים ואלה שביניהם, מפיגוע לפיגוע, מסיוט לסיוט, הלכה השכבה השבירה, הפריכה של "זה קרה שם, רחוק, למישהו אחר", שכבת הבידוד המדומה המעלה את סף הכאב החשוף, הרלוונטי למקומות בהם מצליחה ההכחשה לדמות הדחקה, ולהיפך, הלכה ונסדקה, נשחקה עד דק, ולבסוף התפוררה איננה עוד. עכשיו זה כבר הכאב החי. בצהרי שבת אבדה חברתי במסעדת "מקסים" את בנה הצעיר, את הוריה, אחיה ובנו, אחיינה. במחלקת הטיפול הנמרץ היא עצמה נאבקת עכשיו על חייה שלה, חיים שלכשתחלים אליהם, תחלים אל פצע פתוח שלעולם לא יגליד, שבר שלא ייתאחה, חור שחור ללא נחמה. ואין מילים. "איתך בצערך"? "תנחומי"? "שלא תדעו עוד צער"...? התדע עוד המשפחה הזו משהו חוץ מצער? לו רק יכולתי לחבק עכשיו. ולשתוק, כי אין אחרת. נ.

אין מלים

איני מנסה לנחם כי אי אפשר אני רק מוסיף את דמעתי אל הים הגדול... הגדול יותר מדי.

אטיוד5

Active member
בזמנו הקמתי עלי פורום שלם ...

כשיצאתי כנגד הביטוי "שלא תדעו עוד צער". לדידי, זה כמו להגיד - "הלואי שתמות". כי אין יום שעובר שאינני מצטער בו על איזה-משו. היהודים המאמינים אומרים "ינחם אותך המקום בתוך שאר אבלי ציון וירושלים". זה נשמע הרבה יותר טוב, אם אתה מאמין. מעשית - מספיק שאת באה. אינך צריכה להגיד כלום מהסוג הזה. הכוונה שלך ברורה מאליה.

shellyland

New member
אכן, אין מה לומר ../images/Emo7.gif

אין מה לומר למי שאבדו את יקיריהם בצורה כל כך אכזרית. וסליחה אם אנחנו חוטאים באיפה ואיפה לגבי סיבת המוות, אבל באמת שיש הבדל. משתתפת בצערך ובצער החברה
השכול הוא של כולנו.

אוֹחַ

New member
מעגלים של כח.

ככל שהמעגלים הינם פנימיים יותר, קרובים יותר ללב ההתרחשות - ללב הכאב, כך הם גם קטנים יותר - מה שעומד כמעט בסתירה לצורך שלהם להיות חזקים יותר. עלינו, כחברה, לדעת להאציל כח מהמעגלים החיצוניים, הגדולים-החזקים יותר, על המעגלים הקטנים. תנחומי!

דווקא המעגלים הקטנים

הם החזקים נסה לקחת טבעת קטנה.. נגיד טבעת נישואין.. נסה לכופף אותה .. קשה הא? אם תגדיל את הטבעת (רק בהיקף לא בעובי) את הטבעת הגדולה קל יותר לכופף.. לא יודעת מה זה אומר אם בכלל. רק חשבתי על זה כשקראתי את דבריך

אוֹחַ

New member
שיעור קטן בפיסיקה:

קושי של חומר הוא כמעט ההפך מ-חוזק. זכוכית, למשל, על כל שבירותה, היא חומר קשה יותר מפלדה. אולם ככל שהחומר קשה יותר כך פוחתת האלסטיות שלו, מה שהופך אותו לשביר יותר. אותו כנ"ל לגבי כמות החומר - קחי צמיד מול, נניח, טבעת נישואין. הפעילי על שניהם כוחות שווים - הצמיד יתעוות ראשונה אולם כמות החומר היחסית-גדולה שלו מאפשרת לו לספוג מבלי להתפרק (להקרע). הטבעת, לעומת זאת, (כמעט ו)לא תתעקם, אולם הלחץ יורגש היטב בכל אחד ואחד מאטומיה עד שלפתע, בלי סימנים מקדימים, תבוא ההתפרקות. כך גם ל"המון" - למעגלים החיצוניים, יש היכולת "להתעקם קצת" - להניד ראש, לצקצק בשפתיים, אולי אפילו להזיל דמעה ולהמשיך הלאה. מי שנמצא במעגל הקרוב לא יכול להתעקם, למרות הלחץ האדיר. עיקום קל והוא נשבר - מתרסק לחתיכות. איך יצאתי מזה? בסדר? בסה"כ התכוונתי, בהודעה שלעייל, שיש לבחון כיצד אנו, כחברה, יכולים לחזק את אותם פרטים שנפגעו. נ.ב. אני מקווה שאין פיסיקאי באולם.

loquado

New member
היי בת לילית

אני רוצה להגיד לך מילים שיחזקו ויעודדו אבל כ למה שיש לי זה את האייקון המטופש הזה
שאומר שהייתי מחבק אותך חזק אם הייתי לידי. שתתחזקי במהרה. -זה מתקרב אל כולנו.

ayelet23

New member
איזו אימה. הטירוף הזה שיש בכל

פיגוע, וכל השכול והכאב. צער עמוק. אין לאן לברוח, ארץ אוכלת יושביה. אבל, אחרי השכול יבואו ימים אחרים. של צמיחה והחלמה. כי זה טבע העולם.

למעלה