תאוריה יפה, אבל בכל זאת
היא לא נראית לי הגיונית מי יודע מה. מהספר החמישי אנחנו יודעים שכבר בשנה הראשונה של סנייפ הוא ידע יותר קללות אפלות מרוב תלמידי השנה השביעית, מה שאומר שהמשיכה שלו לצד האפל היתה לפני הוגוורטס. גם הקללה שהוא המציא - זאת שג'יימס משתמש בה נגדו בזיכרון הכי גרוע - מראה על משיכה לצד האפל. נשאלת השאלה מתי בדיוק סנייפ ולילי התחברו? לפני הוגוורטס, כשלילי לא הכירה שום דבר על עולם הקוסמים? בזמן הלימודים בהוגוורטס, מה שאומר שהקונדסאים היו מזכירים את זה מתישהו? כל ההתרחשות בפונדק ראש החזיר בלילה של ראיון העבודה של טרלוני מאוד מוזרה. מצד אחד, טרלוני היתה בטראנס בזמן נתינת הנבואה, אבל מצד שני היא זוכרת את נוכחותו של סנייפ במקום; מצד אחד, ידוע שהמרגל - סנייפ - מסר לוודלמורט רק חצי מהנבואה, אבל אם טרלוני ראתה אותו שם זה אומר שהוא שמע את כל הנבואה. למה הוא לא מסר לוולדמורט את כל הנבואה? האם הוא כבר אז היה מרגל לטובת דמבלדור? כמו שכבר אמרו פה, סנייפ הכיר את פיטר מימיו בהוגוורטס. פטיגרו היה חלק מהחבורה שעינתה את סנייפ על בסיס קבוע, קול של אדם כזה לא שוכחים. אחת התעלומות הכי גדולות היא למה וולדמורט נתן ללילי לחיות. מראיונות עם רולינג ידוע שהמעשה הזה של וולדמורט הוא מה שהביא את הנפילה שלו. עוד נושא שרולינג מתחמקת מלענות עליו הוא האם היה עוד מישהו בבית משפחת פוטר בליל הרצח שלהם מלבד בני המשפחה ו-וולדמורט. מהבחינה הזאת זה תואם את התאוריה שלך. אני מניח שדמבלדור ידע על נפילתו של וולדמורט היתה באותה דרך שבה כל שאר עולם הקוסמים ידע על כך. באמת שהנושא הזה לא ברור. בקשר לשנאה של סנייפ כלפי הארי - כמו שכתבתי פה אתמול, הארי הוא כפיל של האדם שסנייפ שונא יותר מכול - אדם שהשפיל אותו מול כל הוגוורטס והתאכזר אליו במשך שנות לימודיהם. למה שסנייפ לא ישנא אותו רק בגלל שהוא "הבן של..."? במיוחד כשהוא דומה לו כל כך. ושוב, נראה לי שג'יימס ולילי היו מתים גם בלי קשר לנבואה. הרי הם היו חברים במסדר המקורי, וחמקו מוולדמורט שלושה פעמים לפני הרצח שלהם. במוקדם או במאוחר המזל שלהם היה נגמר, ו-וולדמורט היה מצלי להרוג אותם.