חלק א'

אלאסטור

New member
מדהים..

נראה לי שזו התיאוריה הכי טובה ומבוססת ששמעתי עד היום על הסיפור כולו, אגב התיאוריה הזו רק שלך? פשוט אני עדיין המום...

eyalabodram

New member
טוב אם להודות על האמת

שמעתי כבר בעבר שלא הגיוני ששתי התלמידים הכי טובים בשיקויים באותה תקופה לא היו בקשרי חברות כלשהם אבל סחתיין על ההשקעה היה ממש מעניין ובבסיס תשמרי על המולדת טוב טוב כי היא ראויה להגנה

uroren

New member
שכנעת אותי.

עד שיוכח אחרת אני מאמינה בתיאוריה שלך :} יפה מאוד!

Pr0NgS

New member
וואו, תיאוריה חכמה ומפורטת../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

קקטוסץ

New member
נשמע מעניין

אבל יש הרבה חורים, הדבר שהכי הצחיק אותי זה "הוא סיפר את זה במעגל של אוכלי המוות,ולכן גם סנייפ שמע את זה (אבל הוא לא ראה את פניו של פיטר,ולכן לא ידע שזה הוא)". הם מכירים את הקול האחד של השני, מן הסתם. אבל ח"ח. אחלה תאוריה.

s p b v

New member
האמת...

שלא בטוח שהם מכירים את הקול אחד של השני...בכל מקרה התכוונתי שסנייפ חשב שזה סיריוס ולא פיטר(שזה עובדה-לפי הספר).למה הוא לא זיהה את פיטר,אני מאמינה שזה פרט פחות חשוב בתיאוריה... תודה על הח"ח

קקטוסץ

New member
לא יודעת, נשמע לי דווקא מרכזי.

יותר הגיוני שפיטר סיפר משהו כזה לוולדמורט אחד על אחד וסנייפ פשוט הסיק מסקנות מהעיתונות או בצורה אחרת.

s p b v

New member
מהעיתונות?

אני מאמינה בתאוריה שלי,בגלל זה אני חושבת שסנייפ שמע את פיטר,*לפני* אותו לילה,ובא להזהיר אותם.ולא מהעיתונות אחרי המקרה...

s p b v

New member
ודרך אגב...

פאדג' אומר בספר השלישי שמעט מאוד יודעים על שבלק/פיטר היה שומר סוד של הפוטרים.אם ככה -זה בטח לא היה בעיתונות!

קקטוסץ

New member
הכוונה

שהוא הבין מהעיתונות שבלק אשם בכך איכשהו והסיק שהוא היה שומר הסוד, או משהו בסגנון. מצד שני, אי אפשר לדעת.

DanieLushka

New member
תיאורה מעניינת מאוד..

טיעונים מעניינים, ודיי משכנעים, אבל אי אפשר לדעת, צריך לחכות לספר השביעי. ולטעמי, גם אם יתגלה שסנייפ בסוף "טוב ולא הרג את דמבלדור ובלה בלה" אני עדיין אשנא אותו, כי הוא חתיכת נאצי! e:

Palass

New member
בחיים

שלך אל תקרא ככה לאף אחד שהוא לא נאצי. זה דבר ראשון דבר שני גם כשאתה חושב שמישהו עשה למישהו אחר עוול אז במטוטא תנסה לשפוט אותו מנק' מבט אובייקטיבית

miss bobby

New member
המממ...

תאוריה מאוד מעניינת והכי משכנעת שראיתי עד כה, אני חושבת. כל הכבוד לך על ההשקעה!

OMG

במילה אחת?? ואוו! את פשוט שיכנעת אותי, התאוריה ממש מעניינת והגיונית, ולא קראתי עדיין תאוריה כזאת הגיונית עד עכשיו. קבליי ח"ח.. {מה שאחותי עושה לי:p} אם את לא סוגרת שבת אז תגיבי לנו להכול! -אמי-

rds15

New member
תאוריה יפה, אבל בכל זאת

היא לא נראית לי הגיונית מי יודע מה. מהספר החמישי אנחנו יודעים שכבר בשנה הראשונה של סנייפ הוא ידע יותר קללות אפלות מרוב תלמידי השנה השביעית, מה שאומר שהמשיכה שלו לצד האפל היתה לפני הוגוורטס. גם הקללה שהוא המציא - זאת שג'יימס משתמש בה נגדו בזיכרון הכי גרוע - מראה על משיכה לצד האפל. נשאלת השאלה מתי בדיוק סנייפ ולילי התחברו? לפני הוגוורטס, כשלילי לא הכירה שום דבר על עולם הקוסמים? בזמן הלימודים בהוגוורטס, מה שאומר שהקונדסאים היו מזכירים את זה מתישהו? כל ההתרחשות בפונדק ראש החזיר בלילה של ראיון העבודה של טרלוני מאוד מוזרה. מצד אחד, טרלוני היתה בטראנס בזמן נתינת הנבואה, אבל מצד שני היא זוכרת את נוכחותו של סנייפ במקום; מצד אחד, ידוע שהמרגל - סנייפ - מסר לוודלמורט רק חצי מהנבואה, אבל אם טרלוני ראתה אותו שם זה אומר שהוא שמע את כל הנבואה. למה הוא לא מסר לוולדמורט את כל הנבואה? האם הוא כבר אז היה מרגל לטובת דמבלדור? כמו שכבר אמרו פה, סנייפ הכיר את פיטר מימיו בהוגוורטס. פטיגרו היה חלק מהחבורה שעינתה את סנייפ על בסיס קבוע, קול של אדם כזה לא שוכחים. אחת התעלומות הכי גדולות היא למה וולדמורט נתן ללילי לחיות. מראיונות עם רולינג ידוע שהמעשה הזה של וולדמורט הוא מה שהביא את הנפילה שלו. עוד נושא שרולינג מתחמקת מלענות עליו הוא האם היה עוד מישהו בבית משפחת פוטר בליל הרצח שלהם מלבד בני המשפחה ו-וולדמורט. מהבחינה הזאת זה תואם את התאוריה שלך. אני מניח שדמבלדור ידע על נפילתו של וולדמורט היתה באותה דרך שבה כל שאר עולם הקוסמים ידע על כך. באמת שהנושא הזה לא ברור. בקשר לשנאה של סנייפ כלפי הארי - כמו שכתבתי פה אתמול, הארי הוא כפיל של האדם שסנייפ שונא יותר מכול - אדם שהשפיל אותו מול כל הוגוורטס והתאכזר אליו במשך שנות לימודיהם. למה שסנייפ לא ישנא אותו רק בגלל שהוא "הבן של..."? במיוחד כשהוא דומה לו כל כך. ושוב, נראה לי שג'יימס ולילי היו מתים גם בלי קשר לנבואה. הרי הם היו חברים במסדר המקורי, וחמקו מוולדמורט שלושה פעמים לפני הרצח שלהם. במוקדם או במאוחר המזל שלהם היה נגמר, ו-וולדמורט היה מצלי להרוג אותם.

בקיצור

רולינג משאירה המון מסתורין וגורמת לנו לכאבי ראש לא קלים. ואת כל התשובות נדע בספר השביעי, בנתיים נתאפק עם השאלות עד שהספר ייצא.

למעלה