../images/Emo133.gif../images/Emo133.gif../images/Emo133.gifחלק א'
טוב,האמת שזו תאוריה שעבדתי עליה הרבה זמן(!),אז אני ממש אשמח אם תקראו את הכל עד הסוף(כן,אני יודעת שזה הרבה,אבל תאמינו לי שזה ישתלם לכם
אני אחלק אותה לשניים לשם נוחיות...). בהתחלה אני אתאר את התאוריה שלי ואז אני אביא הוכחות מהספרים ...אתם מוזמנים להגיב! זה הולך ככה: לפי דעתי,סנייפ ולילי היו חברים מאוד טובים(אפילו הכי טובים),בחופשת הקיץ,ואפילו בחגים הוא התארח אצלה בבית,והכל היה טוב ויפה עד ש...סנייפ התחיל לפנות לכיוון של אומנויות האופל,והוא הושפע בעיקר מלוציוס מאלפוי. בשלב מסויים,דרכיהם של סנייפ ולילי התחילו להיפרד(כמו שקורה לאנשים רבים כשהם מתבגרים),עד לשלב הסופי שבו סנייפ מכנה את לילי "בוצדמית" ("הזיכרון הכי גרוע של סנייפ"),מאז אין שום קשר בין השניים. שנים אחר כך,סנייפ שומע את הנבואה,מעביר אותה לוולדמורט,וכשהוא מגלה שוולדמורט מייחס אותה ללילי ולבן שלה,הוא ישר מזהיר את דמבלדור.דמבלדור מציע ללילי ולג'יימס למנות שומר סוד.ככל הידוע באותה עת שומר הסוד הוא סיריוס בלק.פיטר מספר לוולדמורט שהוא שומר הסוד,ומגלה לו איך למצוא את הפוטרים. לפי דעתי,הוא סיפר את זה במעגל של אוכלי המוות,ולכן גם סנייפ שמע את זה(אבל הוא לא ראה את פניו של פיטר,ולכן לא ידע שזה הוא).סנייפ ממהר לבית של הפוטרים כדי להזהיר אותם,הוא פוגש את ג'יימס ומנסה להזהיר אותו שבלק גילה לוולדמורט את מיקומם,אבל משום שג'יימס יודע שפיטר הוא שומר הסוד ,הוא לא מאמין לו ולא מזהיר את לילי בזמן.וולדמורט מגיע(ג'יימס הרי לא ישב ליד החלון,ובמקרה ראה אותו מגיע...),ג'יימס צועק ללילי לקחת את הארי ולברוח,סנייפ בורח בריצה מהחדר(הוא לא רוצה שוולדמורט יראה אותו,וידע שהוא בא להזהיר את הפוטרים,כי אז וולדמורט יהרוג אותו),וולדמורט רוצח את ג'יימס ,לילי מתחננת על חיי בנה,הוא רוצח אותה,ונכשל בניסיון שלו להרוג את הארי. (כאן אני רוצה להוסיף ,שיכול להיות אפילו שסנייפ,ביקש מוולדמורט לא לפגוע בלילי,וולדמורט הסכים,משום שסנייפ הוא זה שסיפר לו על הנבואה,והוא רוצה לתגמל אותו על כך).מכאן יש שתי אפשרויות-האחת שסנייפ ברח לחלוטין ,והשנייה-סנייפ נשאר שם ושמע וראה את הכל! (זה הזמן לשאול-האם אף פעם לא תהיתם איך דמבלדור ידע מה קרה באותו לילה? לילי וג'יימס מתים,וולדמורט נעלם,והארי בן שנה.אז איך יודעים בכלל מה קרה שם? איך דמבלדור ידע שוולדמורט תקף את הפוטרים והארי נשאר בחיים?איך הוא ידע לשלוח את האגריד כדי לקחת את הארי לבית דודיו?) אני טוענת שסנייפ סיפר לו. שנים אחר כך,הארי מגיע לראשונה להוגוורטס.מכאן והלאה עד סוף השנה השישית סנייפ מנסה להגן עליו -אני לא אפרט על כולם,מפני שהם הועלו פעמים רבות בעבר,ודנו בהם הרבה בפורום הזה ובמקומות אחרים,אבל אני כן אזכיר כמה(פירוט יגיע בהמשך):ספר השלישי,כשסנייפ הגיע לערבה המפליקה,בספר החמישי,כשסנייפ חיפש את הארי ביער,ולאחר מכן הזעיק את מסדר עוף החול,ובספר השישי,כשהוא מנע מאוכלי המוות האחרים לקלל את הארי. כל הספרים אנחנו רואים שסנייפ מתנהג אל הארי באופן מגעיל ביותר,הוא שונא ומתעב אותו.למה? אני לא מאמינה שזה בגלל שהוא שנא את ג'יימס.(זה שסנייפ שנא את ג'יימס מילדות,לא אומר שהוא רצה שימות!).לפי דעתי סנייפ שונא את הארי בגלל שהוא מרגיש שהוא -הארי- גרם למותה של לילי.וולדמורט רדף אחריהם בגלל הארי,וולדמורט אמר ללילי לזוז,אבל היא לא זזה וניסתה להגן על הארי,ולכן וולדמורט רצח אותה! אם הארי לא היה נולד,לילי עדיין הייתה בחיים! אז למה סנייפ מנסה להגן על הארי כל הזמן? פשוט מאוד-הוא הבן של החברה הכי טובה שלו! הוא הדבר שהיה הכי חשוב לה, היא הקריבה למענו את חייה! סנייפ לעולם לא יתן לו למות... לסנייפ יש רגשות מעורבים כלפי הארי- מצד אחד הוא מתעב אותו עד עמקי נשמתו,אבל מצד שני הוא רוצה להגן עליו,לשמור עליו.זה הדבר היחיד שהוא יכול לעשות למען לילי... לסנייפ יש ייסורי מצפון,על זה שהוא סיפר לוולדמורט על הנבואה-בכך שהוא סיפר לו עליה,הוא למעשה גזר גזר דין מוות לחברה הכי טובה שלו, לבעלה,ולתינוק שלהם! זו הסיבה שסנייפ חזר לצד ה"טוב".זו הסיבה שדמבלדור סומך עליו כל כך-בעצם זה שהוא להזהיר את הפוטרים מפני בואו של וולדמורט הוא בעצם התנגד לו,וניסה למנוע מוולדמורט הצלחה במשימה שלו.הוא ניסה למנוע מוולדמורט להצליח להרוג אנשים-ואת האוייב הכי גדול שלו(הארי).דמבלדור יודע שסנייפ לעולם לא ינסה לפגוע או להרוג את הארי. אז למה דמבלדור מעולם לא סיפר להארי על זה? אולי משום שהוא לא חשב שהארי,באותה תקופה,יוכל להתמודד עם זה...הרי ראינו איך הוא הרגיש כשגילה שסנייפ היה זה שסיפר לוולדמורט על הנבואה! למה דמבלדור היה מופתע כל כך מזה שהארי גילה את הפרט הזה?יכול להיות שסנייפ אפילו ביקש מדמבלדור, לא לספר להארי לעולם... המשך יבוא...
טוב,האמת שזו תאוריה שעבדתי עליה הרבה זמן(!),אז אני ממש אשמח אם תקראו את הכל עד הסוף(כן,אני יודעת שזה הרבה,אבל תאמינו לי שזה ישתלם לכם