• פותח הנושא 2_be
  • פורסם בתאריך

2_be

New member
../images/Emo41.gif בינה מלאכותית../images/Emo41.gif

"בינה מלאכותית היא המדע הגורם למכונות לבצע דברים שידרשו בינה במידה והיו מתבצעים ע"י בני אנוש" (מרטין מינסקי , מייסד המעבדה לבינה מלאכותית ב- MIT ) התחלתי השבוע לקרוא ספר מעניין בנושא הבינה המלאכותית והתפתחותה מתחילת המחקרים בנושא עד היום <שם הספר: בינה מלאכותית/ ג´ק קופלנד >. בספר מעלים לא מעט שאלות המתעוררות כאשר מתענינים בנושא, האם מכונה יכולה לחשוב? האם מכונה יכולה להבין? האם למכונה יש חופש בחירה? האם למכונות העתיד יהיה רצון חופשי? אולי, המוח האנושי הוא מחשב בעצמו? מה דעתכם
<כמובן, בינה מלאכותית= AI = artificial intelligence >

כשהיתי קטן

נתנו לי סטודנת מהטכניון, בנינו איתו רובוטים קטנים מלגו ומעגלי וויראפ. ציידנו אותם בחיישני אינפרה אדום כדי שלא יתקלו בדברים וגרמנו להם להלחם ולהרוג אחד את השני בדרכים שונות!

או סופסוף תחום מוכר - אז ככה

המדענים בנושא של בינה מלאכותית מתחלקים לשניים. 1. אלה שחושבים שאכן ניתן להזין מספר נתונים ראשוניים ולתת למחשב להתפתח מעצמו. 2. אלה שטוענים שאין כזה דבר באמת בינה מלאכותית והכל אלגוריתמים מוכנים מראש. לפי דעתי כרגע אנחנו במצב של 2 ז"א אין לנו באמת בינה מלאכותית אלא אלגוריתמי למידה והתפתחות , ז"א אנחנו מוגבלים למה שהמחשב יכול להפתח (לדוגמת האל מהאודיסיאה). אבל ייתכן מאוד שבעתיד נמצא איזה quantum leap שיזניק אותנו למצב שהמחשבים יתפקדו מעצמם (זהירות - ראה טרימנייטור 2).

כרומטי

New member
פעם קראתי כתבה בנושא....

והביאו לשם 2 מדענים כל אחד מהם טען משהו אחר. המדען הראשון אמר שתוך כמה עשורים סביר להניח שכבר תהיה בינה מלאכותית. המדען השני טען שלמרות שהמחשב יכול לקרוא סימנים ולעשות פעולות הוא לא יכול להבין אותם. כלומר אם תתן למחשב פקודה הוא יוכל לבצע אותה אבל לא להבין אותה ולכן למחשבים לא תוכל להיות בינה מלאכותית. אבל הוא אמר שיכולים להיות מחשבים שלא יהיו בנויים על בסיס שבבי סיליקון שכן יוכלו להיות בעלי בינה מלאכותית. אני אישית חושב שאנחנו לא יודעים מספיק על תבונה ועל התפתחותה ( למשל....אנו יודעים מעט מאוד על המוח שלנו) כדי שנוכל לבנות מחשבים כאלה.....בכל אופן אני מקווה שלא יוכלו ליצור בינה מלאכותית. הרעיון הזה מפחיד אותי.

2_be

New member
למה מפחיד?

נכון, יש פה גם היבטים מוסריים אם וכאשר... אך אפשר למצוא יתרונות עצומים. בינה מלאכותית זה לא רק מחשב- אדם...

*GormE*

New member
זה מפחי דכי

ככה בעצם יש לנו כוח של אל- לתת אז יכולת החשיבה וקבלת ההחלטות ליציר כפנו? אם אנחנו כמו אלים אז כל התורות החברתיות שהמצאנו והיו מקודשות עד עכשיו בעצם יהיו ללא חשיבות, מה שאומר כאוס חברתי. אנחנו ממש לא מוכנים לכזה דבר.

*GormE*

New member
...

הייתי צריכה לקרוא לפני ששלחתי! מפחי דכי= מפחיד כי ..לתת אז יכולת...=..לתת את יכולת...

נאבק

New member
רק הגיע וכבר עושה בעיות ../images/Emo13.gif

כל היצורים החיים "מבינים" את הסובב אותם בצורה שונה (לכל יצור יש כמות מסויימת של אינטיליגנציה) ומפיקים דברים שונים ע"י המוח שלהם, לכן לפי דעתי מחשב שקולט תמונה ומפיק מידע מהתמונה כמו זיהוי האדם שאותו הוא "רואה" ע"י בסיס הנתונים שלו מבצע את אותה הפעולה שעושה המוח של ילד שרואה את אימו (האבדל הוא במתכנת). סתם מחשבה

2_be

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif, בעיות? ../images/Emo2.gif

אני לא חושבת שזו אותה פעולה , אבל אני לא יודעת מספיק כדי להיות בטוחה.. אז אני אחשוב על זה עוד קצת

זו בדיוק אותה פעולה

כאשר תינוק רואה את תוי הפנים של אמו, הוא מיד מזהה את תוי הפנים לפי מה שקיים ב"מאגר הנתונים" שלו, ונוצרת תגובה אינסטנגטיבית של שמחה למשל... כל פעולה וכל דבר שהתינוק מתנסה בו, גורם ליצירת קשרים נוספים במערכת הנרו-עצבית שלו כך הוא משפר את עצמו. לדוגמא, התינוק מנסה לתפוס צעצוע. הוא מביא את היד מימין לצעצוע ולא תופס. נוצר קשר אשר גורם לו לא להביא את היד למקום זה. הוא מביא את היד משמאל לצעצוע ולא תופס, נוצרים קשרים נוספים עד שהוא כן תופס את הצעצוע. זהו הבסיס להתפתחות המוח האנושי. הדבר המדהים הוא, שזה לא כל כך שונה אצל מחשבים... אני בטוח שכבר יש מחשב שמסוגל לבצע את אותה פעולת למידה בדיוק, על ידי עידכון מאגר קורדינטות התנועה שלו אחרי כל טעות. הבסיס כבר קיים אצל מחשבים... מכאן עד לתבונה הדרך לא כל כך ארוכה.

2_be

New member
נכון ש..

שיש מחשבים שמשפרים את עצמם עם הזמן והניסיון (נראה לי שככה עובדות תוכנות שחמט מסוימות. אך עדיין מחשב לא יכול לחשוב. עד כמה שידוע לי <ואנא תקנו אותי אם אני טועה> אף מחשב עד היום לא עבר את מבחן טורינג המהווה איזשהו מדד מוסכם למחשב היכול לחשוב.

2_be

New member
מבחן טורינג

במאמרו של אלן טורינג (מתמטיקאי ולוגיקן בריטי, אחד מהאבות המיסדים של חקר הבינה המלאכותית) "מכונות חישוב ותבונה" תואר ניסוי מעבדה המיועד לישב את שאל יכולתו של המחשב לחשוב. הניסוי נודע בשם מבחן טורינג. במבחן משתתפים מחשב ו-2 אנשים. אחד האנשים, החוקר, צריך לגלות מי משני המשתתפים האחרים הוא המחשב. החוקר משוחח עם האדם השני ועם המחשב בעזרת מקלדת ומסך מחשב וזה המגע היחידי בינהם. החוקר יכול לשאול כל שאלה והמחשב יכול לעשות הכל על מנת להוכיח שהוא אנושי (לדוגמא להכשל במבלך חישוב מסובך) לעומת זאת המשתתף השני חייב לענות בכנות על שאלות החוקר. הניסוי חוזר על עצממו מפר פעמים עם משתתפים שונים. אם מספר הזיהוים של המחשב כמחשב לא עולה על חמישים אחוז המסקנה היא שהמחשב יכול לחשוב.

Deathatred

New member
רמז לחוקרים

נסו אירוניה, כפל משמעות ומשמעות נסתרת. נסו גם ציניות ולשון סגי-נהור. עוד לא נוצר המחשב שיוכל לזהות דברים כאלה...

Johnny the Doe

New member
שאלה לגבי טורינג

האם זה אותו טורינג שהמציא את "מכונת טורינג" עליה לומדים במדעי המחשב בתיכון (התוכנית החדשה) יחד עם האוטומטים?

2_be

New member
נראה לי שכן..למרות..

שאין לי מושג מה לומדים במדעי המחשב בתיכון
אני פשוט לא מכירה עוד טורינג שקשור למחשבים... חוץ מזה, ברוך הבא

Johnny the Doe

New member
כן, אני מניח שזה אותו אחד

ותודה רבה על הברוך הבא
אל תשכחי שאת חייבת לי תשובה במסרים...

2_be

New member
לא מוכנים, זה נכון...

האם באיזשהו שלב ניהיה מוכנים? אולי.. השאלה היא עד איזו רמה אנחנו יכולים להביא את רמת החשיבה של המחשב, האם נגיע באמת לרמת חשיבה של בני אדם, האם המחשב יוכל להיות מודע לעצמו ול"חושים" שלו או שהוא יתבסס על הנתונים שהוכנסו אליו ושיפורם והתאמתם למציאות ע"י תיקונם כל הזמן?

שאלת המודעות

השאלה אם המחשב יהיה מודע לעצמו זאת השאלה הגדולה ביותר. אני חושב שאנחנו קודם כל צריכים להבין מה גורם לנו להיות מודעים לעצמנו, ורק אז נוכל לדעת אם נוכל ליצור מחשב בעל מודעות.

למעלה