שרשור לימודים

יעוץ בנוגע למכללה דחוףף!

מישהו מכיר את המכללה אפעל ברמת אפעל? מי שכן מה אתם יודעים עלייה האם היא טובה האם היא לא טובה? מה בנוגע לעיסויי המשולב שמה..? תשובות דחוף..

מנומשת3

New member
נטורופתיה

שלום לכולם, חגשה בפורום.. מעונינת להירשם ללימודי נטורופתיה ומתלבטת בין כמה מקומות.. מכללת מירב, מכללת ברושים וסמינר הקיבוצים.. אשמח לשמוע תובנות/המלצות מכל המבינים.. תודה!!

ייעוץ לגבי מכללה ספציפית ולימודים בכלל

הי בתחום הרפואה המשלימה, הדרך הטובה ביותר לבחור מקום לימודים, היא להפגש עם המורים, להכנס לשעורים, ולשאול את עצמך : איך אני מרגיש/ה להיות כאן ? הלוואי שהיינו יכולים לעשות כך בכל בחירה שלנו, אך לפחות במכללות לרפואה משלימה, הדבר אפשרי. בברכה, גיא

אורי149

New member
אוי ויי אם כך אתה בוחר מקום להכשרת מטפלים

מכיוון שהתחום שלנו, למרבה הצער, רווי בהמון שרלטנים ומאחזי עיניים לא ניתן בכלל לסמוך על חוות דעת עצמאי. ישנם בארץ מספר מוסדות, מוכרים מאוד וותיקים שיש להם בוגרים שעובדים בתחום. למוסדות כאלה יש המון ניסיון, קשרים בינלאומיים, מרצים בשיעור קומה והכרה ממסדית של קופות החולים, חברות הביטוח, ומעסיקים אחרים בתחום. יש לך את סמינר הקיבוצים, ברושים, מכללת רידמן (שהיא הוותיקה ביותר) מיר"ב והייתה גם מדיסין שגורלה כרגע לא כל כך ברור שכן הם צמצמו אולי סגרו את הפעילות בתל אביב. מבין כל אלה, לכי, תראי, תחווי ותקבלי החלטה. בהצלחה

אוי ויי אם כך אתה בוחר מקום להכשרת מטפלים ?

שלום אנשים שונים עושים בחירות שונות וטוב שכך אני מאמין כי בחירת מטפל, מורה, ובחירות בכלל הן עניין שבין אדם לאדם, עולם לעולם, אנרגיה לאנרגיה (בין אם זה ביני לעצמי או ביני לזולת). כל אחד מאיתנו מוזמן לחוות (או לבדוק) לפי דרכו. שיהיה בהצלחה גיא

אורי149

New member
אבל ככה בדיוק עובדים שרלטנים

והרי כל הכשרון שלהם הוא לגרום לאנשים להאמין. מסיבה זו, דרושים לעיתים פרמטרים אובייקטיבים בעיקר כשמדובר בהכשרת מטפלים. זוהי אחריות עצומה. לא?

יש אמת בדבריך

אורי שלום זהו דיון שמתקיים מזה זמן בקרב גורמים שונים כולל ועדות המנסות ליצור חקיקה ואכן לקבוע "פרמטרים אובייקטיבים" אינני רוצה לפרוש את האני מאמין שלי כאן ועכשיו בפורום אולי בהמשך נוכל להפגש ולהחליף דעות אם כי בהחלט יש מקום לנהל דיון כזה. בברכה גיא

ינוקא1

New member
אני מסכים עם גיא.

אין מנוס מלדבר עם התלמידים ולהתרשם מהאנשים. יש שרלטנים ? יש. אבל איך אתה בוחר את אישתך ? איך אתה בוחר מקצוע ? בסופו של דבר צריך לבחור , ובוחרים על פי נטית הלב ועל פי ההרגשה. ואגב , שרלטן , לדעתי לא יחזיק מעמד כמטפל. לא קל היום להחזיק קליניקה. קיימים המון מטפלים , המון תחומים. גם מי שאינו שרלטן ולמד 4 שנים מלאות , גם לו קשה. כל שכן אדם שלא למד - אם הוא בכל זאת מצליח להחזיק קליניקה ומצליח לרפא ובאים אליו אנשים - כנראה יש בו משהו. (החשש האמיתי בבחירת מקום לימודים הוא בעיקר החשש מפשיטת רגל פתאומית. כפי שקרה לג'נסיס , סינרגיה ועוד. אבל את זה קשה מאוד לדעת מראש - ואף מוסד לימודים לא יחשוף בפניך את דוחותיו הכספיים)

אורי149

New member
דווקא מכיוון שאנחנו יודעים

שהחלטות אינן רציונאליות בהכרח, רצוי לדעתי, לצמצם סיכונים. ציינת את סינרגיה וג'נסיס ועליהם תוסיף עכשיו גם את מדיסין בתל אביב. אבל, צמצום הסיכונים מחייב הסתכלות על מוסדות ותיקים שעל פניו לא יסגרו מחר את שעריהם, כגון מכללת רידמן שלמיטב זכרוני קיימת כבר יותר מ - 20 שנה ויש לה לפיכך, עשרות אלפי בוגרים. בנוסף, תעודת הסמכה ממכללה ותיקה שמעוגנת היטב בתודעת הציבור, יסייע הרבה בביסוס קליניקה פרטית. תסכים איתי שלבוגרים של מיר"ב או רידמן קל יותר לבסס קליניקה מאשר לבוגר של מכללה קטנה ובלתי מוכרת בתחום. גם שיכול בהחלט להיות שאותה מכללה קטנטונת (שסכנת סגירתה גדולה) עושה רושם ראשוני נהדר... אני אומר - ללכת עם הניסיון של המקום!!!!!!!! את הלב, להשאיר לאישתך.....

אדומה2

New member
ריח פרסום עולה באפי

אולי זה המקום לגילוי נאות, אורי149? אין לי שום בעיה עם פרסום אגב, יש לי בעיה עם פרסום שנעשה בעקיפין "כאילו" שלא לשם פרסום...

אור וטאו, שאגיד מה אני חושבת על רידמן

או שאתאפק? ברצינות, זה מדגדג לי את קצה המקלדת לתת כאן איזו קונטרא טובה.

טאוֹ

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif לכי על זה

נציג "המכללה הותיקה ביותר בשטח" כנראה החליט להתעלם מהבקשה שלי. אם כך, יקירתי, את מטפלת ותיקה ועיתונאית מנוסה. האם תוכלי לספר לנו מה את חושבת על מכללת רידמן? טוב, זה באמת מדגדג שתכתבי מה את חושבת. אני יודע שאת מכירה היטב את רמתם של סגל ההוראה במכללה ושל תכני הלימוד, את הרי מעורה בתחום זה שנים רבות ומה שהיית עשויה לכתוב ללא ספק היה יכול להיות מאיר עיניים. אבל במחשבה שניה - בואי נוותר על זה. בפרט משום שחסמתי זה עתה את האדון הנכבד, והוא לא יוכל להגיב. איני יכול לדעת בוודאות שמדובר בנציג רשמי של המכללה, למרות שהוא בהחלט סיפק לי את הבסיס לחשוב כך. מכל מקום, בהיבט הצר מאד של ההתנהלות בפורום ביממה האחרונה, אני חושב שמצער מאד שמכללה גדולה זקוקה לאמצעים נלוזים כאלה, בפרט אחרי שביקשתי במפורש שלא לנהוג כך. זהו שירות דב למכללה זו - ולמכללה גדולה נוספת, שממליצים נלהבים אודותיה צצו בחודש האחרון בפורום כפטריות אחרי הגשם. ולטובת נציגי המכללות הסמויים שאולי דילגו על מה שכתבתי בהודעה הראשית של שרשור זה בלהיטותם לכתוב הודעות פרסום, אני חוזר שוב על הדברים: הרצון שלכם למשוך אליכם תלמידים מובן, ואנשים שמעוניינים בלימודים יכולים להעזר במידע שברשותכם. עם זאת, הנהלת הפורום תעריך מאד את נכונותכם לתרום מידע על לימודים בלי להפוך את האתר למרכז פרסומות. אנחנו פשוט לא מקבלים עמלה על מחיקה של הודעות וחסימת משתמשים, ונעים לקוות שיכול להתקיים כאן דיון, או סתם שיתוף מידע, בלי שהדבר יקבל צביון של בזאר הודי. במילים אחרות: נא לא לצרף המלצות על המכללות שלכם, וגם לא קישורים. תודה.

אולי תשלחי גם לי?

מה יש בטאו שאין בי? אני לא נחמדה? אני לא מעלה תהיות קיומיות? אני לא רומנטית ושמה קישורים של זמרים איטלקיים? אני לא מבינה וחמה? זה רק בגלל שהוא כחול?

אדומה2

New member
חחחחחחח

שלחתי גם לך, נחמדה, מאתגרת עם תהיות קיומיות, רומנטית המקשרת לזמרים איטלקים, מבינה, חמה וכחולה בדימוס שכמותך.

0 אור 0

New member
אני אישית דוקא מאד מתחברת להמלצה שלו

למדתי במכללה קטנה ולא ידועה במיוחד, אבל עם המורים הכי טובים בארץ - שבאו לשם כי שם נתנו להם אפשרות ללמד כפי שהם חושבים, יותר מעמיק ויותר מקיף. אותם מורים בדיוק לימדו במקביל גם במכללות גדולות וידועות (חלקן מוזכרות בהמלצת וחלקן פספסת), אז חלק מהתלמידים בהן זכו ללמוד עם אותו מורה מעולה כמוני, אבל נתקלתי גם במצב שמכללה ידועה מפספסת עם מורה פחות טוב. מכיוון שלימודי רפואה משלימה הם גם התפתחות אישית ולא רק רכישת ידע, אז ממש ממש קריטי מי המורה ואיך מתחברים אליו (מה שכן - חשוב לסנן שרלטנים - הדרך הקלה היא לחפש רק בין בתי הספר שהתעודה שלהם מוכרת על ידי האיגוד המקצועי הרלבנטי)

0 אור 0

New member
המלצות ספציפיות מותרות רק במסרים

מעבר לכך אני מאד ממליצה לך לקרוא אינסוף דיוני עבר בשאלת איפה ללמוד, ובפרט לאחרונה היו מספר דיונים על נטורופתיה

טאוֹ

New member
../images/Emo131.gif שרשור לימודים

שנת הלימודים החדשה בפתח, אפשר וכדאי לשאול כאן כל שאלה הנוגעת ללימודים בתחום. ולנציגי המכללות הכותבים כאן בצורה גלויה או עקיפה: הרצון שלכם למשוך אליכם תלמידים מובן, ואנשים שמעוניינים בלימודים יכולים להעזר במידע שברשותכם. עם זאת, הנהלת הפורום תעריך מאד את נכונותכם לתרום מידע על לימודים בלי להפוך את האתר למרכז פרסומות. אנחנו פשוט לא מקבלים עמלה על מחיקה של הודעות וחסימת משתמשים, ונעים לקוות שיכול להתקיים כאן דיון, או סתם שיתוף מידע, בלי שהדבר יקבל צביון של בזאר הודי. במילים אחרות: נא לא לצרף המלצות על המכללות שלכם, וגם לא קישורים. תודה על שיתוף הפעולה, בהצלחה בלימודים והמשך יום מקסים לכולנו.

למעלה