חינוך ביתי

אני מאוד מזדהה עם דבריה של מחשבות

אני מאוד בעד מסגרת וחושבת שזה יכול רק לתרום ולעשות טוב ועם כל הכבוד לי.. אני לא חושבת שאוכל ללמד את ילדיי מבחינת חומר לימוד, כל מה שהם צריכים לדעת. לעניין בית ספר פרטי, אני לא רואה אותו כצורך או יעיל בשלב של בית הספר היסודי ולכן גם החלטנו לוותר על הרעיון הזה בשלב זה, אבל אני כן ארצה לשלוח אותם בחטיבת הביניים לאחד מבתי הספר הפרטיים פה אצלנו שברור לכל שרמת הלימודים בהם גבוהה מאוד.

מחשבות

New member
דבריו של מחשבות. זה אמנם מוזר שלגבר תהיינה

מחשבות, אבל יש דוגמה אחת כזו.

הלקוח

New member
חינוך פרטי

נקודה שנראה לי ראוי לציין. אני ממש לא מטיף לחינוך פרטי, אבל אני כן חושב שמי שמוציא על ילדיו הרבה כסף על משחקים, מתנות, בגדים, בילויים וכו' ואולי אפילו על חסכונות לילדים לגילאים מבוגרים. צריך לדעת שחינוך הוא דבר כל כך חשוב ששווה להשקיע בו כסף. שוב, אני לא מטיף ולא רוצה להעמיק פערים. אבל מי שבכל מקרה מוציא הרבה כסף נראה לי יותר נכון לנתב את זה לחינוך. הדרישה לשים את החינוך בראש סדר העדיפויות, צריכה לא להיות רק מהחלונות הגבוהים אלא גם מאיתנו. וכשהורים ישקיעו כסף בבי"ס פרטיים, תהיה תחרות מול הבי"ס הממלכתיים והם גם ישתדלו יותר כדי שתלמידים יגיעו אליהם. אני רוצה לקוות שהורים מבינים שאם צריך להשקיע עוד 500 שח בילד כדי שהוא יקבל חינוך טוב. גם ידע וגם חינוך, אז זה יותר שווה מכל מיני דברים אחרים שהורים בוחרים להשקיע בהם מאות שקלים. ולדעתי זה גם משדר לילד שההורים רואים בחינוך דבר חשוב, וזו דוגמא אישית מצוינת שכידוע לכולנו משפיעה יותר מהרבה מילים שלנו על ערכים כאלו ואחרים......

מחשבות

New member
עכשיו עברנו לארץ הפנטזיה?

חינוך צריך להיות שווה לכל נפש וחינם. זה טוב לפרט וזה נפלא למדינה. השקעה לא שווה בחינוך מביאה בטווח הרחוק רק לאסונות. אתה לא באמת רוצה שנהיה מדינת עולם שלישי. אם היינו באמת מדינה עשירה בה ניתן להקים בתי ספר פרטיים מתחרים עם מגמות לימוד אמתיות, ניחא. במצב הנתון, החינוך והבריאות חייבים להיות ברמה גבוהה ובחינם. כבר היום עושקים אותנו עם ספרי לימוד צבעוניים ומיותרים, עם קרן קרב המפלצתית וכך הלאה. אני לא רוצה באמת להיות רק מדינת מתפרנסי הייטק משום שהם רק אחוזים בודדים מהאוכלוסיה והם הכניסו סטנדרטים מעוותים לגמרי של עבודה.

ברור שחשבתי על חינוך ביתי

מליון פעם אבל ממה שאני ראיתי, הילדים קצת לא מחוברים למציאות. והם ילדים נפלאים שיודעים להסתכל על דברים מזווית שונה אבל זה לא מתאים לי פשוט מאד. סיבה נוספת שאני לא טיפוס שאשב כל היום ואלמד אותם ולא מתאים לי הסגנון השאנטי הזה שנמצא אצל רוב ההורים בחינוך הביתי. שקלתי בי"ס פרטי ברצינות אך מאחר ועברתי מהעיר למושב, אופציה זו כבר לא רלוונטית מכיוון שאין פה דבר כזה. היתרון הגדול שפה באיזור אין יותר מ-25 ילדים בכיתה ואני רואה את זה כפלוס רציני.

אני מאוד בעד

החינוך הביתי, לדעתי, הוא חינוך מצוין. ברור שהדבר משתנה מבית לבית וממשפחה למשפחה, אך ככלל יש לו ערך מוסף של גיבוש המשפחה ולימוד בצורה קצת אחרת, עם פחות לחץ והרבה חוויה. לתלמידים שאינם הולכים בתלם, הן מבחינת תחומי עניין והן מבחינת התנהגות, או מבחינת הקשקוש שהפסיכולוגים נוטים להשתמש בו רבות "חוסר בשלות רגשית" (מצטערת, אך עוד לא ראיתי אף ילד באף גיל, בטח לא בגיל 6 או 7 שבשל לטרור של מערכת החינוך) החינוך הביתי יכול להיות פתרון מעולה ממש. מי שלא יכול להחזיק ילד בחינוך ביתי יכול לשלוח לדמוקרטי או לכל מיני בתי ספר אלטרנטיביים. בית ספר פרטי זה פעמים רבות בית ספר רגיל לכל דבר רק שהוא, כשמו כן הוא, פרטי, מסובסד הרבה פחות מבית ספר רגיל ועולה הון. אני למדתי בבית ספר כזה, ואני לא ממליצה. אין שום הבדל בין פרטי לרגיל מלבד הכסף (לעיתים אף בפרטי התלמידים בסופו של דבר מקבלים פחות כי בית הספר מתוקצב פחות). סיימתי בית ספר ב-2005 ואני לא ממליצה בכלל על החינוך הרגיל. לדעתי, לא רק שהוא מבזבז את זמנו של הילד (מי צריך 12 שנות לימוד?), מקשה עליו את החיים במקום לעשות לו כיף ולהנעים את זמנו כשהוא נמצא בתקופה היפה ביותר של חייו, הילדות. במערכת יש לצערי מורים מעליבים ובעייתיים (ולא מעט) וגם בעלי רמת הוראה נמוכה במיוחד (עד שקשה להבין בכלל מי נתן להם רשיון הוראה). שנים שרציתי לפרוש מבית הספר והורי לא רצו, אבל אחרי שסיימתי הבנתי שזה היה בזבוז, ואת זמנם של ילדי לא אבזבז כך. ועוד לא אמרתי מילה על שיפוטיות היתר, החינוך לערכים מעוותים, מצטערת, אך ציונים אינם מרכז החיים, ולא קרה שום דבר לילד שלמד לקרוא קצת מאוחר (בסוף כולם לומדים לקרוא, ומי שבאמת יש לו ליקוי למידה כה חמור שימנע ממנו לרכוש את הקריאה בצורה נאותה, לא יעזרו לו כל איומי המורים וקשקושי הפסיכולוגים "לא בשל" ושאר שטויות), או לילד עם קצת בעיות במוטוריקה עדינה (אז מקסימום יקבל קצת הקלות בכתיבה ובהמשך יעתיק מחברים, יכתוב במחשב נייד במקום במחברת, יקבל תוספת זמן במבחנים) או לילד שמקבל 50 במתמטיקה (אז הוא לא יהיה פרופסור למתמטיקה, אז מה קרה?) והפסיכולוגים הצמודים למערכת החינוך שהורסים את חיי הילדים ומבלבלים את המוח להורים ולמורים (כן מנסיוני דווקא הפסיכולוגים החינוכיים הם אלה שצריכים סדרת חינוך). בחינוך ביתי אין את כל אלה, כי שם, בבית הילד, יש (אני רוצה לקוות שיש) קבלה, אהבה ופתיחות שאין במערכת החינוך הרגילה, ואין מתנה גדולה מזאת שניתן להעניק לילד.

מחשבות

New member
חינוך ביתי יכול להיות מצוין אם ההורים מוכשרים

ללמד הכל, פנויים מעבודה, גרים במצפה בגליל, מגדלים עיזים לגבינה ויש להם ראסטות בשיער. כלומר, מדובר בפנטזיה פרועה ולגמרי לא מציאותית.

פרט לעיזים, אני חושבת שבעיקר צריך הורים

מוכשרים ופנויים מעבודה, אבל גם, חברת ילדים אחרת שגם היא בחינוך ביתי. כי אחת הבעיות העיקריות בעיני בחינוך ביתי בגילאים השונים הוא העניין החברתי.

מחשבות

New member
נכון, בעיקר העניין החברתי שאינו מתאים לך.

אבל מה לעשות וחינוך טוב הוא בעיקר כזה הנפגש עם השונה. אבל אנחנו לא מדברים באמת על חינוך כי חינוך אין בארץ. אנחנו מדברים על מערכת השכלה טובה וזו למרבה הצער חסרה לגמרי.

טוב, עכשיו נעלבתי!

אתה לא קורא את התגובות שלי בעיון. כתבתי ש"אחת הבעיות העיקריות בעיני בחינוך ביתי בגילאים השונים הוא העניין החברתי"... ואני אסביר. בחינוך ביתי ילדים גדלים עם הרבה פחות אינטראקציה חברתית וזו בעיה מאוד גדולה בעיני. ילדים צריכים לדעת להתמודד עם חברת בני גילם ולא רק עם גדולים / קטנים מהם במשפחה למשל, או עם מבוגרים. לא כתבתי בשום מקום אף פעם שיש לי בעיה שילדי יפגשו / ילמדו / יהיו חברים עם שונים מהם!

מחשבות

New member
בקיצור, חינוך ביתי לא מתאים בשום מצב.

החינוך הציבורי צריך להיות מושקע יותר. בהון האנושי צריך לטפל בכפפות של משי ומה שקורה עכשיו זה שבתי הספר הם שק חבטות. הקיצוצים צריכים להיות בהחלט במערכת הביטחון באשר זו מערכת פסיבית מעיקרה שהרווח ממנה אפסי כמעט לגמרי. מעניין שמדינות כמו שוויץ ויפן, שהן חסרות צבא, משום מה לא מתגרים בהן.

אתי77

New member
גם אני חושבת שזאת הבעיה העיקרית.

לא היתה לי בעיה ללמד את ילדיי. יותר לשחק איתם בבובות או בכדורגל... אני גם חושבת שלכל ילד מגיע קצת חופש מההורים שלו לכמה שעות ביום...

מחשבות

New member
ואת יודעת את כל המקוצועות?

בטח לא ראית בטלויזיה מי חכם יותר מילד בכיתה ו'. יכולת לראות שם שגם חומר של כיתה ו' לא נהיר למבוגרים. תסיקי מזה לבד הכל.

התכנית עם ילדי כיתה ו' לא רק שהייתה לא

חינוכית בעליל, היא גם לא הציגה דברים כהווייתם ולמעשה שיקרה ורימתה את הציבור. בתכנית לא הוצג חומר שנלמד בכיתה ו' (אולי בכיתה ו' של מחוננים או אצל הורים שלא נותנים לילדם מנוח ומכריחים אותו ללמוד כל חייו, שהרי אם לא איך יהיה פרופסור?) והילדים שהשתתפו בה לא היוו מדגם מייצג של ילדי כיתה ו' בארץ ואף לא של ילדי כיתות גבוהות מזו. לא ארחיק לכת אם אעלה את הסברה שהילדים המשתתפים לא ידעו מראש את התשובות, אלא אלה ניתנו להם מראש לפני התכנית (אם במתכונת של שאלה ותשובה ואם במתכונת של לימוד חומר שבו מופיעות התשובות לכל השאלות שיישאלו בתכנית) וכל ההפקה הייתה הצגה אחת גדולה, כאילו אכן מדובר בחומר של כיתה ו' וכאילו מדובר בילדים קטנים שיודעים הכול, אפילו יותר ממבוגרים. חינוך, כמובן, לא היה כאן וגם אמת לא, אלא רק שקר ורמייה. אבל "החיים לא דומים לסרטים", כך אמר פעם אדם חכם אחד (שקוראים לו שלמה ארצי..) ובמציאות הורים יודעים גם יודעים את כל החומר של בית הספר טוב יותר והרבה יותר מילדים ולפעמים גם מהמורים (מה לעשות?). כל החומר של בית הספר היסודי נמצא בתחום ידיעתם של ההורים, גם על כל החומר של החטיבה והתיכון יכול להשתלט כל הורה ממוצע, למעט שלושת המקצועות "מתמטיקה", "אנגלית" ו"לשון" שבהם נדרשת הבנה קצת יותר מעמיקה ואת זה אכן אין לכל הורה, אך ניתן להסתדר בקבוצה של כמה הורים (כל הורה ילמד את מה שהוא טוב) ואם יש תקציב אז לקחת לילד מורה פרטי. אני לא רואה בכך בעיה בכלל.

למעלה