חינוך ביתי

רחלוש29

New member
חינוך ביתי ובה"ס פרטי

אני חושבת שללמד ילד בבית זה לא נותן לו עדיין את כל מה שהגן או הבה"ס מאפשרים לו ללמוד מבחינה חברתית רגשית להתמודד מול החברים ולתת לו או לה להוכיח את עצמה להצליח יש שעת ריכוז חצר האכילה בגן ביחד למשל עודדה את בתי לאכול מה שבבית לבד לא, להתמודד עם אלימות פיזית ומילולית בבית אני יכולה ללמד אותה לימודים נכון אבל את ההתמודדוית מול החברה בגן מבחינה רגשית ועוד" לא אפשרי בבית אין את כל האמצעים שיש במסגרת גן או בה"ס. לגבי בה"ס פרטי הוא מתאים לילדים אם פוטנציאל גבוהה אבל גם לא מכיתה א" אני כן חושבת על האפשרות להשים את בתי בבה"ס פרטי מקצועי עיוני אבל רק אחרי שתסיים יסודי בפרטי אני בטוחה שהיא תסיים עם מקצוע ביד ונסיון עם תלמד אחרי היסודי בפרטי.

רחלוש29

New member
בה"ס פרטי

מצבי הכלכלי אינו מאפשר לרשום את בתי לבה"ס פרטי ונכון הוא יקר מאוד יש בו דרישות רבות מהילדים ובשבילי הוא גם רחוק ושלא נשכח גם לא מקבלים כל ילד אני הייתי רוצה שבתי תסיים יסודי תיכנס לבה"ס פרטי לא נראה לי שזה יתאפשר כמו שאמרנו יקר מאוד

כן ,לצער חלקנו ולשמחת חלקנו האחר - זה היתרון

(או שמא חיסרון) היחיד שקיים בבית ספר פרטי, שלא מקבלים כל ילד, וכך ההורים ששולחים לשם יכולים להיות שקטים שהילדים הנרשמים עברו מיון והמתקבלים הם ברוח בית הספר. זו אולי הסיבה היחידה שלהם להוציא בכל חודש עוד כמה מאות שקלים נוספים, והתענוג (המפוקפק) הזה בהחלט לא זול.

אתי77

New member
מי קובע את החוק?

מי קובע שלא מקבלים ילדים שאין להם תקציב? אצלנו הבית ספר מחוייב לקבל את ילדי מרכז העיר שהם ילדים מהשכבות העניות ביותר בעיר. יש לנו קרן לעזרה הדדית בבית ספר, שממומן חלקית מחנות יד שניה וחלקית מכל מיני תרומות, שגם עוזר לילדים אלו לרכוש תיקים, ציוד וכו' האוכלוסיה בבית ספר מאד מגוונת... נראה לי שכמות המשפחות שמורכבות מאבא ואמא נשואים וצברים בבית ספר מינורית לחלוטין... אבל אולי אנחנו באמת בית ספר מיוחד.

בבית הספר הדמוקרטי ברעננה, יש מכסת

תלמידים מסוימת שהיא מוקצית לתלמידי מלגות. כלומר, תלמידים שמגיעים מבתים בהם ההורים לא יכולים לעמוד בתשלום החודשי (הגבוה, משום שעדיין בית הספר אינו מאושר על ידי משרד החינוך).

בית הספר עצמו קובע משום שהוא מוסד במעמד פטור

הוא מתוקצב רק במעט יחסית ממשרד החינוך ומהעיריות (רוב העול נופל על ההורים ולכן שכר הלימוד כל כך יקר), ולכן יש לו את האפשרות לקבוע מי ילמד אצלו ומי לא. אין בבתי ספר כאלה דבר כמו "חייבים לקבל ילדים" כי בית הספר עצמו קובע את הקריטריונים, ואכן בבית הספר שלנו שנים שלא הייתה אוכלוסייה חלשה בכלל (יוצאי אתיופיה, לדוגמה) ורק בשנים האחרונות התחילו להכניס מעט, ובמימון של העירייה. אני לא רוצה סתם להכפיש את בית הספר - ייתכן שהיו מוכנים לקלוט עולי אתיופיה, אולם לא הייתה להם יכולת לשלם את שכר הלימוד הגבוה וכן היה בעיר גם בית ספר לא פרטי ולכן הם לא רצו לבוא ללמוד בבית הספר הפרטי. חשוב לי להבהיר שאיני בעד השיטה, אני מבינה שהיא בעייתית, וכמי שלמדה שם איני מוצאת את בתי הספר האלה טובים יותר, ואת ילדיי איני חושבת שאשלח לבתי ספר כאלה, אולם זו המציאות ואין מה לעשות.

אתי77

New member
כנראה שיצא ארוך...

השאלה של חינוך ביתי עלתה לא פעם. אפילו שאלתי את עצמי שוב בדיוק בתחילת הקיץ כשראיתי איך הבן שלי פורח כשהוא לא במסגרת... אני חושבת שיש גיל שילדים צריכים ללמוד להסתדר במסגרת מינימלית, לחוקים אחרים מחוקי הבית, לדמויות שהן לא אבא ואמא, ובעיקר בעיקר, אני חושבת שילדים זקוקים לחברת ילדים בגילם. בארצות הברית, הכל מאורגן לחינוך ביתי, יש חוגים בבקרים, יש המון מפגשים של ילדים וכו'...אולי אם הייתי גרה שם הייתי שוקלת את העניין. אבל בארץ, מה שמוצע לילדים בחינוך ביתי הוא מאד דל, כך שזה בכל מקרה לא בא בחשבון. יש מסגרות כמו "מיתר" של דני לסרי שהן הכי קרובות לחינוך ביתי בתוך מסגרת. 2 קבוצות ילדים: בני 4 עד 8, ובני 8 עד 12, המון מדריכים. הכל שם זורם, זה נראה הרבה יותר כמו בית מכמו בית ספר, והפלא הוא שהילדים לומדים טוב שם, ולא רק קריאה וחשבון אלא גם איך לחיות יחד, איך לבשל יחד, איך לגלות יחד... היתה תקופה שרציתי לעבור לבית אורן רק כדי שילדיי ילמדו שם... בירושלים יש 4 מסגרות אלטרנטיביות לחינוך הקובנציונלי.(לפחות העיקריות) הילדים לומדים בבית ספר "הניסויי" שהוא בי"ס שהיה בפתיחתו פתוח ועכשיו הוא לא עונה על אף הגדרה אלא פשוט עם גישה אינדיווידואלית, 2 מורות לכתה של 27 ילדים, לימוד חוויתי בקבוצות דו-גילאיות 4 פעמים בשבוע לשלוש שעות. בכלל קצת קשה לי עם המסגרות הרגילות, שבהן מרגישים שהילד הוא רק עוד מספר. אני צריכה לדעת שאני יכולה לפנות לצוות בכל בקשה ושיקבלו אותי בשמחה. אני צריכה מסגרת שמעריכה גם יצירתיות, שדואגת לצד החברתי, שלא מעודדת תחרותיות (אין אצלנו מבחנים וציונים), שתכנית הלימודים היא לא תורה מן השמים בשבילה, ושהילדים באים לפני... זה נושא שמסוכן לפתוח לפני...אני יכולה להתחיל קשה לי לסיים... שרון, אם יש לך עוד שאלות, אפתח בשמחה

מחשבות

New member
מה שאת בעצם מתארת זה כך: מפעל המייצר

עוגות וכותב עליהן מיצור ביתי או מתכון ביתי. אם הילדים יוצאים מהבית ולו לקבוצה של 4, מהו השקר הזה הנקרא חינוך ביתי? בואי ונכריז מעתה שחינוך ביתי בעצם לא קיים. ילד הלומד עם הוריו בבית ומנותק מסביבתו של לא חינוך, זו השכלה צרה.

בואי נסכם את זה כך...

הקטנצ'יק בן שנה ו10 עדיין איתי בבית. בספטמבר הקרוב יכנס לראשונה לגן - ואני מאוד מאוד מאוד מחכה כבר לספטמבר אין לי כבר סבלנות, רוצה קצת אוויר לעצמי, מספיק לי "חינוך בייתי" החל מהשעה 13:00

אתי77

New member
לגבי הגילאים האלו...

אני מאד מאד בעד חינוך ביתי עד גיל 3-4. אני חושבת שכשמכניסים ילד למסגרת לפני זה, אין לו עדיין כלים לתקשורת נכונה, ומה שהוא לומד זה שמי שמרביץ הכי חזק, מושך את הצעצוע הכי חזק וכו' הוא המנצח... אני בעד בגילאים האלו להשאיר בבית ולארגן מפגשים עם בני אותו גיל כדי ללמד תקשורת נכונה. וגם כדי לעקוב אחרי התפתחות השפה, המוטוריקה עדינה וכו'...לצערי , אני כבר לא סומכת על אף גננת, ומעדיפה לשמור את הילדים שלי קרוב אלי בשנים האלו שהן השנים הכי קריטיות בהתפתחות (גם רגשית, גם שכלית, וגם מוטורית וכו')

רחלוש29

New member
מבינה אותך

מבינה אותך הבת שלי בת שנה ו 9 חודשים אני מחכה שספטמבר כבר יגיע היא תיכנס לגן בפעם הראשונה ואני רוצה אוויר אבל אני כן דואגת איך יעברו החודשיים הראשונים איתה בגן הגדולה שלי עולה לכיתה א" ואני מעדיפה מסגרת לא חינוך ביתי די הספיק לי

ד פ נ א

New member
אני בעד ../images/Emo13.gif

ואני אעשה הכל שזה יקרה לפועל בהקדם. אוהבת שהילדים שלי כאן איתי כל היום, שהם יכולים לחקור ולגלות לבד ובעזרתי את כל הדברים שמענינים אותם, ומה שלא שיעזבו בצד, אוהבת שהם בסביבה קטנה ותומכת, ויכולים להפגש עם ילדים מתי שבא להם, ולא נמצאים בסביבה לוחצת ומלחיצה. קוראת על זה הרבה באינטרנט, הולכת למפגשים עם הקטנים של חינוך ביתי ומכירה משפחות רבות בנושא, ובדיוק הזמנתי לי חוברת מאמרים בנושא. עכשיו רק צריכה שבעלי יסכים
, אבל ברגע שאני אבוא עם טיעונים והסברים, למה זה כדאי וטוב (כמו כל דבר אחר שאני חושבת<לידה ביתית וטבעית, לא לעשות ברית מילה>)אני בטוחה שנעבור לזה...

אתי77

New member
בני כמה הם כרגע?

ואיפה אתם גרים? בירושלים, זה מאד דל מה שיש לילדים בחינוך ביתי...

ד פ נ א

New member
אנחנו בבקעת אונו

הגדולה עולה לכיתה ב' - בת 7.5 אחריה - מחר בן 5 יעלה לגן חובה אחריו - בת שנתים וחצי כמעט, איתי בבית והקטננטיק בן חצי שנה., כמובן שאיתי בבית. גם כאן אין הרבה באזור, אני ממש מרגישה עוף מוזר, אבל זה לא מפריע לי

אתי77

New member
ואת חושבת להוציא את הגדולים ממסגרת?

אני יצרתי קבוצת משחק אצלי בבית כדי לאפשר לבן שלי חברה...חבל שאנחנו לא שכנות, יש לי בן 7 עולה לב' בת 4 וחצי, ובן כמעט שנתיים... אם היינו שכנות אולי היינו מוציאות את כולם ויוצרות איזה משהו...

ד פ נ א

New member
כן

הגדולה, כבר עכשיו מעדיפה להישאר איתי בבית, ואת האמצעי לא נראה לי שתהיה לי בעיה להישאר גם...
אנחנו לא שכנות במקום מגורים, אבל שכנות לפורומים
גם אני חושבת שיש מישהו קרוב, שנמצא איתך ויכול לתת תמיכה, זה יותר קל... כמו שאמרתי המכשול העיקרי זה בן זוגי, אבל גם את זה נעבור... מה בן זוגך אומר?

אתי77

New member
כרגע זה לא ממש רלוונטי

קודם כל כי אין שום דבר בירוששלים לילדי חינוך ביתי. אני כרגע מארגנת מפגשים פעמיים בשבוע לפעוטות, וכבר קשה לי למצוא ... וגם, כי הבן שלי בתהליך איבחונים של ADHD, וגם מאד זקוק לפעילות פיזית כל יום, שלי אין כל כך אפשרות לספק לו... הבית ספר שבו הוא לומד יחסית גמיש, כך שהומלץ לנו דווקא להשאיר אותו במסגרת, שיתרגל למסגרת במקום שבו מקבלים אותו ועוזרים לו... הבת האמצעית נורא אוהבת להיות בגן. היא כל יום שואלת מתי נגמר החופש הגדול... בקיצור, לפחות בינתיים ולפחות לשני הגדולים, אני עוזבת את הרעיון המאד מושך של חינוך ביתי ... (הקטן לא יכנס למסגרת כנראה לא לפני גיל 4), ונהנית להוציא אותם כל יום בשעה אחת ולבלות איתם בחופש...

אני לא יודעת מאיזה מקום בדיוק את משם

(בקעת אונו) אבל סתם רוצה לשתף שאני גדלתי בקרית אונו, שלפחות בזמנו נחשבה לאחד המקומות עם בתי הספר הטובים ביותר..ובכלל אחלה איזור איפה שאת גרה

חשבתי על זה כשבכורתי היתה בגן

כעת היא עולה לכתה ב'. במבט לאחור - טוב שזה כך. אמנם ביה"ס יכולה להיות מסגרת לוחצת ולא מפנקת - אבל בכך היא גם מאתגרת. והיא דווקא בביה"ס טוב מאד (לא פרטי) אז היו לה כמה חיכוכים ועניינים עם כמה חברות לכתה - ונראה לי שהיא למדה במהלך השנה להחליק על חלק ולעמוד על שלה בחלק אחר. אלו דברים שהיא לא היתה מתמודדת איתם בחינוך הביתי. גם הלמידה מאחרים, בהשוואה לחברות אחרות על הבסיס הלימודי - נמנע בחינוך הביתי. כי יש רק תלמידה אחת - אין את ההשוואה ואיתגור הלמידה. גם בצד המעשי - נניח שהייתי עוזבת את העבודה לצורך העניין, אני טיפוס זורם, וותרן. ממש לא רואה את עצמי מעמידה לילדיי "מערכת שעות לימודיות". בסך הכל אני מאד מרוצה מהלמידה שלה וממה שהיא קיבלה בביה"ס - ככה שלא רואה צורך בלמידה ביתית ו/או פרטית. כעת בחופש יש לנו יותר זמן ללימודים לא פורמליים, הכנת מלאכות יד, חיזוק כל מיני דברים וכדומה. אבל לא הייתי מתמידה בזה לאורך שנה שלמה. למרות שאני מאד מאד מאד אוהבת שהילדים בבית.

למעלה