חינוך ביתי

../images/Emo131.gif חינוך ביתי

למרות ששתי הגדולות שלי בבתי ספר רגילים, לפעמים עולות בי מחשבות על חינוך ביתי או בית ספר פרטי מסוג זה או אחר. הרי לא כל מה שמתאים לילדות (אם בכלל) יתאים גם לבן (עולה השנה לגן חובה).
חשבתם פעם על חינוך ביתי באיזהשהו גיל (לאו דווקא בגילאי בית ספר) ?
אם לא, אז למה? מה הסיבות שמונעות אתכם מללכת על חינוך כזה?
אם כן, האם זה נשאר רק בגדר מחשבה? האם זה תלוי ילד? סביבה?
ומה באשר לבתי ספר פרטיים?
האם אתם רואים בהם ערך מוסף?
מדוע בעצם אינכם שולחים את ילדיכם לבית ספר פרטי? ואשמח לנצל את ההזדמנות, ולבקש מההורים שילדיהם בבתי ספר מיוחדים / פרטיים / עם דגשים מסוימים לספר קצת על בית הספר, במה הוא שונה, חסרונותיו, יתרונותיו...

מחשבות

New member
כמו שלא חשתי לרגע להיות כבאי של הבניין

ורופא של המשפחה, כך אני סבור שילד צריך להיות בבית הספר. אמנם מקצועני החינוך הם מקצוענים ירודים בניוחד, אבל גם מרופאים אני לא מחזיק, הרי חיי יקרים לי במיוחד ואני רוצה אותם שלי בשעות הבוקר. מאחר והייתי בעבר יועץ חינוכי ומורה, אני מניח שאנשים ידעו בידי מי הניחו את יקיריהם. מאחר ולמדתי חינוך יותר ממורים רגילים כי למדתי גם פסיכולוגיה אני מתרחק מבתי ספר פרטיים. אין בהם משהו מיוחד. אם גם נסתכל על המדינה שלנו, מדינה בהתהוות ואין סיכוי שתהיה מדינה אמיתית ממש, החינוך חייב להיות שוויוני ואחיד לכולם. ממש אחיד וממש שוויוני. בית ספר פרטי הולך בהכרח עם הרבה כסף. למי שיש הרבה כסף יש גם הרבה פריבילגיות. למי שיש הרבה פריביליגיות ממילא אינו מחובר לעם. האם הבהרתי את עצמי?

הבהרת את עצמך אבל יש לי שאלה...

(כן, כבר שנה שנייה ואני לא מתייאשת
) ישנם בתי ספר פרטיים אשר מאושרים על ידי משרד החינוך ומקבלים תקציבים הן מהעיריות והן ממשרד החינוך. כלומר הם פרטיים אבל לא צריך הרבה כסף כדי להתקבל אליהם, מה רע בהם? מה רע בלשלוח לבית ספר עם גישה שונה? (ואני מבקשת תשובה מעבר ל"חינוך זה לא דמוקרטיה"
)

את יכולה לתת דוגמה

לבית ספר גם פרטי גם מאושר וגם מתוקצב? אני מכירה את הדמוקרטים. מלבדם איזה בתי ספר פרטיים יש?

אני מכירה את בתי הספר הדמוקרטים. אני לא יודעת

באשר לבתי ספר פרטיים אחרים. חינוך דמוקרטי - לא מתאים לכל משפחה (וגם לא לכל ילד), אבל יש ילדים שסוג כזה של התנהלות מתאים להם בדיוק. נותן להם יכולת בחירה יותר גבוהה, לא גורם להם "להאבד" במערכת החינוך כשלמורה אין סבלנות לילד ששואל טיפה מעבר, שחושב בצורה שונה...

מחשבות

New member
בבתי הספר הדמוקרטיים לא לומדים. התלמידים באים

ופשוט משוטטים בחצר. לו אני משרד החינוך הייתי סוגר את אותם בתי ספר עוד היום. הבהרתי את עצמי?

ואת זה אתה אומר על סמך, מה?

על סמך זה שעבדת בכל אחד ואחד מהם? היות ובתי הספר הדמוקרטים מנוהלים על ידי עמותת הורים, הם מאוד שונים אחד מהשני, ואי אפשר להשוות את בית הספר הדמוקרטי בחדרה (שהוא מהותיקים בארץ) לזה שמנסים להקים ברעננה למשל. בית ספר דמוקרטי בתחילת דרכו משתנה ומתעצב על פי ההורים שנוטלים בו חלק. יש בתי ספר דמוקרטים שהם כמעט פתוחים, ויש כאלה שיש בהם מקצועות ליבה - מקצועות חובה. לפני כמה שנים קראתי שבית הספר הדמוקרטי בחדרה הוא בית הספר עם אחוז הזכאים לבגרות מהגבוהים בארץ, ידעת את זה? אז אני חושבת שההכללה שלך, עד כמה שהיא ברורה, היא שגויה.

מחשבות

New member
אשתי גננת והיא עבדה במקום כזה למשך כמה ימים

במילוי מקום. התמונות היו מדהימות עד קשות. והגיע הזמן תפסיקי להיות כזו סקפטית. המציאות קשה ואייס קפה בארומה לא משפר את המצב.

בתי ספר דמוקרטים הם לא אלטרנטיבה

מבחינתי. בתי ספר פרטיים אמיתיים בהם המורים מרוויחים יותר והכיתות קטנות - אין.

אתי77

New member
הבית ספר שלנו לא דמוקרטי

גם מאושר וגם מתוקצב. אנחנו משלמים סך הכל איזה 200 שח בחודש, אבל מקבלים המון בתמורה... ההגדרה המקורית היא של בית ספר פתוח (בשונה מדמוקרטי), אבל בתכלס אני לא יודעת מה הוא, אבל הגישה שלו נהדרת, הכיתות קטנות, המון חוויות, הרבה יצירתיות, הרבה ביטוי עצמי לילדים, מורים שרואים את עבודתם כשליחות...

לפי הידוע לי לא. בית ספר פרטי הוא בית ספר

שאמנם מתוקצב, אבל פחות מבית ספר רגיל, ולכן הוא עולה, ועולה המון. מעבר לכך אולי תופתעי, אבל כמי שהייתה במערכת זאת שנים אני לא מוצאת שהיא שונה מכל מערכת אחרת של חינוך רגיל, מלבד הכסף הרב שהיא עולה. להפך אולי, היא שונה לרעה, כי יש בה פחות פעילויות, פחות חוגים כי בית הספר פחות מתוקצב ואין כסף. ייתכן שיש הבדל קטן ביותר במספר התלמידים בכיתה, במקום 40 יהיו לך 33, 34, או לפעמים 30 (אם אין מספיק רישום, אז גם בבית ספר רגיל יש 30 בכיתה וזה לא דבר חריג שיש רק בפרטיים). אני לא ממליצה על פרטי רגיל, אלא רק על בתי ספר בגישה שונה, כגון, דמוקרטי או חינוך ביתי, כל השאר זה חינוך רגיל לכל דבר.

אתי77

New member
אל תעשי הכללות...

אם אני חושבת על הבתי ספר האלטרנטיביים, לא נראה שחסר בהם שום דבר... בית ספר "קשת" שבו לומדים דתיים וחילוניים, קיים עם תקציב ענק...כל בית הספר חדש עם כיתות אקוסטיות ומה לא... בית ספר "אדם" שהוא הבית ספר האנטרופוסופי נחשב הבית ספר הכי יפה בירושלים...רק מלהסתובב במסדרונות, רוצים ללמוד... בית הספר "הניסויי", הבית ספר בו אנחנו לומדים, עובר שיפוצים הקיץ (כן בזכות ועד הורים חזק שאיים להשבית את בית הספר וללכל ללמוד בעירייה, אני מודה
) אין יותר מ29 תלמידים בכיתות, ויש 2 מורות בכל כיתה. ועוד 2 מורות לכל 2 שכבות (4 כיתות). השנה בכיתה א' היו 3 חוגים, לא כולל חוגי הצהרון שהם בחינם לילדי הצהרון (וזה בהחלט חוגים איכותיים). יוצאים לטיול או להצגה לפחות פעם בחודש. אנחנו שילמנו השנה 450 שח לחודש ל2 ילדים. זה לא נראה לי מוגזם בכלל בהתחשב במה שאנחנו מקבלים. ועוד לא סיפרתי על כל התכניות המיוחדות של בית הספר...אלו רק הנתונים האובייקטיביים...

אני עורכת הבדל ברור בין בתי ספר פרטיים

("מוסד מוכר שאינו רשמי") לבין הדמוקרטיים, האנתרופוסופיים ושאר בתי הספר המיוחדים. דיברתי על בתי הספר הפרטיים הרגילים (בתי הספר במעמד "מוסד פטור", או "מוסד מוכר שאינו רשמי"). אני למדתי באחד כזה ויש אצלנו בעיר כמה כאלה, וכן, אלה בהחלט לא בתי ספר שנותנים יותר, אלא דווקא להפך, נותנים פחות. החיסרון - נותנים פחות ועולים המון, ה"יתרון" - לא מקבלים כל ילד, וכך יוצרים אוכלוסייה אליטיסטית ומתאימה לרוח ולרמת בית הספר (הן מבחינה לימודית והן מבחינות אחרות). המסקנה - יש לבדוק היטב לאיזה בית ספר הולכים, מה נדרש מההורים לשלם ומהי התמורה.

למעלה