חזרה בתשובה

law2006

New member
../images/Emo131.gifחזרה בתשובה

שלום לכולם/ן. ייתכן כי פורום זה הוא אינו הכתובת הנכונה לשאלה שלי או יותר נכון להכוונה שאותה אני צריך. אני בחור בן 24,הומו,שלם ביותר עם נטייתי המינית וכך גם משפחתי,חבריי וכל מכריי. בשנתיים,שלוש האחרונות אני מרגיש צורך להתחבר לדת, לשנות את התנהלות החיים שלי. אולי מתוך מקום לעשות סדר, אולי מתוך מקום לקבל תשובות ומשמעויות לדברים, אולי מתוך מקום להאמין במשהו שאני יודע שתמיד יהיה שם. אני יודע כי יש אפשרות ללכת לבתי חב"ד המקומיים, לכל מיני סדנאות וכו', אבל אני סמוך ובטוח ומכרים אמרו לי ,כי הם ינסו גם להניע אותי מנטייתי המינית ואיני מעוניין בכך. אני מעוניין לקיים חיים עם בן זוג שאני אוהב, להקים משפחה ולנהל חיי דת ואמונה. לאחר "חפירה", בקיצור, אני אשמח אם יש כאן מישהו שיוכל להנחות אותי, להיות ה"מורה דרך" שלי, להסביר לי את כל הדברים הקטנים ולענות לי על כל השאלות הקטנות והגדולות שנובעות בעיקרן מבורות בנושא. אני מעדיף כי תפנו אליי במייל ולא דרך הפורום. באותה הזדמנות, אני גם פנוי , אחרי מערכת יחסים ארוכה ואשמח להכיר בחור דתי למטרות רציניות. כל טוב. [email protected]

הדיעה הרווחת בפורום הזה

היא שאין כרגע אפשרות, וכנראה גם לא תהיה בעתיד הנראה לעין, לקיים חיי משפחה הומולסבית בתוך קהילה דתית בישראל. אבל אולי תהיה הראשון שיצליח להפריך את הדיעה הזו? בהצלחה!

טוהרtoar

New member
אני לא בטוח

גם אני נוטה לחשוב שהדעה הרווחת פה בפורום שמשפחה הומולסבית לא אפשרית כרגע אבל אני חושב גם שבאותה מידה הדעה הרווחת שזוגיות הומולסבית כן אפשרית. השאלה מה הוא מחפש

כולם צודקים

גם אתה, גם טוהר וגם תל אביבי (וכנראה גם אני...). תחילה יש להפריד הפרדה מוחלטת בין העולם הדתי לבין העולם ההומולסבי. איני חייב להכניס "ראט בריא" למיטה חולה. הציבור הדתי מתנגד להומוסקסואליזם ועל אחת כמה וכמה ל"משפחה" מסוג זה. העצה היא: היפרדות, כלומר: אני יכרול להגיע לבית הכנסת עם בן זוגי אבל לא להציג אותו יטותר מאשר חבר קרוב. אם נוכל לשבת ביחד, מה טוב, ואם לאו, לא נורא. בכל מקרה לא להכניס את הנושא הבעייתי לבית הכנסת, כי זה לא יצלח.

law2006

New member
אני מאוד שמח

שהגיבו להודעתי... יחד עם זאת, לא קיבלתי את "תשובה" או ההכוונה והסיוע כפי שביקשתי. אני באמת חושב שהנושא של הזוגיות ההומוסקסואליות והדת היא נושא חשוב , אך במקרה שלי אין זה משהו שנכון לעכשיו אני מתעסק איתו, זאת ועוד,שזה באמת אינדיבידואלי. הרעיון המרכזי של ההודעה שלי היתה הכוון בנושא הדת,להכנס,להבין,לחוות,לחקור,לחיות אותה. אם מישהו יוכל לעזור לי בכך. תודה ושבוע מקסים :)

zeevik30

New member
שלום וברכה ושבוע טוב

קודם אציג את עצמי אני הומוסקסואל דתי בעל תשובה ( נולדתי בבית חילוני). מזה זמן קיבלתי את עצמי היטב, בקהילתי הדתי לאומית יודעים עליי. לפי שעה אין לי בן זוג ואני עובד על זה. הסביבה שלי מקבלת אותי- אם כי זה היה תהליך ארוך. אני בהחלט חושב שאסור שאדם יהודי יצטרך לבחור כביכול בין זיקתו לדת ובין נטייתו המינית. חלק מהממסד הדתי בארץ משדר שכך צריך להיות, ללא כל הבנה אמיתית בנושא. אני אשמח להתכתב אתך וגם להיפגש אם צריך. יהדות היא עולם מדהים ונפלא וממש לא דוחה אותך לא בתור אדם ולא בתור יהודי ולא בתור הומוסקסואל. היא מאתגרת- זה נכון- אבל רק אחרי שתכיר אותה מבפנים תוכל להחליט האם ההתמודדות הזו מתאימה לך. בכל אופן, אני אשמח לכל אדם שיסייע לי במאבק שלי לשינוי פנימי בחברה הדתית. אתה מוזמן לפנות אלי ישירות למייל [email protected] אני מאחל לך שבשבוע בו אנו קוראים בבתי הכנסת את פרשת "בראשית" תתחיל להתחבר ליהדותך מבראשית שלך זאב

אולי תנסה למצוא מזור

מכיוון אחר. אם באמת הנושא המרכזי שלך הוא הדת, עשה הפרדה בין הדת לבין ההומוסקסואליות והיכנס לאתרים כגון: "בשבע", "כיפה" וכו', כי שם נראה לי תמצא הרבה יותר ממה שאתה מנסה למצוא כאן. עם זאת הדלת לא ננעלה בפניך בכיוון, שעליו המלצתי.

ואולי תנסה לעשות הפרדה

בין היותך גבר, למשל, או יצור בעל צרכים ורצונות - לדת? קצת טיפשי לחתוך חלקים מעצמך, ולחביא אותם בארון, דווקא כשאתה יוצא למסע אל חיים רוחניים שלמים יותר.

armadilloo

New member
ויותר טוב ליצור קהילה נפרדת

קהילה דתית ליברלית. צריך בתי כנסת להומואים/לסביות (יש כבר כאלו אגב בניו יורק). זה לא חייב להיות רק של הומואים אלא אפשר לצרף גם את כל הדתיים המתונים נוסח מימ"ד,צד"ר וקולך שגם הם סוג של מצורעים בחברה הדתית, והם בד"כ יותר ליברליים. אני חושב שהחברה הדתית מקצינה את עצמה לדעת לכיוון של ימניות-פנאטיות, והסיכוי שהומואים ייתקבלו בחברה הזו הוא אפסי (ובנינו- כמו ששמעתם את הרב שרלו בזמנו, לאף אחד אין תשובות להומואים דתיים. לכן אין לאף אחד ברירה חוץ מלהתעלם מהם, לדרוש מהם להשתנות ו/או ולהגדיר אותם כעוכרי ישראל). אני חושב שלא רק שאפשר להקים משפחה הומואית דתית אלא שזה רק עניין של זמן עד שיהיו יותר כאלה. אנחנו פשוט נמצאים בתקופת המעבר. היום זה באמת מאד קשה.

zeevik30

New member
אני לא חושב כמוך

הציבור הדתי לאומי מגוון מאד היוםן ומוכן להכיל בתוכו כלך מיני אנשים. תראה למשל את ספרו האחרון של חנוך דאום. ככל שיותר אנשים דתיים הומולסביים ירצו להשתייך לציבור הדתי- כך תגדל הסובלנות והקבלה

dkey

New member
ישר כח

ככל שתהיה יותר פלורליסטיות באמונה נהיה מקום טוב יותר לגור בו. המונופול של מפלגת העבודה תם ב 1977. המונופול האורתודוכסי על הדת והחשיבה נמשך עד עצם היום הזה. זכרו זאת בקלפי למען חינוך טוב ופלורליסטי יותר בעתיד. לעולם אל תצביעו עבור מפלגה אורתודוכסית. האורתודוכסיה לעולם ואף פעם לא תשתנה. הדבר היחידי שראוי וחשוב לעשות הוא יצירת בתים לחשיבה אחרת. לאפשר לאנשים להיות שייכים לאסכולות חשיבה אחרות. לחנך שאם אתה לא שייך לאורתודוכסיה, זה ממש לא סוף העולם. מזה בדיוק מפחדים הפוליטיקה והממסד הדתי.

armadilloo

New member
לא הבנת את דבריי

אני לא יוצא בשום צורה נגד האורתודוכסיה. אני אורתודכסי, והקהילה שדברתי עליה תהייה אורתודוכסית מוחלטת. כל זרם אחר בדת (וכבודו במקומו מונח) הוא איננו דת אמיתית אלא חילוניים שמחפשים דרכים להתחבר קצת ליהדות, ולמנוע התבוללות (יצא לי להכיר הרבה רפורמים וקונסרבטיבים, ורבים מהם בכלל אתאיסטים גמורים). אני גם לא בא להגיד שניהול אורך חיים הומוסקסואלי מותר עפ"י התורה. פשוט כל אלה שרוצה לעשות כן ולהשאר דתיים (ואני בהחלט חושב שכדאי גם אז להשאר דתי) צריכים להתאגד. אני חושב שבסופו של דבר, הרבנים לא שונאים הומואים מרשעות, אלא פשוט בגלל שהם לא מסוגלים למצוא לנו מקום בעולם הדתי שהם מכירים. ולכן, בלית ברירה אני חושב שצריך להקים קהילה אורתודוכסית להומואים דתיים שאין להם שם מקום. אגב, הרפורמים גם ככה מקבלים הומואים, כך שאם הייתי רוצה להיות רפורמי הייתי כבר מצטרף אליהם.

dkey

New member
נפלאות הפלפול

גם אם זבוב יחשוב שהוא פיל הוא עדיין יהיה זבוב. אני מקווה שאתה מבין את חוסר ההגיון בדבריך ואם לא אנא הסבר לי האם יש הבדל בין הקהילה שאתה מעוניין בה לקהילה אורתודוכסית לחלוטין שבה השוני שהיא מאמינה שאפשר לאכול לא כשר. הכאב הכי גדול של הומוסקסואל דתי הוא שהוא לעולם לא יהיה שייך. קשה לי להבין איך אדם לא לוקח את זה הלאה ומסיק רבות מכך על התרבות עליה חונך.

armadilloo

New member
אני לא רואה מה הדימיון

הקהילה הרפורמית היא לא קהילה שמאמינה שמותר לאכל לא כשר, היא קהילה שפשוט לא איכפת לה שאסור לאכל לא כשר. אנשיה לא מנהלים אורח חיים דתי. כולה מתפללים ואולי עוד כמה מצוות מחמד. אני לא משלה את עצמי שאורח חיים הומוסקסואלי הוא נכון ומותר עפ"י התורה. אני גם לא אומר שלא איכפת לי. פשוט עבור אותם אנשים שלא מסוגלים לקיים את המצווה הספציפית הזו ורוצים להמשיך לקיים את כל השאר, עדיף שיבנו להם תת קהילה בתוך הקהילה הדתית הרגילה עד שהאורתודוכסיה תקבל תלמד לקבל אותנו ואז יהיה אפשר בשמחה לסגור את בתי הכנסת ההומואים. אין לי שום כוונה ליצור דת חדשה. אני רק רוצה מקום שיקבלו אותי. וזה שקשה לך להבין דברים זה לא חדש... אולי זה כי אתה כל הזמן רק מדבר ואף פעם לא מקשיב

מה זה "כשר" ?

הלכות הכשרות ידעו כ"כ הרבה שינוייםלאורך השנים... שבהחלט ניתן על סמך זה להניח שנישואין הומואיים יכולים להיות כשרים, בתיקון הלכתי פעוט זה או אחר.

ואני דווקא בעד

להפריד את הדת מכל נושא חיצוני אחר - מיני או פוליטי או כל נושא שהוא, שאיננו שייך לבית הכנסת. אולי בנקודה זאת אציע לאסף זהבי להרחיב מעט.

למעלה