משרד החינוך אמור להוביל בחינוך.....
משרד החינוך מעל חמישים שנה מוביל בחינוך לביצוע עבירות בניגוד לחוק, בכך שהוא לוקח מתחזים למדריכים, וכעת המזימה לפקיד את הדרכת הטיולים בידי מי שאינם מורי דרך מוסמכים בסיסמת "תו-תקן". מורה דרך מקצועי יודע אם הוא מתאים להדריך בתי ספר. בהדרכה כזו שתי מגמות: א. גיבוש חברתי - באחריות המורה ב. הדרכה ערכית - באחריות מורה הדרך משך שנים רבות ניסו המורים להטיל גם את נושא הגיבוש החברתי והטיפול המשמעתי על כתפי מורי הדרך, ללא הצלחה יתרה, וכעת עם נושא "תו-התקן" הבלתי חוקי הנוגד את חוקי המדינה, הם הצליחו, וכעת למורה בטיול אין למעשה שום אחריות, מה שנוגד כל הגיון סביר, ובעיקר חוקי. אין טיול שמורה הדרך לא רלוונטי. אני הדרכתי גם בתי ספר, גם טיולים מדבריים ברגל או ברכב שטח, גם טיולי נכים (ואפילו טיולי נכים נפשית), בקיצור, כל סוג של טיול, ואני לא רואה היכן מורה הדרך איננו רלוונטי, וטיול עם מורה-דרך יש לו אופי אחר לחלוטין מטיול של קבוצת חברים. קבוצות חברים טיילו ומטיילים בכיף. אבל ברגע שמדובר בקבוצת חברים שיוצאים לטייל ורוצים לשמוע גם הסברים, משמע רוצים טיול מודרך, מי שידריך אותם, על פי החוק חייב להיות מורה-דרך מוסמך, אחרת הוא עובר עבירה פלילית. אני מרחם על מי שיארגן את חבריו לטיול , כי במקרה שמישהו ייפגע בטיול, הוא יתבע את המארגן שאין לי שום ספק שלא דאג לעצמו לביטוח מפני תביעות, ואז מה יעשה? וכבר היו דברים מעולם. למשפט האחרון בנושא בתי-ספר, כמובן שאין לאמירה שום קשר למציאות. מי רצית שידריך? המורה? או זה שלמד כמה שבועות לרשיון תו-התקן הבלתי חוקי? או מורה-דרך מוסמך שמה שהוא שכח כל עברייני תו-התקן עוד לא למדו, ומורה דרך בדרך כלל לא כל כך מהר שוכח. סע פעם בטיול איתי ותראה שאין שום דמיון לטיול המודרך על ידי או על ידי המתחזים המחזיקים בכרטיס תו-התקן. חוץ, מזה, אם יש חוקים, יש חובה לציית להם, ומשרד החינוך צריך להיות בראש ולחנך לציות לחוקים, ולא לפעול בניגוד לחוק מאז קום המדינה......זה מה שמשרד החינוך מלמד את התלמידים? לעבור על החוק? אולי זו הסיבה שבזמני המקום נקרא "בית החינוך" כי חינכו את התלמידים, והיום זהו "בית ספר" בו רק לומדים מספרים....? אם החוקים לא מוצאים חן בעייניך, לך לכנסת ותעזור לחוקק חוקים אחרים. עד אז, אלו החוקים. יש עוד רעיונות: כדאי לחוקק חוק שכל אחד יכול להיות רופא לחוקק חוק שלא חייבים רשיון נהיגה כדי לנהוג לחוקק חוק שכל מי שרוצה שיפתח בית מרקחת ויש עוד המון עיצות אויליות כאלו...... תהיה רציני