האם אתה מו"ד?

זה לא מה שאמרתי

ג'יפים זה אטרקציה. איני רואה שום סיבה להתעקש על תוספת של מורה דרך שייתן את הסבריו המלומדים שאיש בקבוצה אינו מעונין בהם, זה מזכיר את המנהג בארצות ניכר לחייב כל אוטובוס תיירים להצטייד במורה דרך מקומי, היושב ושותק כל הדרך בזמן שמורה הדרך הזר עושה את העבודה. אם משהו מוריד את הענף לזנות זה אותם מורי דרך הדורשים שהחוק יכריח להשתמש בשירותיהם גם במקום בו אינם רצויים. אלה האנשים הגורמים לי לשמור את הרשיון בכיס.

ahalan

New member
אין מילים

על תגובה זו אין לי מילים ממלא את פי מים עד ליום כיפור לחיי העם הזה

EYTAN155

New member
קצת סדר בבלאגן

פעם פעם לפני המון שנים כשמשרד התיירות ומשרד התחבורה ניסו לעשות סדר בטיולי הג'יפים, בין שאר התקנות שהם "תיקנו" או בין הגזרות שהם גזרו בנוסף לרישום הג'יפים בתאגידים וקציני בטיחות ועוד ועוד ועוד , הם גם דרשו שבכל טור ג'יפים יהיה לפחות מורה דרך אחד. איך אני יודע ? הייתי שותף ביוזמה לארגן קורס מורי דרך לג'יפאים בצפון. האמת שחוץ מלחוות את ביצועי הג'יפ ולהנות מהכישורים הגסטרונומיים של הנהג, לא יזיק למטייל הממוצע להרחיב קמעה את אופקיו .

ahalan

New member
יפה אמרת איתן...ובא לציום גואל

האמת ...לא ציפיתי בפורום מורי דרך לתגובה הקודמת....יעני אנטי מורי דרך בטיולי ג'יפים....... הופתעתי משהו ותגובתך בהחלט מתקנת לחיים!

אם המטייל הממוצע רוצה להרחיב את

אופקיו, שישכור מורה דרך ויצא איתו לטיול. מורה דרך יחיד בטור ג'יפים אינו מועיל לאיש- אם בטיול של 3 שעות הדרכתי אולי 20 דקות, בשתי נקודות שנבחרו ברגע האחרון לא עשיתי שום דבר- מלבד לכסת"ח את נהגי הג'יפים במקרה שיבוא מישהו ממשרד התיירות (גם זה לא- הטיול הנ"ל היה של בית ספר). אם אגודת מורי הדרך רוצה לדחוף מורה דרך לכל אטרקציה, שלא יביא שום תועלת, מה שהיא תגרום זה שבחוק ההסדרים הבא או הבא אחריו ימצאו מסלול עוקף רשיון מורה דרך. הייתי אומר גם "מגיע לכם", אבל אני באותה סירה.

yuval433

New member
אני די מזדהה

ברור לי שמורי הדרך זקוקים לפרנסה ולתחרות הוגנת. מצד שני, לא נראה לי סביר לחייב כל קבוצת אנשים שיוצאת לטיול במורה דרך, גם אם הוא לא רלוונטי לנושא. בתחום טיולי תיירים, אני רואה מקום לדרישה שלמורי דרך שהוסמכו ע"י משרד התיירות. אולם לא כל טיול בית ספר יצא נשכר משירותיו של מו"ד.

מה לא נראה סביר?

שבמדינה בעלת חוקים ותקנות מחייבים מטיילים להשתמש בשירותי מורי דרך מה שלא סביר שקיימים חוקים ומי שמפר אותם אינו נענש כמו שצריך

משרד החינוך אמור להוביל בחינוך.....

משרד החינוך מעל חמישים שנה מוביל בחינוך לביצוע עבירות בניגוד לחוק, בכך שהוא לוקח מתחזים למדריכים, וכעת המזימה לפקיד את הדרכת הטיולים בידי מי שאינם מורי דרך מוסמכים בסיסמת "תו-תקן". מורה דרך מקצועי יודע אם הוא מתאים להדריך בתי ספר. בהדרכה כזו שתי מגמות: א. גיבוש חברתי - באחריות המורה ב. הדרכה ערכית - באחריות מורה הדרך משך שנים רבות ניסו המורים להטיל גם את נושא הגיבוש החברתי והטיפול המשמעתי על כתפי מורי הדרך, ללא הצלחה יתרה, וכעת עם נושא "תו-התקן" הבלתי חוקי הנוגד את חוקי המדינה, הם הצליחו, וכעת למורה בטיול אין למעשה שום אחריות, מה שנוגד כל הגיון סביר, ובעיקר חוקי. אין טיול שמורה הדרך לא רלוונטי. אני הדרכתי גם בתי ספר, גם טיולים מדבריים ברגל או ברכב שטח, גם טיולי נכים (ואפילו טיולי נכים נפשית), בקיצור, כל סוג של טיול, ואני לא רואה היכן מורה הדרך איננו רלוונטי, וטיול עם מורה-דרך יש לו אופי אחר לחלוטין מטיול של קבוצת חברים. קבוצות חברים טיילו ומטיילים בכיף. אבל ברגע שמדובר בקבוצת חברים שיוצאים לטייל ורוצים לשמוע גם הסברים, משמע רוצים טיול מודרך, מי שידריך אותם, על פי החוק חייב להיות מורה-דרך מוסמך, אחרת הוא עובר עבירה פלילית. אני מרחם על מי שיארגן את חבריו לטיול , כי במקרה שמישהו ייפגע בטיול, הוא יתבע את המארגן שאין לי שום ספק שלא דאג לעצמו לביטוח מפני תביעות, ואז מה יעשה? וכבר היו דברים מעולם. למשפט האחרון בנושא בתי-ספר, כמובן שאין לאמירה שום קשר למציאות. מי רצית שידריך? המורה? או זה שלמד כמה שבועות לרשיון תו-התקן הבלתי חוקי? או מורה-דרך מוסמך שמה שהוא שכח כל עברייני תו-התקן עוד לא למדו, ומורה דרך בדרך כלל לא כל כך מהר שוכח. סע פעם בטיול איתי ותראה שאין שום דמיון לטיול המודרך על ידי או על ידי המתחזים המחזיקים בכרטיס תו-התקן. חוץ, מזה, אם יש חוקים, יש חובה לציית להם, ומשרד החינוך צריך להיות בראש ולחנך לציות לחוקים, ולא לפעול בניגוד לחוק מאז קום המדינה......זה מה שמשרד החינוך מלמד את התלמידים? לעבור על החוק? אולי זו הסיבה שבזמני המקום נקרא "בית החינוך" כי חינכו את התלמידים, והיום זהו "בית ספר" בו רק לומדים מספרים....? אם החוקים לא מוצאים חן בעייניך, לך לכנסת ותעזור לחוקק חוקים אחרים. עד אז, אלו החוקים. יש עוד רעיונות: כדאי לחוקק חוק שכל אחד יכול להיות רופא לחוקק חוק שלא חייבים רשיון נהיגה כדי לנהוג לחוקק חוק שכל מי שרוצה שיפתח בית מרקחת ויש עוד המון עיצות אויליות כאלו...... תהיה רציני

מאיר ידידי, שוב תו תקן?

אחרי עשרות דיונים בנושא בפורום הזה, הגיע הזמן לחדול לעסוק בו כאן. אנחנו לא מקדמים בזה שום דבר וכדאי לחדול.

ה דרומי

New member
אז הגיע הזמן שתעשו משהו בנידון

תתחילו להזיז ביתר שאת את העניינים אחרת גם מי שכבר נשארה לו עבודה במו"ד גם זה "ילך\יעוף" לו ומי שיפגע זה רק אנחנו המטילים מורה דרך סוג של מקצוע שהולך ונעלם

אתה צודק, איש יקר אבל...

אבל זה כבר נדוש וחבל להמשיך להכביר מילים על זה בפורום הנוכחי. אתה צודק, צריך לעשות וכל אחד עושה כמיטב יכולתו. בשלב הזה, הפורום אינו מקדם את הנושא אלא ממאיס אותו על הגולשים. ולכן כדאי לעצור את הדיונים פה ולתת לעושים - לעשות. ואם עשיתם אינה מספקת, אז אחר צריך לעשות. זוכר את הקטע IF YOU WANT TO SHOOT - SHOOT, DONT TALK? אנחנו בשלב הזה עכשיו.

יש פתרון, רק שאגודת מורי הדרך

לא תעלה על דעתה לנסות אותו. בקרוב אמור לצאת צו הרחבה לגבי שכר ותנאי עבודה של מורי הדרך. הפתרון לבעיית התחרות הבלתי הוגנת לכאורה מצד מדריכים בעלי "תו תקן" (היתר הדרכה במערכת החינוך) מלבד אכיפה שתמנע מהם להדריך מחוץ למערכת החינוך הוא הפיכת התחרות להוגנת על ידי הכנסתם לאותו צו הרחבה- ואז אם באמת הם חאפרים, חסרי ידע ובעלי רמה נמוכה המועסקים רק בגלל שכרם הנמוך אז חברות העוסקות בהדרכת טיולים של בתי ספר ימהרו לפטר אותם לשכור מורי דרך במקומם, שהרי ידוע שאנחנו בעלי ידע אינסופי, איכותיים ואחראים פי כמה וכמה מאותם אנשים שלא למדו מעולם מתי נבנתה בסיליקת ההשתנות על ידי ברלוצי .

למעלה