האם אתה מו"ד?

ahalan

New member
ואם הוא לא????????היש מי שאוכף???

זעקנו באילת עד לב שמייים ואין שומע....

yuval433

New member
סליחה - אבל נראה לי לא מכובד

נראה לא קצת לא מכובד לצלם אדם, להציגו ללא ידיעתו ברשת ולהוסיף שאלה האם או עבריין קטן (מדריך ללא תג בולט), עברין גדול (מדריך תיירים לא מורשה), או חף מפשע (מדריך ללא שכר - עם רשיון או בלעדיו).

pinzo01

New member
יובל ,בוא נדבר על מה מכובד ומה לא

מכובד לא לענוד רשיון ולעבור על החוק המחייב ענידתו ? מכובד שהרשות האוכפת לא עשתה דבר ולא הביאה לדין כאלו שעברו על החוק ? מכובד שיושבים בבית כמה מורי דרך מתקופת המלחמה ובקושי מוצאים את פרנסתם ואין איש שמתייחס אליהם במשרדי הממשלה ואם כל אלו מכובדים אז מה הפלא שישנם כאלו שאין להם רשיון וגונבים את פרנסתם של ישרי דרך אין כאן דבר וחצי דבר השייך "-לכבוד מכובד" וכו כל אלו מילים יפות שנועדו להכשיר את השרץ רק אתמול בכנסיית הבשורה בנצרת ראיתי 4 חאפרים/נהגי מוניות שלא לומר מילה על רשיון הדרכה וכשפנו אלי בשאלה " אולי אתה יכול לצרף את התיירים הללו לקבוצה שלך ?" צחקתי בקול , לשאלת התיירים מדוע אני צוחק ? עניתי בצורה הכי פשוטה לא רק שהם לוקחים לך את המכנסיים הם גם משתינים עליך בקשת ולדעתך זה ממש מכובד ....... האדם המצולם ראיתיו כמה פעמים ללא רשיון הדרכה ולא רק שהטיב הדרומי עשות אני מקווה שתוגש נגדו תלונה במשטרה יאללה אני זז להדריך בחיפה אולי יהיו לכם עוד כמה מכובדים ....

ה דרומי

New member
שורה תחתונה "גונבים" לכם את המקצוע

ועולם שותק ולא אכפת לאף אחד אולי בגלל זה או שלא חלקחם עובד במקצוע אחר ?. האם תתנו לאחרים להמשיך ו"לגנוב" לכם את המקצוע "שכבר לא נשאר ממנו הרבה. והאם ממה שנשאר האם תמשיכו לתת לאחרים לגנוב לכם את העבודה.? למה לא לצלם שידעו אולי מכאן תבוא לכם הישוע.
האם בחו"ל האיתם מנסים להדריך בלי לעשות חשבון בגרוש????. ושוב יש כמה מקצועות שנעלמו מהעולם בניהם גם מורה דרך.
ושמכאן תבאו לכם הישוע

pinzo01

New member
הדרומי אני מקווה שחתימתך אינה

אמורה להעביר מסרים דתיים ....

pinzo01

New member
../images/Emo9.gif שמח בשמחתך

ולגבי חיפה הבטחתי ולכן אקיים בכניסה לכנסיית סטלה מאריס עומד נהג מונית ומסביר לאורתודכסים עד כמה הכנסייה הזו חשובה להם הוא "מוכר " לוקשים ,אני לא מסוגל להתאפק ואומר לזוג התיירים שאיתו שהכנסייה הזו היא בכלל קתולית והנהג עובד עליהם בעיינים התוצאה נהג מונית עצבני זוג תיירים אחד צוחק (אלה שהיו איתי ) וזוג תיירים שלמד את הלקח בדרך הקשה וצורח על הנהג מונית

מי שמדריך בלי רשיון הוא עבריין. נקו

טוב יעשו באילת אם תהיה פניה למשרד התיירות להוריד חוליות פיקוח גם לעיר התיירות אילת ולא רק לירושלים ומצדה.

ahalan

New member
מאיר...הלוואי שהיה עם מי לדבר!

חברתי מעסיקה שני מורי דרך (אחד מהם הוא שותף בחברה ואף נציג האגודה באילת...) אנו נפגשנו, שלחנו מכתבים וכו וכו וכו אבל! למשרד התיירות תשובות כגון: 1. " יש לנו רק שני פקחים". 2. " אין לנו סמכות, אנחנו לא משטרה". 3. " הדרכה בג'יפים עברה לבחינת יועמ"ש המשרד אם יש צורך במורה דרך" כשאלו התשובות...נוכח אוזלת היד....החליטו חלק מהחאפרים האילתים להדריך גם טיולים למצדה, ים המלח וירושלים...נו .... למה לא? בכל מקרה אנחנו מנסים לשכנע את לקוחותינו שאצלנו יקבלו הדרכה ברמה גבוהה וכחוק ...זה לא תמיד עובד...וההפתעה היא שהחאפרים מרשים לעצמם לתמחר את הדרכתם במחיר גבוה משל המורשים...כלומר אין כבר גבול לחוצפה!

גם בתירוצים הם לא חזקים

לפחות אם התירוצים היו מעניינים....... מדוע צריך לשקול אם הדרכת ג'יפים לא מחייבת רשיון מורה דרך? רק לפני חודש הדרכתי סיור שטח ברכבי שטח. זה הכל ענין של התמקצעות, והרי לפני כשנתיים משרד התיירות ערך השתלמויות להדרכות מדבריות, לא ??? או שזה היה סתם בשביל לקחת כסף. הנכון שאת אף אחד לא מעניינים מורי-הדרך, וחלק נכבד יש לזה גם לאגודה שמשך שנים רבות מאוד לא עשתה שום דבר חוץ מזילות המקצוע, והביאה את המקצוע לשפל כזה שאף אחד לא שם בכיוון של מורי הדרך. זה שהיום יש הנהלה חדשה שמנסה לעשות משהו, זה אולי מאוחר מידי. למורי-הדרך יש גם תרומה נכבדה מאוד לזילות המקצוע, בגלל אותו חלק של תאבי הבצע שמבחינתם שייהרס הטיול, העיקר שיקבלו בקבוק שמן או כמה שקלים לכיס. המטיילים אולי טמבלים, אבל הם לומדים לאט לאט ולא רוצים להיות הפראיירים של מורי הדרך. איש לא ישכנע אותי להיכנס למפעלי התכשיטים למינייהם (גם פעם לא הסכמתי אלא אם זה הופיע במסגרת המסלול), ולא לשום מקום אחר אלא אם זה כתוב במסלול הטיול או נשאר זמן עודף, וגם לא לאתרים שונים שמורי דרך מסויימים והנהגים מכניסים לשם אנשים באדיקות ולא מעניין אותם המטיילים אלא התוצאות. מאידך, חלק לא פחות נכבד יש למורי הדרך עצמם שלא מוכנים לעשות שום דבר למען עצמם. זה החל מהיוזמה להקמת ארגון לתיירות פנים (מרוב יאוש מהנהלת האגודה הקודמת וקודמותיה) כשלכנס ההקמה הגיעו 6 אנשים (ועוד חמישה מההנהלה שבאו לראות אם הכנס מסכן אותם בהרחקה מסיר הבשר...), ובהמשך כאשר מורי הדרך החברים באגודה נתבקשו להתנדב לפעילויות, גם כאשר עלו בעיות פרנסה קשות ותקופת האינטיפדה כשלא היתה בכלל עבודה, זה היה הזמן לעשות מהומות, היתה הצעה להתחיל לפעול בתקיפות, אבל לא נשמעה אפילו קול דממה דקה מכיוון מורי הדרך . ההיפך הוא הנכון, כאשר התחילה פעילות משרד-האי-חינוך לנסות לקבוע עובדות בהמצאת תו-התקן, כולם קמו להסות את צעקותיי, כשניסיתי לעורר את האנשים בהסבירי שזה בניגוד לחוק, אבל אמרו לי שלא כדאי לעשות רעש, אלא לנסות להצטרף. וכעת זה הפך לעובדה שמשרד החינוך משים עצמו כאילו תו התקן הינו רשיון הדרכה, כאשר לפי החוק זה לא. ויש כאלו שעוד מתווכחים (ולפעמים עד כדי העלבה) כשהם לא מכירים את החוק. כן, משרד החינוך מוביל בהפרת החוק האוסר על מי שאיננו מורה-דרך מלהדריך, מזה חמישים שנה לפחות. באחד הימים הלכתי לבצע בדיקה במצדה (אם לא הדרכתי שלוש שנים באיזה מקום, אני לא מגיע עם קבוצה לפני שאני בודק מה השתנה וכדומה), ראיתי שם מספר מורי דרך עם קבוצות, וקבוצות רבות מאוד עם מתחזים למינייהם. התחלתי לעבור מקבוצה לקבוצה ולשאול אם מי שמדריך אותם הוא מורה דרך, והבהרתי לקבוצה שמי שמדריך אותם הוא עבריין הפועל בניגוד לחוק וגונב את פרנסתם של מורי הדרך המקצועיים החוקיים. התוצאה? אף אחד מאלו לא התייחס ולא נראה מוטרד. מורי הדרך שהיו בסביבה, מיהרו להסתלק מהמקום, וכששאלתי אותם מאוחר יותר למטה, מדוע הסתלקו? ענו לי שזה לא נעים להם שעושים דבר כזה..... וזה נכון, החאפרים מרשים לעצמם לקחת מחירי הדרכה מדהימים, והאנשים משלמים. לדוגמא? העיתונאי בוקי נאה מדריך בתל אביב בעיקבות סיפורי עבריינים וגובה שכר של כ-2500 שקלים לסיור והוא איננו מורה דרך, אני מדריך סיור שנקרא :"שוטרים מספרים", גובה מחיר יום הדרכה רגיל (אני שוטר המקוף האחרון של המשטרה, וכל הסיפורים שלי אמיתיים, מכיר את קזבלן המקורי וכל מה שהיה בעיקר ביפו). ואנשים משלמים לו עבור הסיור כמה שיבקש כי הרי הוא "בוקי נאה" מהעיתון..... שמעתי כבר על יוזמה בכנסת לביטול רשיון מורה-הדרך , ולצערי, נראה שזה בהחלט יקרה כי מורי הדרך אדישים ולא מענין אותם מעצמם וכל אחד מסתגר בנישה שלו ולא מענין אותו מה קורה סביב, עד שיקבלו את המכה הסופית והמחסלת.

ahalan

New member
יפה אמרת

מילים כדורבנות.... ואפרופו הדרכת ג'יפים...יש כעת המצאה חדשה של וינגייט למדריכי טיולי ג'יפים...

ahalan

New member
ואם כבר מדברים על הדרכת מדבר...

מדוע הם ביטלו את ההסמכה המחוזית של מורה דרך מדברי? בכך רק חיזקו את תופעת החאפרים...מה המניעה מלהמשיך הכשרה זו....לפחות מדריכי הג'יפים יבינו משהו בנושא מדבר...

אבל אל תחשוב לרגע

שהמטיילים יירתעו מלצאת לטיולי חאפרים ולשלם להם יותר מאשר למורי-דרך. כי כלל נקוט הוא שהישראלי הוא לא פראייר , הוא האמא של הפראיירים.....

אם הזכרת הדרכת ג'יפים.

הדרכתי טיול שכלל חצי יום של נסיעה בג'יפ. המנהיג של 7 הנהגים אמר לי שהוא רוצה לעשות עצירה בה אני אספר משהו על המקום. לא כל כך הבנת למה- המסלול של טיול הג'יפים היה מוכתב, ואני לא הכרתי אותו כלל. מסתבר שלנהגי הג'יפ אין רשיונות כלשהם להדריך, אז כדי שלא יגידו חס וחלילה שהם הדריכו בלי רשיון הייתי צריך לבחור נקודה במסלול ולהדריך אותה. למזלי היו כמה כאלה שיכולתי להדריך בלי הכנה מוקדמת (למי שלא יודע- קורס מורי דרך ממש לא מכין את בוגריו להדרכת מסלולים בשטח) מתוכן בחרתי אחת. אני אישית מעדיף נהג ג'יפ שתפקידו לנהוג, אבל אם יש לו משהו מעניין לספר הוא יספר חינם על מורה דרך הנאלץ לספר על דברים שאינו מכיר.

ahalan

New member
לא להגזים...

לא כל מורה דרך ראוי שידריך טיול ג'יפים... אבל באילת רבים הם אלו שמיומנים בכך...ראה אלפונסו, בניה בלום, איתן שלף, ג'וזה וולף, רוני קלדרון, קולין פורטר ועוד (סליחה מהחברים שכרגע שמם נשכח...לא בכוונה)... מורה דרך צריך לדעת איזה טיול לקחת ואיזה לא אך עדיין החוק ברור...כלומר טיול ג'יפים חייב להיות מודרך ע"י מורה דרך.... לי יש רישיון לטסוסטוס אבל אני נוהג על אוטובוס טוב ממרבית הנהגים המורשים, האם תבכים לשכור את שרותיי? אז שלא יעבדו עליכם!

אני ממש לא מגזים.

כמה מורי דרך אתה רוצה בטיול ג'יפים? אחד על כל ג'יפ, או אחד בכל השיירה? חוצמזה, ממתי מותר למורה דרך לנהוג עם קבוצה ללא רשיון רכב אשכול? הקטע של טיול ג'יפים הוא אטרקציה, בטיול שהודרך על ידי מדריך בעל תו תקן (אני) שבמקרה יש לו גם את התעודה של משרד התיירות. אבל אם נמשיך לפי אותו הגיון- אולי גם צריך שמי שמוביל את הגמלים בחוות הגמלים בנחל שלמה יהיה בעל רשיון מורה דרך?

ahalan

New member
לחיי החאפרים!

צריך אחד בכל טיול עוצרים פעמיים שלוש להדרכה...לפחות שם שיקבלו הסברים רציניים אם לא...אז לחיי פורעי החוק והחאפרים המורידים את הענף לזנות

למעלה