../images/Emo130.gif

לטיול של חודש באירופה, אני אצטרך די הרבה כסף אבל הוא יתבזבז בטיפין-טיפין, אכסניה פה, אוטובוס שם... אז אני לא בטוחה שטרוולר-צ'ק יתאימו לי. מהבנק הבנתי שזה נוראאא יקר למשוך יורו בכספומט כי הם ממירים אותו פעמיים. פעמם אחת לדולר ופעם שניה לשקל (ובכל פעם הם מעגלים אותו לטובתם, החלאות...) מה שמשאיר אותי בעצם עם כל הכסף עלי, במזומן (בחגורת כסף, כמובן) או שאולי יש עוד רעיונות שלא חשבתי עליהם? באיזו דרך הכי משתלם לסחוב כסף בטיול, בלי לסכן את עצמי יותר מדי?

sela v

New member
במסטרקארד

נדמה לי שאין את ההמרה הכפולה, ומומלץ להשתמש בכרטיס ככרטיס לביצוע עסקאות, ולא למשוך איתו כסף. ניתן כמעט בכל מקום להשתמש בכרטיס, חוץ מזה צריך שיהיה גם קצת מזומן, ואם תזדקקי למשוך כסף מכספומט עדיף למשוך כמה שיותר בפעם אחת, ולא טיפין טיפין.

כבר יש לי ויזה בינ"ל...

כשאתה אומר "קצת" לכמה קצת בערך אתה מתכוון? (ההודעה הזו נוטפת צעירוּת...)

sela v

New member
במסטרקארד יש דיל אחר

לפחות בזה מבנק לאומי. בכל מקרה כל ההמרות האלה לא נראה לי שבסוף מפסידים המון המון, כי בכל מקרה בהמרות מפסידים. אני לא הייתי מסתובב עם יותר מ-250 יורו במזומן עלי. ולגבי המחאות נוסעים ברוב המקומות אפשר לשלם איתם, ולקבל עודף במזומן.

המרה מרה

האמת שבמסטרכארד יש המרה ישירה בין דולר או יורו לשקלים. אבל עכשיו יש על כל עיסקה עמלה של 1.3% מערך העיסקה.

sela v

New member
השאלה הבאה היא מאיזה שער

יש הבדלי שערים בין הבנקים, ואפילו בבנק יש שער המחאות ושער מזומנים, אחרי זה יש הפרשים בין חלפנים שונים, וכל יום יש שער חדש.

nitsansh

New member
קניות בכרטיס אשראי ממירים לפי שער

המחאות והעברות כמובן...

Amoureuse

New member
מסטרקרד של לאומי - רק 0.5% באירו

וזה בדוק ללפני שבועיים כשהייתי באירופה לשים לב שזה תופס רק על אירו, נגיד לישט ופרנק שוויצרי משלמים הרבה יותר, לא זוכרת כמה

עמלות המשיכה הן מה שהורג...

לגהץ תמיד עדיף... יוצא לא פחות טוב ממזומן אבל אם צריך להשתמש ב ATM בארץ הורגים ומוודאים הריגה בעמלות.

Amoureuse

New member
בערך 15 ש"ח

לא מתים מזה ביחס להוצאות הטיול, אפילו בטיול תרמילאים מומלץ להקפיד על משיכות גדולות יחסית, ולא הרבה קטנות, וככה לצמצם נזק

מהחישוב שלי...

התקבל שמטיול של 5 חודשים במרכז אמריקה שילמתי לבנק יותר מ 400 שח עמלות... על כל משיכה יש עמלה של איזה 2.5-3 דולר... אחכ עמלה לפי אחוז מהסכום... עמלת המרה... ולא לא משכתי סכומים קטנים... ויצא שכל משיכה עלתה לי 25-30 שקל... בלי להחשיב האם שערי ההמרה היו הגיוניים... (ובמטבעות שהם לא דולר יורו וכו' הם לא תמיד הגיוניים)

sela v

New member
3 דולר

זה פחות מ-15 שקל, ואחרי זה לא נראה לי ששאר העמלות זה יותר מכמה שקלים. קצת קשה לעשות את החישוב המדויק, ונראה לי על זה הבנק עובד (הם לא אוהבים שעושים השוואות). כדאי אולי לקנות משהו בכרטיס אשראי, ואז לשמור את שערי המטבע של אותו שבוע, ואחרי זה לבדוק כמה באמת עמלה יש. לפי מה שאתה טוען משכת 15 פעמים כסף, בשביל זה מומלץ למשוך מעט פעמים והרבה כסף, אם בכספומט יש הגבלה אפשר לנסות בתוך הבנק אם הם לא גובים על זה גם עמלה.

Amoureuse

New member
דווקא קל לעשות את החישוב המדויק

אני מכירה רק את הכללים של לאומי קארד כי זה מה שיש לי, כל אחד שיבדוק בכרטיס שלו עמלת משיכה היא 2.75$ + 0.33% מסכום המשיכה. אז על 300$ נגיד זה יוצא 3.75$, שזה כ-17 ש"ח באמת ולא 15, עיגלתי קודם
זה בנוסף לעמלת המרה שקיימת גם בגיהוץ הכרטיס והיא כבר משתנה כתלות במטבע המקומי - דולר, אירו או אחר.

Amoureuse

New member
ולגבי שערי ההמרה

במטבעות שהם לא דולר או אירו גם שערי ההמרה של טרוולר צ'קס ומזומנים לא תמיד הגיוניים. כשהייתי בתאילנד פעם אחרונה התמזל מזלי שהיה לי שם מכר, ידיד מהארץ שעבר לשם. הוא רצה להעביר כסף לחשבון שלו בארץ, אז הוא נתן לי באטים שם ואני הפקדתי לו שקלים פה. עשינו את זה לפי שער יציג ושנינו הרווחנו. רק ככה בכלל שמתי לב עד כמה השערים שקיבלתי לפני זה (היו לי TC ויצא גם לגהץ כרטיס) היו גבוהים. אבל מה אפשר לעשות אם אין לי מישהו כזה בכל מדינה?

מכוון שזה היה רשום שחור על גבי לבן

בפירוט של הכרטיס... אז אין לי תהיות
ומשכתי סכומים של בין 300-500... להסתובב עם יותר מזה לא נראה לי... ומשכתי פעם בשבועיים שלושה... ובפירוט יש עמלת משיכה... ועמלת המרה... שיחד הן לא ככ חביבות... ואחכ יש: בחלק מהמקומות עמלה מקומית על איזור הדולר על משיכה מכספומט... בבליז עמלת המשיכה היתה 2 דולר... והמטבע מקובע... אבל כשאתה מושך פתאום הוא ממש לא מקובע... ואז זה עולה עוד איזה 5 דולר... בקיצור... יוצא סיפור לא ממש זול... ומהכרה של השערים שהיו במדינה באותה עת... גם המרה עצמה (בין עם בגיהוץ ובין אם במשיכה) של החברת אשראי היא לא ממש בשערים מזהירים... אבל לדעת בדיוק זה מסובך... זה לפי שערים בינל שלהם שלא ממש מפורטים... ובמטבעות שאינם נסחרים בשווקים הבינלאומיים השערים הם לא מזהירים...

בהמרות מפסידים

אז אם יש שתי המרות מפסידים כפול... עם המחאה של 300 יורו אני יכולה לשלם על משו שעולה 40 יורו ולקבל עודף? (אם כן, זה יכול להיות הפתרון הכי נוח)

nitsansh

New member
אל תסמכי על זה...

אני בכלל לא מכיר המחאות של 300 יורו... הערכים המקובלים הם 50 ו-100 יורו, וכדאי שיהיו לך גם ערכים קטנים.

nitsansh

New member
הכי קטן זה 50 למיטב ידיעתי

ליש"ט יש צ'קים של 20 פאונד.

beat surrender

New member
מזומן וכרטיס אשראי

אני נסעתי עם בערך 400 יורו (לא מרוכזים במקום אחד) וכרטיס אשראי. בכל פעם שהזדקקתי לעוד כסף הוצאתי מהבנק 200 יורו כל פעם (לא יותר!) את נוסעת לפחות זמן אז אולי תסעי עם פחות. לשלם בכרטיס אשראי שילמתי רק על הוצאות גדולות במיוחד או כאשר הייתי צריכה להזמין משהו דרך האינטרנט. זו לדעתי היתה הדרך העדיפה. מציעה לך לא להסתבך עם המחאות וכאלו דברים. תוודאי שיש לך במקום נגיש את הטלפון של חברת כרטיסי האשראי למקרה חירום. (וגם את הטלפון של שגרירויות ישראל הרלבנטיות לא מזיק להשיג מראש אבל זו סתם המלצה לא קשורה. אני לא מנסה להלחיץ אותך אבל עדיף שתכיני מראש ולא תזדקקי להם מאשר שבשעת חירום תחפשי אותם) לגבי הערכים הקטנים - כשאת מחליפה ליורו בארץ, יש לחלפנים נטייה לתת לך שטרות גדולים כמו 50 יורו. תנסי שכמה שיותר מהכסף שלך יהיה בשטרות קטנים - 10-20 וכו. לא בכל מקום ישמחו לקבל ממך שטר של 50 על הוצאה של 5 יורו. אח"כ שם זו כבר לא בעייה כי הכספומט (למיטב זכרוני) בד"כ נותן עד שטרות של 20.

למעלה