תודה, עוד כמה שאלות...

400 יורו לא מרוכזים- זה אומר איפה? שמת גם כסף בתיק הגדול? לא עדיף שכל הכסף יהיה על הגוף? חלפנים עדיפים על בנק הדואר? מישהו מהם מספק גם מטבעות?

nitsansh

New member
אין סיבה להחזיק הרבה כסף מזומן

200 יורו נשמע לי די והותר... אם את מתכוונת לשלם בכרטיס אשראי, לדעתי גם 100 יורו מזומן זה מספיק...

sela v

New member
אין החלפת מטבעות

בכלל מטבעות זה כבד ומעיק. לכל העצות האחרות הכי כדאי שיהיה מישהו בארץ שאפשר לסמוך עליו (משפחה), שבמקרה הצורך יבטלו כרטיס אשראי גנוב, ויטפלו באדמינסטרציה. ששדדו את אחי עזרתי לו לבטל בארץ את כרטיסי האשראי שלו.

beat surrender

New member
כן גם בתיק הגדול

אני לא משוכנעת שכל הכסף צריך להיות מרוכז על הגוף. קודם כל גם 'אנשים רעים' מכירים את ההמצאה הזו של חגורת כסף וחוץ מזה את מכירה את הביטוי על הביצים והסל... אני לא יודעת להגיד לך על חלפנים מול בנק הדואר. תעשי השוואה - X יורו מול X יורו ותראי כמה שקלים עולה לך בכל מקום. לגבי כסף קטן, תבררי מסביבך בטח יש מישהו שחזר מטיול באירופה ונשאר לו קצת יורו בודדים (זה היופי בעידן היורו - הרבה מדינות משתמשות באותו מטבע). אם את יכולה לצאת עם קצת כסף קטן זה עוזר. בכל מקרה ההרגל שלי הוא שכדבר ראשון אחרי שהגעתי לשדה התעופה (והתחברתי עם התרמיל שלי ועברתי בכל התורים וכו) הוא להכנס לאחת החנויות שם, לקנות בקבוק שתיה ולהתיישב להתאפס על עצמי. ככה גם מרוויחים דקה של 'עכשיו לאן' וגם פורטים את אחד השטרות לכסף קטן (עודף) שיכול להיות מאוד שימושי אחר כך בתשלום לנהג האוטובוס לעיר וכו'.

C H 4

New member
אחותי פתחה חשבון של דולרים

לפני נסיעה לאפריקה. לא היו המרות.

sela v

New member
ומה עם ההמרה הראשונית

משקלים לדולרים? אלא אם את מרויחה בארץ בדולרים.

RacerX

New member
משיכת כסף מכספומט בחו"ל

דווקא למשוך כסף מכספומט בחו"ל זו הדרך היותר זולה לקחת אותו, אבל צריך לשים לב לדברים הבאים: לעבור קודם בדואר ו ב change ולברר איזה שער מקבלים שם על הסכום שרוצים לקנות. בכל חשבון בנק מותר להחזיק גם מטבע זר. צריך לשאול את הפקיד איזה שער מקבלים ומה העמלה שמשלמים על קניית מט"ח בלי למשוך אותו (כלומר לקנות מהשקלים שבחשבון מט"ח לאותו חשבון), ולהתמקח קצת על השער והעמלה. עכשיו צריך לשאול את הפקיד כמה יעלה למשוך שקלים באותו הסכום ואז להפקיד יורו ולראות מה ההפרש במחיר. עכשיו צריך לשייך את הכרטיס הבינלאומי למט"ח, ואז עסקאות במט"ח מחוייבות במטבע שהן בוצעו בו וההמרה מיורו לשקלים ובחזרה ליורו נחסכת. העמלה על משיכת יורו מכספומט היא 2.6 יורו + 0.33% מסכום המשיכה. מקווה שעזרתי

sela v

New member
כולם שוכחים

שבמטבע חוץ צריך לקנות את המטבע, וגם אז יש עמלה, וכמו שאמרתי בבנקים יש שני שערים אחד של מזומן ועוד אחד של שאר הפעולות.

jeshu

New member
אין כמו בורמה באים רק עם מזומן בדולרים. מוצאים איזה חלפן אמין. קובעים פגישה במקום נוח (גרם מדרגות חשוך). קובעים שער ומחליפים. אין כרטיסים,אין שעות פתיחה של הבנק,אין כספומאט.

למעלה