מישמש33

New member
../images/Emo13.gif

הי אני חדשה כאן, אני יושבת כבר כמה שעות וקוראת את כל התכתובות וכנראה בשל היותי רגישה מאוד פשוט התחלתי לבכות, זה נכון שזה קורה לי גם בסרטים מצויירים,אבל עכשיו ברצינות, זה פשוט כמו להגיע הביתה !!! ולסיפורי - אני בת 33 נשואה ואמא ל- 3, למזלי הטוב, והיום אני יודעת עד כמה. אני חושבת שהאנדומטריוזיס התחיל אצלי ביום שקיבלתי מחזור, בגיל 11.5. תמיד היו לי כאבי תופת במחזור והייתי מושבתת לחלוטין, אבל זה היה לכמה ימים ורופאי הנשים אמרו שיש כאלו שזה כך אצלן וצריך פשוט לעבור את הימים הללו, וזה מה שעשיתי. בגיל 26 הכאבים עברו את מחסום ימי המחזור והופיעו גם לפניו וגם אחריו (בערך שבועיים מתוך החודש) ושנה לאחר מכן הכאבים כבר חצו כל מחסום אפשרי ופשוט כאב לי כל הזמן. במשך השנתיים ומשהו הללו ביליתי רבות בבתי חולים, אישפוזים מרובים, עשרות אבחנות, עשרות רופאים שבדקו אותי ובל נשכח את התרופות (הרבה אנטיביוטיקה ועוד), אך ללא הועיל, עד שהגעתי לפרופ' משיח , שבחמש דקות אצלו אמר אהה... את סובלת מאנדומטריוזיס (גם כן שם מצאו למחלה הזו), זו מחלה של נוכרים ובד"כ היריון מבריא את זה ! כמובן שגם המליץ על לפרסקופיה שברגע האמת הפכה ללפרטומיה, עקב הידבקויות קשות באיזור הרקטום, ולאחר מכן ישר ל - IVF וזה אכן מה שעשינו. כן.. בדרך גם התחתנתי. עברנו 5 שנות טיפולים, לא פשוטות, אך שכר מדהים ונהדר בצידן והיה שווה כל רגע. בכל אופן, לעניין האנדו', נאמר לי שהמחלה עוברת לאחר הריון ולידה ובאמת היו שנתיים נפלאות, אומנם לקחתי גלולות ברצף, אבל זה ממש לא הפריע לי, חוץ מכמה קילוגרמים נוספים ובטן נפוחה כל הזמן, העיקר שלא היו הכאבים הנוראיים הללו. האמת ששכחתי מהאנדומטריוזיס, טמנתי ראשי בחול, לא קראתי, לא התעניינתי וחשבתי שזה באמת עבר. כמה הרגשתי נבגדת ומרומה, כשכמה חודשים לאחר לידת התאומים בניתוח קיסרי, התחלתי להרגיש את הכאבים המוכרים והנוראיים. במשך כל השנים טופלתי אצל ד"ר איתי בר חווה ולאחר טיפול לא מועיל עבורי בדקא ולוקרין, המליץ שאפנה למרפאה בבי"ח תל השומר. נפגשתי עם ד"ר סוריאנו שהדהים אותי בהבנתו את מצבי הפיזי והנפשי, פעם ראשונה שנתקלתי ברופא שאכן יודע מה אני עוברת וכמובן שהמליץ על ניתוח. כעת אני בסידרת בדיקות ואני רועדת מפחד, התוצאות מראות מעורבות של המעי הגס, הרקטום וכיפת הנרתיק ובסוף החודש אני אמורה לעבור בדיקת קולונוסקופיה בהרדמה כללית, ע"מ לראות שלא חדרה רקמה אנדומטריומית לתוך המעיים. אני מפחדת לעבור את הניתוח, אבל להמשיך ולחיות באיכות חיים כל כך ירודה, להיזדקק לעזרה בטיפול בילדיי ולקחת משככי כאבים 24 שעות ביממה, אינם מותירים לי כל ברירה. אני כל- כך מקוה שהניתוח יאפשר לי לחזור לחיי. אני שואבת המון כוח מהסיפורים מהתקופה האחרונה על בנות שעברו כבר את הניתוח וכולי תקוה להיות כבר אחרי זה. מקוה שלא ייגעתי. לילה טוב.

yaelma1

New member
ברוכה הבאה

מה שתיארת כאן בקשר לווסת הראשונה והגיהנום שעברת עד הגעתך למשיח בהחלט לא מפליא אותי. לרובינו אמרו את אותם הדברים ואת לא לבד בזה. לגבי הניתוח לדעתי אם המצב מחייב ואצלך הוא מחייב שווה ללכת על זה וטוב שזה בתל-השומר רק בבקשה אחרי הניתוח שימי לב שאין כאבים וחום ואם יש לחזור מיד לבית-החולים.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו
עברת דרך ארוכה שמוכרת לרבות מאתנו- הכאבים, חוסר ההבנה של הרופאים, אבחנות שגויות, טיפולים לא נכונים ולבסוף אבחנה אחת שנותנתסוף סוף שם לסימפטומים ולכאבים. לאט לאט (לאט מידי) יש יותר הבנה ולמידה של הרופאים את המחלה ואני מקווה שלדור העתיד הדך לאבחנה ולטיפול נכון תהיה הרבה יותר מהירה. בעבר חשבו שהריון פותר את המחלה, אך היום כבר הבינו שזה לא נכון והמחלה הינה כרונית כמו שראית. לאור איכות החיים שלך אשר נפגעה בעקבות המחלה, אני חושבת שהבחירה בניתוח היא אופציה נכונה למרות כל הקשיים הכרוחים בכך. אני מניחה שלאור המקרה הסבוך ינתחו אותך הצוות המוביל של המרפאה בתה"ש ולפחות תהיי בידיים הכי טובות. מאחלת לך שהקולנוסקופיה תעבור בשלום ובעיקר שהניתוח יביא עימו את ההקלה לה את כל כך ראוייה
את מוזמנת להישאר איתנו ב-
החם שבנינו כאן , להמשיך לשתף ולחלוק איתנו מנסיונך הרב

galim29

New member
מישמיש יקרה... ברוכה הבאה../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

לצערי הרב, הריון לא פותר את הבעיה ולא מרפא את המחלה. מכיון שבמהלך הריון את לא מקבלת מחזור אז זה משול לדיכוי... לרוב אם לא ממשיכים הדיכוי אז הנדו מתפרץ שוב.. צר לי שאת סובלת כמו כולנו מחוסר אבחון במשך שנים רבות כל כך. הסיפור שלך דומה כל כך לשלי ולשל המון נשים אחרות... טוב שהגעת לסוריאנו וקיבלת לפחות את התחשוה ייש מי שמבין ויודע איך לטפל בך. מקווה שמעכשיו יהיה יותר טוב... אנחנו פה לכל שאלה ובכלל כל מה שתצטרכי.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

מצטערת על כל התופת שנאלצת לעבור.... ובמקביל שמחה שמצאת את תל-השומר שמתחיל לתת לך מעט תשובות... גם לצערי אין פתרון סופי לאנדו.... אבל אם אכן אפשר להקל במעט על החיים, זה כנראה שווה...למרות שניתוח הוא ניתוח לכל דבר (וזה אני רואה שאת כבר יודעת)... מאחלת לך הרבה מאוד הצלחה!!!! בניתוח.... והצלחה בכלל.... את מוזמנת להשאר בבית שהוקם באהבה גדולה עבורינו ומנוהל ממש מכל הלב....

ha1231

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

צר לי לשמוע על כל למה שחווית אך לצערי כולנו פה סבלנו יותר או פחות העיקר להיות במעקב ולטפל. האם יש קשר בין ההחמרה לבין הניתוח הקסרי שעברת? כי הרי אחרי כל ניתוח של פתיחת בטן יש תוספת של הידבקויות.

למעלה