אותי זה מצחיק
גם לי כחיפנית התעוררו מחשבות בנושא אתמול בערב כאשר הטיל שנורה לכיוון חיפה, נחת בשכונת מגורי 300מ"ר מביתי במסלול ההליכה היומי שלי... במאה ה-21 המלחמה היא בטלביזיה, יושבים פרשנים ושדרנים באולפני הטלביזיה ומדברים על המצב, חצי מדינה יושבת במקלטים, חצי מדינה יש לה חיילים בצבא, הווה אומר אמהות מטורפות מדאגה,אחים,חברות,בנות זוג, שהמצב הבטחוני העכשווי מדיר שינה מעיניהן, משפחות של חטופים שצערם לא יודע גבול ולא ידוע איך ומתי יסתיים, ו-תקשורת-מראיינים ופרשנים ש"עושים" באולפן את המלחמה. אז למי בעצם מפרשנים אם אנשים נמצאים במקלטים או עדיין הולכים לעבודה. ואני, אתמול בערב לאחר נחיתת הטיל התעסקתי בפרקטיות של החיים האם ללכת לישון הלילה? היכן?האם להשאר בבגדים?האם מחר אנחנו בבית עוברים לנוהל קרב קרי אוכלים סנדוויצים או שאני מבשלת לשבת ומה יקרה אם בדיוק באמצע הבישולים - יפול הטיל...... טירוף, זוכרת מילדותי את מלחמת ששת הימים, אחר כך את מלחמת יום כיפור - כל העם היה צבא - אחר כך זה נגמר, לא לא המלחמות, האופן בו היא מתנהלת. גיבורי המלחמות של המאה ה-21- התקשורת. ואני רשמתי לפני שכשיגמרו לחיזבאלה הטילים ארוכי הטווח, לרכוש טלביזיה נוספת ולהתקינה אצלי במטבח.