125 או 250

iyehuda

New member
מה לא מובן ?

אני רוצה להדגיש ש 150 סמ"ק עדיף על 125 אפילו אם הונדה דילן 125 מתקרב במהירותו לדילן 150 ( וכבר נימקתי את זה ) בקשר להשוואה בן דילן 150 ל GD 250 , זה בדיוק כמו ההשוואה בן דילן 125 לדילן 150 אכן הדילן 150 נוסע כמעט כמו ה GD250 ,אומנם כמו בהשוואה הקודמת אני מאמין שהסל"ד של הדילן 150 הרבה יותר גבוה מה GD 250 , לכן נהוג לחשוב שהדילן יהיה פחות אמין , אך במקרה הזה אמינותה של הונדה 150 עולה בכמה מונים על ה GD 250 , לראיה תשאל את "מעבר למשקף" לחברו יש @150 עם 88 אלף ק"מ ללא בעיות

לא מובן למה...

אתה משליך את שיקוליך הפרטיים עלכל העולם ואחותו. אתה מדגיש ש-150 עדיף על 125. אבל... 200 עדיף על 150 ו-250 עדיף על 200... איפה זה נגמר ? בשיקולים האישיים! אצל חלקנו השכירות של הקטנוע חשובה ומהווה פאקטור חשוב בקטנוע הפוטנציאלי. אצל אחדים חשובה איכות ההרכבה ולא חשוב המחיר קניה\מכירה. יש כאלו שרוצים נוחות יותר מאשר ביצועי מנוע, ויש כאלו שמעניין אותם רק ביצועי מנוע. במערכת השיקולים שלך, הדילן\נס\@ נופל בול. אצלי הוא לא מתקרב לענות, ואצל אחר הדילן 125 עדיף עשרות מונים על ה-150 ולו בגלל הסחירות שלו והרשיון נהיגה שלו. שיקול לגיטימי מאוד... שלא קשור אליך אבל מאד קשור אליו. מה לא מובן ?

iyehuda

New member
לא לזה התכוון המשורר

אנחנו סוטים מהנושא והולכים להרבה כיוונים אחרים שרשור זה מסוגל לא להסתיים . לעינינינו : פותח השרשור אומר בפירוש שהוא רוצה קטנוע קצת יותר חזק מ 125 והוא לא כל כך רוצה ללכת על 250 בגלל האחזקה , אז תגיד לי ה 150 לא מתברג לו בול ? ואם השוק שלו פחות טוב , אז מדוע קנית גילרה ? השוק של גילרה יותר טוב מ הרואיזם 150 או שאר קטנועי 150 ? רמז עבה :
אני אגיד לך בכל הרצינות זה ממש לא מסתדר לי בראש שבן אדם קונה קטנוע , מיד חושב על מכירתו קנה מה שמשתלם לך ,אחר כך אלוהים גדול , אנשים בארץ לא יודעים לזרום , כל הזמן חושבים פה רק על הכסף ומספסים את ההנאה במיוחד שמדובר בקטנוע ,כלי הנאה נטו ואביא לך עוד עשרות דוגמאות רק אם תבקש שהייתי צעיר ופחות מכוער , הייתי גולש , והגלשנים הכי טובים היו טאון קנטרי ואינטרסף פשוטי העם היו קונים גלשני מוסא ( ultra wave ) אף פעם לא פגשתי גולש שאמר לי שהוא קונה גלשן מסוג X כדי שיהיה לו קל למכור אותו לאחר מכן עוד נקודה לאישתי קניתי טויוטה קורולה , וזה רק שקראתי מבחן גרמני שדירג את הטויוטה כ אוטו הכי אמין בזמן שקניתי את הטויוטה , הרכב הכי נמכר בישראל היה מזדה 323 כיום איפו המזדה ואיפו הטיוטה עוד נקודה שאני קניתי את המצלמה הדיגיטאלית הראשונה שלי בדקתי מבחנים בחו"ל וראיתי שהקנון הכי מוצלחים אנשים אמרו לי , השתגעת הכי טוב זה אולימפוס , אתה יכול לראות את כל שמאי הרכב משתמשים רק באולימפוס עוד נקודה כשאני קניתי את הנגן MP3 כולם קנו חברות OEM , אני בן הראשונים בארץ שקניתי את ה IRIVER מחנות J&R בארה"ב , כיום IRIVER זה המותג הכי טוב לדעתי , את ה IPOD אני ממש שונא פעם הקטנוע הכי נפוץ היה 50 סמ"ק אנשים היו קונים 50 ,כדי שיהיה להם קל למכור אני לא צריך לספר לך את הסוף של הסיפור מצטער שגלשתי לפסים אישיים , פשוט זאת נקודה חשובה

בועז בר

New member
../images/Emo178.gifסלט של מותגים עשית לנו פה../images/Emo70.gif

אבל הדובדבן שבסלט הלא קשור הזה הוא: "במיוחד שמדובר בקטנוע ,כלי הנאה נטו"
אני מבין שאחרי קנדה הנחיתה לחום של הארץ היתה קשה במיוחד

ויטאל

New member
אתה מפספס משהו אחי

אתה לא יכול להיכנס לשיקולים של אנשים. אני למשל לא הסתדרתי בשיעורי נהיגה לרשיון A1 אז אני עושה עכשיו על A2 וקונה 125 לכמה זמן עד שאני אצבור טיפה ניסיון ואוכל לעבור למשהו טיפה יותר כבד מ125. אתה מבין., אני לא רוצה אותו ליותר מחצי שנה אז חשובה לי הסחירות בשוק. עכשיו אני צריך עזרה כי אני מחפש 125 ולא ממש יודע לאן לפנות... אני לא מחפש כלי להנאה כמו שאתה אמרת אלא משהו פשוט זול ואמין שיעשה את העבודה בעיקר בתוך העיר (אבל לפעמים גם מחוץ) חשוב מאוד שלא יעשה לי בעיות מבחינת אחזקה כי אני ארצה למכור אותו די מהר ואני לא מבין באחזקת כלים בכלל- כל בעיה קטנה לרוץ למוסך... הרבה כסף לכן חשוב שיהיה אמין וכמובן הכי חשוב היציבה כדי שיהיה בטיחותי בכלל לא חשוב לי פול גז למשל, או פחות חשוב הקמ"ל, כי אני לא הוללך לצבור קילומטרים. אם אתה יכול לעזור לי בכמה עצות אני צריך דחוף עזרה, כי אני לא מבין בזה ולא מכיר את השוק... תודה ושבת שלום...!

iyehuda

New member
המקרה שלך הוא לגיטימי ביותר

במקרה שלך זה או ללכת על דיוק ענתיקה 1995 או הרואיזם 1995 או גוקי 1995 בכ 2000 ש"ח במקרים הללו אין הפתעות בדקתי בשבילך ומצאתי עוד קטנוע שהוא קצת הימור , לא הימור רציני ( במקרה הכי גרוע תפסיד 2000 ש"ח אך יכול להיות שהבחורה שהחזיקה אותו באמת שמרה עליו ולדעתי הוא שווה בדיקה בכל אופן הימאהה סינגוס 125 מהיר יותר מדיוק והוא שנת 1999 ובמצב מאד שמור חלקים לא יהיה לך בעיה להשיג , אומנם במקרה הכי גרוע יש להמתין בן4 ימים לשבועיים

ויטאל

New member
אתה מכיר את הבחורה הזו?

או את הקטנוע?... 7000 ק"מ משנת 99?... לאן היא נסעה למכולת?..

ויטאל

New member
סליחה גבר

זה מן הרגל כזה בדיבור פשוט חשבתי שיתייחסו יותר לתוכן של ההודעה

ויטאל

New member
אה דרך אגב

אני מטר שמונים 65 ק"ג לא יודע למה זה משפיע בדיוק... אבל שייהיה

אתה אמיתי? ../images/Emo12.gif

מה קשור הג'ילרה שלי ושיקוליי הפרטיים לשרשור הזה? ואם נגעת בזה... הנה לך סוד: לא רכשתי ג'ילרה (3 ג'ילרות שונות לצורך העניין) בגלל הסחירות שלה. רכשתי אותה מטעמים שונים לחלוטין, כאלו שכנראה לעולם לא תוכל להבין רק בגלל שאלו לא השיקולים שלך. הרי גישתך מצביעה על כך שאם לא קונים קטנוע ע"פ אותם שיקולים שלך בדיוק, או השיקולים שאתה מכתיב לפלוני, הרי שזו טעות.... וזו גישה... מממ... איך לומר בעדינות?... אידיוטית משהו, לא? (אגב, אם זה מנחם אותך, אתה לא היחיד בפורום הזה עם הגישה הזו, יש עוד אחד לפחות שעשה "קריירה" משיקוליו הפרטיים שהושלכו על כל העולם ואחותו) זה ש"לא מסתדר לך" זה אומר רק... "זה לא מסתדר ל-ך". יש אחרים שזה מסתדר להם יופי. אתה בכלל מבין את משמעות דבריך? לא מסתדר לי שמישהו קונה הונדה רק בגלל הלוגו. לא מסתדר לי שמישהו מוציא כסף על קטנוע שתמורתו למחיר נמוכה יחסית לזו של המתחרים. לא מסתדר לי שמישהו עושה שיעורי בית נרחבים וקורא אינספור ביקורות על מצלמה דיגיטלית ב-2000 שקל אבל קונה קטנוע ב-20000 שקל מבלי לבחון אותו בפועל. לא מסתדר לי שאנשים משווים רכישת קטנוע לרכישת מחשב הביתה, או גלשן, או פלאפון בהיבט של קניית "רכוש". לא מסתדר לי שאנשים חושבים שמה שהם שונאים הוא באמת פחות טוב.... אז מה? זה שזה "לא מסתדר לי", אומר שכך זה אמור להיות לכולם? אגב... אתה באמת כתבת את זה או שנדמה לי? "...ומספסים את ההנאה במיוחד שמדובר בקטנוע, כלי הנאה נטו..." קטנוע? כלי הנאה? אתה סגור על עצמך? אתה יודע מה? נניח ואתה צודק והרוב המוחץ של רכישות קטנוע מגיעות מטעמי הנאה... נניח (למרות שאני משכונע שאפילו אתה מצליח להבין א האבסורד שבאמירה הזו)... מי יגדיר לפלוני ממה הוא נהנה וממה לא, מלבד הוא עצמו? רגע...רגע...רגע...יש לי רעיון. אני יודע. אתה תגדיר לכולם ממה הם נהנים וממה לא ! כולם יתיישרו ע"פ אמות המידה האישיות שלך!
לקבלת המפקד... 2', 3'.... הקשב!

iyehuda

New member
היו שלושה חברים

יוסי מאיר ומשה יוסי מחליף כל שנה קטנוע לחדש, בהחלפה הוא מפסיד X כסף מאיר מחליף כל שנה לקטנוע שהוא בן 3 שנים , בהחלפה הוא מפסיד Y כסף משה קונה קטנוע בן 3 ומתחתן איתו חתונה קתולית זה ברור שהחיים של יוסי הכי יפים,אך הוא מפסיד הכי הרבה , אבל מה בקשר למאיר או משה ,מה משתלם יותר ?

ויטאל

New member
לפי החישוב שלי

הם אותו דבר בגלל שמאיר מפסיד כל שנה y כסף על ההחלפה זה אומר שהערך של הקטנוע הישן שלו ירד בוואי כסף וזה מה שהוא צריך להשלים על הקטנוע ה"חדש". אם הערך ירד רק בוואי כסף אז זה גם מה שמשה הפסיד כל שנה מהערך שלו שיורד... למרות שזה לא נשמע לי ממש הגיוני כי אחרי 10 שנים נגיד, מאיר ומשה הפסידו אותו דבר כסף, ולמאיר יש שנת 2004 ולמשה שנת 94. אז למאיר יותר משתלם נראה לי... אבל מצד שני הכסף שמאיר מפסיד הוא ממשי והכסף שמשה מפסיד הוא רק בערך.. אני אחשוב על זה עוד טיפה ואתן תשובה יותר חכמה.

אורי ההפרש הוא לא בהכרח רק עוד כ"ס...

יכול להיות הבדל מאד גדול בין 125 למ150...כזה שייתבטא ל20-25 קמ"ש הבדל בינהם,מה שיבדיל בין כלי שיעשה נסיעות בינעירוניות בינוניות בכבוד לבין כזה שאומנם יעשה אותם אבל זה כי אנסנו אותו לזה...

ויטאל

New member
שורה תחתונה

125 הגיוני לעשות איתו נסיעות כל יום על איילון 20-30 ק"מ?

ברקי17

New member
יש לך טעות אחי

החוקים השתנו ועכשיו הרישיון הולך לפי כח סוס כל עוד אתה קונה קטנוע של עד ב14.6 כח סוס אין בעיה של סחירות כי אפשר למכור אותו גם ל"מוגבלי רישיון"

למעלה