125 או 250

דביק10

New member
../images/Emo13.gif125 או 250

אני נוסע בתוך אשדוד כל יום בערך 15 קילומטר ופעם אחת עד למושב ליד קרית מלאכי בערך 30 קילומטר צד חרשתי להנאתי את התשובות בפורום ועדין אני מתלבט אם 125 מספיק לי או שאני צריך 250 מה גם ההבדל בעלות האחזקה ביניהם והאם ה125 יהיה יציב אני בחור בריא.... בהנחה שאני אעמוד כלכלית הפרש של 10000 שקל מה היתרון לקנות משומש מול חדש

dblast

New member
עשיתי את הטעות בעבר

ורכשתי חדש. לא אעשה זאת שוב. מפתה לקרוע את הניילונים אך אתה מקבל את הקטנוע ללא ניילון!!!
אתה משלם הרבה יותר על כלום בעצם, תמצא את הקטנוע מיד שניה עדיין באחריות ללא תאונות ונפילות.. והרווחת כמה אלפים טובים. כשקניתי פעמיים (כן.. כן... אני יודע שעל טעויות לא אמורים לחזור), חויתי המון המון כאב ראש מכלמיני תקלות קטנות ומעצבנות בהרכבה.. הייתי עושה אינסוף טלפונים וביקורים מלאי עצבים במוסך, נאלצתי לוותר על הקטנוע לתקופות כי היו שולחים אותו לבדיקות.. עד שהחליפו את מה שצריך והביאו אותו למצב מושלם כפי שהיה אמור להיות ביום הקבלה בסוכנות. אל תעשה את הטעות, תקנה משומש במצב מושלם עם אחריות.

ויטאל

New member
מה זה "מצב מושלם"

מה אתה צריך לבדוק בדיוק?... והאם צריך לבקש תעודת אחריות? חוץ מזה האם כדאי לקנות מאדם ללא תיק טיפולים?

אורי-

New member
לא מסכים.

אפשר להסתכל על קטנוע חדש כעל מועד לתקלות + הצורך בהרצה, אבל אם קונים לאורך זמן - אין כמו לדעת כ-ל מה שהקטנוע עבר, וכמה בדיוק שמרו עליו. גם קטנוע שמישהו רכש יכול לייצר את אותן תקלות בדיוק. אני רכשתי את הקטנוע הנוכחי חדש, וגם בדיעבד הייתי חוזר על זה. אם קונים לתקופה קצרה במטרה להחליף, אז באמת אין סיבה לכך.

Titanium

New member
מסכים - ולו רק בגלל ההרצה:

סכנת נפשות בתנאי הרכיבה בארץ.

Moo Moo

New member
125 יכול לעשות את העבודה...

250 יעשה אותה יותר טוב (מחוץ לעיר), במיוחד עם ה30 ק"מ שלך על כביש מהיר, ו125 יכול להיות איטי יחסית לתנועה וזה לא הכי בטיחותי בעולם. לדעתי עדיף משומש משנתון מתקדם עם ק"מ נמוך. מה התקציב שלך לרכישה?

iyehuda

New member
זה ברור שהכי מומלץ לך הוא 150 סמ"ק ../images/Emo70.gif

אבל אני ממש לא מבין את ההתלבטות שלך 125 או 250 מה רע ב 150 סמ"ק !!!! לי יש 150 סמ"ק של הונדה שנת 2000 עם המוןןןןןןןןןן קלומטרג' ועם המוןןןןןןןןןןןן כח , ואחזקה מאדדדדדדדדד זולה ואם בכל זאת הונדה יקר לך לקניה ( למרות שבסופו של דבר הונדה, זה הכי משתלם לדעתי ) אז יש לך עוד אפשרויות כמו : EURO MAX 150 של סאן יאנג קטנוע שלדעתי יש לו כח מכל 125 סטנדרטי 12.5 כ"ס ( מובי,VS, HD,ג'וקי,דיוק,ועוד המון אחרים ) אני לא מצליח להבין את אפקט העדר הריצה אחרי 125 סמ"ק

אורי-

New member
נראה שיש לך בעיה במקלדת.

שים לב שלפעמים נתפסת לך איזו אות במקלדת וכתוצאה מכך היא מופיעה כמה וכמה פעמים מעבר למקובל. היא עדיין באחריות? אגב, לגופו של עניין - יש עוד נפחים אפשריים, אבל השיקול העיקרי ב125 סמ"ק הוא הסחירות. אם קונים 125 אז אמנם מוותרים על תוספת הכוח של 150 סמ"ק, אבל הוא סחיר בהרבה כי הוא יכול לשמש גם את מוגבלי הרשיון.

iyehuda

New member
אבל לי יש מנטרה אחרת

שהמוגבלים יקנו קטנועים מוגבלים אני לא יודע מה איתך אבל אני קונה מה שטוב לי ,ואלוהים גדול בא ניקח אותך לדוגמא לך יש GD 250 מדוע אתה לא מחליף ל 125 ? ( יש לו שוק טוב לא ? ) יותר מזה למכונית מזדה יש שוק הרבה יותר טוב מקטנוע 125 אז למה שלא תקנה מזדה

אורי-

New member
כי יש הבדל גדול בין 125 ל250

בין 125 לבין 150 אין הבדל תהומי. בשביל 25 סמ"ק ואולי איזה כוח סוס, לא בטוח שכדאי "לאבד" שוק שלם של קטנעים, קונים ומוכרים. אם זה עדיין לא ברור, אשמח להמשיך ולהדגים.

iyehuda

New member
ואני רוצה להגיד לך

שכמעט אין הבדל בן קטנוע הונדה 150 ל GD 250 ואם אתה לא מאמין אני מוכן להפגש איתך

אבן חצץ

New member
ל-250 יש סחירות מצוינת

בגלל הביטוח, מה שאין ב-150, שהסחירות שלו ירדה

iyehuda

New member
וזה בגלל אפקט העדר

הביטוח של ה 150 ,ה 250 ,וה 125 זה אותו ביטוח , אז מה הקשר בגלל שמעל ל 250 הביטוח יותר יקר ?

אורי-

New member
ואני רוצה להגיד לך

שכמעט ואין הבדל בין קטנוע הונדה 150 לקטנוע הונדה 125. אז לך על הונדה 125 (דילן, פנתאון).

iyehuda

New member
הצחקת אותי ../images/Emo13.gif, נראה אותך שתמצא לי

אני כבר 3 חודשים מחפש לחבר שלי הונדה דילן 125 משומש , ולא מוצא גם הונדה NES 125 אני לא מוצא הוא לצערי "מוגבל" ( גם שיכלית, וגם עד 125 )

iyehuda

New member
ממש לא חשוב לי הצבע או השנתון

תחפש לי דילן או NES משנת 2001-2005

אורי-

New member
אין בעיה. אני אפקח עיניים.

למרות שאם אני אמצא אחד, אתה בטח תגיד לי שאתה מוותר כי הסל"ד שלו בשמיים, והוא יהיה פחות אמין וכו'.

iyehuda

New member
ועוד דבר

אני בעל הונדה NES 150 הידוע בכינוי @150 נכנסתי לפני כמה חודשים לבצע נסיעת מבחן לדילן 125 ודילן 150 דבר ראשון דילן 150 זה בדיוק כמו ה NES בקשר לדילן 125 , אולי הוא מתקרב למהירות של ה 150 אבל ב 100 קמ"ש הטורים עולים כאילו אין מחר , ( האמינות של ה 125 בטוח פחות טובה מה 150 )

אורי-

New member
אז אני לא מבין אותך.

מצד אחד, לדעתך יש הבדל גדול בין 125 לבין 150? אבל אתה חושב שאין הבדל בין 150 ל250? לעשות את זה מסובך יותר: תשווה דילן 125 ליורו150 תשווה ג'ויירייד 150 לג'אז 250 להמשיך?

למעלה