אהלן
אני מצטרף לדעת המיעוט שפוסקת שאין לך מה לחפש בהל"ל בשלב זה. לבחור שעדיין לומד בישיבה ובשלב זה מפחד לעזוב אותה. מפגש עם המון אנשים שעברו מזמן כבר את השלב הזה ויינסו (גם אם לא בכוונה) לדחוף אותך החוצה. לא בהכרח יעשה לך טוב להפך הוא הנכון זה יכול לגרום לך לפעולות אינסטנט שאח"כ תתחרט עליהם. ומקהלת הצבועים מוזמנת להתחיל לילל... אני מאמין שהשינוי צריך לבוא בהדרגתיות ולא בזבנג וגמרנו, ואישית נשארתי שנה שלמה בישיבת חברון המעטירה תוך כדי השלמת השכלה. לגבי שאלתך האם אפשר להשלים בגרויות לבד. שאלה לי אליך מה מצבך הכלכלי? והאם יש לך 10,000 ש"ח שאתה יכול להשקייע על הנושא? אם התשובה חיובית עצתי לך היא שתעשה קורסים רק במתמטיקה אנגלית לשון ופסיכומטרי. באחד מבי"ס ערב שמתמחים בדברים האלו. (לחמן, אנקורי וכדו'). מניסיון שלי אין שום בעיה לתרץ העדרות של פעמיים בשבוע בשעות הערב מהישיבה (אלא"כ יש לך משגיח מאוד לוחץ). כך שלא תהיה לך בעיה לשמור את הדבר בסוד. היתרונות בלימוד בכזה מקום הם: 1.את המקצועות הקשים מתמטיקה אנגלית ולשון (ופסיכומטרי כשיבוא הזמן) קשה מאוד ללמוד לבד גם אם מנת המשכל שלך גבוהה מן הממוצע. במיוחד אם אתה מעוניין להשיג ציונים טובים ב4\5 יחידות אנגלית ומתמטיקה. 2. המפגש עם העולם החיצון כשבמקביל אתה לומד בישיבה הוא חוויה נפשית מצויינת, אם אתה גר בירושליים אתה גם תפגוש במקומות האלו הרבה דתיים שהחוויה הדתית שלהם לא מסתכמת בלהתנדנד ליד סטנדר. 3.גם במקצועות היותר קלים שאותם תלמד לבד (אזרחות, היסטוריה, תנ"ך) תוכל להעזר במורים של אותו בי"ס, תוכל לקבל מהם את תוכנית הלימוד הרלוונטית לשנה הנוכחית (זה משתנה כול הזמן) תוכל להתעדכן במיקוד. ותוכל גם לקבל סיכומים מחברים שלוקחים איתך קורס במתמטיקה ובמקרה לוקחים גם קורס תנ"ך. בנוסף אני ממליץ לך להעזר בספרים של אנקורי לבגרויות ללימוד עצמי. ניתן להשיגם בכול חנות ספרים שמכבדת את עצמה. מקווה שעזרתי שלמה.