שלום.

uri80

New member
תודה שאת מתעניינת, הקטטר גם באמת

קצת לוחץ בזמן האחרון. החיים קשים כשמגיעים לגילי המכובד.

Le Fay

New member
זה עדיין נכון. גם אם הולכים ללמוד

פיסיקה או מתמטיקה ברמת אביב או בגבעת רם זה משנה; ותמיד יותר קל להמשיך כשהחומר עדיין טרי מאשר להשלים בדיעבד.

שתי טיפות

או שני טיפים: 1) במתמטיקה לתרגל הרבה. מכל סוג של תרגילים לפתור כמה. ועוד כמה. 2) וזה רלוונטי לשלב מתקדם- אחרי שאתה שולט בחומר תשיג לעצמך בחינות של שנים קודמות ובדוק את יכולתך לבצע אותן. ועוד אחד בונוס 3) כדאי לך להקשיב לעצות של בני ילד רע. יש לו ניסיון רב

L i k o

New member
בוריס היקר!

דבר ראשון - סחה על הניק. דבר שני - סחה על הרצון והנחישות. גדולי המלומדים של עמנו התחילו עם ספר של "לימודים כלליים" מתחת לשמיכה בישיבה. כמו שאומרים: "דרך ישרה - רבים ההולכים בה". אני חושב שהרבה תלוי מה הסביבה הקרובה שאתה בא ממנה, אם אתה בא ממקום יחסית משכיל, עם רקע כללי נרחב, יהיה לך קל לעשות בגרויות לבד, ללא עזרה חיצונית משמעותית. זה מה שהרבה אנשים עשו והצליחו מעל ומעבר. אם לא כך - כדאי למצוא מסגרת אקסטרנית כלשהי שתוכל למלא את החללים. ואם יש לך תחת ללמוד - אז בכלל לא צפויות לך בעיות. ומעל לכל, בהצלחה!

barr1969

New member
הוא במיון בתל השומר

סובל מהלם. היה חזק. ככה אני אוהבת, את השפנים מוציאים מהרגלים במחצית שניה. יש שמועות שמהיציע הם שלחו סמסים לשום, חשבו אולי זה כמו רוקדים עם כוכבים, וככה משפיעים על התוצעות.

admor

New member
איזה כיףףףף

איזה כיף לנצח אותם ב9 שחקנים השכנים דפקו בדלת טענו שבשעות כאלה כבר אסור להרעיש. <חבל שאין לבית"ר מאמן כי שחקנים טובים יש לה>

barr1969

New member
יש לה

אבל הוא עובר תרגום לא סימולטני. עכשיו, למשל, הוא הגיע לגול הראשון וממש התלהב מהביצוע בארגנטינאית. יאללה בית"ר. ויאללה, ליקו, תתגבר, אנחנו אוהבים אותך.

איזה יהודים אתם?

אף אחד לא יודע שבוריס כרשינה זה סם קטורת שהיו משתמשים בבית המקדש ויש שנוהגים לומר את זה לפני התפלה?

איזה יהודים אתם?

אף אחד לא יודע שבוריס כרשינה זה סם קטורת שהיו משתמשים בבית המקדש ויש שנוהגים לומר את זה לפני התפלה?

בחור כמוך,

עם כתיבה כ"כ מדויקת, פיסוק נכון, ועברית מצוינת - יוכל בקלות להשלים את (רוב) הבגרויות. (תמיד אמרתי שהפורום הזה משובח, משום שהעברית של אלו שהיו/עדיין שייכים למגזר הדתי-חרדי תקינה ומשובחת) אני במקום מאד דומה לשלך. הייתי פעם יותר מקרובה לעזוב הכל, אבל בקשה של גיסתי לישון אצלה בלילה כי היא צריכה דחוף בייבי סיטר דחתה את הבריחה שלי בכמה שעות.ובאותו לילה נפתחו הסכרים שלי ומאז בחרתי להישאר איפה שאני, חיה בין לבין (תמיד אמרו לי שאני הולכת על הקצה, בודקת גבולות ומחליטה מהם הגבולות שהם אדומים רק בשבילי) אבל לא ויתרתי ונלחמתי בכל מה שניסה לעצור אותי - כדי שאוכל להשלים בגרויות, פסיכופסיכי ותואר ראשון (מינימום). כרגע אני בתהליך של סיום השלמת הבגרויות והפסיכומטרי, תוך הערצה חברתית, סביבתית ומשפחתית מלאה. נכון, ההורים לא תומכים ולא גאים לספר שהבת משלימה בגרויות, (שלא לדבר על כך שאני לומדת במעורב ויש לי חברים בנים), אבל הם גאים בבת המשכילה שלהם, שרוצה להגיע הכי רחוק שאפשר, ושעושה מה שטוב לה. למדתי עם חבר'ה חוזרים בשאלה, שהתחילו מאפס אפסים והגיעו לציונים מעולים, וזה בגלל צורת הלימוד הישיבתית, שמקנה כלים ויכולות להתמודד עם הפערים מול המגזר הכללי. אני אפנה אליך במסר עם פרטים יותר מדויקים. בכל מקרה, אני לא מציעה לך ללכת להלל משום שאז לא תהיה לך דרך חזרה. אם היית כותב שבחרת לחזור בשאלה - לא הייתי כותבת לך שורה זו. שיהיה לך המוני הצלחות! ~פדיקור כבר עשית?~

אבזץ

New member
"אם תלך להלל, לא תהא לך דרך חזרה"

למיטב ידיעתי, גיברתי הנכבדה מעולם לא היתה בהלל. וכדי להיטיב את ידיעותייך, שי הורביץ, מי שהקים את הלל, חזר בתשובה שלימה. מתפלא עלייך... הרי למדנו: שערי תשובה לא ננעלים. חבל שאת בוחרת לקנות ולשווק את הרעל והשנאה שהחרדיים מחדירים מקטנות. הלל אינו אירגון מיסיונרי והוא אינו אירגון הבא לסייע לצאת בשאלה אלא לסייע ליוצאים בשאלה. הבדל דק אך מהותי בתכלית. קיימים לא מעט דתיים שמתנדבים ותורמים להלל. וכמובן, אכילת חזיר אינה אחד מתנאי הקבלה... בקיצור, נא להרגע.

אבזץ

New member
וכולה הצעתי לו שיבקש סיוע מהלל

להתקשר עם מורה פרטי. מה פסול יש בכך? הלל כמו סדין אדום אצלכם... שתהיי בריאה.

מי זה "אצלכם"?

את מי אתה חושב שאני מייצגת? אז לפני הכל אני אבהיר, גם אם הניק שלי הוא "עדיין דוסית" - אני לא חושבת שאי פעם הייתי "דוסית" במשמעות הפשוטה של המילה. בדיוק חשבתי על זה שמשום שהפורום הוא של יוצאים בשאלה והלל מסייעת לחבר'ה יוצאים בשאלה, אז כאילו אסור לומר מילה רעה נגדם. אז אני חושבת שאתה טועה, וגם מי שחוזר בשאלה יכול להגיד "ברוך ה'" בלי שיתנפלו עליו. וגם מי שהוא דוסי/עדיין דוסי יכול להגיד משהו נגד ארגון שמחזיר בשאלה מבלי שיאכלו אותו. ובמקרה דנן, לא הייתי נגד, רק שאתה, אני מניחה שמתוך הרגל, ישר קפצת להגן עליהם. ובכל מקרה, אני מתנצלת אם נשמעתי בדבריי כאילו יש בי משהו נגדם (גם אם אני לא חושבת שכך השתמע מדברי).

למעלה