שלום.

justchip

New member
טוב זה כנראה היה שונה בזמני

עד כמה שאני מצליחה לדלות מזכרוני המזדקן, היה מחיר אחיד של כ2000 ש"ח לכל קורס שבחשבון מצטבר למספר הקורסים הדרושים לתואר יוצא יותר מה30000 ש"ח הממוצעים שמשלמים על תואר באונברסיטה רגילה בארץ. (מצד שני לא ממש התעמקתי בתשלום בשעתו, מה שקורה כשלא משלמים)

אבזץ

New member
"בזמני"...מי שישמע... זקיינה מיובלת

או שאת מזייפת את גילך האמיתי
? הטיעון השני דווקא מתקבל יותר על הדעת - מי שלא משלם, בד"כ מדבר במונחים של מלאן, מלאנתלפים וכאלה... היינו ילדים וזה היה מזמן... אני ושמוליק ואיצ'ה הקטן. היינו ילדים וזה היה אתמול, כששיחקנו במחבואים. איך שהחיים בורחים לי. אוי ויי זמיר, גיוועלד!

justchip

New member
מה אפשר לעשות?

התיכון באמת מרגיש מזמן ככה זה כשמזדקנים

אבזץ

New member
אוקי! אקנה לך מקל סבתא.

איפה מתאים לך יותר ב-"שלווה בכפר" או ב-"נווה שושנים"? יש בכלל מושבות זקנים שכאלו ????!!!! "בזמנו" היה...

rigoletto111

New member
כל מקרה צריך להשקל לגופו

ראשית, התואר לקח לי 4 שנים באו"פ. שנית, גם אם מי מכותבי הפורום זכה לסיבוב על הישבן שלי, אף אחד מהם לא היה אבזץ! שלישית, יש הנחה לחיילים והכללים משתנים בעניין שכר לימוד, אז שווה לבדוק. רביעית, והכי חשוב (למעט סעיף 2 לעיל) - העובדה שאפשר לעבוד במשרה מלאה תוך כדי הלימודים משמעותית יותר מהפרש של 2000 ש"ח בשכר לימוד.

Le Fay

New member
לא מדוייק. מהשנה השניה מקבלים

מלגות. כלומר, אם הצטיינת בשנה אל"ף, תהני מהנחה בהרשמה לשנה בי"ת. המלגה פרופורציונאלית לציון - מילגת הצטיינות יתרה גבוהה ממילגת הצטיינות - ואוטומטית. לא צריך להגיש שום בקשה. סיימתי שם תואר ראשון בשלוש וחצי שנים (עם קורסי קיץ) לצד עבודה בשלושה חלקי משרה, יצא זול יותר מלימודים לתואר ראשון (אחר) באוניברסיטה ונפטרתי מהצורך לתמרן מול מערכת שעות. שכר הלימוד באו"פ כולל כחצי תריסר מפגשי הנחיה לכל קורס (בקורסים רבים ויתרתי עליהם) ואת יחידות הלימוד המצויינות שלהם; וברוב תחומי הלימוד מדובר בכל חומר הלימודים שיידרש לך במהלך הקורס. לאנשים שלימוד עצמאי מתאים להם זה לא רק תענוג צרוף, אלא גם חסכון ניכר בהוצאות על ספרי לימוד. מצד שני, לאנשים שלא נוח להם ללמוד בכוחות עצמם זה בטח וואחד תיק, כי הנחיה מוגברת כרוכה בתשלום נוסף (ובמערכת שעות).

Le Fay

New member
נ.ב. ואם מסיימים שם תואר ראשון, זה

מייתר גם בגרויות וגם פסיכומטרי. עם ציונים טובים באו"פ אין שום בעיה להתקבל לתואר שני באוניבריטת תלביב.

rigoletto111

New member
כבר חסכת לי ת'עבודה../images/Emo13.gif

אני דווקא קיבלתי תואר ראשון בהצטיינות אבל לא זכיתי לשום מלגה - ממתי הם התחילו לחלק את זה אוטומטית?

Le Fay

New member
ביוני בכל שנה קיבלתי בדואר תעודה

("וזאת לתעודה כי ___ ___ נכללת ברשימת הנשיא של האוניברסיטה הפתוחה" וכו') ותחתיה מעטפה עם תלוש תשלום לקורסי השנה הבאה, הנוקב בסכום המלגה. כיוון שאחותי השלימה שם תואר לפני (ארבע שנים, לצד עבודה במשרה מלאה בשכר ובעוד משרה מלאה חינם בבית) ונהנתה מהמלגות שלהם בשנתיים הראשונות, ידוע לי שהנוהל הזה התקיים מראשית שנות התשעים. בדקת פעם מה יש תחת התעודה?

rigoletto111

New member
אני תליתי את התעודה על הקיר

יכול להיות שעד עכשיו תלויים שם תלושים?

Le Fay

New member
בהחלט יכול להיות ../images/Emo6.gif

את התעודות דחפתי למדף התחתון, לצד אלבומי התמונות מחו"ל שאפחד לא יעיין בהם. במשפחה שלי הצטיינות מאשתקד ממילא בטל קורבנה. כל מקום ובכל יום צריך מחדש ובהעדר רצף עד הדוקטורט, ועד בכלל, אתה נדרש לספוח התנצלות או לפחות הסבר (אבל יש הנחות מאמץ: תצלום על הקילימנג'רו בשנה הרלבנטית עשוי להספיק). ככל שהזמן עובר זה נעשה יותר גרוע והמצטרפים מבחוץ רק החמירו את המצב: עכשיו הרף פרופסורה, ולהיות מס' אחד בתחומך בעולם.

rigoletto111

New member
אני כבר מספר 1 ../images/Emo122.gif

וגם 2 וגם 3 ... פשוט נראה לי שאני היחיד בעולם שחוקר את התחום הזה...
אגב, אני לומד ברציפות מ1997.

Le Fay

New member
נירה לי היית מסתדר יפה מאד

עם המשפחה שלי. עכשיו רק תצטרך לייצר לעצמך קתדרה (אם דב נוי יכול, גמתה יכול). נ.ב. בהתחשב בעובדה שאבי הגיע די רחוק עם ארבע שנות השכלה פורמאלית (ביסודי), דומני שהמשפחה שלי קצת הגזימה. כנראה יש חיים גם מחוץ לאקדמיה.

rigoletto111

New member
הייתי מחליף משפחה איתך

אבל אני לא בטוח שיש לך הרבה מה לעשות עם המשפחה שלי...

Le Fay

New member
נכון. אולי גם לריגו ול-white widdow

וזו דרך יעילה לייצר רצים למרחקים ארוכים. זה מה שצריך, באקדמיה. נחרצות ונשימה ארוכה. ברגע שאת מתחילה להתחרות בעצמך ולא באחרים, אפשר אפילו להמריא; ולטוס בטריטוריה שלך זה תענוג בלתי מצוי, אז זו לא עסקה גרועה.

miss mcmillan

New member
ברוכבא לביתנו

(אני רואה שאנ י לא היחידה שהסיקה שקוראים לך בוריס...) בכל אופן, הבה וננסה מעט פרקטיות. הדבר הראשון שעשיתי, הרבה לפני שעזבתי את הסמינר, היה להשלים בגרויות. אני לא יודעת לגבי הידע הקודם ו/או כישורי האוטודידקטיות שלך, אבל הצעדים הטכניים שיש לעשות הם- לגשת למרכז הבחינות האקסטרניות אי שם בבנייני המשרדים בנכפי נשרים- זאת בהנחה שאתה בי-ם. אם לא, יש להם שלוחות גם בערים גדולות אחרות, חפש באינטרנט. לפתוח תיק נבחן אקסטרני. לבקש מהם לעזור לך לבנות תכנית ולהסביר לך בדיוק על מבנה התעודה ועל מה אתה צריך להיבחן, כדי לקבל תעודה כמה שיותר בקלות. לקנות ספר בשם "המדריך לנבחן האקסטרני", שמכיל את כל תכניות הלימודים, מקורות מומלצים לחומר, ועדכונים על מבני הבחינות. לשלם בדואר את השוברים לתשלום על בחינות שקיבלת במרכז הבחינות- כמובן, רק אם אתה רוצה לגשת לבחינה במועד הקרוב. להתחיל לחפור ולחפש את החומר שאתה צריך- שב באינטרנט, בספריות ציבוריות, חפש פורומים של לימודים שאפשר לסנג'ר מהם שאלות וסיכומים. אני מועדת לזה שזו לא בדיוק הדרך המושלמת לעשות זאת- ואם יש לך שאיפות גבוהות (רפואה, משפטים) עדיף באמת שתלך למכינה ייעודית- עד כמה שידוע לי, יש גם מכונים דתיים/חרדיים שמכינים לבגרויות (מגן? המרכז החרדי להכשרה מקצועית? לא בדקתי לעומק, אבל תבדוק)- וייתכן שתצטרך הכנה מקצועית, לפחות במתמטיקה ואנגלית. היה ותחליט לצאת- הלל יכולים לעזור לך מאד. בינתיים, תנסה לעבוד על דברים שבוודאי תצטרך- לקרא ולהתעסק באנגלית, לנוסת לימוד עצמאי של מתמטיקה או שיעורים פרטיים וכו'. זה לא קשה ומורכב כמו שזה אולי נראה
ותלוי יותר מהכל ביכולות שלך כלומד עצמאי וכמובן, בכסף שיש לך להשקיע בזה. בהצלחה
שלח לי מסר אם תצטרך.

uri80

New member
ברוך הבא ובהצלחה בהמשך הדרך

ראיתי שנתנו כאן כמה וכמה עצות מועילות. אם יש לאנשים עוד עצות מנסיונם, כתבו ונעלה זאת לטאגליינס.

למעלה