שלום.

boris karshina

New member
../images/Emo13.gif שלום.

אני לומד כיום בישיבה חרדית, לא אפרט את החוג או כל פרט אחר נוסף מחשש עינא בישא. [אני בטוח שתבינו אותי
] קורא סמוי כבר תקופה ארוכה, [חלק מהזמן דרך הסלולרי כמובן, אבל מתוך התחשבות ברגשות הציבור האלרגי לכתיבה מסלולר
אני כותב דרך המחשב] מוצא את עצמי פעמים רבות מזדהה עם הנכתב כאן, לפעמים לא מסכים, אבל כמעט תמיד מבין. אין לי מושג אם אצא בשאלה אי פעם, היו כבר רגעים שהייתי מאד קרוב, [בעיקר בגלל ה"הבנה" מצד הבית] עד היום זה לא יצא לפועל. מה יהיה בעתיד? אין לי מושג... בכל מקרה, אני צריך מכם עזרה, אני מעוניין להשלים בגרות עוד לפני כל צעד דרסטי שאני עושה, [אם וכאשר] ובלי כל קשר אליו. הנקודה היא, שאני פשוט לא יודע מאיפה להתחיל. עזרה תתקבל בברכה. תודה רבה. בורית כרשינה. [למה היא באה? אה, כדי ליפות את הציפורן.. אהה, מקור קדום למניקור
]

כשאני עזבתי את הישיבה

לא "השלמתי" בגרות, אלא "עשיתי". כיוון שלא הייתה לי ולו יחידה אחת לרפואה
ואל תיגרר כעת לתשובה שתסגיר פרטים
מהעולה בדעתי, האפשרויות שעומדות בפניך בעניין הכנה לבגרויות: 1) לימוד בבית ספר אקסטרני כלשהו 2) לימוד עצמי בעזרת ספרי הכנה לבגרות במקצועות השונים. ניתן למצוא ספרים אלו בחנויות הספרים ברחבי הארץ ברוך הבא

boris karshina

New member
כן.

התכוונתי להשלמה של החור אצלי בהשכלה. גם אני אצטרך להתחיל מאפס.

ברוך הבא

ייתכן שהל"ל לא יעזרו לך כי כפי שכבר כתבת אין לך מושג אם באמת תצא בשאלה. בכל אופן כדאי אולי ליצור קשר כדי לוודא במה הם כן יוכלו לעזור 1-700-70-70-73 <הכופר שהיה בטוח שקוראים לך "בוריס קרישנה" ושמח שיש עוד רוסי חוץ מיורי שמונים, עד שקרא את השורה האחרונה>

אליזד

New member
שלום בוריס. (תרשה לקרוא לך בויריס?)

(-: ברוך הבא. את החלק הכי חשוב שכחת לציין: בן כמה אתה. ראשית, פנה להל"ל. אם מסיבה כלשהיא אתה אינך עונה על הקריטריונים לקבלת עזרה, אל תתיאש, כתוב פה (או אלי בפרטי) מה בדיוק הבעיה, וייתכן שאפשר למצוא פתרון. רק אל תוותר. אתה הולך בדרך מצויינת. והמשפט "אני מעוניין להשלים בגרות לפני כל צעד דרסטי שאעשה" ראוי לעשות ממנו סלוגן... מנסיון , השלמת הלימודים עושה פלאות הרבה מעבר לעצם ההשכלה, ומעבר לעובדה שהיא מאפשרת לך ללמוד באוניברסיטה גם כחרדי. היא "מסדרת את הראש" מרגיעה את הלחץ, ועושה אותך לאדם שחושב בריא במקום "שבאבניק" שנגרר בשוליים ופועל ממקום מעוות. קדימה! תתחיל לבדוק (הל"ל תחילה) , וחזור עם מסקנות. אנחנו פה בשביל לעזור.

boris karshina

New member
ודאי, בויריס הרבה יותר גזעי.../images/Emo6.gif

שוב, מחמת עינא בישא אני מעדיף לא לחשוף פרטים מדוייקים. רק אומר שאת גיל 18 כבר עברתי. עוזר משהו? אפרופו הל"ל, אם אפנה אליהם, לא תישלח איזו בחורה לאנוס אותי באכזריות? אני מפחד! [
] ו..תודה לכל המגיבים, אני כולי נרגש.

boris karshina

New member
אממ..

האוניברסיטה היא בעיה בפני עצמה, כל עוד אני לומד בישיבה זה כמעט בלתי אפשרי. השאלה שלי יותר לכיוון האופציות הפתוחות בפני לפני שאני עוזב. [כאמור, אם וכאשר]

אבזץ

New member
לכתחילה הייתי ממליץ לך

ללמוד במכינה שע"י סמינר לוינסקי. יש להם המון ניסיון ורצון טוב לעזור לחבר'ה שהיו חרדיים ולכאלה שעדיין (למד איתי שם בחור חרדי מבני ברק ואישה חרדיה נשואה). בנוסף זה מקום מעולה מבחינת רמה ומבחינת מורים. אם תהייה מעוניין ללמוד שם, אשמח לתת לך פרטים נוספים קונקרטיים יותר - לגבי מורים וכו'. אפשרות נוספת היא "מכון לב" בירושלים. יש להם מסלולים יחודיים לחרדיים. מכינה יעודית (שלושה מקצועות רלוונטיים ללימודים האקדמיים) והמשך לימודים לתואר ראשון (או להנדסה). התואר שלהם מוכר ומכובד. אבל! זהו מקום דתי, כך שאם יש בך ראקציה לכל המריח דת תהא בבעיה מסויימת. למרות שזהו המקום בו יהיה לך הכי פשוט והכי קל להגיע לתואר ראשון - מינימום זמן ומינימום השקעה, כך שבהחלט שווה וכדאי לבלוע את הצפרדע החרדית... אח"כ תעשה מה שבא לך...כבר יהיה לך תואר ראשון, תעבוד בעבודה שמאפשרת לך להיות עצמאי, הכל יראה לך אחרת. ואולי בכלל תתחתן עם איזו חרדיה יפיפייה מלוסטיג... בזמנו ניסיתי את מכון לב ולא יכולתי לו. הרגשתי כאילו חזרתי לישיבה קטנה, אך כל אחד מרגיש אחרת (לדוגמא: "עובבי", גולש אחר כאן, עשה שם דוקטורט בליקוק זקנים) ושוב, מבחינה אובייקטיבית אין ספק שזו האפשרות המועדפת. בהצלחה! וכמובן, אתה מוזמן להתייעץ בכל עת.

כמה שאתה צודק

אני חושב שלימודים זה הדבר שיעשה לי הכי טוב והכי יתפוס לי את הראש. במקום להתפלסף עם עצמי.

rigoletto111

New member
ברוך הבא, בוריס!

עד שתמצא ביצפר אקסטרני / מסגרת אחרת מתאימה, אם אינך רוצה לבזבז את הזמן נסה להשקיע באנגלית באמצעות קריאה וכדומה. עוד הצעה: אתה מכיר את האוניברסיטה הפתוחה? אם תחליט ללמוד שם, לא יהיה לך צורך בבגרות ובפסיכומטרי. השאלה היא כמובן מה אתה רוצה ללמוד ואם יש את זה באו"פ (רפואה ומשפטים לא, כלכלה כן). שווה לחשוב על זה. אתר האו"פ: http://www.openu.ac.il/

boris karshina

New member
ברוך שכיוונתי...

אני כבר מבצע בימים אלו את הרעיון שהעלת, הוא באמת רעיון פגז. אף פעם לא חשבתי שלימוד אנגלית יכול להיות כל כך מהנה. [בצורה הזו כמובן] הבעיה שלי היא, שאני לא יכול כל עוד אני במסגרת הישיבה ללכת ללמוד באוניברסיטה. בבית ספר אקסטרני לומדים במקום מסוים, או בבית? סליחה על הבורות, אבל אולי מישהו יכול להסביר מה זה בדיוק פסיכומטרי? ו..ממתי ההודעות שלי לא יצטרכו לעבור ניטור?...

rigoletto111

New member
באו"פ אתה לא צריך

"ללכת לאוניברסיטה" כי אתה מקבל אליך את החומר והולך רק לבחינות (ועדיף גם למפגשי ההנחיה בשעות הערב). פסיכומטרי זו בחינה מעפנה שצריך להוציא בה ציון גבוה כדי להתקבל לחוג מבוקש באוניברסיטה (לא באו"פ). בעניין הניטור, פנה להנהלת הפורום.

rigoletto111

New member
כן

ואם בוריס או מישהו אחר ירצו להתמסר איתי בעניין, הם בהחלט מוזמנים (התואר הראשון שלי מהאו"פ)

justchip

New member
עד כמה שידוע לי האו"פ יוצא יקר יותר

מבחינת תואר הרבה יותר יקר- אבל מהו כסף מול השכלה. (מישהי שרק לקחה 3 קורסים באו"פ בזמן התיכון והיתה צריכה להחתים את המנהל בסמינר על כך שהוא מאשר לה ללמוד)

אבזץ

New member
ERROR

לא מדוייק! בסופו של יום (אחרי עשר שנות לימוד... או במקרה של ריגו, הגאון בעל הישבן מנירוסטה - שנתיים
) התשלום די דומה לשכר לימוד אוניברסיטאי רגיל. החישוב של האו"פ הוא מעט מוזר (מתמטיקה גבוהה...). בגדול, ככל שצוברים יותר קורסים העלות לקורס יורדת, כך שבסופו של תואר ראשון התשלום הוא כשלושים אלף ש"ח בס"ה. וזה מבלי לקחת בחשבון קורסים באנגלית ושאר קורסים עודפים...

למעלה