שלום.

boris karshina

New member
טוב,

כולי נפעם מהרצון הטוב ואהבת ישראל הנשפכת כאן בפורום.. הרצון לעזור לחלכאים לצאת מחשכת ימי הביניים.. בכולופן, מה שהכי נראה לי הגיוני, הוא ללמוד לבד לבגרות, כי ללכת לאנשהו יביא להאצת תהליך שיגור מהישיבה... ובכן, כל המלצה, טיפ, הארה, הערה, וכל כהאי גוונא, בנוגע לאפשרות הזו, תתקבל בברכה. ויה"ר שנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים בב"א. הק' בויריס כרשינע.

boris karshina

New member
אם מישהו

יוכל לסייע לי בכך שיתן לי רשימה או קישור לרשימת המקצועות, וספרי הלימוד הדרושים לבחינת הבגרות, [רשימה עדכנית כמובן] אברכו בברכת הדיוט, כל מה שיבקש לו יהי.. המסמך נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אולם הוא מיועד לשני המינים כאחד.
ניסיתי לבדוק באתר של משרד החינוך, כל מה שיצאתי איתו משם היה כאב ראש אחד ענק. הדברים שם ממש לא ברורים. [לי בכל אופן] בויריס.

זה לא רציני ללמוד לבד

אוקיי - סיכמנו שאין לך כוונה לצאת לשאלה. בהנחה שאתה כבר בן 18+, אתה עומד עקרונית וחוקית ברשות עצמך. מדוע שלא תודיע להוריך שאתה רוצה ללמוד במסגרת חרדית כגון מכון לב? ואם זה עולה כסף, אתה יכול לשלב עם זה גם עבודה. עכשיו בא ננסה בצורה שיטתית לבחון מה התרחישים האפשריים: תרחיש א'- יודיעו לך שלא מוכנים - תצטרך לבחור בין האפשרויות הבאות: 1. לעמוד על שלך תוך פשרות כגון ללמוד חצי יום בישיבה וחצי יום במכון לב. 2. להכנס לעימות שיכול להביא לכך שיזרקו אותך מהבית ותאלץ לצאת לעבודה ולשכור חדר בדירה עם צעירים חרדים אחרים . 3. לוותר על שאיפותיך. תרחיש ב' - הוריך יסכימו, אם משום שהם אוהבים אותך ואם משום החשש שעימות יביא ליציאה לשאלה. תרחיש ג' - הוריך יסכימו בתנאי שתדחה את זה בשנה שנתיים או שיודיעו לך שאחרי החתונה תוכל לבחור וילחצו עליך להתחתן. יש כמובן עוד כל מיני תרחישים. אבל אני מציע שתנסה לבחון את ההיתכנות של כל תרחיש במקרה שלך. בכל מקרה, דבר אחד אל תעשה: אל תוותר מראש. תחשוב איך תרגיש אם בעוד 10 שנים תמצא עצמך נשוי עם 7 ילדים, ללא השכלה וללא מקצוע כי לא רצית לעמוד על שלך. אני מציע שתשאל את עצמך מה מפחיד אותך בעזיבת הישיבה: העימות עם ההורים או הכורח לצאת מהחממה ולהתחיל לפרנס את עצמך? תסתכל טובטוב מסביבך ותראה שהעולם החרדי עובר שינוי איטי מבורך בניגוד לדעת גדולי התורה: יותר ויותר צעירים מבינים שהשיטה הנוכחית קורסת וצריך למצוא את דרך הביניים של שילוב קיום המצוות עם השתלבות בעולם ההשכלה והעבודה.

boris karshina

New member
א. לא סיכמנו שום דבר.

ציינתי רק שהעתיד מעורפל מבחינתי, ושאני לא מוכן לחתום על התחייבות ליציאה בשאלה. ב. למה ללמוד לבד לבגרות לדעתך לא עניין רציני? זה יכול להוות תרחיש ד` מצויין. אני לא נעול על האופציה הזו, אבל היא נראית לי הכי קורצת. לעזוב את הישיבה בשלב זה ולהישאר תקוע באיזשהו חור בין החרדיות לחילוניות, נשמע לי לא הגיוני לחלוטין. כי מה שיקרה הוא שאצל החרדים אני `אשרף` בעוד שאני לא בשל לצעד של יציאה בשאלה.

החרדיות היום יותר רחבה

אתה לא בהכרח אמור להתקע בחור בין החרדיות לחילוניות כי כפי שכבר נכתב פה החרדיות היום נותנת פתח גם לגרסאות מודרניות יותר. נכון שיש פנאטים שנלחמים בכל פריצת גדר, אבל יש רבים שמבינים שעדיף שהצעירים ישארו במסגרת חרדית כלשהי מאשר יצאו לשאלה. לכן אתה יכול להגדיר זאת כמעבר לחלק המודרני יותר של החרדיות. אם אתה חושש להשרף מבחינת שידוך - אז אתה באמת אדם לא עצמאי במחשבתו והמשמעות היא שתיכנע בעתיד להוריך גם בעניין השידוכים.

לא כך זה נראה על פניו.

דווקא אני מבינה אותו מאד. החשש לצאת הוא לא נובע דווקא מחוסר מודעות/בשלות עצמית. בנ``א מפחד לאבד את כל מה שיש לו,גם אם נראה לו שיהיה טוב יותר במקום אחר. זה כעין ``חן המקום על יושביו`` אך הרבה יותר עמוק מזה, כי זה לאבד חלק ממך. מהמשפחה.החברים. להתחיל הכל מתחילה. וזה לא קל! אלא קשה,קשה מאד!

מותר לי

New member
מז"א "לא רציני"?

על עצמי אספר שלמדתי את נושא המעגלים והמשוואה הריבועית לבד... למדתי= התחלתי מאפס, בפעם הראשונה שראיתי את המשוואה הריבועית קיבלתי חושך בעיניים, לא ידעתי אם קודם לחשב את מה שנמצא בתוך השורש או קודם להוציא שורש מכולם ואז לחשב, מתי משתמשים בה, מתי לא צריך... מה ההבדל בין עיגול למעגל, מה זה מיתר, למה זה משנה אם קודקוד המשולש מונח על היקף המעגל או במרכזו, מעגלים נושקים, חותכים, וכל הקווים המפחידים שחוצים אותם לאורך, לרוחב ובאלכסון... והגעתי לרמה כזאת שהייתי מוכיחה משפטים (הבאתי למורה משפט הפוך שלא מוזכר והוכחתי לה שגם בצורה הזאת הוא עובד!), הייתי מעמידה אותה על טעויות, הייתי מביאה לה עוד דרכים לפתור את הבעיה שהציבה, הייתי מסתכלת על הנתונים שצריך להכניס למשוואה הריבועית ולפיהם יודעת האם להציב אותם במשוואה ולפתור או שנפלה טעות בחישוב הראשוני... הלימוד תלוי בעיקר ברצון של הבחור ללמוד, והוא יצליח גם לבד למרות כל הקושי!

אבזץ

New member
אז ככה.

רשימת מקצועות החובה לבגרות הם: תנ"ך 2 יחי'; היסטוריה א' - היסטוריה כללית, יחי' אחת; היסטוריה ב' - תולדות עם ישראל (ייתכן שנתבלבלתי בין א' לבין ב'). אזרחות - יחי' אחת; ספרות - שתי יחי'; לשון - יחי' אחת; חיבור - יחי' אחת; מתימטיקה - שלוש יחי'; אנגלית - שלוש יחי'. ומקצוע בחירה בעל משקל של חמש יחי' (פיזיסיקה/גיאוגרפיה/כימיה - המגוון עצום) כמה הערות. 1. כדי להתקבל לרוב מוחלט של הפקולטות באוניברסיטה חייבים לפחות ארבע יחי' באנגלית... 2. לתואר מדעי תדרש בנוסף ל-1 גם למתימטיקה ברמה גבוהה יותר משלוש יחי' (דרישת המינימום היא לארבע, יש חמש יחי'). וכמובן שההמלצה לכל מי שמתעתד ללמוד לימודים מדעיים היא להשקיע כמה שיותר במקצועות אלו (בעיקר במתימטיקה ובפיזיקה) וזה מעבר למשקל הרב שהאוניברסיטאות נותנים למקצועות אלו בבואם לבחון מועמדים ללימודים - ככל שיהיו לך יחי' רבות יותר במקצועות אלו ממוצע הבגרות שלך יעלה משמעותית. 3. אם הינך מתעתד להיות עו"ד סעיף 2 יגרום לך לכאב ראש... למרות שכנאמור ב-2: כדי להבטיח קבלה לכל מקום, שווה להתאמץ... וכמה טיפים! יעזור לך מאוד להיות בקשר עם מורה פעיל, בעיקר במקצועות "הקלים" - לשון, ספרות, אזרחות, היסטוריה. חומר הלימוד והדרישות מהתלמידים משתנה במקצועות אלו משנה לשנה ומשר חינוך אחד לאחר. ועוד לא הזכרנו את המיקוד - כחודשיים לפני כל בחינה מתפרסמים הנושאים שיכללו בבחינה ואלו שלא.... בשל כך, אתה חייב להיות בעניינים - להכיר מורה טוב. בעניין זה הלל יכולים לסייע רבות. ישנם מורים רבים שמתנדבים ללמד (חרדיים בעבר ובהווה). בזמנו למדתי בישיבה מתחת לשמיכה מהספר של אספיס "מתמטיקה שלוש יחי' לימוד". מומלץ! הספר יתרגל אותך בטכניקות אלגבריות פשוטות, כפל וחילוק בסיסי וכו'. מאוד מאוד פשוט וקל להבנה. רק צריך מעט לתרגל. פסיכומטרי הינו מבחן שבודק אותך במאמץ... כלומר, לאחר שלמדת בתיכון והצטיינת - מכניסים אותך לתא לחץ ובודקים את תגובותיך בשלושה תחומים: במתמטיקה (ברמה בסיסית), בחידות מעצבנות ובאנגלית. בקיצור, בשלב זה רצוי להימנע - זה רק ישבור את ליבך ויוריד את המורל. אלא"כ אתה אוהב להיכשל.... כן הייתי ממליץ לקרוא ספרי פסיכומטרי, לפתור את השאלות שם ואפי' לפתור בחינות לדוגמא (ניתן לרכוש קובץ של בחינות לדוג' בסטימצקי). בספרים האלה ישנם הסברים פשוטים ואינטואיטיביים שראוי להיחשף אליהם. הם יכולים להקל עליך ולסייע בהבנת המתמטיקה הבסיסית. בשני הנושאים האחרים (מילולי - חידות מעצבנות; ואנגלית) לא תמצא איזה עומק דרמטי, אך הקריאה והתרגול יעזרו לך בבואך להיבחן בבחינה זו בעתיד. עניין נוסף שחשוב לזכור, פסיכומטרי זהו מסע - ככל שתלמד יותר ולאורך זמן רב יותר, תקבל ציון גבוה יותר. לכן כדאי להתחיל לקרוא ספרי הכנה לפסיכו' כבר היום, אך לא הייתי ממליץ לגשת אליו לפני הבגרויות. וכמובן, אם אתה רואה כי הבחינה הזו קלה לך מדי וציונך המשוער נושק ל- 800 (הציון נע בין 200 לבין 800), אין סיבה שלא תגש... מקווה שעשיתי לך מעט סדר בראש, ולא החמרתי את הבילבול חלילה. זורקים אותי מהעבודה... רוצים לסגור כאן. מקווה שלא נפלו טעויות רבות מדי. הרבה הצלחה.

boris karshina

New member
תודה על האינפורמציה,

הנקודה היא, שאין לי מושג איזו כמות חומר באה לבטא המילה `יחידה`, ואני זקוק לפני כל דבר אחר לרשימה של הספרים למקצועות הנ``ל.

אבזץ

New member
זהו שאין ספרים מוגדרים.

ישנו ספר של משרד החינוך ובו מפורטים נושאי הלימוד. המיקוד שמתפרסם לפני הבחינות מתייחס לספר הנ"ל. בשלב זה (וגם בשלם מאוחר יותר) הספר הזה לא ממש יועיל לך. ושוב, אתה חייב להיעזר במישהו שמכיר את מבנה הבחינות. הבן, עם כל הרצון הטוב קשה לעזור לך בניפנופי ידיים ורגליים. אין פתרונות קסם. מדובר בעוגה גדולה ומומלץ לאכול אותה בביסים קטנים. אחרת - תחנק ל"ע...

boris karshina

New member
כלומר..

אין דרך לדעת על מה המבחן? מה הקטע האידיוטי הזה? ומה אמור לעשות לפי משרד החינוך אחד כמוני שרוצה ללמוד לבגרות לבד?

אבזץ

New member
זה ההבדל בין תיאורטי למעשי...

כלומר, על הנייר יש. מעשית זה מסובך עד בלתי אפשרי. בנוסף שיטת הלימוד החופשי הינה שונה בתכלית מהשיטה החרדית המוכרת לך. לא מכיר מישהו שעשה את כל בחינות הבגרות ללא עזרה חיצונית. אין ספק שחלק מהבחינות הן בדיחה. למשל, חיבור. ואף אזרחות, ישנו ספר יעודי למקצוע זה בהוצאת משרד החינוך. לא זוכר את שמו. כדאי לבחור בתנ"ך דתי (שלוש יחי' לימוד) אין צורך להתכונן לבחינה. תביא לבחינה תנ"ך, וזהו! לגבי השאר, מומליץ למצוא מורה טוב...

boris karshina

New member
אז היות וצריך להתחיל ממשהו..

הייתי אם אפשר היה לקבל איזה קישור שבכל זאת יתן לי קצת מושג, לפחות לגבי חלק מהספרים. יכול מאד להיות שבעתיד הקרוב או הקרוב פחות, אלך ללמוד בצורה פחות פרטיזנית ויותר רצינית. בינתיים אני מעוניין להתחיל ממשהו.

miss mcmillan

New member
לא אכפת לי איך זה יישמע

עשיתי את כל בחינות הבגרות, בלי עזרה חיצונית. והיה בסדר, אם לא למעלה מזה
אני לא ממליצה לכל אחד, ולא למי שרוצה ללכת לרפואה כי ההצלחה בכל זאת מוגבלת- אבל זה לא בשמיים. ודווקא לגבי הבחינות ה"בדיחה", הייתי ממליצה להתייעץ עם מישהו שיכול להסביר לך מה דורשים שם בתשובות, איך בונים תשובה וכל זה, כי אוהבים מאד להוריד על זה לא משנה כמה שנון ומקסים אתה (לא אתה. אתה.).

אבזץ

New member
הוא אשר אמרתי...

ההצלחה היא מוגבלת. לקבל ת. בגרות גם קוף יכול לקבל... השאלה היא איזה מקצועות בוחרים לתגבר ומהם הציונים... ואת גאון הדור, אבל תמיד ראיתי בך סטייה חסרת תקן.

Le Fay

New member
אז ידעת עוד קודם איך מצפים ממך

להבין שאלה ולערוך תשובה. אני די בטוחה שבוגרי ישיבה שלא למדו לימודים כלליים - לא יידעו את האיך הזה. גם אם הם טובים, חרוצים ונבונים לפחות כמוך.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifגם אני עשיתי לבד.

ויחסית בציונים די טובים, לשון85 היסטוריה 70 ספרות 70 אזרחות 60 וכו' וכו'. ענת צודקת לחלוטין, הבעיה היא לא בכשרון בשכל ו/או בידע ובאינלגנציה אלא בחוסר ההכרה עם חומר מסוג כזה וסוג מסוים של בחינות. בכ"מ אני אכתוב לזקוק לעזרה מחר (אם ירצה האל בורא עולם) כיוון שאני מאוד עייף.

uri80

New member
והמלצה נוספת, במידת האפשר

אם רואים שמסתדרים ואין בעיות, רצוי לעשות כמה שיותר יחידות מכל מקצוע. הסיבה לכך היא שעל מקצועות של 5 יחידות מקבלים ביו 20 ל-25 נקודות בונוס בחישוב ממוצע הבגרות, ועל 4 יחידות כ-10 נקודות. המשמעות היא שגם אם קיבלת 80 למשל ב-5 יחידות מתמטיקה, הציון שיחושב בממוצע יהיה 105. הטכניון למשל נותן משקל מוגבר למתמטיקה ופיזיקה (אם זוכר נכון מזמני על 5יחידות פיזיקה קיבלו 30 נקודות בונוס.) צריך לבדוק את הנושא מאחר ומאז שאני עשיתי זאת, כבר עברו לא מעט שנים.

למעלה