ברוכבא לביתנו
(אני רואה שאנ י לא היחידה שהסיקה שקוראים לך בוריס...) בכל אופן, הבה וננסה מעט פרקטיות. הדבר הראשון שעשיתי, הרבה לפני שעזבתי את הסמינר, היה להשלים בגרויות. אני לא יודעת לגבי הידע הקודם ו/או כישורי האוטודידקטיות שלך, אבל הצעדים הטכניים שיש לעשות הם- לגשת למרכז הבחינות האקסטרניות אי שם בבנייני המשרדים בנכפי נשרים- זאת בהנחה שאתה בי-ם. אם לא, יש להם שלוחות גם בערים גדולות אחרות, חפש באינטרנט. לפתוח תיק נבחן אקסטרני. לבקש מהם לעזור לך לבנות תכנית ולהסביר לך בדיוק על מבנה התעודה ועל מה אתה צריך להיבחן, כדי לקבל תעודה כמה שיותר בקלות. לקנות ספר בשם "המדריך לנבחן האקסטרני", שמכיל את כל תכניות הלימודים, מקורות מומלצים לחומר, ועדכונים על מבני הבחינות. לשלם בדואר את השוברים לתשלום על בחינות שקיבלת במרכז הבחינות- כמובן, רק אם אתה רוצה לגשת לבחינה במועד הקרוב. להתחיל לחפור ולחפש את החומר שאתה צריך- שב באינטרנט, בספריות ציבוריות, חפש פורומים של לימודים שאפשר לסנג'ר מהם שאלות וסיכומים. אני מועדת לזה שזו לא בדיוק הדרך המושלמת לעשות זאת- ואם יש לך שאיפות גבוהות (רפואה, משפטים) עדיף באמת שתלך למכינה ייעודית- עד כמה שידוע לי, יש גם מכונים דתיים/חרדיים שמכינים לבגרויות (מגן? המרכז החרדי להכשרה מקצועית? לא בדקתי לעומק, אבל תבדוק)- וייתכן שתצטרך הכנה מקצועית, לפחות במתמטיקה ואנגלית. היה ותחליט לצאת- הלל יכולים לעזור לך מאד. בינתיים, תנסה לעבוד על דברים שבוודאי תצטרך- לקרא ולהתעסק באנגלית, לנוסת לימוד עצמאי של מתמטיקה או שיעורים פרטיים וכו'. זה לא קשה ומורכב כמו שזה אולי נראה
ותלוי יותר מהכל ביכולות שלך כלומד עצמאי וכמובן, בכסף שיש לך להשקיע בזה. בהצלחה
שלח לי מסר אם תצטרך.