שלום.

את יכולה להסביר ולשאול

אבל אל תגידי שקרים שנובעים מחוסר ידיעה על ארגון הלל. אני ועוד כמה חברה שהגיבו לך הם יוצאים שקשורים להלל ומקומם אותם לשמוע שקרים גסים כאלה.

מקובלת עלי רגישות היתר שלכם.

הייתי מציעה לכם בפעם הבאה לחשוב האם יתכן שמרוב רגישות למקום שיקר לליבכם - לא התנפלתם במקום/בזמן/על האיש/ה הלא נכון. לא אמרתי בדברי שום שקר, ובוודאי לא שקר גס. ואף הסברתי למה התכוונתי. כתבתי את דעתי האישית, ואין לי כל מניעים נגדם/בעדם. מקומו של הפורום לתת במה לכל אחד ואחת. אני לא שוללת את העובדה שאני הייתי צריכה להיזהר יותר בניסוח.

"דוסית" מ-הלל אין דרך חזרה?

על מה את מדברת????? לא קושרים אף אחד ל-הלל . מי שבא בא . רוצה ללכת יילך. הל"ל לא משכנעת להשאר ולא משכנעת להצטרף (כדאי להכיר עובדות לפני שמביעים דעה אליהם)

לא התכוונתי

שהם קושרים את מי שמגיע אליהם ומאיימים עליו ש"אם אתה תחזור בתשובה, אנחנו..." וזה טפשי שחשבתם שבכלל חשבתי כך. התכוונתי שהבחור המדובר לא רוצה (כרגע, לפחות) לחזור בשאלה ולכן המקום הזה לא מתאים לו (אבל את זה כבר כתבו לפני) ומה שכן כתבתי בקיצור (כי לפעמים כשאני מאריכה - זה פשוט לא נגמר) זה, שאם הוא יבחר ללכת להשלים בגרויות (וזה רק דוגמא) דרך הלל - הרי שהבחירה לגבי המשך דרכו תהיה קשה יותר. וזו כמובן אך ורק דעתי. אני לא מכירה את הלל. אין לי שום בעיה איתם. אני יודעת שהם עזרו להרבה א*נשים ודעתי הייתה מאד עניינית למקרה הספציפי שלעיל.

טעות!

את לא יכולה לבוא לאדם שמיתענה יום יום בעולם שהוא לא מאמין בו, הכול כדי שהוא ילמד בגרויות. זה לא הולך ככה. ובכלל אני ניסיתי ללמוד לבגרות מתוך הישיבה ופשוט עשו ממני צחוק. וזה גם קשה כפליים. הלל לעומת זאת דואגת לך לשקט הנפשי שלך. לחברים. ואם אתה מתאים ממנת לך השכלה. הם לא נוטשים אותך כמו בסיפורים יש אנשים נשואים בהלל. ובכלל הסיכוי שתפוף מהישיבה גבוה מהרבה מהסיכוי שתעוף מהלל..

מה נסגר אתכם?

הבחור עדיין רוצה להישאר במסגרת הישיבה!!! אם הוא יתקרב למשהו שמריח כמו "הלל" יעיפו אותו על טיל לא לפני שיפרקו לו את הצורה!!! ואני דווקא כן ניסיתי לעזור אבל בדרכים שיפגעו בו פחות, דרך מוסדות שמיועדים להשלמת בגרויות. איפה הרגישות שלכם? איפה הזכרונות שלכם מהתקופה שגם אתם רציתם לזרוק הכל או לפחות חלק ולא היה בכם האומץ? אתם אולי רגילים לזה שיודעים שאתם "כויפרים רח"ל", אבל הוא עדיין לא רוצה! הוא רוצה בגרויות בלי שידעו. ללמוד בגרות בתוך הישיבה זו טעות. חבל על הזמן ועל הכח. בחורה שלמדה בבית יעקב עוד תוכל להשלים לבד, אבל בחור, שאין לו ידע בכלום חוץ מלימודי קודש, לא יכול.

Le Fay

New member
את זה כתבת מהכרות אישית עם הלל,

או על סמך השמועות?

Le Fay

New member
או יותר. תלוי מי המקבל ומאיזה גוף.

להישאר מכוסה עיניים לנצח זה לא יותר אובייקטיבי.

את צודקת.

במקרה הזה לא ניסיתי לסגור עיניים. פשוט אין לי חברים שקשורים להלל ולא שמעתי על האגודה הזו בשנים האחרונות. כל אחד ותחומי הענין שלו.

אבזץ

New member
כל אחד ותחומי העניין שלו...

נכון. אך יקירתי, להזכירך, זהו פורום יוצאים לשאלה (אולי פיספסת את השלט). הפורום גלוי לכל עין וככזה ראוי לשקול מילים לפני שהן הופכות למשפטים בעלי משמעות שאולי התכוונת אליה ואולי לא... כך או אחרת, הודעתי לעיל לא כוונה כמתקפה אישית נגדך, אלא כסוג של הערה, ותו לא. יום טוב

אין הצדקה למתקפה עליה

יש לכם רגישות מופרזת. מה בסך הכל היא אמרה? שלבחור הזה הלל לא מתאימה כי נכון לעכשיו אינו רוצה לצאת לשאלה. והרי זו גם המדיניות של הלל. רק היום שכנעתי יוצא פוטנציאלי שיחשוב טוב טוב אם הוא רוצה לצאת כי התרשמתי שהוא כלל אינו בשל לכך. יש מן הצדק בכך, שיתכן מצב שאדם שלא באמת רוצה לצאת, יסחף בהחלטה ספונטנית לצאת ויפנה להלל. ברור שאם הוא יצטרף להלל הוא יקשה על עצמו לחזור לעולם החרדי. עם זאת, ידועים מס' מקרים וביניהם חבר הפורום הזה שחזר לביתו לפני מס' חודשים לאחר שהופיע בתוכנית טלויזיה. החרדים חגגו את שובו ודנו בשאלה אם לכבד אותו או להתייחס אליו בחשדנות. לסיכום, אם לצאת, אז רק אחרי בחינה מעמיקה של הקשיים והמחיר שעלולים לשלם . וכשיוצאים - הכתובת היחידה היא הלל. בני רכז סניף ת"א אגודת הלל

מנחם256

New member
אהלן

אני מצטרף לדעת המיעוט שפוסקת שאין לך מה לחפש בהל"ל בשלב זה. לבחור שעדיין לומד בישיבה ובשלב זה מפחד לעזוב אותה. מפגש עם המון אנשים שעברו מזמן כבר את השלב הזה ויינסו (גם אם לא בכוונה) לדחוף אותך החוצה. לא בהכרח יעשה לך טוב להפך הוא הנכון זה יכול לגרום לך לפעולות אינסטנט שאח"כ תתחרט עליהם. ומקהלת הצבועים מוזמנת להתחיל לילל... אני מאמין שהשינוי צריך לבוא בהדרגתיות ולא בזבנג וגמרנו, ואישית נשארתי שנה שלמה בישיבת חברון המעטירה תוך כדי השלמת השכלה. לגבי שאלתך האם אפשר להשלים בגרויות לבד. שאלה לי אליך מה מצבך הכלכלי? והאם יש לך 10,000 ש"ח שאתה יכול להשקייע על הנושא? אם התשובה חיובית עצתי לך היא שתעשה קורסים רק במתמטיקה אנגלית לשון ופסיכומטרי. באחד מבי"ס ערב שמתמחים בדברים האלו. (לחמן, אנקורי וכדו'). מניסיון שלי אין שום בעיה לתרץ העדרות של פעמיים בשבוע בשעות הערב מהישיבה (אלא"כ יש לך משגיח מאוד לוחץ). כך שלא תהיה לך בעיה לשמור את הדבר בסוד. היתרונות בלימוד בכזה מקום הם: 1.את המקצועות הקשים מתמטיקה אנגלית ולשון (ופסיכומטרי כשיבוא הזמן) קשה מאוד ללמוד לבד גם אם מנת המשכל שלך גבוהה מן הממוצע. במיוחד אם אתה מעוניין להשיג ציונים טובים ב4\5 יחידות אנגלית ומתמטיקה. 2. המפגש עם העולם החיצון כשבמקביל אתה לומד בישיבה הוא חוויה נפשית מצויינת, אם אתה גר בירושליים אתה גם תפגוש במקומות האלו הרבה דתיים שהחוויה הדתית שלהם לא מסתכמת בלהתנדנד ליד סטנדר. 3.גם במקצועות היותר קלים שאותם תלמד לבד (אזרחות, היסטוריה, תנ"ך) תוכל להעזר במורים של אותו בי"ס, תוכל לקבל מהם את תוכנית הלימוד הרלוונטית לשנה הנוכחית (זה משתנה כול הזמן) תוכל להתעדכן במיקוד. ותוכל גם לקבל סיכומים מחברים שלוקחים איתך קורס במתמטיקה ובמקרה לוקחים גם קורס תנ"ך. בנוסף אני ממליץ לך להעזר בספרים של אנקורי לבגרויות ללימוד עצמי. ניתן להשיגם בכול חנות ספרים שמכבדת את עצמה. מקווה שעזרתי שלמה.

estersh

New member
בכל מקרה מגיעה לך מלגה ממשרד החינוך

ואתה לא צריך את הלל בשביל לממש אותה. כמעט סגורה על זה. אני חושבת שאתה עושה בחכמה כשאתה מתחיל ללמוד ולעשות דברים שאתה מעוניין בהם בלי לשבור את המסגרת. יש גם חרדים באוניברסיטה ולימודים אינם סיבה ליציאה בשאלה וכך גם שאיפות נוספות. תצא בשאלה אם וכאשר תהיה בטוח בחוסר השייכות שלך לעולם הדתי.אולי. אם אתה מעוניין ללמוד בעצמך, ואולי אפילו עדיף ככה כשאתה מתחיל עם בגרויות שקל ללמוד לבד, כמו היסטוריה- תתחיל עם פתיחת תיק במשרד החינוך. דבר עם כל בנאדם אפשרי על הנושא כדי לדלות אינפורמציות נוספות. אל תחשוש לנדנד, להתקשר 144 כדי לבדוק טלפונים ותציץ באתרי האינטרנט של משרד החינוך והמכונים והמכללות שיש בהם השלמת בגרויות. אם אתה מעוניין במסגרת, אתה יכול ללמוד דרך מכון לב. היום יש שם כבר מסגרת ערב לבגרויות הקשות יותר שאינה מחייבת השתתפות במסגרת הישיבתית שלהם. הלימודים שם חינם הודות למלגה של משרד החינוך שהם דואגים לה בעצמם. אם לא אכפת לך ללמוד במסגרת לא דתית, יש את המקומות שצויינו פה על ידי אחרים. בחלקם מלגה מסודרת, ובאחרים אתה יכול להגיש בעצמך בקשה למשרד החינוך. ידיד שלי קיבל ככה החזר מלא של שכר הלימוד + מילגת מחייה. (והוא עדיין נראה חרדי. לא ממש רלוונטי). מתארת לעצמי שכל/רוב הדברים כבר נגמרו, אבל אינלי כח לקרוא את כל התגובות. המון הצלחה.

למעלה