פנחסון

New member
מוות יכול לצאת מהמעגל, הוא אפילו לא

חייב להופיע בתוכו. אי לכך אני נאלץ להסכים שאתה כלל לא מוות, או לפחות לא ה-מוות של עולם הדיסק.

TheBursar

New member
מוות אומנם לא חייב להופיע רק במעגל

עובדה - הוא מסתובב על הזמן בלי המעגל אבל אם הוא מזומן הוא חייב לענות לזימון וברמת העיקרון צריך להשאר בתוך המעגל. זה יותר עניין של מסורת מאשר חוק אני חושב...

פנחסון

New member
אז זהו שלא, וזה גם מופיע באריק

לו רק היו יותר אנשים קוראים את הספרים הקדושים...

ויימס

New member
איך אריק סותר את מה שהוא אמר?

הוא אמר שהוא חייב לבוא אבל לא חייב להופיע במעגל, וזה יותר עניין של מסורת. זה לא סותר בכלום את אריק. הוא הופיע רק לא בתוך המעגל. (על אף שלפי מוזיקת נשמה הוא לא מסוגל לצאת מהמעגל, אבל לא משנה. טרי פראצ'ט לא חייב להיות עקבי אם הוא לא ממש רוצה...)

TheBursar

New member
אל תשכחי ששם מי שהופיע במעגל

זו סוזאן ושהיא רק מתחילה בתפקיד של להיות מוות.

אוף... תראו...

בעולם הדיסק אין חוקים שהם כל כך מוחלטים שאי אפשר לעבור עליהם בשום מצב, בעיקרון מוות צריך להישאר בתוך המעגל, אבל באריק או ספר אחר הוא מופיע מחוץ למעגל ואז נזכר שהוא צריך להיות בתוכו אז הוא נכנס אליו ברגל, פשוט כי טרי חשב שזה מצחיק ואין שום סיבה לפתוח דיון שלם וקטנוני על חוק עולם הדיסק, כי טרי פראצ'ט משנה אותם מתי שבא לו.

TheBursar

New member
מוות ידידי משכבר הימים

קודם כל מה שלומך? הרבה זמן לא נפגשנו. אבל יש לי שאלה. גלגול נשמות - קיים או לא? אומנם זה קשור לאמונה של האדם/גמד/טרול/יצור אבל במידה והוא מאמין בזה אתה יכול לדעת (אתה הרי רואה גם את העתיד) בתור מה הוא יחזור? ועוד משהו בנושא, אם אדם חוזר בגלגול הבא ולא מאמין יותר בגלגול נשמות הוא יחזור שוב או לא?

../images/Emo129.gif

כמובן שזה תלוי באמונה האחרונה והאמיתית שלו, אם בגלגול הבא הוא לא יאמין, אז הוא לא יתגלגל. חוץ מזה, טרולים לא מאמינים בגלגול נשמות, הם פשוט תופסים פילוסופיה...

פנחסון

New member
מוות רואה את העתיד? מאיפה אתה מניח

את זה? צר לי אך זו הנחה שכלל לא מבוססת על ספרי עולם הדיסק, ולמעשה נסתרת ברבים מהמקרים - לדוגמא כל הסיפור ב thief of time ועוד. יתרה מזו, פעמים רבות שמוות אף לא יודע מה קורה בהווה עצמו, וזקוק לאמצעים חיצוניים - מראות ודומיהן, בכדי לדעת מה קורה (גם לכך הוכחות באינספור ספרים). אנא השתדלו להיצמד לאמת בעת אירוח.

צר לי לספר לך

אך מוות יכול לחוש בכל הזמן, מהעבר עד העתיד, זה שהוא לא תמיד מגלה זאת כדי לא לפגוע במארג הזמן והמציאות זה לא אומר.

פנחסון

New member
אל תתווכח סתם, כי אתה טועה.

אתה מתבלבל בין עזראל לבין מוות, כמוות קטן ולא משמעותי. מוות אמנם חי את כל הייקום, אך הוא לא אומניפוטנט.

RainBird

New member
אני לא מאמין שאני אומר את זה... אבל אתה טועה. מוות משתמש באביזרי חיזוי כי הוא אוהב את זה. מאותה סיבה שיש לו חדר שינה ומקלחת. בפירוש מדובר על זה שהוא זוכר כל מה שהיה וכל מה שהולך לקרות, וזה מצא ביטוי ב Soul music כשהוא הולך להצטרף ללגיון הקלצ'יאני. ארדן.

פנחסון

New member
זה שהוא לא שוכח כלום לא אומר שהוא

גם חוזה את העתיד. חברים, אתם משתמשים בדמיון שלכם כדי לייחס למוות תכונות שהייתם רוצים שיהיו לו, במקום להתמודד עם המציאות, לקרוא את כל הספרים ולראות שבעוד שהמוות הוא באמת בחור נחמד, חוזה עתידות הוא לא.

לאלאלאלאלאלאלאלא!!!

שום דמיון! זה פאקינג כתוב בספרים שחור על גבי הצבע המוזר והחום בהיר הזה שנותנים לספרים בהוצאה הזאת, קורג'י כמדומני...

ויימס

New member
*מצטרפת ללינץ' בחדווה*

הם צודקים, ואתה ידידי היקר, טועה טעות חמורה. בספרים זה אומנם לא כל כך מוגדר כ'רואה את העתיד', אלא כ'זוכר דברים שעוד לא קרו'. אני אתן דוגמא אחת, כי אין לי כוח לחפש יותר מדי, אבל יש מלא. ב-Soul Music כשהוא פוגש את סוזן- (אה, ואין לי כוח לעשות הכל בגדול, אז תדמיין) ?Susan- How did you know who I am .I have a unique memory
!Susan- How can you remember me? I haven't even been conceived yet .I did say unique
(בלה בלה בלה... אחרי כמה עמודים) I said you must remember... for us, time is only a place. It's all spread out. there is what is, and what will be הרואה אתה? למרות בריטיותך שגית קשות, וכשם שהאימפריה הבריטית נפלה, כך תיפול גם אתה, ובאופן כללי ניתן לסכם זאת ב'הו, שתוק כבר יא בריטי!'

TheBursar

New member
כמה שכואב לי לפגוע בפנחס

אני אעשה זאת ואבכה אח"כ (אולי. אם לא יהיה משהו מעניין יותר לראות בטלויזיה). אני אחדד את דבריי. קודם כל מוות יודע את העתיד. הוא זוכר אותו. כל האביזרים השונים של המראות, הבית, הגינה זה בגלל שהוא סקרן לגבי האנושות וזה בגלל שהוא התגלמות של המחשבה. הוא נוצר מתוך האמונה. הוא ההתגשמות של מוות. כל העניין הזה מוזכר בגנב הזמן כשהוא הולך לדבר עם מלחמה, רעב ומגיפה (ורוני). אז פנחס, פתח ספר או שניים של מוות קרא את הפסקאות שוב ותראה את האור!

למעלה