לא נרא לי שזה כל כך הרבה טיפים
שמגיע לזה להיות בטאג ליין, זה יותר מעין עצות שימושיות בפוטושופ. *Anti-Aliced ו Tolerance - בפוטושופ 6 כאשר בוחרים את כלי הבחירה או המילוי למעלה מופיעה מעין פס כזה שבו רשומים שני הדברים האלה והם יכולים לגרום למספר בעיות אם לא מטפלים בהם. הדבר היחיד שצריך לזכור זה שצריך לשים 1 בTolerance, וצריך להוציא את ה V מתוך הAnti-Aliced. *איחוד שכבות (LAYER MARAGE) - בוחרים את השכבה שרוצים לאחד עם שכבה אחרת (אמור להיות מצויר מכחול כזה לייד) ובשכבה השנייה (או השלישית, או הרביעית) לוחצים במקום הריק (איפה שאמור להיות המכחול) אז אמור להופיע מעין ציור של מהדק משרדי (PAPER CLIP), עם הפעולה הזאת שני השכבות נצמדו אחת לשנייה, ולא משנה לאן תזיזו אחת השנייה תעקוב אחריה, ואם ברצונינו למזג את אותן שכבות לשכבה אחת פשוט לוחתים על CTRL+E (רק תוודאו שהשפה היא אנגלית, כי יש לתכנה בעיות עם עברית). *שימוש נכון בכלי הבחירה - יש מספר כלי בחירה ולכל אחד יש את השימוש שלו, והכלי השימושי ביותר הוא הMAGIC WAND בשל האפשרויות שהוא מאפשר לעשות, אם משתמשים בכלי הזה בתהליך הכנת דוליז. אם משתמשים בכלי הזה על מנת לעשות קפלים ובסוף התהליך רוצים לשטש את קווי המתאר של הקפלים אבל לא רוצים לפגוע בגבולות של הבגד, יש להשתמש בPOLIGONAL SELECT, ועל ידי לחיצה על מקש ה CTRL תשימו לב שלייד סמן העכבר מופיע מעין + שכזה, ה+ הזה אומר שכל בחירה שתעשו רק תתוסף לבחירה הנוכחית, ולא תבטל אותה, אותו דבר עם כפתור ה ALT, רק שהוא מבטל חלקים מהבחירה. *העתקת אזור נבחר - אפשר להעתיק אזור נבחר על ידי גרירתו (עם כלי ההצבעה) ועל ידי לחיצה והחזקת מקש ה ALT. * למה כדאי לעבוד בשכבות - על מנת להקל על העבודה, ומניעת מצבים בהם יוצרים איזו דולי ממש יפה אבל בטעות שמים איזה משהו ממש לא רצוי ועושים בטעות SAVE. כל פעם שיוצרים בגד חדש לא משנה אם זה חולצה או מכנס, אז יוצרים שכבה חדשה על ידי לחיצה על הכפתור שליד פח הזבל בטאב הLAYERS (אם לא רואים אותו אז יש ללחוץ בשורה העליונה על windows -> show layers ). בעבודה בשכבות גם ניתן ללחות על העין שיש ליד כל שכבה ולהפוך אותה לבילתי נראת, זה טוב אם נגיד יש לנו שני חולצות בשכבות שונות ואנחנו רוצים לראות מי מהן עדיפה. החלון של כל שקף הוא כמו איקון ולכן ניתו לגרור אותו ברחבי החלון הזה למטה או למעלה, השכבה העליונה תופיע ראשונה בחלון הזה. *כלי בחירה בשימוש עם שכבות - אם בוחרים חלק משכבה עם כלי בחירה מסוים, ניתן ללחוץ על אותו חלק שנבחר עם כפתור ימני ולזמן אפשרויות נוספות, כל אותן אפשרויות אולי חשובות אבל אני לא יודע את השימוש שלהן חוץ מLAYER VIA CUT/COPY, שני האופצות האלה חשובות ביותר מכיוון שהן מאפשרות להעביר/להעתיק את האזור לנבחר לשכבה אחרת. למה זה טוב? אם נגיד וציירנו חולצה ומכנסיים, וברצונינו להפריד ביניהם, אז בוחרים את אחד מהם עם ריבוע ועושים LAYER VIA CUT. לשני האופציות הללו יש שימושים רבים שאותם אני לא אציין פה. *יצירת שקיפות בקלות רבה - הרבה אולי ישנאו את זה בגלל שזה מוריד בהרבה זמן והשקעה מתהליך הכנת הדולי. יש דבר ראשון יש לצייר את כל הבגד אך בלי שום הצללה אלה רק הצבע הבסיסי, ואת החלקים שברצונינו שיהיו שקופים יש לעשות מוקפים בצבע אחר. לאחר סיום התהליך, יש לבחור את אותם אזורים שיהיו שקופים ולעשות Layer via Cut ולהעביר לשכבה אחרת, שם יש לבחור את רמת השקיפות בטאב של הLayers, שם הוא נקרא בשם Opacity, ושם הוא כרגיל 100% כל הורדה של אחוז ממנו מגדילה את השקיפות. לאחר שכל זה נעשה פשוט מאחדים את השכבות. *יצירת משקפיים - מציירים על שכבה חדשה את הצורה של המשקפיים על הפנים, בוחרים צבע רצוי, ובכלי המילוי מורידים את הOpacity בשורה העליונה, וצובעים את המשקפיים בפנים, כך בעצם יצרנו מסגרת אטומה, בעוד שהזכוכיות שקופות. *HISTORY - טאב חשוב מאוד שמאפשר ביטול של עד 20 שלבים! ניתן לזמן אותו על ידי windows -> show history. או שאולי כן (בקשר לכותרת). יש לי גם עוד טריק קטן בשרוול שמקטין את עבודת ההצללה ב 70% עד ל 100%, הוא הופך את החיים לממש קלים, אבל הוא קשה להסברה, וקצת מסובך לביצוע. אם יהיה ביקוש אני אתן אותו