מלאך המוות

../images/Emo129.gifמלאך המוות../images/Emo129.gif

שלום,אני לא ידעת אם זה קשור לפורום אבל אתם יכולים בבקשה לתת לי מידע על מלאך המוות מי הוא
מה תפקידו
איך הוא נראה

Swicca

New member
חחחחח

אני חושב שזה די טיפשי לשאול מה תפקידו של מלאך ה"מוות" .. ומצטער שאין לי שום קישור .. בכל מקרה הוא זה שהיה בא ולוקח איתו את הנשמות של אלו שמתו לעולם המתים.. אני לא יודע ממש הרבה עליו אבל הקילשון והסחבות , אני זוכר גם תמונות של שלד רוכב על סוס מת (שלד סוס הכוונה) ואני לא ממש יודע הרבה על זה... אז תסלחי לי !! ^^; .. אממ אני בטוח שמישהו יענה על זה בתשובה מלאה :) וזה תלוי .. <_< יכול להיות לו שימוש מאגי אבל הוא לא מתקשר למאגיה ישירות .. :) אני מתאר לעצמי שבטקס ניתן להשתמש בו כמו בכל ישות או מה שזה לא יהיה אחר .. טוב לא משנה.. אני פשוט אפסיק עכשיו ..

מלאך המוות !

מי הוא ? אחד ממלאכי השרת העושים את דבריו בורא עולם ! מה תפקידו ? לשמח ילדים קטנים בחמידותו, ורכותו, חביבותו. איך הוא נראה ? צירפתי תמונה, השווה אלף מילים.

Bartal j

New member
סתכל אני לא חושבת שלמלאך המוות יש

איזה דמות או משהו כזה בעיני זה לא דבר מוחשי כזה אלא יותר מופשט בקטע של אמונה זה כמו שתגיד תגידו לי איך אלוהים נראה! וגם אם יש למלאך המוות דמות אף אחד לא יכול להגיד לך איך הוא נראה כי אם הוא היה רואה אותו אז רוב הסיכויים שהוא לא היה חי כדי לספר לך את זה
קיצר יש מלא השערות לגביו אבל לא נראה לי שאפשר ממש להוכיח משהו ויש אתר נפלא שעוסק בכללי בכל מיני סוגי מלאכים ושדים ביהדות ומלאך המוות נרהא לי שגם מופיע שמה ויש שמה מלא אינפרומציה על כל השדים ביהדות זה דווקא מאוד מעניין.. הנה לך הקישור: http://planet.nana.co.il/myth16/jewish_demon.htm אה ודרך אגב אהבתי את התמונה ששמו בהודעה מלפני חחחחחחחחחחחח שלך : בר

vasina

New member
ותשובה מעט יותר רצינית,

המתבססת על היהדות: ישנו סיפור על כך שבראשית הזמן קרא אלוהים לשלושה מלאכים - המלאך גבריאל ועוד שני מלאכים משניים. מצוותו הייתה ברורה, על כל אחד מהמלאכים להביא לפניו חופן אדמה. ירד המלאך הראשון אל האדם וחפן ממנה בידו, בו ברגע החלה לזעוק האדמה בקול איום ומעורר רחמים והמלאך רך הלב הניח לחופן האדמה להישמט לנחות במקומו. הוא התנצל בפניי אלוהים אשר מחל לו ושלח את המלאך השני. ירד המלאך השני, חפן חופן אדמה, וממש כפי שקרה למלאך הראשון - שוב החלה האדמה לזעוק בכאב והמלאך מלא החמלה הניח לאדמה לחזור למקומה. הוא התנצל בפניי אלוהים שמחל לו ושלח את גבריאל. גבריאל ירד מטה אל האדמה וחפן מן האדמה. החלה האדמה לזעוק ולבכות, ולרגע אחד התפתה גבריאל להניח לאדמה אך... אלוהים ציווה עליו. הוא עלה בחזרה אל אלוהים, מגיש לפניו את האדמה בידו. "מאחר שזכרת את מצוותי ולקחת את העפר אף על פי זעקותיה של האדמה, אתה תהיה זה שייקח את נשמות החיים למרות כל זעקות השבר של אוהביהם." אמר אלוהים, ובזאת נתן לגבריאל את תפקיד מלאך המוות (לצד תפקידים רבים אחרים שהיו לו). אני לא יודעת מי החליט שמלאך המוות הוא שלד בגלימה שחורה ומגל, אבל אני יכולה רק לשער שזהו מיתוס שהתפתח בנצרות. כמו כן - על פי דת היהדות יצר אלוהים את בני האדם בצלמו ובצלמם של המלאכים (זהו לפחות הפירוש של המילים "בצלמינו ובדמותינו"), ולכן, משום שגבריאל הוא מלאך, אני יכולה רק לשער שהוא נראה כמו בן אדם רגיל. מקווה שזה עזר

Bartal j

New member
חח נדלקתי על הארנב הזה הוא כזה חמוד

אימלה איזה מתוק אני אוהבת חיות חחחח סורי על ההסחפות ..

Bartal j

New member
זה דווקא מעניין מאוד מה שאמרת

במקרה ממש אני חוקרת כרגעקצת גם על המלאכים , אז רציתי להוסיף קצת על מלאך גבריאל ולומר שהמלאך גבריאל הוא דמות ביהדות המזוהה גם כמלאך המוות וגם כמלאך השינה, הוא אחד מארבעת מלאכי השרת (אוריאל ,מיכאל ורפאל,) הניצבים לפני כיסא כבודו של הקדוש ברוך הוא . גבריאל בעצם מסמל את יסוד האש ,וצבעיו ביהדות הם זהב ואדום. בעוד שאוריאל מסמל את יסוד האדמה , רפאל מסמל את יסוד האוויר,וצבעו הוא ירוק איזמגרד. ואילו מיכאל מסמל את יסוד המים ואני חושבת שצבעו הוא כחול והוא גם נראה לי מסמל את מזל מאזניים. בנוסף גם גבריאל הוא מלאך שופט אשר נטה לשפוט בחומרה את חטאי עם ישראל ואף שימש לא פעם אחת כקטגור נגדם. בנוסף לפי היהדות קיימים עוד שני מלאכי מוות : עזראל וסמאל , המלאך הכופר. ולפי היהדות , גבריאל בעצם היה גם אחד מהמלאכים אשר נשלחו להילחם ולרסן את מזגם של המלאכים הכופרים , אשר העזו למרוד בה' וירדו מן השמיים ארצה על מנת לשכב ולקיים יחסים עם בנות האדם אותן חמדו וכתוצאה מכך הפכו המלאכים הלאה (וסמאל בניהם) לשדים מרושעים. בנוסף גבריאל גם מוזכר בתוא המלאך שנשלח לכבול את השד עזאזל. ראוי לציין שגבריאל כמו מיכאל הוא אחד מהמלאכים היחידים המוזכרים בתנ"ך. באיסלאם: המלאך גבריאל מתואר כמלאך אשר התגלה למוחמד והעביר לו את המסר של אללה והוא מכונה (אל מלאק אל ג'בריל) אבל המעניין ביותר הוא : התפקידים הסותרים אשר נתנו לו הנוצרים , מצד אחד גבריאל מתואר כמלאך החמלה וגן עדן, אבל מצד שני הוא גם מתואר כמלאך המוות , ואף במקורות קדומים יותר הוא מזוהה כמלאך הלידה. וצבע בגדיו בנצרות הם: שחור ולבן. אני חושבת שכפי שציינו בתגובה מעלי באמת לפי היהדות מלאך המוות אמור בעצם להראות כמו הבנאדם רגיל כי הרי לפי היהדות בני האדם אכן נבראו בצלם ה' ובצלם המלאכים. אבל כנראה במרוצת השנים כנראה ועם השוני של הדמות ותפקידה מדת לדת השתנתה דמותו החיצונית של מלאך המוות ,מאדם רגיל. והפכה למלאך מאיים ומפחיד אשר לבוש גלימה שחורה. (שחור זה צבע המוות אשר מסמל אבל ועצב ברוב הדתות שמדמיינות אותו בצורה כזאת (בעיקר בנצרות אשר מתארת את צבע בגדיו של גבריאל כשחור) וזה לדעתי בא מתוך הסברה: שכמו שהמוות מפחיד אנשים וגם עצוב כי זה מאוד מעציב לאבד מישהו אהוב ולא משנה מהן הסיבות לליקחתו, ככה גם מן הסתם שליחו אשר בא לקחת את הנשמות ואת חיי האדם גם אמור להפחיד ,ולסמל עצב על החיים שנגמרו בעולם הזה ויתחילו מחדש בעולם אחר. אבל שוב זאת רק השערה שלי ותחשבו מה שבא לכם , אם אני טועה אתם מומזנים לתקן אותי כי אני גם לא יודעת בידיוק מהיכן התבססה דמותו של מלאך המוות כמישהו מאיים ומפחיד הלובש גלימה שחורה ומגל. גרך אגב סתם הערה לא ממש קשורה: אני ראיתי אז את הסרט בלאק ג'ק בכיכובו של בראד פיט ותאמיני לי שאם מלאך המוות היה נראה ככה מהמם ומעלף
לא היה אכפת לי לפגוש אותו לאיזה כוס קפה או משהו כזה חחח (צוחקת)
שלך: בר... נ.ב הנה צירפתי גם תמונה קטנה וחמודה..

למעלה