זה דווקא מעניין מאוד מה שאמרת
במקרה ממש אני חוקרת כרגעקצת גם על המלאכים , אז רציתי להוסיף קצת על מלאך גבריאל ולומר שהמלאך גבריאל הוא דמות ביהדות המזוהה גם כמלאך המוות וגם כמלאך השינה, הוא אחד מארבעת מלאכי השרת (אוריאל ,מיכאל ורפאל,) הניצבים לפני כיסא כבודו של הקדוש ברוך הוא . גבריאל בעצם מסמל את יסוד האש ,וצבעיו ביהדות הם זהב ואדום. בעוד שאוריאל מסמל את יסוד האדמה , רפאל מסמל את יסוד האוויר,וצבעו הוא ירוק איזמגרד. ואילו מיכאל מסמל את יסוד המים ואני חושבת שצבעו הוא כחול והוא גם נראה לי מסמל את מזל מאזניים. בנוסף גם גבריאל הוא מלאך שופט אשר נטה לשפוט בחומרה את חטאי עם ישראל ואף שימש לא פעם אחת כקטגור נגדם. בנוסף לפי היהדות קיימים עוד שני מלאכי מוות : עזראל וסמאל , המלאך הכופר. ולפי היהדות , גבריאל בעצם היה גם אחד מהמלאכים אשר נשלחו להילחם ולרסן את מזגם של המלאכים הכופרים , אשר העזו למרוד בה' וירדו מן השמיים ארצה על מנת לשכב ולקיים יחסים עם בנות האדם אותן חמדו וכתוצאה מכך הפכו המלאכים הלאה (וסמאל בניהם) לשדים מרושעים. בנוסף גבריאל גם מוזכר בתוא המלאך שנשלח לכבול את השד עזאזל. ראוי לציין שגבריאל כמו מיכאל הוא אחד מהמלאכים היחידים המוזכרים בתנ"ך. באיסלאם: המלאך גבריאל מתואר כמלאך אשר התגלה למוחמד והעביר לו את המסר של אללה והוא מכונה (אל מלאק אל ג'בריל) אבל המעניין ביותר הוא : התפקידים הסותרים אשר נתנו לו הנוצרים , מצד אחד גבריאל מתואר כמלאך החמלה וגן עדן, אבל מצד שני הוא גם מתואר כמלאך המוות , ואף במקורות קדומים יותר הוא מזוהה כמלאך הלידה. וצבע בגדיו בנצרות הם: שחור ולבן. אני חושבת שכפי שציינו בתגובה מעלי באמת לפי היהדות מלאך המוות אמור בעצם להראות כמו הבנאדם רגיל כי הרי לפי היהדות בני האדם אכן נבראו בצלם ה' ובצלם המלאכים. אבל כנראה במרוצת השנים כנראה ועם השוני של הדמות ותפקידה מדת לדת השתנתה דמותו החיצונית של מלאך המוות ,מאדם רגיל. והפכה למלאך מאיים ומפחיד אשר לבוש גלימה שחורה. (שחור זה צבע המוות אשר מסמל אבל ועצב ברוב הדתות שמדמיינות אותו בצורה כזאת (בעיקר בנצרות אשר מתארת את צבע בגדיו של גבריאל כשחור) וזה לדעתי בא מתוך הסברה: שכמו שהמוות מפחיד אנשים וגם עצוב כי זה מאוד מעציב לאבד מישהו אהוב ולא משנה מהן הסיבות לליקחתו, ככה גם מן הסתם שליחו אשר בא לקחת את הנשמות ואת חיי האדם גם אמור להפחיד ,ולסמל עצב על החיים שנגמרו בעולם הזה ויתחילו מחדש בעולם אחר. אבל שוב זאת רק השערה שלי ותחשבו מה שבא לכם , אם אני טועה אתם מומזנים לתקן אותי כי אני גם לא יודעת בידיוק מהיכן התבססה דמותו של מלאך המוות כמישהו מאיים ומפחיד הלובש גלימה שחורה ומגל. גרך אגב סתם הערה לא ממש קשורה: אני ראיתי אז את הסרט בלאק ג'ק בכיכובו של בראד פיט ותאמיני לי שאם מלאך המוות היה נראה ככה מהמם ומעלף
לא היה אכפת לי לפגוש אותו לאיזה כוס קפה או משהו כזה חחח (צוחקת)
שלך: בר... נ.ב הנה צירפתי גם תמונה קטנה וחמודה..