העגורים...........

../images/Emo127.gif../images/Emo127.gifהעגורים...........

מה אגיד - יש לנו ארץ יפה יפה. נסעתי היום לאגמון החולה (זו לא השמורה המוכרת-זה איזור חדש שהוסב משטחי חקלאות לאיזור "צפרות" - לצפות בעגורים חסידות שקנאים ועוד ועוד מפלאי מעוף הבריאה. וכמו שנאמר "גם חסידה בשמים ידעה מועדיה, תור וסיס ועגור שמרו עת בואנה" טיול מופלא בטבע שתמיד מאיר פניו - בנחוח טבעיות ברוכה, בשטחים שהוכשרו במיוחד לקליטת צפרים מקומיות, חולפות וחונות חורף. והעקר עקרים......... לחכות לשקיעה ולצפות באלפי עגורים הנאספים לקראת שנת הלילה שלהם. (אנשי קק"ל טוענים שבידיהם ספירה על כ- 30.000 עגורים). המון אנשים - ואיזה זמזום בין כולם של השיר היפה......"העגורים"...... ראש מוסט, אל שמיים שהולכים אל הלילה - והכל צפייה לקראת מעוף עצום ואדיר של אלפי עגורים שבאים להקות להקות - סדורים ראשי חץ - ובקול ציוץ צווחני אדיר נוחתות אל פיסות איים בתוך האגמון שנבנה גם לכבודן. מדהים - מדהים. חלקת אלוהים הקטנה שלנו.

ולך מגי - ולכולנו.....שיר שמחת הלב.

שירים חדשים / לורקה. "צמא אני לצל" - אומר הערב, "אני לכוככבים" - אומר הסהר, מבוע בדולח יבקש פיות לו, ואנחות - הרוח. אני צמא לשחוק עליז ובושם, צמא לשיר חדש, שאין בו לא אור ירח, לא חבצלת לא אהבה, אשר טרפה המות. שיר בקר אשר יזעזע אגם מים רגוע שלעתיד, שיר הזורע תקווה על פני גליו וטין חופיו. שיר נוצץ, מניב שלוה ושקט, שופע מחשבות ודעת, זך מיסורים וצער טהור מסיוטי חלום. שיר, שהבשר הלירי לא נרקם בו, שיר הזורה צחוקים בדמי הלילה, כמין סיעת יונים עוורות עיניים שלוחות לארץ הרזים לפתע. שיר אשר אל נפש הדברים יחדור, אל נפש הרוחות המסוחררת ובסוף דרכו - אל השמחה ינוח, שמחת הלב בן האלמוות".

פפו

New member
אגמון החולה-הכאה על חטא קדמון

ידוע לך שההצפה המתוכננת של האדמה החקלאית אינה למען הצפרות? ישנה סיבה הרבה יותר רצינית. לאחר שחלוצינו החרוצים ייבשו את הביצה הסתבר ברבות השנים שחשיבותה היא בסינון מליחות המים המגיעים לכינרת וכי פעולת החלוציות חלמאית מתחילתה. עתה כאמור מנסים להחזיר לטבע את מה שנלקח ממנו

פפו - כן קבלנו הסברים על נושא

החנקן שעבר כנרת. ועכשיו המים נקווים באגמון - והמים שמגיעים לכנרת עוברים תהליך סינון. ובנוסף גם האדמה שיובשה בעבר - לא התאימה לחקלאות בגלל עודף חנקן. (לכן עכשיו החלו לגדל בוטנים במקום הכותנה וכו´ וכו´). והעגורים מאוד מאוד אוהבים את הבוטנים.............. ובכל זאת ולמרות הכל...........כל כך יפה............

maxima

New member
אוי......... ורד...........

מחר אני נוסעת לשם לאגמון החולה לצפית בציפורים הבאות לעבור את החורף בארצנו

מקסימה...טיול נחמד מחר

ואני גליתי אתמול מסעדה נהדרת אכלתי שם מרק מרוקאי ממש כמו מבית אמא.

Sודית

New member
ואני אכלתי היום.....ארוחת ערב....

שממש חבל על הזמן....בבית אמיתי, חם ואוהב, אצל אחותי ובעלה עם הבנות שלהם וגם אחי... ניחמו אותי קצת על שהבן נשאר בצבא. ומה קיבלתי??? לגלות לכם???? איזה מתנות משגעות...איזה כייף לי. סודית לא מגלה...חחחחחחח

Sודית

New member
אני ממש מולך, נשמה....לא הלכתי....

עוד רק הגעתי.... אבל איפה כל האנשים??? סודית אפילו מוזגת לך כוסית רום. פפו....גם אתה רוצה?

maxima

New member
סודית...........

גם את הלכת לאכול לבד אוי איזה חברות אתן מתחמקות לבד אומרים מי שאוכל לבד מת לבד.........

למעלה