בהחלט מחפשים

שלחי לי מייל [email protected] ואגב אם כבר היסטוריה אז דורי בן זאב היה אחראי על הקורס החל מהמתכונת החדשה שלו. האחראית על הקורס במתכונת הראשונית, זו שכללה גם אקטואליה, היא רונה רענן שפריר שעזבה אותו לאחר שאנחנו סיימנו וכיום, למיטב ידיעתי - היא בערוץ שמונה. ולדעתי היא היתה מצויינת.
 

limorda

New member
הקורס של רדיו ת"א 102fm

הי עופר וכולם, קצת חידודים לגבי הקורס שלנו. ראשית , אני מנהלת אותו ומרצה בו....ומתוקף זה אני מתערבת כאן... הקורס מיועד לשני קהלי יעד : אנשים שרוצים ללמוד איך מעבירים שידור ולאנשים שרוצים העשרה בתחום וחוויה כיפית . מתכונת הלימודים היא 70% עבודה מעשית והיתר - תיאורטי. רוב השיעורים מתקיימים באולפן הרדיו וכולם מתמקדים בתחומים הבאים : טכנאות אולפן , קריינות , הגשה מוסיקאלית , הדרכה אישית לקראת פיילוט. יתר השיעורים עוסקים בעברית תקשורתית, עריכה מוסיקאלית , הגשה אישית ופרוגרמינג. בין המרצים : אני , נורית ברירו , שחר סגל , אביעד קיסוס, דרור רפאל , לינוי בר גפן , סמדר קפלן , עדי שמאי , סימי אבלגון . הקורס שומר על מתכונתו הנוכחית כבר כמה שנים ביציבות (עופר...) בסופו של הקורס, כל תלמיד מכין פיילוט לפי ליין אפ של רדיו ת"א ובליווי הדרכה אישית, כך שבוגרי הקורס מצויידים בהקלטה הכי מקצועית שיכלו אי פעם להגיע אליה. על הפיילוטים הללו אני נותנת משוב אישי לכל תלמיד. חלק לא מבוטל מעובדי רדיו ת"א בעבר וכיום , הנם בוגרי הקורס הזה. חלק לא מבוטל השתלב בתעשייה בתפוצות הארץ. והכל קורה ברדיו עצמו. זהו, שבת שלום .. לימור.
 
היי לימור

תודה על המידע המעודכן. ידוע לי שמתכונת הקורס לא שונתה בשנים האחרונות. זה לא סותר את העובדה שבארבעת המחזורים הראשונים היא היתה שונה. כקוריוז אספר שאני מבין היחידים שעברו את שני הקורסים שכן כשהחלה המתכונת החדשה של הקורס היתה מחשבה שהוא יהיה מעין "קורס מתקדם" שיתמקד בהגשה ולכן הוזמנו אליו אנשים משלושת המחזורים הראשונים כך שהכרתי גם את הקורס שדורי בן זאב היה המנהל שלו וגם את הקורס במתכונת הראשוני. לטעמי, למרות העובדה שהקורס במתכונת הראשונה לימד מקצועות שלא משמשים את רוב הבוגרים שלו - אהבתי את זה יותר, כחוויה חד פעמית של הכרות גם עם סוגי עשיה רדיופונית שלא יוצא להתנסות בהם ברדיו האזורי וגם עם שורה ארוכה של מרצים שביננו, עם כל הכבוד וההערכה לליין הנוכחי, היה מסקרן ומרתק יותר כיוון שמדובר היה באנשים מוכרים בקנה מידה ארצי (מעבודה בגלי צהל וקול ישראל) ולאו דוקא מהצוות המקצועי של רדיו תל אביב. רק לצורך המחשה - הנה הרשימה המלאה של מחזור גימל - שימרו למזכרת: 1. המדיום הרדיופונימ, מבוא - רונה רענן שפריר שדה הפעולה הרדיופוני - ארז טל 2. כתבות רדיו - ספי הנדלר כתבות רדיו, תרגיל - ספי הנדלר ויריב בן יהודה 3. כתבות צבע - ציון נאנוס כתבת צבע, תרגיל - יריב בן יהודה וברק רונן 4. מושגי יסוד של תכנית הרדיו - גלית ארטום תכניות דוקומנטריות - ערן סבג 5. הכנת כתבת צבע - מפגש מעשי 6. מפגש ראשון עם מערכת האקטואליה - רונה רענן-שפריר 7. עריכה והגשה של מבזקי חדשות - דניאל שני וברק רונן 8. מבוא לקריינות - גיל קומר עבודה אישית באולפן על קריינות -עם גל נדיבי ואילי בר 9. הרצאה של ראודור בנזימן על הרדיו האזורי המשך עבודה אישית באולפן - עם גל ניבי ואילי בר 10. מבוא להפקה - עידית בן יאיר (מפיקה בקול ישראל) 11. עריכה של תכניות אקטואליה - רונה רענן שפריר בדיקת כתבות צבע - עם ברק רונן וטל שולמן 12. טכניקות ראיון - רוני יובל 13. טכניקות ראיון - עם רפי רשף 14. בדיקת כתבות עם ברק רונן בדיקת ראיונות עם רוני יובל 15. בחינת גמר בתחום האקטואליה 16. מבוא להגשה אישית - גיל קומר 17. מבוא לפרסום ברדיו - תמר מרום 18. עברית נכונה - סימי אבלגון אתיקה ברדיו - הלל סומר 19. הגשת מוזיקה - רונית כפיר עברי נכונה - סימי אבלגון 20. הגשה אישית - מירב מיכאלי. הגשת מוזיקה, המשך - רונית כפיר 21. שידורי ספורט - עופר שלח יסודות בעריכה מוזיקאלית - תמר מרום 22. עריכה מוזיקאלית - תרגיל - עם תמר מרום ומיכל ניב ז"ל הרצאת אורח - אמנון לוי 23. עבודה אישית באולפן עם איתי וכסלר 24. הכנה לבחינה באולפן - רוני יובל ומיכל ניב ז"ל את הבחינה הסופית באולפן בחנו מירב מיכאלי וארז טל. מבין המרצים שהשתתפו אולי שלושה היו ממש מזוהים עם רדיו תל אביב (ראודור בנזימן, ושירי גורן) כל היתר - מוכרים בקנה מידה ארצי ואנשי רדיו שבשביל כל אחד מהם היה שווה לקום ביום שישי ב-7 בבוקר ולרוץ לשיעור. ארז טל. גיל קומר. גל נדיבי. אילי בר. מירב מיכאלי. רונית כפיר. תמר מרום. מיכל ניב ז"ל. רפי רשף (האמת שהוא איכזב את כולנו...). רוני יובל. עופר שלח. יריב בן יהודה. ערן סבג. כמישהו אובייקטיבי שאנשים שואלים את עצתו בפורום אני לא יכול להגיד להם שהרשימה של המרצים שמעבירים את הקורס נכון להיום כוללת אנשי רדיו בעלי שיעור קומה כמו הרשימה שאני הבאתי. במיוחד חסרה לי, כמו שכבר ציינתי - רונית כפיר. האם יש סיבה שאתם לא ממשיכים לעבוד איתה? זה פשוט חבל. אם יש מישהי שעד היום אני ממשיך לצטט מהטיפים שלה - זו היא.
 
הקורסים האלה זה בדיחה רעה

במקרה הטוב ומסחטת כספים במקרה הרע. מנצנצים לאנשים בעיניים ובאוזניים עם שטויות ועובדים עליהם. הכנסה צדדית לרדיו שלא מצליח להתפרנס מפירסומות. תשאלו את המרצים מה הם חושבים באמת על התלמידים שלהם שרובם פשוט לא כישרוניים ומיוחדים ושום קורס לא יעזור להם. דידי הררי לא למד בשום קורס מדופלם כזה (חוץ מקורס קריינות של קול ישראל). כנ"ל טל ברמן אברי גלעד שי או דרור או כל אחד אחר. מהקורסים האלה לא יצמח שום כוכב .
 
כוכבים יש היום בעיקר בטלביזיה

הרדיו האזורי מטבעו הוא לא רדיו של כוכבים. לטוב או לרע הרדיו האזורי הוא רדיו של אנשים שמוכרים בקרב קהל מצומצם יחסית ושעושים מלאכתם בלי יותר מדי רעש וצילצולים. כאלו הגיעו לא מעט מהקורסים האלו כך שההכללה שלך היא גורפת ואינה במקומה. מעבר לכך השתתפות בקורסים האלו היא חוויה בפני עצמה וגם אם הקורס הזה לא היה מביא אותי לשום מקום שבו אוכל לממש את עצמי עדין לא הייתי סולח לעצמי אם לא הייתי משתתף בו. זו היתה חוויה ייחודית של פעם בחיים ומומלצת מאד למי שחידק הרדיו מצוי בו. מה האלטרנטיבה שאת מציעה? להצטרף לרדיו פיראטי וכך גם לעבור על החוק וגם להוציא שידור באיכות של שכונה בלי ללמוד שום בסיס מקצועי אפילו לא מינימלי? נכון שהקורסים האלו משמשים מקור הכנסה לרדיו ונכון שליין המרצים בחלק מהם רחוק מלהשביע רצון. עדין לא הייתי חותם את כל העניין בהצהרה הצינית שלך ותו לו. יש גם דברים מעבר לציניות שביננו, לא חידשת בכל הקשור לזה שום דבר.
 

Joe the wolf

New member
ללידי מיקה...

תיראי כמה מידע - ולעניות דעתי מידע מצוין - קיבלת כאן מהג'מעה. אם לא תלמידי להגיד תודה, שום קורס לא יעזור ותצטרכי לשכוח גם מלהיות עוזרת הפקה. ביליב מי. ג'ו
 
למעלה