lady mika

New member
קורס קריינות

שלום לכולם... אני חיילת משוחררת טרייה ותמיד אומרים לי שאני צריכה להיות קריינית, הקול, הדיקציה, העברית הטובה... הכל מזרים אותי לכיוון... השאלה - איפה ללמוד? אני רוצה את רדיו חיפה, הקורס קרוב אלי וממש בתקציב שלי, הקטע הוא שאני חוששת שהקורס הוא קצת ל'וואנביס' ומתלהבים... השאלה אם הוא יכול להעניק לי דריסת רגל, במקרה ואבלוט. מישהו יכול לסייע לי בהחלטה?

Joe the wolf

New member
הי ליידי

קודם כל תחשבי בגדול. תרימי טלפון מחר בבוקר למרכז ההדרכה של רשות השידור בירושלים ותבקשי את נאווה, תשאלי האם עומד להיפתח בקרוב קורס קריינים. אם לא תנסי ללכת על חיפה. אני לא יודע מה זה וואנביס (רבאק השתחררנו מזמן) , אבל גם את נשמעת מתלהבת. תלכי לשם, תברי מה האופציות. האם יש למצטיינים סיכוי להתקבל לעבודה? (והאם הם באים עם ידיים נקיות כשהם אומרים כן) ולכי על זה. אם עזרתי לך בהחלטה, ותליחי במימושה, אל תשכחי את ג'ו כשתהיי שדרנית הא? וולף. ג'ו דה וולף. להשתמע

Joe the wolf

New member
ועוד משהו..

אם זו את בתצלום שצירפת, נשבע לך שקודם נתתי עצה, ורק אז הסתכלתי. לא להיפך. ג'ו

Dj Sky

New member
גם

אולפני גבע יכולים לעזור ולייעץ רק הם יושבים בגבעתיים

yafit93

New member
אני עברתי את הקורס הזה ולא משהו

אני עברתי את הקורס שדרים ומקצועות הרדיו ברדיו חיפה והאמת שזה ביכלל לא עזר לי בכלום וגם הקורס לא ממש משהו עם את רוצה סתם להעשיר את הידע ולא לבנות על זה שזה עזור לך לכי על זה אני מגיל 16 בתחנות פירטיות והגעתי לתחנה חוקית היום רק בזכות עצמי אף אחד לא הסתכל על הקורס הזה בחיים ולא יחס לזה חשיבות

starik

New member
מצטרף לשאלה על קורסי רדיו/שדרנות/

ודיבוב באזור המרכז.. גם אני מתלבט בין 3 מכללות: גבע רדיו ת"א ווייסבנק אף אחד מהם לא מוכר ע"י הפיקדון לחיילים משוחררים שזה קצת תמוהה בעיני ברדיו ת"א הייתי ומסתמן שהם מתמקדים בטכנאות אולפן ועריכת מוסיקה גם כן אני לא יודע לאיזה כיוון ללכת אני חושב שאני מוכשר בכל האופנים השאלה עד כמה השוק הזה פתוח לעבודות ואם מישהו מביניכם עבר קורס כזה באחד מהם או ברשות השידור (שלא ידעתי שיש להם קורס) ויכול להגיד לי עם מה בדיוק יוצאים משם מוזמן להמליץ אני אשמח מאוד תודה רבה..

כמה תגובות

כבר היו כאן כמה דיונים בפורום על הקורס, אבל כיוון שזה היה בעבר וקצת קשה למצוא אז סיכום למה שנאמר בעבר... גבע - קורס מאד מנותק מהעשיה הרדיופונית בארץ. תסתכל על הרשימה שהם מונים כמסיימי הקורס - אורנה בנאי וצ'רלי בוזגלו הם שני השמות הבולטים. אורנה בנאי בכלל לא מתחום הרדיו וצ'רלי בוזגלו... תזכיר לי כמה שנים הוא כבר משדר? כך שקשה לאמר שהקורס הזה מייצר את הדור הבא של אנשי הרדיו. היתרון העיקרי שלו - שיש לו אוריינטציה של הגשה בטלביזיה כך שאם אתה חושב על התחום אז אולי שווה לשקול. וויסבנק - הבנתי שהקורס מתמקד בקריינות ולא בהגשה ברדיו. אם הקלטת פרסומות זה מה שאתה מחפש אז זה נשמע טוב. אם אתה רוצה קורס שיתן לך טיפים טובים להגשה והתנסות בשידור LIVE אני לא בטוח שזה בדיוק מתאים לך. רדיו תל אביב - מאד קשה להגיד עליו לטוב ולרע כיוון שהוא משתנה מאד משנה לשנה. היתרון שלו - שהוא מוצע במסגרת של תחנת רדיו. זה כיף וזה מהנה וככה אפילו אם לא ייצא כלום מהקורס לפחות יישארו לך זכרונות טובים מכמה חודשים של הסתובבות במסדרונות ובאולפנים של רדיו תל אביב ותמיד תוכל להגיד שתירגלת באולפן ב' בדיוק כששי ודרור שידרו באולפן א'. ההמלצה הקבועה ביחס לקורס הזה - דרוש לקבל מראש את רשימת השיעורים ולא פחות חשוב את רשימת המרצים. אם היא מדברת אליך ונראה לך שמדובר באמת במרצים שיכולים לתרום לך ולעניין אותך - אז לך על זה ותהיה לך חוויה מדליקה של התנסות נחמדה ברדיו. אם הרשימה נראית לא משהו (וקח בחשבון שתמיד איזה 10-15% ממנה משתנה בסוף בגלל אילוצים) אז שווה לחכות למחזור הבא... עוד קורסים באזור המרכז ששווה להזכיר: א. הקורס של כותרת. אמנם הוא עם אוריינטציה של עיתונות אבל ניתן ללמוד שם לא מעט על עשיה רדיופונית ואני מבין גם שהם עדין מקבלים שעתיים על התדר של קול הקמפוס אז מי יודע... אולי תקבל משבצת
ניתן לעשות את הקורס בשילוב עם לימודי תקשורת באוניברסיטת תל אביב. בוא נגיד - שווה לבדוק את האופציה ולבקש גם שם את מערכת השיעורים ורשימת המרצים. ואגב באתר שלהם כן ניתן לראות כמה וכמה כשרונות שהצליחו ברדיו (וכמובן גם בתחום העיתונות). ב. הקורס של המכללה למנהל (שמפעילה גם את תחנת קול הקמפוס). זה כבר רלוונטי רק אם אתה באמת חושב על מסלול אקדמאי. היתרון העיקרי - סיכויים די גבוהים שאתה מגיע למיקרופון בשנה השניה או השלישית של הלימודים (בקול הקמפוס, 106FM). החסרונות - לפחות מהפעם האחרונה שאני שמעתי על המסלול שלהם - הם לא יותר מדי מלמדים אותך איך לעשות רדיו אלא יותר נותנים את התאוריה וזורקים אותך למים. והחסרון העיקרי - כסף. המסלול הזה יקר בטרוף (כפול משחר לימוד באוניברסיטה רגילה). אנשים אשמח לשמוע תיקונים על כל אחד מהדברים שכתבתי כי המידע שיש לי הוא לא תמיד הכי מעודכן, דברים משתנים וגם אני רוצה להתעדכן אז תעדכנו!

starik

New member
לגבי רדיו ת"א..

יש לי את רשימת השיעורים והמרצים.. השיעורים נראים בסדר רק רשימת המרצים שלהם כוללת מן הסתם את לרוב השדרנים והמנהלים שלהם שאני לא מי יודע מה מכיר חוץ משי ודרור השאלה עד כמה הרזומה של הקורס הנ"ל נחשב בקורות חיים כשבאים להתקבל לעבודה?..

אתה מוזמן להעלות את רשימת המרצים

שנראה אם מדובר בשיפטרים או במשהו יותר רציני. לגבי רזומה - ממה ששמעתי מאנשים בדרך כלל הניסיון המקצועי בתחום והקלטה שאתה שולח מהווים את רוב השיקול בקבלה שלך. הקורס הוא תוספת נחמדה לרזומה אבל יש לה הרבה פחות משמעות שכן בסופו של דבר מה שחשוב זה איך אתה נשמע בשידור ולא מה למדת. מה שכן - קורס בהחלט יכול לשפר את איך שאתה נשמע ברדיו. מצחיק אותי לקרוא פה כל פעם אנשים שכותבים בפורום "מה אתה צריך קורס - מהשידור שלי בתחנות פיראטיות למדתי הכי טוב". אני שומע המון הקלטות של אנשים שההכרות היחידה שלהם מהתחום היתה שידור בתחנות אינטרנט או תחנות פיראטיות ואני יכול לאמר לך שברוב המקרים מדובר על אנשים שאין להם מודעות לדברים הבסיסיים ביותר ברדיו. שידור אופייני של אנשים כאלה: ג'ינגל. התחלה של שיר. השדרן נותן לשתי התיבות הראשונות של האינטרו להתנגן ואז פותח מיקרופון ופוצח במונולוג ארוך שמסתיים באמצע הבית השני כשאפילו לא עושה רושם שהוא מוטרד מכך שהזמר כבר התחיל לשיר. באמצע השיר פתאום נוחת עליך משמיים ג'ינגל-אפקטים קצר כי זה הרי נורא מגניב להכניס ג'ינגל עם בום בום צ'ה צ'ה אתם על רדיו ים בחסות פיצוחי צחי. פתיחות מיקרופון ברגעים הכי תמוהים שאפשר. חייב לדבר כל שיר גם אם אין מה להגיד מה שאומר להגנות אין קץ. והכל בחוסר מודעות מוחלט שאולי משהו כאן לא בסדר כי הרי בפיראטיות כולם אהבו. אני מאמין שמי שרוצה לעסוק בשידור מקצועי לא חייב קורס אבל הוא חייב מישהו שילווה אותו ויתן לו בהתחלה לא מעט הערות בונות כדי לתקן לו שגיאות שהוא לא מודע אליהן. אנחנו למשל שמקבלים הרבה חדשים בתחום אז אין לנו ברירה ואנחנו משתדלים לתקן לפחות את הדברים הבסיסיים (אגב הכי קשה זה לגמול אנשים משימוש מופרז בג'ינגלים. זו ממש מכת מדינה בפיראטיות, כנראה). אבל כאמור המסגרת הזאת מאפשרת לתקן רק את הדברים הבסיסיים. בשביל לעבוד בצורה יותר רצינית מומלץ קורס לא בשביל הרזומה - אלא בשביל עצמך. בקורס הזה לא יוכלו לעבוד איתך על כל דבר קטן אבל לפחות יאירו לך את הדברים הבעייתיים שדורשים עבודה. כל היתר - תלוי בך. ביכולת שלך להקשיב לעצמך בצורה מודעת, על פי ההערות שקיבלת, ולתקן את הטעון שיפור. כדי שזה יהיה אפקטיבי - אתה צריך מרצים שעברו כברת דרך כלשהי ויכולים להאזין לך בצורה ביקורתית. אם רדיו תל אביב משבצים לקורס את השיפטרים הטריים שלהם - אז חבל על הכסף שלך. אם מדובר באנשים עם קצת יותר ניסיון אז זה כבר משהו אחר.

starik

New member
רשימת המרצים של רדיו ת"א

לימור דהאן, נורית ברירו,שחר סגל, עדי שמאי, דני סידס, רן לוי, סמדר קפלן, תמיר מואב, דרור רפאל, עומר פרנקל, מיכל כספי, אביב פרנקל, סימי אבלגון. אני מכיר כמה שמות כאן מן הסתם אך את רובם לא, שאין זו כמובן בדעתי להגיד אם הם טובים או לא, מה אתה חושב? וסליחה שאני לא בעניינים אך במה אתה עוסק אם מותר לשאול? התשובות שלך מאוד לעניין וגורמות לי להסתכל על הדברים בצורה אחרת

starik

New member
ועוד משהו קטן

בקורס שלהם, אין תנאי קבלה כלשהוא אפילו לא מבחן קול זה לא מראה על גישה זולה משהו?

הרשימה

נתחיל מהסוף בשאלה לגבי הקשר שלי לרדיו - הרדיו אצלי הוא לא תחום העיסוק העיקרי אלא תחביב שאני לוקח ברצינות. עשיתי את הקורס של רדיו תל אביב (מחזור גימל) שהיה אז מאד שונה. הוא לא התמקד רק בהגשה נטו אלא בכל הקשת של מקצועות הרדיו כולל גם הצד שיותר קרוב לאקטואליה. חבל לי שהורידו את החלק הזה מהקורס. הוא אמנם לא רלוונטי לרוב האנשים שמגיעים לקורס מהבחינה המקצועית ובכל זאת בתור סוג של חוויה - זו כמעט הזדמנות יחידה להתנסות פעם בהכנת כתבה, בהקלטה של מרואיין על "סוני". אני דוקא מאד אהבתי את המתכונת הקודמת של הקורס. רוב המרצים בקורס הגיעו מגל"צ, החל מכתבים של התחנה הצבאית (יריב בן אליעזר, ברק רונן, ציון נאנוס). עריכת מוזיקה העבירו תמר מרום ומיכל ניב... אפילו ארז טל היה ברשימת המרצים. בהמשך יצא לי לעבור גם מתכונת מצומצמת של הקורס של כותרת כך שהכרתי גם אותו. היחידה שנותרה מרשימת המרצים של פעם היא סימי אבלגון, שהיא... היועצת הלשונית של רדיו תל אביב
היא מעבירה בקורס שיעור או שנים על עברית נכונה. את מיכל כספי אני מכיר באופן אישי מאחד הקורסים. בחורה חמודה עם המון כישרון שרדיו תל אביב דאג לקעקע במסגרת פס היצור לשיפטרים שלו... מה היא מלמדת? מי שהכי חסרה לי ברשימה היא רונית כפיר. לדעתי המורה הכי טובה שאפשר לקבל לכל מה שקשור לנושא ההגשה. אין תחליף לרשימות הטיפים האינסופיות שלה וממש חבל שהיא לא מעבירה אף שיעור שם. למדתי ממנה המון!! עוד לא ברור מהרשימה שלך - מי מעביר את השיעורים שנוגעים לעבודה מול מיקרופון? בדרך כלל מדובר במישהו שיש לו אוזן טובה ויכולת לזהות בעיות אצל אנשים (כמו בעיות אינטונציה ודיקציה) ולהצביע על בעיות. הרבה פעמים זה רם תדמור שנחשב משיכמו ומעלה אבל טרחני קצת... בכותרת עשה את זה אהוד גרף והוא היה בסדר גמור גם כן. מעניין מי מעביר את זה כאן. סך הכל אם נודה לאמת הרשימה רחוקה מלהדהים... לגבי מבחן קול - הם מעולם לא עשו. בקורס שאני השתתפתי היה צורך להגיע לשם ולעבור ראיון אישי קצר, אבל הוא לא בדק נתונים קוליים אלא בעיקר נועד לסנן אנשים שממש לא מתאימים או יכולים להפריע למהלך הקורס (בכל זאת הוא נערך בתוך הרדיו עצמו וצריך לודא שלא יגיעו לשם כל מיני טראבל מייקרים). הסיבות הרשמית למה לא עושים מבחני קול היא שלא כל מי שמגיע לקורס מגיע בסופו של דבר להגשה. גם אם אין לך קול אתה יכול להתאים לעריכה מוזיקאלית או לתפקידי הפקה שונים. סך הכל יש בזה הגיון מסויים למרות שלדעתי היה יותר מכובד אם הם כן היו שומעים את הבנאדם לפני וטורחים להגיד לבנאדם לפני שהוא נרשם במידה ואפשר לזהות כבר מראש שאין לו סיכוי להגיע להגשה. אבל זה לא בגלל שהקורס "זול" אלא בעיקר בגלל שעל כל מי שנרשם הם מקבלים כסף...

starik

New member
קודם כל המון תודות לך

כן, קראתי מס' הודעות שלך גם בפורום נענע בינתיים (לא במקרה הם עלו בחיפושים) והתרשמתי שאתה מבין מאוד בתחום. הייתי בראיון אצל רעות מתיתיהו שהיא משדרת שם ברדיו ת"א, ועשתה לי סיור בתחנה באולפן,בתקליטיה כששי ודרור שידרו ראיתי גם אותם.. דיי התרשמתי אני מוכרח לציין.. כמובן שהכל טוב ויפה אך למעשה מה קורה אחר כך מה זה בדיוק הפיילוט שלהם לא הצלחתי להבין ועד כמה הוא "נחשב" כפי שרשום באתר שלהם שהוא מוכר בתחנות הרדיו.

starik היקר......

החלטתי לענות לך על שאלתך לא במסרים אלא דווקא כאן, מקווה שלא איכפת לך
אתה אומר שהמלצתי על הקורס ברדיו ת"א, מצטערת אם אני לא זוכרת מתי זה היה, אבל בכל מקרה, גם אני כמו עופר, שייכת לדור הקודם של בוגרי מכללת רדיו ת"א, בימים בהם מיכל ניב עוד הייתה בחיים, למרות שלא לימדה אותי אישית ואז באמת הלימודים היו ברמה אחרת. קודם כל המורים היו בסדר גודל אחר - החל מדורי בן זאב שהיה המנהל האמנותי, מה שנקרא של הקורס ולימד אותנו על הגשה אישית, ממשיך במרצים כמו רונית כפיר, אברי גלעד, דרור רפאל, רינת רז אבולעפיה, מרב מיכאלי, גל נדיבי ואחרים רבים וטובים שלימדו אותנו הכל, מטכנאות שעדור בסיסית, עריכה מוסיקלית, הגשה אישית, קרוסים מוסיקליים, דיקציה, קריינות לרדיו ופרסומות ועוד ועוד. אני בטוחה שהקרוס היום אינו ברמה של אז, וגם אז לא היו תנאי קבלה, רק ראיון אישי קצר שבסופו שילמת ונרשמת לקורס. מה הקורס הזה נתן לי? - קודם כל גיליתי את האהבה לרדיו, הבנתי שיש לי כשרון ואפילו צוות המורים המליצו עליי לכמה חברות שעשו ג'ינגלים וקריינות וככה התגלגלתי לעולם הזה. אני הייתי הקול שמאחורי פרסומות לא מעטות ברדיו האזורי, אני עדיין אפילו המענה הקולי של מספר לא מבוטל של חברות ואפילו שמעו אותי לא פעם מכריזה על 30 אחוזי הנחה בחנות אינטימה בקניונים המובחרים. ככה התחלתי והמשכתי אח"כ לעשות דברים מורכבים יותר בתחום הקריינות, עד לעצם היום הזה. לגבי רדיו- את הנסיון הכי עצום שלי קיבלתי דווקא בתחנת רדיו שהספיקה כבר להתנדף באינטרנט ושזכתה להצלחה יחסית, שם הגשתי, ערכתי, הפקתי, ניהלתי את לוח השידורים ואח"כ את צוות ההפקה, עשיתי המון ואין ספק שהקורס נתן לי את הבסיס, אבל הנסיון האמיתי הגיע מהתחנה הקטנה והנהדרת הזו ( WFM שמה, ד"א ). על אולפני גבע אני לא ממליצה בשום פנים ואופן, להתרחק כמו מאש. לגבי voicebank, מנסיון עבר, לשלם על אודישן או לעבור קורס בשביל לזכות "אולי" והדגש כאן הוא באמת על אולי בחוזה קריינות? אני לא חושבת
מקווה שעזרתי, אם יש לך שאלות נוספות, אני אשמח לענות. וד"א- עופר, מחפשים מגישים אצלכם?

וסליחה מראש על הטעויות בכתיבה ../images/Emo13.gif

המקלדת שלי לא בשיאה וקצב ההקלדה שלי קצת מטורף......

starik

New member
תודה רבה גם לך!!

כן זה בסדר גמור שענית לי כאן כדיי שהגולשים האחרים יקראו ויתרשמו מנסיונך והמלצותייך ואת לא צריכה להתנצל.. :) את ועופר עזרתם לי מאוד ואני כנראה אלך על הקורס שלהם.

בהצלחה ותעלה רשמים מהקורס לפורום!

אני בטוח שנועם ואיל לא יתנגדו לשירשור שבועי בנושא "מה למדנו השבוע".

למעלה